Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 37 918
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Понеже видях, че обсъждате ТСХ - то, моето преди да забременея беше 2,4, около 12 гс - 2,2, а резултатът от миналата седмица - 2,4.
Според моя АГ - първият триместър трябва да е до 2,5,а вторият и третия - до 3.

# 526
Според мен за тсх и щитовидната жлеза трябва да си се консултираме с ендокринолог, все пак това си е тяхната специалност.

# 527
  • В твоето съзнание...
Аз ходих при нея за ранния скрининг и съм доволна.

А и попринцип съм ходила при нея де. Мислех и при нея да се следя, ама тя май нямаше много желание. Иначе от скрининга съм доволна както казах, подробно разгледа бебо и ни показа всичко. Там допускат татковци, в случай че искате да го заведете.

Момичета и докторката каза че всичко е наред. Само ми изписа за кандидата залаин. Някой ползвал ли го е? А иначе успях да запиша час за фетална за утре във фемина при др Икономова. Мнения за нея? Нещо няма много инфо за нея, или са противоречиви. Искам да се гръмна, нещо не ми е ден... ☹️

# 528
О това е страхотно, щом пускат таткото. Ако съм и с него ще ми е по-спокойно.

# 529
  • В твоето съзнание...
Да, пък и на нас ни е първото детенце и му беше доста интересно Simple Smile

Иначе докторката поне на мен понякога ми говори на ти, както и с някои обръщения тип "пиле", но поне мен това не ме притеснява, важното е че никога не е била груба и винаги ми е обяснявала подробно какво гледаме.
За вас първа морфология ли ще бъде? При мен беше това, което върви с кръвните изследвания за биохимичния скрининг.
О това е страхотно, щом пускат таткото. Ако съм и с него ще ми е по-спокойно.

# 530
Да първа. И то в последния момент вече. Първо детенце ще ни е и на нас. Бхс мисля че няма да правим, защото правихме пренатален тест, по наше желание. Но все пак ехографският преглед не е за игнориране.

# 531
  • Sofia
Кукличка, честито за добрите новини от генетичния тест. Тези коментари за пола според мен не са особено деликатни, надявам се да не ти се наложи да се сблъскваш с тях. Може би звучи банално, но наистина най-важното е дечицата да се родят живи и здрави. Всички са прекрасни по своему. ❤

# 532
Дами някоя от Вас започна ли да усеща бебо?
От няколко дни усещам едно като "пукане" в корема, което имах и с първата бременност.
Казват, че второ бебче по-рано започва да се усеща, та нямам търпение и се чудя кога ще усетя първото ритниче ☺️

Споделете и Вие при предходна бременност кога усетихте, сега усещате ли нещо, а може и по-опитните мами (видях, че има и сега с 3 бременност) да споделят опит/мнение ☺️

# 533
Даа,усещам го,започнах в 16+3 да усещам,хълца, побутва корема и даже се мърда,като сложа ръка се усеща,с второто дете в 17-та седмица усетих,с първото директно ритници в 22-23 седмица. Ако сте със задна плацента може вече да усещате,а и с предна да сте пак може,индивидуално е.

# 534
Здравейте, мамита! Мина феталната морфология. За няколко дни ще съм спокойна😀. Лекарката каза, че всичко изглежда наред за сега. Дано и занапред да е така. Сега остава да изчиства гъбички те, изписаха ми залаин вагинално, ще ги взема тези дни и така. Дано малко се кротна, че има няма само се притеснявам за нещо и то без причина.. ☺️

# 535
Funn,радвам се за добрите новини!

Аз така бях с предната бременност,цялата в прегледи заради болките от хернията. Но просто защото никой не обясняваше защо са и все ходех и ходех и в крайна сметка беше кошмарно. Сега просто реших да моля моя АГ да ми дава на около 3 седмици и да не ходя другаде. Ето човекът ми даде на 19 дни и сега живот и здраве на десети ще видя бебчо. После пак ще искам така,но предвид,че на 26-ти  съм на фетална морфология,може да ми даде директно за ноември. ☺️ И ще я избутаме,дай Боже. Днес поръчах орехчето за съобщаване,че чакаме момче,то докато стане,момичето каза месец и половина,мисля,че ще е перфектно време и ми омръзна да се плаша,толкова искам да кажа,че ще си имаме трето дете. 😀 Но понякога се чудя,както го усетя така.

# 536
Даа,усещам го,започнах в 16+3 да усещам,хълца, побутва корема и даже се мърда,като сложа ръка се усеща,с второто дете в 17-та седмица усетих,с първото директно ритници в 22-23 седмица. Ако сте със задна плацента може вече да усещате,а и с предна да сте пак може,индивидуално е.

Да, задна ниско прикрепена плацента.
Такава беше и при първата ми бременност.

# 537

Да, задна ниско прикрепена плацента.
Такава беше и при първата ми бременност.
Моята също е задна,но висока,значи скоро сигурно ще усетите. ☺️

# 538
Ох, ако можеше поне един път седмично да ходя на лекар. Ей така профилактично.. 😀Просто да го виждам. Сега имам час чак след 3 седмици.

# 539
Ох, ако можеше поне един път седмично да ходя на лекар. Ей така профилактично.. 😀Просто да го виждам. Сега имам час чак след 3 седмици.

Да,разбирам те,аз вече го усещам,но пак ползвам доплера и аз не знам защо. Трябва да престана с тази глупост. На две седмици според мен е супер. А къде две,там и две и половина три. Ще почнеш да го усещаш,ще се успкоиш, евентуално. 😀

Общи условия

Активация на акаунт