Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 906
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, никога не са ми слагали гел и искам да ви попитам нещо. Когато се използва билдър гел, слага ли се база гел лак и ако да, преди или след билдър гела? Харесала съм този https://beautymall.bg/izgrazhdasht-gel-claresa-builder-gel-milky-pink-15g.html , но идея нямам кога да сложа базата от гел лака. Честно казано, ако може без база, още по-добре, защото много ми се разтичат тези Кодита но искам да знам какъв е стандарта…

# 511
Стандартът е - ако гелът е еднофазен, се слага първо тънък слой от гела като база, пече се, после се слага по-голямо количества гел.
Ако е трифазен, се слага задължитно база за гел или за гел лак отдолу, пече се, след това се нанася гел. Обикновено в описанието на продукта се съдържа информацията дали е еднофазен, или трифазен. Когато не пише, си нанасяй база под него. Аз лично и под еднофазните гелови слагам база.

# 512
Regalia, нюдът е нещо м/у снимката с айрянчето и ноктите. На едната жълтее повече, но другата пак не е баш реален том повече кафенее. След като се налакирах бях наложила мостра с брокат розово злато(като това, което е на последният маникюр на Есмералда) и много добре се съметавва и си отива. Върви и със златно. Въобще на  мен ми допадна, но и аз като го гледах на снимки  на гугъл беше една иддея по-кафяв, но не съжалявам за това соето пристигна.
Огносно билдър гела - слагаш нънък слой база и тогава, особено ако е цветен(както и за каучуковите бази важи това правило). Аз пък този на клареса не го харесах - прекалено гъст ми е, трудно роботя с него и не се самоизравнява и изисква допълнителрно мацотете и купувате на четка. Октавам си фен на гел в бутилка. Но нека и други да се изкажат, ако са то пробвали. Ако са ти много течни базите-сложи ги в хладилника 10 мин хреди лакиране и стават по-гъсти и не се разтичат. Лягото и кагато вътре е по-топло хродуктите стават по-течни, а когато е фладно се сгъстяват. Зимата нака пък някои по-гэсти бази слагам в джоба или м/у краката и става пак моного добре, тъй като не ми се занимава с водни бани.

# 513
Значи този е гъст? А вие от кой сте доволни? Този като гледам и не е много розовееещ, а на мен ми се иска да е като за френски, може би ако взимам от този вид трябва да е цвета Cover или направо друга марка. Grinning Та вие от кой в шише сте доволни?

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 09:57 от Regalia43

# 514
И аз не харесвам гела на Клареса в бурканче - много е гъст за моя вкус и смърди ужасно. Но на много хора им е удобен и го харесват. Зависи с какви продукти си свикнала и харесваш да работиш. Ако харесваш по-течни, аз препоръчвам гел в бутилка на Коди или Фокс смарт гел.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 16:53 от esmeralda23

# 515
Аз съм много доволна от този на Nai_S. Ива хри нежо опции за по-гъста и по-гечна формула и цвят. Имам и двете формули и съм доволна  ако ти се разтичат и ти е неудобно тормалната воже и са не ти допадне. Аз лично лесно пацотя с нея, нямам разтичатия и при сваляне нама отдлойки,хно си е до навик.

# 516
Да; сигурно е и въпрос на сръчност, но върху дясната ръка все се е разтекло. Явно толкова си мога. Ами освен да взема и от двата вида и да пробвам. В общи линии е голяма зарибявка, започнах с идеята да имам 2-3 лака, а за отрицателно време купих толкова много лакове и толкова много неща още искам да пробвам.

# 517
Аз пак да напиша,че съм много доволна от гела в бутилка на Kodi Build it up gel.

# 518
За да не се разтича първо нанасяш почти мнооого тънък слой база. Ама много тънък с почти нищо по четката и тя трудно да се движи по нокътната плочка. Аз яко изцеждам и даже мацвам по два нокътя с такава четка(зависи де понякога стига и за един дависи как съм изцедила). Препоръчвам без палци - тях отделно ги правиш. Даже преди да почна с сървената пръчка/избутвач буташ кожите и гредаш да ги надигнеш. След като намажеш оглеждаш добре и ако има мацнато по кожа го обираш. Аз обирам с дървена хръчка, някои го правят сфчетки нагопени в спирт, но на мен не ми се занимава. После вече, ако правиш, си хравиш укрепването с капка и аз лично след като съм изпавнила приличнофихкъм доволна от резултата пак правя процедурата с оглеждането и ако всичко е ок пеквам в лампата всеки пръст по 5-10 сек, за да хване и да не тече. Като приключа с 4те пръста вече пека колкото и както си трябва. С веремето все по-малко ще ни се разтича, а както споменах напред лампата много ми помогна за оглеждането и намирането на хротекло. Дано съм ти била полезна. Итаче зарибявката много добре я разбирам-ивав вече поне 10 каучукови бази цветни и безцветни, 3 топа, 100 цвята и не знам до колко години трябва да живея, за да ги изхабя.
Dolce, сега се сетих, че те пропуснах. Лампата не мога да дам линк, тъй като я кухих на място. Държах са видя колко силно свети. Взех я от новооткрития пернишки практикерфи беше на промоция. Мога да я снимам като вид когато се хрибера при такъмите тия дни, тъйхкато тия дни пребивавам на друго място.

# 519
Моят набързо направен есенен маникюр.

# 520
О да, момичета, със сигурност сте много полезни! Винаги! Даже мога да кажа, че това е най-положителната тема във форума - пълна с приятни и артистични хора!
Gray, стикери ли са това и от къде са купени (ако не е тайна Simple Smile )?
Pipence, кои цветове препоръчваш? Имаш ли снимки?

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 19:15 от Regalia43

# 521
Така като гледам е рисувано момичето на Gray- браво за което!

# 522

Ееее, това ако е набързо какво правиш набавно? 😄

# 523

Коментирали сме го, но пък ей така нагледно също ще е полезно..може да се включи и в заглавния пост.

# 524
Gray, стикери ли са това и от къде са купени (ако не е тайна Simple Smile )?

Както е писала Обичах, рисувано е.

Ееее, това ако е набързо какво правиш набавно? 😄

Може би Тайната вечеря, но не съм я правила все още Smiley

Общи условия

Активация на акаунт