Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 028
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да попитам за гела в бурканче, аз ползвам такъв върху базата, за да не ми се чупят ноктите. Един вид като изравняване, но с твърд гел вместо с база. Въпроса ми е : разумно ли е да нанасям 2-3 или 4 тънки слоя твърд гел вместо 1-2 по-дебели? Понеже ми е много трудно да оформям дебели и се налага да се прави по 1 пръст, после да го пека малко и така нататък за да не се разтече. С повече, но по-тънки слоеве ще ми е по-удобно, но ще бъде ли така здраво против счупване? Понеже преди да започна с това дебело изравняване с гел, повече се чупеха. Сега ми хрумна да пробвам с няколко тънки слоя гел?!

# 526
Ако ноктите са ти дълги най-вече е важна правилната архитектура на нокътната плочка против чупене. Не е нужно дафе много дебело, независимо от слоевете, а да има апекс на стресовата зона и точките на растеж, за да няма от там счупване. А вече колко слоя ще намагеж е тмой избор, според мен. Виждала дъм на клипове много хубави гелове в бурканче, които се самоизравняват на първо нанасяне, има и такива соито са тегави(особено за любители и начинаещи). Според мен ако си го нанасяш правилно и нямаш против за губиш повече време и по този метод ще държи. Но това е по моята логика. Има и опасност да стане много деберо, поне на ва мен така ми се струва, независиво от тънките слоеве. Но нека и по-грамотни от мен да кажат.
Азфискам да питам - все по-често по клипчета виждам полигел в бутилка, но ми се вижда мтого по-течен(като гел в бутилка) и тоест малко ми се губи локиката на ползване, предвид че полигела е много гъст и може при опредерени условия да се ползва и без подложка и за това е удобен, а този си е много течен. Какви тогава са разриките? Може ли, ако ими запозната по темата да се изкаже, моля? Моного интересно ми стана.

# 527
  • Казанлък
Здравейте, нормално ли е след 2 минути печене да гел лакът да пуска толкова цвят при допир? Лакът е на Клареса на два тънки слоя върху база Клареса

А това ми е лампата

# 528
Кати, са нормално е. Множо лакове пускат цвят дори и да са изпечени. Много мацки за това имат дхеми как да си пазят топа за такива ситуации. Ако имаш съмнение за неизпечен лак, правиш теста със станиола. Въхру стониолче, от цигари да речем, мацваш цвят както все едно на  нокът количество и печеш колкото си пешеш и след това гледаш от долната страна мокро ли е или се е втвърдило. Виждам лампата ти е sun5, за нея знам, че няма крушки горе и има мъртва точка - ако можеш я снимай от въртре. При нея внимаавай как разполагаш ноктите и ръката при печене, за да се изпече. Има момичета, които казват, че т нея нямат проблем и все пак внимавай, акохе тази която си мисля, понеже е с по-марко крушки. За клареса не мога да твърдя убедено дари пуска или не ппи изпичане, тъй като не бърша лепкав слой и не ми е наппавиро впечатление.

# 529
Пускане на цвят добре, но някои цветове на Клареса не ми се изпичат изобщо. Ако сложа много тънък слой - прозира, ако сложа по-дебел изобщо не се изпича. Подозирам, че проблемът е в моята техника, де.

# 530
Аз използвам този гел, на мен ми е лесен за използване. Е, изключвам първите 1-2 пъти (но първия път ми се наложи да се уча скоростно да изграждам нокти с хартиени форми😆, бях счупила половината, а летях на следващия ден).

Ама чак сега забелязвам, че пише "fiber gel".😅 Нанасям база, после тънък слой от гела и накрая по-дебел слой гел, изравняващ. С гел база също съм изграждала нокти (може и да не е правилно, но при мен и това се държи добре и не ми се чупят ноктите).🙂
Относно препоръчваната дебелина, колкото кредитна карта,  моите със сигурност ги правя по-тънки (връхчетата).
Моята лампа е тази:

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 22:00 от dolce miele

# 531
До сега с тях такъв проблем не съм срещала. При сваляне с пила личи, а при мен всичко е точно - няма мокро или забиващ,оцветена или затлачена фреза при сваляне. По колко време печеш?

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 21:20 от karmilla

# 532
Пускане на цвят добре, но някои цветове на Клареса не ми се изпичат изобщо. Ако сложа много тънък слой - прозира, ако сложа по-дебел изобщо не се изпича. Подозирам, че проблемът е в моята техника, де.
Вероятно проблемът е в лампата, каква ползваш и по колко минути печеш? На повечето лакове на Клареса, които имам, им трябват поне 90 сек, защото са силно пигментирани, лично съм ги тествала.

# 533
Аа, ами не знаех, че трябва да пека 90 сек. Пускам на минута само. Ще пробвам другия път повече да пека. Само топа запичам на 90 секунди. А ето я и лампата :
Скрит текст:
Скрит текст:

# 534
Тази като количество крушки е звяр. Но няколко потребителки се оплакаха, че някои нови и "по-мощни" лампи с повече крушки са по-слаци от старите. Аз също с моята sun x някои по-пигментирани цветове запичам м/у 90 и 120 сек. Топовете и тях така. Зависи кой какъв е и като им хвана цаката знам колко точно, за  да няма грижи.
Dolce, мтого хубав маникюр! С него ли си сега? Ако можеш качи снимка моля, много м добре ми изглежда от снимката.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 21:50 от karmilla

# 535
Кarmilla, да, снощи го правих.
Скрит текст:
 Скривам, че лаковете са обикновени- само основата и изравняването са с гел. Лакът е не много ярко бяло с много фини златисти частички.

Така и не разбрах моят гел в кутийка, като пише "fiber gel", означава ли, че са му добавяни някакви допълнителни укрепващи частици или всички гелове от този тип си се водят укрепващи/изграждащи?🙂🤔 Скоро ще свършва и ще трябва да си купя някакъв нов и се чудя дали да е същият или да пробвам някой друг, поръчан от България?
На моята лампа харесвам, че има low heat mode- особено в началото тази функция ми беше много важна, защото не търпя болка, парене и подобни. Иначе никога не съм я оглеждала подробно дали някъде наистина пише 114 вата...😁
По ваше мнение, белите гелове и гел лакове (наситено бяло, не млечно бяло) по-трудно ли се изпичат? Т.е. трябва ли да действам с тях като с по-пигментиран лак и да пека повече?

# 536
Много хубав маникюр! Цветът многофми допада
Ако пиша fiber в голама част от случаите знами, че е тип фибростъкло. Ще го чекна утре през компа. Аз съм но принципа, ако нещо работи при мен не го сменям. Не пречи за давам още пари за експерименти, което не е много умно от воя страна, но си зърга неща които работят при мен . Ако ти е от мужбина вече не знам - ако  не изисква много усилия го взимаш, ако е тегаво търсиш заместител на принзипа проба/грешка. Ама и аз нищо смисрено не казах.

# 537
Благодаря! Подобни цветове с частички стоят супер и без декорации, снощи реших, че ми се рисува.😁
Разбрах те добре.🙂 От Алиекспрес е купуван гелът, не знам дали се намира и в България? Имаше различни опции, аз тогава поръчах комплект от 4 броя- прозрачен, бял и два вида розово. Едното розово и прозрачния най-често ги използвам. Аз също обичам хем да експериментирам, хем си държа и на това, от което съм доволна.😄 Специално с продукта, който използвам за изграждане не ми се правят много експерименти, но точно сега не ми се занимава и с Али...🤔
Може ли мнение за полигела на Клареса? Много ли е твърд? Само с пила ли се маха? Под него слага ли се тънък слой база? Имам един полигел (не помня марка, но не е Клареса със сигурност), но е много твърд- или поне така ми се стори, когато го пробвах. Може би е трябвало да го сложа на "водна баня" или да го затопля по някакъв начин...🤔

# 538
Полигелът на Клареса е гъвкав и твърд по мои наблюдения. Свалям с пила (обикновена и много търкане) и с течност после. Слагам база под всякакви вариации на гелове.

# 539
Гъвкав и твърд е при нанасяне, след изпичане или при сваляне с обикновената пила?🙂 Аз също засега свалям гела с обикновена пила, доста е досадно, но...Оглеждам се за ел. пила, която да става за гел. Дано на Черния петък има някакви намаления...

Общи условия

Активация на акаунт