Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 173
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Да.. предполагам сте обезпаразитили, сложили ваксини и всичко, каквото трябва. Случва се и просто при по-чувствителна кожа. Гледай да нямаш контакт с тоалетната й, вероятно знаеш.
Отиди все пак да те консултира лекар, за да изпише някакво мазил и не се притеснявай излишно. 🍀
Случайно да имаш котка? Изключително много ми прилича на котешка екзема, но може и да не съм права естествено. Преди около месец някъде имах подобна на ръката и мина с едно мазане с белия крем на Рачев, ако се сещаш.
Най-добре е разбира се да се консултираш с лекар, особено, щом си забелязала няколко.

Момичета според вас какъв лишеи е това , и как се лекува. Забелязах го днес , сега открих ,че имам няколко и по краката

Да преди 2 седмици си взехме коте..

# 181
Аз също имам някакъв лишей точно на таза. Моят е доста по-голям и е от началото на бременността. Винаги забравям да питам АГ с какво да се мажа, но за следващият път съм записала. До момента използвам домашен крем от мас и невен, но няма особен ефект. Сърби ме и се разраства (може би е с диаметър около 6-7 см).

Момичета аз вчера ходих на гастроентеролог и много ме наплаши. В началото на годината, след конизацията, най-вероятно от стрес започнах да имам проблеми с ужасни киселини, болки в стомаха и т.н. На ехограф се видя, че жлъчката е прегъната и има голям камък в нея - 27 мм.Правиха ми и гастроскопия тогава и поставиха диагноза, че имам начален стадий на рефлукс, вследствие на стреса.
Нооооо... Вчера ходих при друг лекар, защото проблемът с киселините се появи още първият месец, в който разбрах, че съм бременна, плюс това имам ужасен вкус в устата и нещо средно между сухота и изтръпване (не знам как да го опиша точно).
Лекарят каза, че всичко най-вероятно е от жлъчката, било е и в началото на годината от нея и пита защо не са я извадили (тогава изрично питах и казаха, че за момента не се налагало) защото по-време на бременност било изключително опасно, ако се възпали. Каза да съм на строга диета, да направя консултация с хирург и да се надявам всичко да е наред, защото недай си Боже, ако се възпали и се наложи операция, не могат да гарантират, че бебето ще оцелее.
Изключително съм притеснена. Моля се само всичко да е наред.
Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да споделя...

# 182
VSSh, съжалявам, че си в толкова деликатна ситуация! Все пак мисля позитивно и съм сигурна, че с правилната диета и лекарски грижи ще си родиш здраво бебе, а ти ще си добре. Лошо е да си на режим по време на бременност, но ще се справиш! Ще оперирате, когато родиш.
Консултирай се бързо и с друг лекар. Стискам ти палци.

# 183
VSSh, ех, все нещо да има за какво човек да се притеснява! Disappointed Хубаво е, че сподели поне малко да ти олекне. И се опитай да се успокоиш. А лекарят каква диета ти каза да спазваш? Дано бързо даде резултат.

# 184
VSSh, ех, все нещо да има за какво човек да се притеснява! Disappointed Хубаво е, че сподели поне малко да ти олекне. И се опитай да се успокоиш. А лекарят каква диета ти каза да спазваш? Дано бързо даде резултат.

Без никакво мазно, без пържени храни, яйца и шоколад.

# 185
Колко килограма качихте до сега ? Аз от 52 станах 55... и се чувствам много странно

# 186
Аз все още не съм качила нито един кг.

# 187
Аз започнах от 50,сега варирам с 1-2 кг нагоре.Не знам за 15г.с добре ли се движа.

# 188
И аз забременях на 61,смъкнах от гадене и липса на апетит  до 59 и вчера последно 60.500 едва,а предните дни всеки ден 60.300,аз пък искам да качвам малко повече. С предната бременност също качих само 6 кила и все се притеснявах,малък корем,бебето малко,ама то по принцип не е свързано с качените кг на майката теглото на бебето.

А вече почти в 16-та седмица съм и нещо от вчера жестоко гадене,пак не мога да ям по много.

# 189
В деня на пункцията бях 86,
Стигнах до 79 заради повръщането в края на август,
Док ми позволи максимална доза от хапчетата против повръща и сега, след отпуската съм 83 😁😆
Направих си експеримент вчера и спрях хапчетата - закуска от две препечени филийки успя да се задържи, но салата от вечеря излезе късно вечерта.😣
 За сега ще си ги пия... А така и килограмите ще се върнат.

Най-странното ми чувство до сега е, че коремът ми се издува, всеки ден, много е странно (за мен) 😁 някак си все едно имам различно тяло всеки ден.
Колко килограма качихте до сега ? Аз от 52 станах 55... и се чувствам много странно

# 190
Здравейте, момичета!
Сега звъннах на моя АГ за постоянното придърпване. Каза веднага да започвам Магне Б6 и Но-шпа. Аз в момента нямам и няма от къде да купя, утре ще взема. Не разбрах каква доза само ми каза, мисля 3х2, но не съм сигурна. А аз си го търпя цяла седмица и сега чак му звъннах. Каза да почивам, а аз вчера цял ден на гроздобер бях...Дано бебо е добре. Моля кажете ми как пиете магнезия и какъв по-точно?

# 191
Аз пия по едно прахче и половина диаспорал от 300 мг. Даже днес бях на извънреден преглед,макар че във вторник щях да имам, защото имам воднисто течение,но мехурът е затворен,шийката запазена,каналът затворен, бебето е с около седмица напред. Видя се една контракция,но тя каза,че няма нищо притеснително и тази доза и добре. Моите болки от хернията днес са много  и на моменти ми се плаче. Sad Но трябва да търпя.

П.С. но-шпа си пия 3×2 превантивно,за болките от хернията не ми действа, но важното е за матката. Досега поне 10 кутии от началото на бременността и още сто неща...

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 20:11 от Irnata_87

# 192
VSSh, пази се. Да не е от претоварване? Дано лекарствата да успокоява положението.

Здравейте, момичета!
Сега звъннах на моя АГ за постоянното придърпване. Каза веднага да започвам Магне Б6 и Но-шпа. Аз в момента нямам и няма от къде да купя, утре ще взема. Не разбрах каква доза само ми каза, мисля 3х2, но не съм сигурна. А аз си го търпя цяла седмица и сега чак му звъннах. Каза да почивам, а аз вчера цял ден на гроздобер бях...Дано бебо е добре. Моля кажете ми как пиете магнезия и какъв по-точно?

# 193
VSSH, аз пия но шпа 3х2, за магне б6 гледам във форума, че други бременни са пили 3х1 или 2х1. Почивай си!

# 194
Irnata_87, моето течение също е воднисто. Даже когато стана сутрин усещам как ми мокри.... Какъв преглед ти правиха, за да установят, че мехурът е затворен (вагинален или коремен ехограф предполагам)?

Аз пия по едно прахче и половина диаспорал от 300 мг. Даже днес бях на извънреден преглед,макар че във вторник щях да имам, защото имам воднисто течение,но мехурът е затворен,шийката запазена,каналът затворен, бебето е с около седмица напред. Видя се една контракция,но тя каза,че няма нищо притеснително и тази доза и добре. Моите болки от хернията днес са много  и на моменти ми се плаче. Sad Но трябва да търпя.

П.С. но-шпа си пия 3×2 превантивно,за болките от хернията не ми действа, но важното е за матката. Досега поне 10 кутии от началото на бременността и още сто неща...

Общи условия

Активация на акаунт