Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 37 884
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Asalea, това за годините все едно мен си описала 😆😆 какви ли не лели/вуйни/стринки и чичовци/вуйчовци ми подмятаха и подпитваха,
Една вуйна директно ми каза: "ама поне едно детенце си направи, пък дори да се разделиш с мъжа" 🙈🙈
Е, то така ако ставаше ... Но разбирам ги, особено възрастните, в тяхното съзнание инвитро, икси е някаква тъмна Индия 😅
Е, сега съм на 40, ако ми е писано, тук касата покрива до 6 опита, а аз имам още пет ... До навършване на 42 🤣 ако ще има второ, то много експресно след първото трябва да стане, или да е от замразен трансфер.

А за количките - Thule и тук е известна. Докато бяхме в отпуска прекосихме Германия, Швейцария и Австрия - на всякъде където видех семейство с количка, ("тайно" според мен 😆) зяпах марката и я проверявах в Гугъл, запазих си някои линкове.
Пускай ги тук, ако искаш,все ще има какво да им обсъдим - от това, което до сега видях, важно е :гумите, платът, кош/дестско столче/въртене/напълно легнала позиция, сенник, прозорче на сенника, багажник, дъждобран, цветова гама.🤓
Irnata, ние сме на същите години, аз навършвам 36 февруари. Имам страшно много познати, които горе-долу на тези години  родиха първо дете и те бяха “тормозени” от роднини кога ще забременеят и родят. Една част просто нямаха партньори, някои други пък не можеха да забременеят и близки и роднини ги питаха постоянно кога “ще ги зарадват”, което беше много травмиращо за тях. Аз пък вчера водих разговор с една приятелка, която ме попита дали не могат да ми завържат тръбите по време на секциото. Не го взимам навътре, аз четвърто дете няма да имам, надявам се всичко да е наред с третото. Това имах предвид като споменах възрастта и броя на децата. Според мен също възрастта е супер, но човек може да получи какви ли не коментари.

Аз от няколко дни гледам колички и много ме е яд, че ме мога да ги обсъдя с вас, защото повечето марки май ги няма в България. Така или иначе май ще трябва да се купуват няколко, нещо не мога да намеря някаква, която да отговаря на всички критерии. С първото дете имах една полска, с големи гуми, тип танк, която обожавах и беше супер, но заема много място в колата. С второто я използвах също частично (два месеца, коша за новородено), но основната ми количка беше една  Cybex тип чадър с пълно легнало положение, ползвала съм я много и с коша за кола на нея. Сега съм хареса една шведска марка Thule, които са специализирани в outdoor activities, както и Britax smile са ми основните фаворити. Ако някой има поглед върху тях ще се радвам да сподели. Хубав ден на всички, при нас днес е много хубав есенен ден след цяла седмица дъжд.

# 556
Asalea,доста неуместен коментар от страна на приятелката ти.

Lucie_,Една приятелка си взе количка на Thule и мисля,че е много доволна,и двете си деца отгледа с нея,а количката е тип триколка и изглежда невероятно маневрена и лека като перце,всякаш ще полети. 😀 Та може би е добра инвестиция,за повече от едно дете със сигурност. Но по спомен няма пълно легнало положение,след шести месец я ползваше,не съм сигурна,но сега като видях модела,определено не изглежда подходящ за новородено.

Аз винаги съм искала да съм млада майка и като цяло мисля,че успях. 😀 Нямах мъж по-рано. Надявам се децата да не се срамуват от мен,че съм възрастна,аз преди така се срамувах от майка ми,детска работа,аз съм второ дете и тя ме е родила на 37. Не е точната дума срамувам,но си коментиртахме на кой на колко години са му родителите и моята май беше най-възрастна. 😀 А дори изглеждаше на външен вид и по-добре от по-младите майки. Определено не е толкова важно това.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 14:50 от Irnata_87

# 557
Аз съм на 32, мъжа ми на 33.Заедно сме от много години, реално за дете започнахме да мислим около 27-28 години като бяхме. Да но не се получава ше, после тръгнахме на лекари и така докато намерим и решим проблема. Като се има впредвид, че имаше вероятност пак да не се получи и не се знае какво щяхме да предприемем.И за жалост няколко познати като мъжа ми им казал, че чакаме дете му казали "еее време ти беше". Едва ли не защо сме се забавили.Е малко е тъпо, но не обръщам внимание, поне такива коментари се научих с годините направо да игнорирам.Просто всеки човек има определена съдба и трябва да мине през някакви изпитания и така. Вървим напред и не обръщам внимание.

# 558
Редактирам се - добавям снимка на една количка, която видях на живо по време на отпуската - страхотно изглеждаше, но май няма напълно легнало положение:/
funn, точно 😁😎
Аз още преди десет години исках, но съдбата си каза думата - "успешното" инвитро завърши с мисед.
В това отношение на мен лично много ми помогна фактът, че излязох извън България - нова среда, нови хора, далеч от родата 😁
ММ е холандец, изобщо имам чувството, че при тях и с пижама да отидеш на работа никой няма да се трогне 😅 пък камо ли кога правиш бебе😁
За Thule - от тях определено ще си вземем  бебешки атрибути за колелетата,
Когато дойдох тук ми се струваше потресаващо как мятат съвсем малки бебенца, а някой семейства и по две-три дечица на колелото, но сега осъзнавам, че това е страхотен "bonding" за семейството - хем мама и татко малко спорт, хем бебчето да си зяпка. Поне така си го представям сега, догодина живот и здраве, ако ви се оплаквам, да ми напомните, че сама съм си го мечтала 🤭

Bugaboo cameleon

Аз съм на 32, мъжа ми на 33.Заедно сме от много години, реално за дете започнахме да мислим около 27-28 години като бяхме. Да но не се получава ше, после тръгнахме на лекари и така докато намерим и решим проблема. Като се има впредвид, че имаше вероятност пак да не се получи и не се знае какво щяхме да предприемем.И за жалост няколко познати като мъжа ми им казал, че чакаме дете му казали "еее време ти беше". Едва ли не защо сме се забавили.Е малко е тъпо, но не обръщам внимание, поне такива коментари се научих с годините направо да игнорирам.Просто всеки човек има определена съдба и трябва да мине през някакви изпитания и така. Вървим напред и не обръщам внимание.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 17:36 от Lucie_

# 559
Дами, а може ли да хапваме варени кестени? То аз хапнах няколко вече де.. 😀Ама да питам. Нали сега им е сезона, а аз много обичам. Та се изкуших. Но не съм чувала да не може...

# 560
Обожавам ги,с всички бременности си ям и сега вече хапнах. Като ни свърши карантината пак ще купя. Баткото и той ги харесва,малкият нещо не ги оценява сега,но по-натам. Те са много полезни,не виждам защо да не може.

# 561
Супер, значи си хапвам смело. Станала съм много стръвна😂

# 562
Аз като цяло нямам апетит,но кестени изядох много. 😀 Въпреки че съм с инсулинова резистентност, но мисля,че те не са толкова проблемни,а толкова ги обичам,че не мога без тях. Без сладко свикнах,но без кестени не мога. 😀

# 563
Ние купихме количката на сайбекс balios s 2в1. Беше намалена с 200лв в айко.

Да ви се оплача малко, че не съм на себе си.
Първо бях болна, от няколко дни и мъжа ми е болен. Притеснявах се дали бебето е добре, не сме го виждали от 3.09.
Вчера ми съобщиха нашите, че кучето го е нахапало друго куче и е починало Sad и не мога да се успокоя от два дни….
Главата ме боли, не мога да спра да плача. Надявам се всичко с бебето да е наред…
Много ми е тежко, но такъв е живота.

# 564
Ние купихме количката на сайбекс balios s 2в1. Беше намалена с 200лв в айко.

Да ви се оплача малко, че не съм на себе си.
Първо бях болна, от няколко дни и мъжа ми е болен. Притеснявах се дали бебето е добре, не сме го виждали от 3.09.
Вчера ми съобщиха нашите, че кучето го е нахапало друго куче и е починало Sad и не мога да се успокоя от два дни….
Главата ме боли, не мога да спра да плача. Надявам се всичко с бебето да е наред…
Много ми е тежко, но такъв е живота.

Mimird, съжалявам много за случилото се! За успкоение може чайове, капки,валидол ,аз съм с паник атаки и моят АГ каза,че няма проблем да ги пия.

Браво,аз не съм издържала повече от 2 седмици без преглед,сега ще са 18 дни,рекордът ми и нямам търпение да дойде 10-ти. ☺️

Бебчо ще е добре!

# 565
Благодаря ти ❤ вчера имах нужда от успокоителни, но се справих. Пих чай от лайка, който уж успокоява. Днес съм вече по-добре..
И аз имах паник атаки преди 2 години, но пиех кармолис, които сега не е позволен. Ходех на психолог известно време и мисля, че се справих с проблема. Поне се научих как да го контролирам..но определено тези дни ми дойде в повече.

# 566
Аз уж също мога,но напоследък не се справям и ми се изостри страхъх да излизам,сега с тази карантина и да искам не мога. От години ги имам,но много време и ги нямам и вече не искам да пия антидепресанти,последно като ги пих даже не ми помогнаха. С психолог съм пробвала отдавна,но не се получаваше. Мисля,че сама трябва и това е като изпитание.

# 567
  • Варна
Момичета и аз се включвам към болните Sad
Дразни ми гърлото и днес баба ми направи домашен лек от мед и сода, надявам се да даде резултат и да не стигна до лекарства..
Аз също се радвам, че ще бъда млада мама, на 23, въпреки че винаги съм искала да стана по към 26-27, но ...
Момичета, аз също съм имала паник атаки. Преди 2 години пих за кратко деанксит, но не стигнах до антидепресанти. Въпреки това, съм си доста тревожна, но гледам да се контролирам имам си мои начини да не стигам до самата паника. Чувствам се много самотна, че си бременея сама, и буквално броя дните до март, което изобщо не ми помага да се справям с тези си състояния лесно...

# 568
Виждам ,че е станало на въпрос за възраста. Аз съм на 23 а ММ на 24 , ние искахме дори от по-рано дете , но не ставаше , а и учим. Както се казва -всичко си идва в точния момент. Сега е голямо щастие , като се случи ,дай Боже всичко да е наред. Малко ни е трудно ремонти , учене и т.н. Но ще се оправим. Аз за количка съм се спряла на кика бо виченца. Мнения за нея. На мен ми се струва супер лека и маневрена.

# 569
Добро утро 🌼
Бързо да се оправяш Никол 🤗
Пожелавам на всички с прегледи тази седмица да чуят прекрасни новини, да видят бебчетата, и да ни разкажат 😊
Спокойна, слънчева и усмихната седмица 🥰

Daniella. 3.10 преглед, Rgirl123 - 3.10, Алисе Османалиева - 3.10 изследване кръвна захар
Rabenstein - 4.10, Aria Mia - регулярен преглед при АГ на 4.10.2022
So close - час при доктор на частно за 6.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК

***списък с прегледи*** (Ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя 👍:
Захарно петле - 10.10, Irnata_87 -  преглед на 10.10
Xrisi.i - 13.10 преглед
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Snickers4e - 17.10, Алисе Османалиева -17.10 ехограф , 18.10 консултация
Lucie_ - 18.10  - преглед
Aria Mia - фетална морфология на 20.10.2022
Nicolee.smoletsova - 21.10 ФМ
AlisV - 24.10 - преглед