Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 39 824
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,момичета,как сте? Аз искам времето да минава по-бързо. 😀Не знам при вас как е,но  при мен мен тази бременност ще излезе златна,много неща пия,много изследвания пусках,всичко плащам,прегледите платени и извънредните,вече съм на над 1500 лева. ... Записах час за професор Паскалева за тромбофилията за 30-ти септември,там съм чела,че тя назначава на място изследвания и ти отиват 200-250 лева,но се надявам да каже,че терапията е ок и изследванията са добре,както се казва,аз за мое успокоение. Ще кажа разбира се на моя АГ,че ще ходя и дано са на едно мнения,че иначе не знам....

# 91
Ние като сме с ин витро, сега даже си почиваме финансово 😬
Ама като се налага, какво да правиш..
Аз се чувствам доста добре, ходи ми се на разходки, ама като препоръча доктора да лежа, се придържам към дивана 🤷🏼‍♀️
Здравейте,момичета,как сте? Аз искам времето да минава по-бързо. 😀Не знам при вас как е,но  при мен мен тази бременност ще излезе златна,много неща пия,много изследвания пусках,всичко плащам,прегледите платени и извънредните,вече съм на над 1500 лева. ... Записах час за професор Паскалева за тромбофилията за 30-ти септември,там съм чела,че тя назначава на място изследвания и ти отиват 200-250 лева,но се надявам да каже,че терапията е ок и изследванията са добре,както се казва,аз за мое успокоение. Ще кажа разбира се на моя АГ,че ще ходя и дано са на едно мнения,че иначе не знам....

# 92
Ние като сме с ин витро, сега даже си почиваме финансово 😬
Ама като се налага, какво да правиш..
Аз се чувствам доста добре, ходи ми се на разходки, ама като препоръча доктора да лежа, се придържам към дивана 🤷🏼‍♀️

Ами аз след това лежане като имах отлепяне пак развих страх от излизане и сега с него се боря. Но ще се справим,нямаме избор. 😚🍀 А финансовото е доста,но това е положението,не сме инвитро,но ми се събират много пари и ми е много тъпо.

# 93
Smiley88, аз влизам в някаква нова фаза, нали сме в "Роуд трип" отпуска - на всякъде ми се ходи, но като седна в колата и заспивам 😁 ММ чак сам взе да си приказва, но мен все едно някой ме изключва от копчето. 💤💤

А за финансите не ми се говори, ни също сме инвитро, като тук касата покрива доста неща, но пак получих две изравнителни фактури. А в аптеката ми направиха 10 евро отстъпка, защото съм стигнала покупки за 300 🤣🤣

# 94
Добро утро!

И моята фетална морфология мина, всичко е нормално за сега, но моето бебче не желае да се покаже какво е. Нито на кръвен генетичен тест можа да се определи, нито на феталната. Ми здраве да е! Накрая каквото ми подадат и това ще е! 😂
Моите две деца са кръстени с първите букви на родителите ми. Тъй като сме интернационално семейство, искахме имена да пасват и за двете държави, да си имат имен ден и да си имат галени имена. Казват се Микаела 💜 и Борис 💙.
Третото ако е момиче ще е съчетание от моето име и името на мъжа ми. Значи ще си го кръстим на нас си. 😌 А ако е момче на никой, че с нашите букви не ни харесват мъжките имена. Ние харесваме имената на царе и крале. И нещо подобно ще е и този път. ☺
Хубава седмица, момичета! Вече сме във златната среда както се казва - втори триместър! 🌻🍀🍀🍀

# 95
Irna, браво на теб, че си успяла да се запишеш при Паскалева! ❤️После да кажеш как е минало. Аз се обажда и директно ме резнаха, че няма часове до края на месеца. Явно някой се е отказал, така си мисля. Аз успях да се запиша за четвъртък при проф. Станева в Токуда.❤️

# 96
Irna, браво на теб, че си успяла да се запишеш при Паскалева! ❤️После да кажеш как е минало. Аз се обажда и директно ме резнаха, че няма часове до края на месеца. Явно някой се е отказал, така си мисля. Аз успях да се запиша за четвъртък при проф. Станева в Токуда.❤️

Aми аз очаквах,че няма да ми дадат за този месец,а за следващия,даже записах един друг при една лекарка с много положителни отзиви за 12-ти октомври,пак нямаше по-рано и там.  Вече ми се плаче,колко пари се дават. Дано всички изследвания са добре и си остана на тази терапия. 😚

И на теб успех,аз също щях да предпочета да е веднага,но не исках при кой да е ,а от супер док харесах по мнения за тази ,която беше за 12-ти,та ще си чакам. Аз имам преглед на 20-ти и след това времето ще мине бързо. То сигурно и там не се спазват часовете, трябва да се подготвя. 😀

# 97
Важното е накрая всичко да е наред! Иначе днес записах час за и за пренатален тест. На съпруга му стана лошо като разбра цената 😂. Ама няма нищо по-важно да сме спокойни и всички бебета да ни са здрави! ❤️

# 98
Smiley88, аз влизам в някаква нова фаза, нали сме в "Роуд трип" отпуска - на всякъде ми се ходи, но като седна в колата и заспивам 😁 ММ чак сам взе да си приказва, но мен все едно някой ме изключва от копчето. 💤💤

А за финансите не ми се говори, ни също сме инвитро, като тук касата покрива доста неща, но пак получих две изравнителни фактури. А в аптеката ми направиха 10 евро отстъпка, защото съм стигнала покупки за 300 🤣🤣

А при мен, аптеката в която пазарувам, ми даде карта за %отстъпка😂, след като в продължение на месеци си оставях заплатата там😂. Важното е, да сме живи и здрави.

# 99
Наистина идва тежко това с финансите, парите ли да мислиш, здравето ли.. В крайна сметка правим всички каквото е нужно. Надявам се поне всичко да е наред!

# 100
Ох, това с финансите е кофти. Аз гледам, че 1 кутия клексан е 43 лв. Стига за 6 дни, т.е. за 1 месец пръсваме само за това 200 лв. Отделно са прегледите, утрогестан и другите "екстри".
funn, пренаталният тест си струва! Много те успокоява, нали лежах в болница и заради нея ми се отмрниха феталната и бхс. Ако не бях направила пренатален преди това, щях да се съмнявам дали няма нещо...и затова да е толкова зле.

# 101
На мен сега по време на бременността даже ми намаляха разходите (въпреки, че съм на Клексан, Утрогестан, Пролутекс, Аспирин и витамини; ходя на преглед през две седмици и пускам всякакви изследвания).
Но след години ходене по инвитро клиники в България и чужбина и изхарчени десетки хиляди  евро за процедури, лекарства и изследвания, сега е направо песен ...

Колкото до гърдите - моите също се уголемиха и ме боляха много в началото. След това болката отшумя за кратко и сега започва отново.

По-обилно течение не съм забелязала, но и аз слагам Утрогестан вагинално, така че - не е показателен моят опит.

# 102
Ами аз пък съм сега  с трета бременност и въпреки,че втората беше с постоянните прегледи,тази вече бие втората по пари,утрогестан,алеракт,натаспин,но-шпа постоянно, магнезий,само се тъпча с някакви хапчета. Но факт,че всичко поскъпна главоломно.. Но това е,аз съм си го пожелала. 😀 Бебчетата да са здрави само! 🍀

# 103
Захарно петле, защо не може да се определи пола ка кръвния тест? Не е било достатъчно днк-то ли? Но в крайна сметка все ще се покаже на някой следващ преглед. ☺️
  Иначе за финансите вече не го следя толкова... След няколко години ходене по клиники, изследвания, процедури, които не ти дават 100 %успех и ги давахме парите. Сега поне знам, че е за бебчето ни. Успокоява се че догодина ще го гушкаме. Това е най важното! Както казват старите хора пари се изкарват...

# 104
Здравейте и от мен!
Започнахте ли да казвате на познати вече за бременността?
Аз съм казала вече на една приятелка, семейството ми и една от колежките (със сигурност ще научат и още покрай нея 😁, ама няма как). Вече съм в 14+6 мисля, че можем да казваме, нали?

Общи условия

Активация на акаунт