Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 162
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Ех, момичета, 1ден не чета и какви неща сега.. VSSh, съжалявам, че преминаваш през това 😒 от сърце ти желая скоро да се почувстваш по-добре и да не се стига до крайности. Потърси и още едно мнение.
Аз пия магне Б6 3х1, назначи ми го лекаря, който преди време ми направи конизация и сега прецени, че няма да правим серклаж.
Момичета, сигурно притесненията ми са крайно неоснователни, но се чувствам някак странно леко. Аз като цяло симптоми на бременността почти не съм имала, още от самото начало. Гърдите ми понаедряха напоследък, да кажем от 2-3 седмици, от време на време ме попридърпва корема, все нормални и едва доловими неща. Пишкам по 1-2 пъти през нощта. От вчера гърдите спряха да ме наболяват и сякаш се поотпуснаха, изчезна ми и това придърпване, вероятно приемът на магнезий си играе ролята. Даже и пишкането вече ми е по навик, не че толкова ми се пишка. Опитвам се да не се панирам и да мисля лоши неща, но все ме чопли тази мисъл. В комбинация с това, преди 2 дни ми се стори че усещам бебо, ама това е мега субективно. На 2 пъти се случи вечер, като леко бълбукане 3-4 пръста под пъпа. Сега стоя вечер и чакам да усетя същото, като изобщо идея си нямам дали това е бебето или газове 🤭
Кажете вашите гърди на какво дередже са, дайте малко позитивна мисъл, че така не бива, значи. И детенцето си да стресирам с тия мисли. Последно бях на преглед на 8 септември, абсолютно всичко си беше наред. Каква съм такава, ако може ще вися в кабинета на доктора всеки ден 😁🥴

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 02:51 от Smiley88

# 196
Ех, момичета! Нямаше ме 10тина дни и сега не мога да насмогна да чета. Много страници сте изписали, но най- накрая успях Kissing Heart
 Smiley88, не го мисли толкова. Не знам как е при другите, но поне при мен всеки ден е различен. Но те разбирам. Кофти е като изчезне някой симптом и филмът започва.
 При мен има ново 20. На феталната ми взеха кръв за БХС и моя лекар прави допълнително и изследване за прееклампсия. Преди няколко дни излезнаха резултатите и се оказа, че съм с голям риск. Док много ме наплаши, че е рисково и за моя живот и за живота на бебето. Предписа ми аспирин протект, който да започна веднага, докато се срещна със следящия, който трябва да назначи същинската терапия. Часът ми обаче е чак за 29.09. и май ще търся пак доцента, който ми оправи отлепването. Дано да успее да ме вмести някъде по спешност, че много се притеснявам.
 Вие съобщихте ли вече на близките радостните новини? Аз тъкмо казах на родителите и на следващия ден док ми се обади за резултатите и сега май малко съжалявам, ама свърши вече.

# 197
Irnata_87, моето течение също е воднисто. Даже когато стана сутрин усещам как ми мокри.... Какъв преглед ти правиха, за да установят, че мехурът е затворен (вагинален или коремен ехограф предполагам)?

Аз пия по едно прахче и половина диаспорал от 300 мг. Даже днес бях на извънреден преглед,макар че във вторник щях да имам, защото имам воднисто течение,но мехурът е затворен,шийката запазена,каналът затворен, бебето е с около седмица напред. Видя се една контракция,но тя каза,че няма нищо притеснително и тази доза и добре. Моите болки от хернията днес са много  и на моменти ми се плаче. Sad Но трябва да търпя.

П.С. но-шпа си пия 3×2 превантивно,за болките от хернията не ми действа, но важното е за матката. Досега поне 10 кутии от началото на бременността и още сто неща...

Коремен,за да се установи,че мехурът е напълно затворен,освен това ми обясни,че ако изтичат води дори по малко по плацентата щяло да има някакви белези,като цяло много,много подробно ме прегледа,може би 20 минути,ама бебето не беше много с желание да се покаже. 😀 Воднисто течение по време на бременност е като цяло срещано,а освен това слагам и утрогестан още по две,ако имаш притеснения отиди,аз и във вторник ще го спомена все пак на моя АГ.

Lady25 и Smiley88,не се притеснявайте!
Относно риска за прееклампсия,не ми е правен,аз и много не искам само да се побърквам,с ниско кръвно съм по принцип,а заради тромбофилията пия натаспин и аспирин така или иначе,а ако има такава възможност на 26-ти на феталната при д-р Михова ще попитам,моят АГ не ми е казал нищо. Относно симптомите,на мен от известно време ми наедряха гърдите,пишкам поне 2 пъти през нощта,хич не ми се става,но ако не стана после ме боли. Още имам гадене,даже тези дни беше много силно. Попитах тази АГ вчера за феталните доплери,според нея да го ползвам един път на две седмици 😀,е,то аз на толкова ходя на преглед. Хаха. А и с малкия и сега съм си позволявала и през ден-два,но няма,ще опитам да не го правя. С нетърпение чакам да почна да го усещам,малкият в 17 почнах,от утре съм 16-та гестационна седмица. Със задна плацента съм.

Относно казването,аз си имам мои си разбирания. Просто съм решила в шести месец. 😀 Сега споделям с малко приятелки и родителите ни,които като цяло не одобряват,не беше времето сега, но заради тези хормони почнахме веднага опити,а се оказа,че не е имало проблем и забременях веднага. Ще се учудят доста хора. 😀

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 09:14 от Irnata_87

# 198
Smiley88, незнам до колко ще те успокоя, но и аз така се чувствам на моменти. Има дни в които все едно всички симптоми са изчезнали и се чудя какво става. Ту ги има ту не. Не е само при теб! Сигурна съм, че и при другите момичета е така.
Lady25, не се плаши! Всичко ще е наред, ще направите успешна терапия и всичко ще е наред. До колкото знам, преекламсията създава проблем понякога! Не винаги! На по - късен етап от бременността. Така че имаш време да се реагира!

# 199
Ние казахме след БХС, с много големи резерви, че след толкова години чакане да забременея, още ни е трудно да осмислим, че чудото се случва. Споделихме и на приятели, пак с големи колебания, абе зор да изплюем камъчето..
lady25, това мисля че е малко теория на вероятностите, може да я развиеш, може и не. Предполагам има начин да се действа превантивно и много се надявам доцента да те приеме скоро, за да те успокои. Нищо против АГ-тата, които следят бременности. Много често се занимават със стандартни случаи и не са особено обиграни когато става дума за нещо извън очертанията. Искрено се надявам този доцент да ти даде спокойствие 🙏🏻❤️

Ех, момичета! Нямаше ме 10тина дни и сега не мога да насмогна да чета. Много страници сте изписали, но най- накрая успях Kissing Heart
 Smiley88, не го мисли толкова. Не знам как е при другите, но поне при мен всеки ден е различен. Но те разбирам. Кофти е като изчезне някой симптом и филмът започва.
 При мен има ново 20. На феталната ми взеха кръв за БХС и моя лекар прави допълнително и изследване за прееклампсия. Преди няколко дни излезнаха резултатите и се оказа, че съм с голям риск. Док много ме наплаши, че е рисково и за моя живот и за живота на бебето. Предписа ми аспирин протект, който да започна веднага, докато се срещна със следящия, който трябва да назначи същинската терапия. Часът ми обаче е чак за 29.09. и май ще търся пак доцента, който ми оправи отлепването. Дано да успее да ме вмести някъде по спешност, че много се притеснявам.
 Вие съобщихте ли вече на близките радостните новини? Аз тъкмо казах на родителите и на следващия ден док ми се обади за резултатите и сега май малко съжалявам, ама свърши вече.

# 200
Ние също сме след дълго чакане и като разбрахме, ще съм бременна ми идеше да кажа на целият свят😀. Обаче както и вие казвате не смея. Първо само родителите ни разбраха. После като влязох в третият месец казахме на други близки роднини(брат ми, бабите, на работа разбраха, защото съм болнични вече месец). Но до тук, има хора които не знаят и още ме е страх да си кажа... Ще си по мълчим още малко. ☺️

# 201
Мхм, и ние така. Като ми се покаже шкембенцето под блузката, ще си кажем. Също, ако някой ме попита, не отричам.
Между другото, аз си усещам, че коремът ми е подут, но при мен си е още след пункцията и трансфера, изобщо не е спадал. Като цяло изобщо няма да предположи човек, че съм бременна. Преди да забременея свалих около 10кг,аз съм нисичка - 1.52 см, та си е доста това. С тези 10 кг върху мен приличах повече на бременна, отколкото сега 🥴

Ние също сме след дълго чакане и като разбрахме, ще съм бременна ми идеше да кажа на целият свят😀. Обаче както и вие казвате не смея. Първо само родителите ни разбраха. После като влязох в третият месец казахме на други близки роднини(брат ми, бабите, на работа разбраха, защото съм болнични вече месец). Но до тук, има хора които не знаят и още ме е страх да си кажа... Ще си по мълчим още малко. ☺️

# 202
Да, даже някъде четох, че ако те питат дали си бременна не се отрича! Суеверия, чак пък такива въпроси кой ще зададе,ама знам ли хора всякакви. И при мен още не си личи, така че всичко е точно. 😀

# 203
Оо, задават, задават 😁
Надявам се да ми се завърне някой симптом, че не знам що така ги отразявам тия неща. Уж си бях спокойна и всичко вървеше гладко, не искам да превъртам през седмица и да ходя на доктор нон стоп 🥴 на 1 октомври съм на фетална и се надявам да видим пола на човечето 🥰
Вие с какво се развличате. Аз съм с препоръка за повече лежане, та гледам фермата и игри на волята. Някоя книжка да препоръчате?

Да, даже някъде четох, че ако те питат дали си бременна не се отрича! Суеверия, чак пък такива въпроси кой ще зададе,ама знам ли хора всякакви. И при мен още не си личи, така че всичко е точно. 😀

# 204
  • В твоето съзнание...
Привет, дами Simple Smile

На първо място, на всички, които имат някакви притеснения, пожелавам скоро всичко да се нареди, заредете се с позитивни мисли, помагат!

Аз се записвам при вас с термин 28.03. Вчера мина ранната фетална и БХС, от които очакваме резултати идната седмица, като за момента всичко изглежда наред.
До сега съм била на прегледи само частно и не съм записана за ЖК, мислех да се запиша на същото място, но там ме посъветваха да помисля за ЖК при лекар, който следи по ЗК, от финансова гледна точка, за да може той да ми назначава кръвните изследвания и т.н. Някоя от вас дали се следи така на две места и можете ли да препоръчате АГ за София, което да работи със ЗК?

Относно съобщаването на хубавата новина, ние сме казали на някои приятели, но не и на роднините, за тях решихме да изчакаме до 4тия месец.
На мен някак си ще ми бъде по-лесно да кажа на приятелите си, че нещо не се е получило, от колкото на родителите. А пък и нашите отдавна чакат и доста ще се развълнуват, което малко или много ще внесе напрежение Grinning

# 205
Лейди, и при мен на БХС установиха завишен риск от прееклампсия + риск да развия гестационен диабет.

За сега съм с ниско кръвно (под 110/70), което е обичайно за мен. Приемам Аспирин/Акард 150. Според следящия ме АГ, приемът на Аспирин намалява риска да се развие прееклампсия с 85%.

За риска от гестационен диабет ми пррпоръчаха диета и различни изследвания по време на бременността.

Така че - следвам препоръките и се надявам да не ме застига нито едно от двете. Пожелавам го и на теб 😊

# 206
lady25 , щом вече имаш назначена терапия, и основният ти следящ ще е информиран, вярвам че ще направят най-доброто за теб за превенция на това състояние.
march23, страхотна дата - рожденият ден на моята майка 😁😁❤️❤️
За симптомите - Smiley88 , можеш да си вземеш от тези домашни доплери, аз много се изкушавам, но отзивите ми се струват неубедителни :/
Относно казването аз съм в малко "превилигирована" позиция, защото съм в чужда държава където нямам много познати,  а освен това съм хоум офис - пълно инкогнито 😆 🙈
И аз като Ирна мисля къде 6-тия/даже 7-мия  месец да казвам и то само ако някой пита. След инвитро, един мисед след първото инвитро, на 40, и с тукашната система дето дори при кръвоизлив не приемат в болница, знам ли ... В България сякаш е много по-детайлна грижата за бременните.
А вие казвате ли пола на бебето когато съобщавате? Ние и това мислим да не казваме докато не се роди 😆

# 207
Като ни го кажат пола, ще казваме, ама още не го знаем 😁
Домашните доплери са нож с 2 остриета, 1 път няма да хванеш пулса на бебето и ще ти спре сърцето. Предпочитам да отида на лекар. Междувременно ми се завърна един симптом и съм по-спокойна - имам един специфичен шум в ушите от време на време. Знам че това изобщо ама изобщо не е показателно за нищо, ама едни сънища сънувах, в комбинация с тоталното затишие на симптомите 🥴🥴🥴

lady25 , щом вече имаш назначена терапия, и основният ти следящ ще е информиран, вярвам че ще направят най-доброто за теб за превенция на това състояние.
За симптомите - Smiley88 , можеш да си вземеш от тези домашни доплери, аз много се изкушавам, но отзивите ми се струват неубедителни :/
Относно казването аз съм в малко "превилигирована" позиция, защото съм в чужда държава където нямам много познати,  а освен това съм хоум офис - пълно инкогнито 😆 🙈
И аз като Ирна мисля къде 6-тия/даже 7-мия  месец да казвам и то само ако някой пита. След инвитро, един мисед след първото инвитро, на 40, и с тукашната система дето дори при кръвоизлив не приемат в болница, знам ли ... В България сякаш е много по-детайлна грижата за бременните.
А вие казвате ли пола на бебето когато съобщавате? Ние и това мислим да не казваме докато не се роди 😆

# 208
  • В твоето съзнание...
Една дама в YouTube, беше казала че домашният доплер е стресирал плода ѝ, и аз не бих го рискувала.
Иначе аз от самото начало нямам никакви симптоми, освен че напоследък ми зачестиха посещенията в тоалетната. Но малкият човек си е съвсем добре, така че по-скоро го приемам като добър знак ☺️
Като ни го кажат пола, ще казваме, ама още не го знаем 😁
Домашните доплери са нож с 2 остриета, 1 път няма да хванеш пулса на бебето и ще ти спре сърцето. Предпочитам да отида на лекар. Междувременно ми се завърна един симптом и съм по-спокойна - имам един специфичен шум в ушите от време на време. Знам че това изобщо ама изобщо не е показателно за нищо, ама едни сънища сънувах, в комбинация с тоталното затишие на симптомите 🥴🥴🥴

Относно казването аз съм в малко "превилигирована" позиция, защото съм в чужда държава където нямам много познати,  а освен това съм хоум офис - пълно инкогнито 😆 🙈
И аз като Ирна мисля къде 6-тия/даже 7-мия  месец да казвам и то само ако някой пита. След инвитро, един мисед след първото инвитро, на 40, и с тукашната система дето дори при кръвоизлив не приемат в болница, знам ли ... В България сякаш е много по-детайлна грижата за бременните.

# 209
точно! - и аз за това не го искам - един път нещо няма да чуя като хората и отиде, стрес излишен до небесата.
а за симптомите, Smiley88 аз чета в два сайта - what to expect, и  the bump - ами там точно за този симптом споменават 😁😁 така че честито

Общи условия

Активация на акаунт