Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 988
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
От любопитство взех от Sinsay цветна база и един зелен цвят. Зеленото е супер покривно, едно нанасяне беше напълно достатъчно. Базата е приятен млечен цвят, много ми хареса. Но ми беше трудна за нанасяне, много е гъста. Свикнала бях с почти течна. Съответно малко се разкриви☺. На зеленото мислех да правя декорация, но не се получи а бързах, та я изтрих и сложих направо топ, та и там малко омазах кожи.
Като цяло ми харесват цветовете, изпълнението ми е лошо. Другият път по-добре🤞☺
Ще видим сега издръжливост.

Другите с базата ли са, коя е тя? Много приятно изглежда 😍

# 241
Само тази база на Sinsay е налична в момента:
https://www.sinsay.com/bg/bg/hibriden-osnova-za-lak-za-nokti-3482o-01x

# 242
Това ли е въпросната база от снимката или е имало и други преди - някой обръщал ли е внимание?

# 243
Моите две сякаш са други...Около Великден ги купувах.🤔

# 244
  • Пловдив
Има ли разлика между тези lint base или просто шишенцата са различни?

# 245
А линт базата с какво е по-различна от обикновената на Коди?

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 15:33 от Rimmona

# 246
Десиссслава, според мен е заради разликата в милилитрите.
Линт базата е с фибростъкло за препилени и увредени нокти за по-добро закрепване на продукта на нокътната плочка.

# 247
  • Пловдив
karmilla, благодара за отговора.

Ами от темата разбрах, че тази е по-подходяща за меки и чупливи нокти. До сега ползвах каучуковата, мисля да я подменя с тази.

# 248
Гледам красивите червени нокти, които споделяте и понеже са ми любими, реших и аз да се отчета с едно ярко червено, като на снимката излезе една идея по-тъмно.

# 249
През уикенда пътувах и не можах да си оправя ноктите, та днес сътворих това набързо. Супер лесно и бързо изравняване с потал база, искаше ми се нещо по-интересно, но явно ще остане за следващия път.

# 250
Много красиво и нежно..
Току-що четох в една група за маникюр за алергия от гел лак.. Ставаше дума и за марката Pretty, от която имам 2-3 цвята и много харесвам, но се притесних. Вярно ли е, че ако останалите неща (база, топ) са качествени, няма проблем за цветните лакове, чак се чудя да ги ползвам ли, защото ме е страх от беля.

# 251
Благодаря ти. Аз лично не поддържам тезата за базата и топа на качествена марка, а цвета - китайски. Да, цветът няма досег с нокътната плочка, но най-честата причина за развиването на алергия е досег на неизпечен продукт с кожата. Аз лично, ако се нацапам при лакиране, е най-често точно с цветния лак. Затова и всичките ми лакове са некитайски.
Момичета тук успешно се лакират с цветни китайски лакове и нямат проблеми, защото работят внимателно.
Както казват, всеки сам си преценЯ.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 00:31 от esmeralda23

# 252
Есмералда, много ми харесва! Много елегантно, семпло и ефектно! Страхотна е тази база и маникюрът е топ-а, както имаше една реклама по-назад Heart Eyes
И тук на първа страница е обяснено за алергиите много подробно и ясно. За това не препоръчваме китайски бази, а и аз като Есмералда предпочитам да нямам китайски лакове. Имам само няколко прити още от преди години, когато не бях наясно с много неща и се подведох да ги купя-не са моето. А предвид как в момента са им цените - има полски в мейкъп на по-ниски цени. Иначе да - ако имаш хубава база и топ по принцип можеш да ползваш и по-нисък клас лакове, НО трябва да се внимава. Не трябва да мацаш кожи и то особено, ако си ги рязала и порязвала(за това някои мацки един ден чистят кожи, а на ддруг лакират, но е по-трудоемко). Същото важи за топа, дори и да ни се струва прозрачен и безобиден и той съдържа алергизиращи съставки, но за мсетка на това при загряване в лампата се разтича лесно и понякога ни се струва, че сме се лакирали без поражения и след изпичане има разтечено. Невена има много хубав и подробен пост по темата и много добре обяснява този процес(и като цяло всеки неин пост е много информативен). За това се лакирамне много внимателно.
На мен ми е любопитно тези прити имат ли обявен състав на опаковката в момента?

# 253
Благодаря, Кармилла Hug

Те и да имат обявен състав, не е гаранция, че съдържат написаното. В Англия в момента маникюристките са пропищели от  няколко "професионални" марки на английския пазар, произвеждани в Китай, които дават страшни алергични реакции с химическо изгаряне и огромна онихолиза на клиентите им. Разбира се, реалният състав е доста по-различен от обявеното на бутилката и на листовете за безопасност към продукта.
Който знае английски, мога да препоръчам групата - Nail tech awareness. Има много полезна информация относно алергиите.

# 254
  • Варна
Честно казано ако някой сега ще купува всичко от 0 силно НЕ съветвам да го прави от Али. Цените на читави европейски марки са съизмерими с китайските,а от там е ясно,че си купувате котка в чувал. Аз лично ползвам китайска белеща база и рейнфорс понякога,но това си е мое решение. Просто ш...е европейски марки така и не направиха свястна белеща база откакто спряха Алесандро.
 Пробвала съм сополите и на Коди и на Ниис - ами не стават. Искам белещата база върху която да закрепя свястна архитектура и да не си намирам ноктите в каймата за кюфтета Grinning/ с Ниис ми се случи и откачих/. Затова ползвам тая на IBDgel от доста време и си ме устройва макар и китайска.
 Имам и цветни лакове техни и си ги харесвам много. Шишета на Гелиш с четките на Гелиш. Плътни,пигментирани,покривни даже на един слой и не пускат цвят след печене.
 Имам китайски лакове от почти всички марки една щайга,но откакто започнах отново да се лакирам сама се усещам,че ползвам само цветните бази  Grinning. Бързо,лесно и безпроблемно.
 Есмералда това само потала ли е или има и фолио отгоре? Супер удобни са за работа пущините Grinning. Където я сложиш там стои. Не тече,не цапа абе за калпазани като мен е перфектна.

Общи условия

Активация на акаунт