Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 37 912
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Аз ходя на 4-5 седмици. Мъжът ми каза същото на лекарката, че ако мога ще ходя всяка седмица и тя каза “ами вижте сега, който плаща той поръчва музиката” 😀😀😀
Ох, ако можеше поне един път седмично да ходя на лекар. Ей така профилактично.. 😀Просто да го виждам. Сега имам час чак след 3 седмици.

# 541
Малко спам от мен.

Изработвам бижута от естествени камъни и от Сваровски,в момента в наличност имам главно гривнички със сърца Сваровски и сребърен държач проба 925,но имам и някои сребърни обеци Сваровски.

Последвайте ме,ако желаете и ако имате интерес към нещо може да ми пишете.

Линк към страницата:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100029109925237

# 542
Момичета, знам че сме говорили и преди, но казвате ли на повече хора вече? Аз до сега бях само с ММ, мама, татко, сестрата на мама, шефът, една колежка от моя отдел, и една колежка, с която по случайност живеем в един блок, но в офиса сме много далеч, и един мениджър , с когото работя (=7 бр)
Миналата уикенд казах на едно приятелско семейство българи, които имам тук, през седмицата на още една колежка, а днес на една приятелка, с която се запознахме тук в офиса.
След две седмици съм поканена на работна вечеря и там вече няма как да скрия 🤣
Дълбоката ми (и добре скрита мисъл) е - чувствате ли се комфортно да споделяте новината. На мен миналият уикенд толкова хубаво ми стана като казах на това приятелско семейство, те толкова много се зарадваха - те имат две дечица, момченце на 6 и момиченце на 4. Към края на вечерта синът им дойде, седна до мен и ме запрегръща. Много мило ми стана.
Аз вече съм 18+3, което е пети календарен месец. И ме е обзело едно такова спокойствие и щастие. Чак ми е страшно, ако не дай си боже нещо се случи как ще го преживея. Дали е от хормоните?

# 543
Lucie_, и аз съм със смесени чувства Simple Smile Всеки път като кажа на някой близък е много хубаво чувството. Хората искренно се радват за нас.
След това започват притесненията ми, дали не е рано за споделяне 😁
Аз съм в 17+3 (седмица след теб) и ми се иска вече да съм по-спокойна и уверена, че всичко ще е наред; да се наслаждавам на бременността и на споделянето 😊
Вече по-трудно се крие коремчето, така че смятам по-свободно да споделям новината. Разбира се - само с доброжелатели 🥰

# 544
Аз още в началото на четвърти месец казах на приятелките ми и колегите. Родителите и сестра ми знаят даже от края на третия месец. Мисля, че вече няма от какво да се притесняваме и предполагам, че близките ни хора ще се радват.

# 545
Точно, спокойствие и увереност, придружени с наслаждаване,
VSSh, наистина е така - на когото съм казала до сега така искрено са е зарадвал.
Предполага, че след работната вечеря на 12 вече няма да има много криене в офиса специално, че едната ми колежка е много... Услужлива в това да споделя видяни/чутото 😆
Мама ще е при мен за две седмици, предполагам когато се прибере, вече ще се поотпусне да споделя с роднините,
Тя ако знае, че на нея мислим да кръстим бебето ще е второто седмо небе😆😆
Lucie_, и аз съм със смесени чувства Simple Smile Всеки път като кажа на някой близък е много хубаво чувството. Хората искренно се радват за нас.
След това започват притесненията ми, дали не е рано за споделяне 😁
Аз съм в 17+3 (седмица след теб) и ми се иска вече да съм по-спокойна и уверена, че всичко ще е наред; да се наслаждавам на бременността и на споделянето 😊
Вече по-трудно се крие коремчето, така че смятам по-свободно да споделям новината. Разбира се - само с доброжелатели 🥰

# 546
От началото знаеха само родителите ни, към третия месец казахме и на останалата част от родата. А сега вече влизаме в четвъртия месец и започнах да се отпускам само към много близки приятели и да го кажа така, хора с които ми е приятно да общувам и по някакъв начин усещам, че са добронамерени и се радват за нас. Иначе после се питам дали не избързахме, ама то все отнякъде ще се разбере вече. Не може да се крие дълго.

# 547
Момичета, знам че сме говорили и преди, но казвате ли на повече хора вече? Аз до сега бях само с ММ, мама, татко, сестрата на мама, шефът, една колежка от моя отдел, и една колежка, с която по случайност живеем в един блок, но в офиса сме много далеч, и един мениджър , с когото работя (=7 бр)
Миналата уикенд казах на едно приятелско семейство българи, които имам тук, през седмицата на още една колежка, а днес на една приятелка, с която се запознахме тук в офиса.
След две седмици съм поканена на работна вечеря и там вече няма как да скрия 🤣
Дълбоката ми (и добре скрита мисъл) е - чувствате ли се комфортно да споделяте новината. На мен миналият уикенд толкова хубаво ми стана като казах на това приятелско семейство, те толкова много се зарадваха - те имат две дечица, момченце на 6 и момиченце на 4. Към края на вечерта синът им дойде, седна до мен и ме запрегръща. Много мило ми стана.
Аз вече съм 18+3, което е пети календарен месец. И ме е обзело едно такова спокойствие и щастие. Чак ми е страшно, ако не дай си боже нещо се случи как ще го преживея. Дали е от хормоните?

Привет и от мен 🙂
Аз в момента съм 14+1 и реално не казвам на всички, но ми е трудно и да го скрия.

Слаба съм и много рано ми пролича - още в средата на 2 месец се виждаше и всички близки, които ме видяха бяха наясно и задаваха въпрос от сорта на "имате добра новина😁☺️".

Реално успях да крия от повечето хора до средата на 3 месец, а сега вече то е видимо и ако не попитат си казвам, чувала съм, че не е хубаво да отричаш.

Относно чувствата, хубаво ми е да казвам, хората се радват, поздравяват ни и не виждам нищо лошо да споделиш вече добрата новина ☺️

Все пак вече началото на 4 месец - всичко ще е наред, най-доброто предстои 🙂
На родителите ни казахме почти веднага, но само на тях.

# 548
Много са хубави тези емоции ☺️
При нас едните родители още не знаят, понеже живеем в различни държави, а искаме да им кажем на живо.
В края на петия - началото на шестия месец ще се видим с тях и ще е супер изненада 😁 Вече обмислям, какви широки дрехи да сложа, за да чуят новината преди да я видят 😄

# 549
Дами някоя от Вас започна ли да усеща бебо?
От няколко дни усещам едно като "пукане" в корема, което имах и с първата бременност.
Казват, че второ бебче по-рано започва да се усеща, та нямам търпение и се чудя кога ще усетя първото ритниче ☺️

Споделете и Вие при предходна бременност кога усетихте, сега усещате ли нещо, а може и по-опитните мами (видях, че има и сега с 3 бременност) да споделят опит/мнение ☺️

Аз го усетих преди около седмица но от два дни не съм и съм много притеснена , това нормално ли е

# 550
Дами някоя от Вас започна ли да усеща бебо?
От няколко дни усещам едно като "пукане" в корема, което имах и с първата бременност.
Казват, че второ бебче по-рано започва да се усеща, та нямам търпение и се чудя кога ще усетя първото ритниче ☺️

Споделете и Вие при предходна бременност кога усетихте, сега усещате ли нещо, а може и по-опитните мами (видях, че има и сега с 3 бременност) да споделят опит/мнение ☺️

Аз го усетих преди около седмица но от два дни не съм и съм много притеснена , това нормално ли е

Добро утро,
Не се притеснявай, няма нищо страшно.
То това не са ритничета, а просто "пукане" вследствие на въртенето на бебето.
Аз също не го усещам всеки ден все още.
Когато започне да ритка и не го усещаш дълго време е притеснително.

# 551
А от 16+3 го усещам всеки ден по някое време,но все още е много малко и затова може да не се усеща,когато още малко порасне и почнат ритници ще е всеки ден. Тогава почват другите филми,защо днес рита повече,вчера по-малко и така нататък.  😀😀😀

# 552
  • Sofia
Аз  усещам бебка от доста време, средно по веднъж-два пъти на ден. Още е рано по принцип, имат си място и затова не се усещат силно и ясно.

Ние в последните няколко дни казахме на повечето роднини и приятели. Повечето реагираха много позитивно, което беше много приятно. Преди това знаеше само майка ми, която ме попита сама като си бяхме в България, след като отказах алкохол. Ходила малко преди това на астролог, който ѝ казал да очаква бебе и тя така вързала 2 и 2. 🙈 Нейната реакция не беше, каквото се надявах. Явно беше казала на татко ми, въпреки че я помолих да не казва на никого, защото после стана ясно в разговор, че и той знае. От него пък просто реакция липсваше 😔 Иначе всички други се зарадваха суууупер много.

Та явно като минеш определена възраст всички започват да очакват да раждаш, но имаш ли късмета вече да си родила, реакцията по-различна. В крайна сметка човек не  може да живее според мнението и очакванията на хората.

# 553
Аsalea,и нашите родители не се радваха,но ние си очаквахме. И не беше свързано с възрастта,а защото знаят колко трудно се справяме,те са възрастни и не могат почти да помагат и не е моментът,въпреки че знам добре това и на мен ми е тъпо,разбира се. Майката на мъжа ми вика момиче,е,да,ама пак е момче,Божа работа е това. И аз самата си знаех,че ще ни е много трудно,но изследванията за намален яйчников резерв ме изплашиха и в крайна сметка забременях от първи месец и се оказа,че нямам никакъв проблем. Както и преди това с двете деца беше от втори месец. Вече ще си чакам внучките. 😀

А предвид,че ни е трето дете и сега аз ставам на 35,мъжът ми стана сега на 36 възрастта според мен е супер. Аз все пак се запознах чак на 26 с мъжа ми и на 28 заживяхме заедно и забременях с баткото, родих на прясно навършени 29. Ако се бях запознала на 20 с него друго щеше да е , но това е абсолютно нормална възраст.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 09:07 от Irnata_87

# 554
  • Sofia
Irnata, ние сме на същите години, аз навършвам 36 февруари. Имам страшно много познати, които горе-долу на тези години  родиха първо дете и те бяха “тормозени” от роднини кога ще забременеят и родят. Една част просто нямаха партньори, някои други пък не можеха да забременеят и близки и роднини ги питаха постоянно кога “ще ги зарадват”, което беше много травмиращо за тях. Аз пък вчера водих разговор с една приятелка, която ме попита дали не могат да ми завържат тръбите по време на секциото. Не го взимам навътре, аз четвърто дете няма да имам, надявам се всичко да е наред с третото. Това имах предвид като споменах възрастта и броя на децата. Според мен също възрастта е супер, но човек може да получи какви ли не коментари.

Аз от няколко дни гледам колички и много ме е яд, че ме мога да ги обсъдя с вас, защото повечето марки май ги няма в България. Така или иначе май ще трябва да се купуват няколко, нещо не мога да намеря някаква, която да отговаря на всички критерии. С първото дете имах една полска, с големи гуми, тип танк, която обожавах и беше супер, но заема много място в колата. С второто я използвах също частично (два месеца, коша за новородено), но основната ми количка беше една  Cybex тип чадър с пълно легнало положение, ползвала съм я много и с коша за кола на нея. Сега съм хареса една шведска марка Thule, които са специализирани в outdoor activities, както и Britax smile са ми основните фаворити. Ако някой има поглед върху тях ще се радвам да сподели. Хубав ден на всички, при нас днес е много хубав есенен ден след цяла седмица дъжд.

Общи условия

Активация на акаунт