Гримиране - идеи и техники. Тема №86

• 68 767
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Дъщеря ми ми подари парижката палитра на BH cosmetics - не съм имала толкова наситени цветове! Много съм щастлива, защото отдавна ми се носеха цветове в тази гама, а все изглеждах като махмурлийка с тях. С тази палитра този проблем го няма, но трябва с много лека ръка, защото лесно мога да се направя на клоун!

# 436
  • София
Здравейте!
Отскоро следя темата и сега реших да дам отзиви -
миналата седмица си поръчах Day & Light Eye Shadow Palette
на Боби Браун и не останах доволна. Никаква покривност на
сенките, ама буквално никаква, поне на моята кожа.

Днес дъщеря ми откри, че в сайта на Джефри Стар са
намалени някои от палитрите на 12 долара и преди малко
пуснах поръчка две палитри Blood Sugar и едно червило,
също намалено на 12 долара. Доставката ще бъде до адрес
на български превозвач в Англия, защото директно до
България излиза доста по-скъпо. 

# 437
Отскоро следя темата и сега реших да дам отзиви -
миналата седмица си поръчах Day & Light Eye Shadow Palette
на Боби Браун и не останах доволна. Никаква покривност на
сенките, ама буквално никаква, поне на моята кожа.
Май ви е първа среща със сенките на ББ Simple Smile

Формулата им не е нито като на Денона, нито като на Пат Макграт - при ББ няма драматични цветове и извънземна пигментация, но пък са идеални за лек и деликатен дневен грим. И аз си взех тази палитра, но съм и ползвала доста единични сенки на ББ последните 15-20 год, та изненади нямах никакви. Мога да се намажа без огледало с тях, цялата палитра е буквално нюд, с изключение на тъмнокафявото и най-светлия цвят, който предлагат да се ползва като подложка, макар, че аз по навик си ползвам бази за сенки - или МАС или моливите на ББ или Лора Мърсие.

PS Не зная дали сте обръщали внимание на рекламните лица на ББ и какви визии предлагат техните гримьори.
https://www.bobbibrowncosmetics.com/how-to?section=ALL&sort=latest-first
Няколко бързи примера:

PS От ББ имам доста продукти - сенки вкл. кремообразните, ружове, пудри, червила, ФДТ - течни и стикове, етц., но най-най-най ползваните ми са прекрасната им база за лице, т.нар "витаминна", феноменалните им матови бронзъри - аз имам "natural" и "медиум" и супер естествените им червила от серията CRUSHED LIP COLOR.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 02:33 от Agent Provocateur

# 438
  • София

Май ви е първа среща със сенките на ББ Simple Smile

...цялата палитра е буквално нюд, с изключение на тъмнокафявото и най-светлия цвят, който предлагат да се ползва като подложка...

Да, абсолютно първа среща, при това започнала онлайн,
тоест причината за разочарованието си е изцяло моя. Smile
Действах без да проуча (нещо, което по принцип не правя),
намерих я в един сайт, поръчах я с ясното съзнание, че са
съвсем нежни и неутрални цветовете. Което обаче на моята
кожа дойде прекалено нюд, буквално незабележимо нюд и
това е, което не ми допадна. Разбира се това не прави сенките
лоши, просто не са за мен. Hands Plus1

# 439
Да, Боби Браун далеч от мен, с изключение на четки и база за лице. Аз съм луд фен на Денона и непигментирани сенки за грим без грим ме дразнят ужасно.

# 440
  • някъде под слънцето...
Oбожавам ФДТ на Боби Браун(Intensive Serum Foundation с  spf 40)
Взех ги с TF озаряващия(  SHADE & ILLUMINATE SOFT SPF50  ) ,  заради символичната цена, на която ги открих , каро  високия фактор  също натежа.
Покрай възорга от серума  изрових един хайтлайтър, на BB,    който съм купувала преди години.
Наистина визията е супер нюд Слагам и нялолко капки от течния хайлатър Кокос на Марк Джейкъбс и продължавам да се ядосвам, че вече се изнесоха от тук.
А какъв праймър за спирала имаха...
За сенките, установих, че съм прибрала всички  пигментирани  ....Дори и любимата ми лилава четворка на Армани  не е отваряна повече  от година.
От това което виждам около мен  е, че  визиите с   ярки цветни сенки( говоря за вечерен грим , защото не успяха да се наложат в ежедневния грим )  прогресивно намаляват и се  залага на тенденцията "естественост" и "оптичен лифтинг" на очите , която за мен си е предизвикателство и все още  се мъча да я усвоя.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 17:00 от sl

# 441
На мен тази палитра ми изглежда чудесна за ежедневна и работна. Ще си помисля пак за нея или някоя подобна през пролетта.

# 442
Oбожавам ФДТ на Боби Браун(Intensive Serum Foundation с  spf 40)
...
От това което виждам около мен  е, че  визиите с   ярки цветни сенки( говоря за вечерен грим , защото не успяха да се наложат в ежедневния грим )  прогресивно намаляват и се  залага на тенденцията "естественост" и "оптичен лифтинг" на очите , която за мен си е предизвикателство и все още  се мъча да я усвоя.
Най-предпочитаният от мен техен ФДТ е SKIN FOUNDATION SPF 15 Water-based, oil-free foundation - много лек, много естествен, перфектен за НО МЕЙКЪП мейкъп, но и дълготрайният им не е никак лош, а за път и стикът им е чудесен.

И аз това наблюдавам в трендовете за грим - не само изключително малко цветни и драматични гримове по лицата в моя щат, но и същото по социалните мрежи и нови продукти. Аз лично не мисля, че минимализмът в грима е най-силната ми визия (имам си естествен контраст и по-наситени цветове ми отиват), но определено по нашенско това е най-предпочитаната визия и е уместна по всяко време. И аз се отървах от 4-5 големи палитри на Денона и си оставих само Биба, Бронз и малката Нюд.

Илзи - на много светла кожа ще има малко повече цветен контраст, но на Light-Medium наистина се слива прекрасно с кожата и проблемът не е пигментацията на сенките, а търсеният ефект - да са естествени оттенъци. Рускините им викат на тези тонове "цвет под стрелочку" Grinning  - "сянка, подходяща за моно грим със очна линия".

От тази Холидей'22 колекция има още няколко палитри:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 19:07 от Agent Provocateur

# 443
  • някъде под слънцето...
Агентче , ще го пробвам..
Не знам защо все съм заобикаляла щандовете им до сега.
Ще трябва да наваксам.
По принцип не съм   била фен на наситени цветни визии, но малката ми пусна мухата че  съм се зациклила и трябва  да направя осъвременен "прочит" на  грима си.
Доста клипчета изгледах.То не, че само с гледане става...
А по наше село от край време ежеднивния грим е в тенденция  близка
до  минимализъм.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 20:02 от sl

# 444
Вчера разглеждах намаления и едва се удържах да не взема продукти на Colourpop, Natasha Denona новата палитра, както и коледната на Pat McGrath. Направо не мога да се позная Joy
Някой знае ли кога в нашата Сефора се очакват намаленията?

# 445
Вчера разглеждах намаления и едва се удържах да не взема продукти на Colourpop, Natasha Denona новата палитра, както и коледната на Pat McGrath. Направо не мога да се позная Joy
Някой знае ли кога в нашата Сефора се очакват намаленията?

Къде има сенки на colourpop? Виждам доста ги хвалят по английските сайтове.
А в Сефора как пазарувате... Сайта им във фейсбук като го отворя ми дава английски магазин.

# 446
Обикновено намаленията на Сефора са към края на януари. Момичета, имате ли представа къде мога да намеря хайлайтъра от коледната колекция на Мак. В магазините им е изчерпан, онлайн също не мога да го намеря.
От Сефора пазарувам или на място в магазина или им се обаждам по телефона.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 19:23 от bubanka

# 447
Имаше два-три онази вечер, когато пуснаха намалението. Аз поръчах от Варна, виж в Дъ Мол дали се е продал.

# 448
Имаше два-три онази вечер, когато пуснаха намалението. Аз поръчах от Варна, виж в Дъ Мол дали се е продал.
Днес ги помолих да проверят навсякъде, казаха ми, че не е наличен.

# 449
Лимитираните колекции много трудно могат да бъдат открити след изчерпване на количествата. За това като си харесате нещо не чакайте. Въпросният хайлайтър не вярвам да се намери някъде, освен по чужбина и то места, който са имали доста като бройка.

Общи условия

Активация на акаунт