Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 948
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
На мен много ми хареса, дори не го намирам за кич. Доста по-изтрещяли маникюр срещам😀. Има малко повече лъскаво, но голяма част от маникюрите бих ги носила с кеф😊. Но аз си падам по шарено и лъскаво попринцип. Както и по изчистено и семпло. Според настроението.

# 421
Въпрос на вкус, казал вълкът. Според мен повечето са готини, почерпих идеи, но не бих правила всички показани акценти в един маникюр.
Иначе ми се струва, че дизайните ги прави на изкуствени нокти и после ги лепи и снима. Ръцете са винаги същите, а нови модели има всеки ден или през ден.

# 422
Аз като видна сврака харесвам повечето идеи. Шарматни са, но на мен кич са ми акрилите на Хамериканките, но всичко е до виждания и предпочитания. Аз лично си падам по доста изтрещели стилове и не само в маникюра и тази даже ми е умерена Grinning Иначе да, възможно е да не е върху истински нокти, доста са изеални. Или ако са(не мога да преценя) евала!

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 18:41 от karmilla

# 423
За мен това е съвършенство :

Точно такива искам да мога да си направя.
Впрочем, някой сеща ли се за брокатен лак с такива частици ?

# 424
Клареса Full glitter серията има много красиви цветове.
На снимката според мен има 2 неща - глитър цвят прелят към свободния край на нокътя и топ с блестящи частици върху целия нокът.

# 425
Здравейте. Ще започвам да си правя сама гел лак. Въпроса ми към вас е, колко време ви издържа гел лака направен в домашни условия?

# 426
  • Пловдив
С една -две поправки по 4 седмици. Но всичко зависи от ноктите, базите, праймъри и т. н.

# 427
На снимката според мен има 2 неща - глитър цвят прелят към свободния край на нокътя и топ с блестящи частици върху целия нокът.
Според мен е възможно да има глитър на целия нокът и откъм кожичките да е с млечна преливка...
И на мен ми харесаха доста от идеите от линка. Също някои от тях не бих ги използвала в един маникюр. Но има интересни идеи и не всичко е лъскаво.🙂

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 23:05 от dolce miele

# 428
Без поппавси вече до сваляне тоест 3-4 седмици. Преди ва 3ти ден имах лющеве и смених прозукна  и дъм доволна.

# 429
Днес минах през магазинчето на ЕленаАрт и си купих каучукова база и каучуков топ на Коди с лепкав слой, както и два цвята, които отдавна търсех.
Като се прибрах веднага ги пробвах директно върху остатъците от заздравител, без да оформям, за проверя как се изравнява базата, колко слоя от цвета са ми нужни, и най-вече как ще се свалят веднага след това с накисване.
Значи искам да де оплача от четките. Не знам дали сте коментирали преди, но и четирите четки са много неудобни. На Клареса например четките са плоски и заоблени, и ми е много по-лесно прецизно да нанеса цвета до кожите без да разлея и да се получи гладък ръб. С тези на Коди го накъдрих.
Базата ми се точи - това нормално ли е? Иначе като я сложа на нокътя не се разлива, но понеже е гъста не мога добре да я разнеса.
Топа на единия нокът яко го разлях до кожа.
Иначе за свалянето с накисване да кажа - маааалко по-трудно от Клареса - но съвсем приемливо като време и трудност.

И сега въпроса - какво ще посъветвате за четките? Има ли някакви отделни за лакиране евентуално да капя в нещо от лака, и от там да вземам с друга четка? После как се чисти, ако съм я ползвала за цвят? Само със спирт ли?
Случайно да сте попадали на евтини лакчета с хубава четка, от която да сменя капачките направо?
И последен въпрос - преди да се намажа изпекох капка от базата на прозрачно найлонче за 60 сек, за да проверя дали ми се изпича. Мисля, че се изпече, защото отдолу не лепнеше, но вътре в самата капка цвета стана непрозрачен - дали някак вътре е останала неизпечена базата? Нормално ли е това?

# 430
  • Варна
танита такива са си четките на Коди. Сменям ги с четки на Гелиш или Опи и двата вида стават на 12мл. бутилки,но не са никак бюджетни марки. Купи си нормална четка тип котешко езиче за гел. Аз съм свикнала и се оправям и с тия на Коди. Изравнявам с обръщане тъй,че нищо не тече и не се разлива. Често го повтарям - при добре оправени кожи трудно ще се получи разливане.

# 431
Аз взех 8мл бутилки, защото само себе си правя и дори те ще са ми много. Някак тясно ми идва и гърлто им - докато върна четката в бутилката и то се омаза всичко.
Тези четки котешко езиче с какво да ги почиствам след употреба?
За изравняването и аз обръщах, но самата капка  като я поставих не се разля по нокътя, докато не в разнесох малко с четката. Абе то се получи горе долу - зорлем, но стана.
Но после цвета ме довърши.
Топа явно е редичък и трябва тънко да го нанасям.
Като се оформя цялата и се направя довечера ще пусна снима.

# 432
  • София
Момичета, къде се намира магазинчето Елена арт?

# 433
В Студентски град, но не мога да го обясня точно - аз с навигацията се оправих. Днес мисля, че не работят.

# 434
Четките на Коди 7 мл са хубави, аз ползвам основно такива. Но и с 8 мл се оправям, както е казала Принцесата, ако кожите са добре оправени, разливане рядко има. Може и да ползваш тънка четка за нанасяне прецизно до кутикулата.

Общи условия

Активация на акаунт