ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 17

• 33 604
  • 564
  •   1
Отговори
# 525
Аз имах освен ендометриозната киста и още една, която беше цистаденом или нещо такова. Не е рак.
Та може много неща да е. Не си втълпявай предварително че ще е рак.

# 526
Здравейте!
Имам ендо киста 8см. От Пловдив съм. Моля препоръчайте ми от кого сте доволни за премахване и дали е по-добре отворена операция или лапаро. Мнения и за д-р Магунска като хирург?

# 527
  • София
Доцент Магунска е много добра, няма да съжалявате.

# 528
Лошото е че няма часове в супердок, от рецепция ми казаха, че общо взето е на късмет записването? Наистина ли няма нормален начин човек да си вземе час при нея?

# 529
  • София
Да, трудно е. На мен лекарка, която е позната на майка ми, ми записа часа при нея за второ мнение и добре че беше тя, защото нямаше свободни следващите 2 месеца. Обаче от опит - заслужава си. Една искаше да ми правят операция ей така да се огледа кухината и не знам си какво още, доцент Магунска каза, че няма смисъл. Щеше да ми е поредна операция.

# 530
Лошото е че няма часове в супердок, от рецепция ми казаха, че общо взето е на късмет записването? Наистина ли няма нормален начин човек да си вземе час при нея?
Точно по тази причина аз се доверих ба доктор Валериева. Работят заедно с доц. Магунска. Млад и заинтересован лекар е. Имах 5 см киста и дълбока тазова ендометриоза. Оперираха ме 2те, като водещ оператор беше д-р Валериева. Много съм доволна.

# 531
Здравейте, аз също горещо препоръчвам доц. Магунска!
Звъннете в Щерев и настоявайте за час. Все някога ще има свободни.

# 532
Ако е възможно, за предпочитане е лапароскопската операция. По малко кръвозагуба, по бързо възстановяване, по малко рискове...

# 533
  • Пловдив
Момичета, с какво изследване се доказва ендометриозата?
Притеснявам се да нямам такава.

# 534
Лапароскопия и хистология. Без операция не може да се каже какво е.

# 535
Здравейте, май месец ме оперираха, минах лечението със Золадекс. Октомври беше последната инжекция. Сега чакам да ми дойде, но от 2 дни ме болят яйчниците и това доста ме притеснява. Лекарят който ме оперира си свърши работата, но относно лечението след това, нещо и той не ми изглежда много сигурен. Не ми е пуснал никакви изследвания дали хормоните са наред след инжекциите а за мен е редно. Моля препоръчайте добър лекар в Пловдив, защото тези болки не са силни, но наистина ме притесняват. Благодаря!

# 536
Здравейте, май месец ме оперираха, минах лечението със Золадекс. Октомври беше последната инжекция. Сега чакам да ми дойде, но от 2 дни ме болят яйчниците и това доста ме притеснява. Лекарят който ме оперира си свърши работата, но относно лечението след това, нещо и той не ми изглежда много сигурен. Не ми е пуснал никакви изследвания дали хормоните са наред след инжекциите а за мен е редно. Моля препоръчайте добър лекар в Пловдив, защото тези болки не са силни, но наистина ме притесняват. Благодаря!
може би имаш сраствания. Аз какъв ужас преживявах  доста време заради такива болки. И ми нямаше нищо.

# 537
Здравейте откриха ми ендометриозна киста 3,5см. Имам разкъсана маточната шийка от раждането на моя син което беше преди 7г. И сега от 1 година правим сериозни опити за бебе , но без успех. Кистата беше открита преди 5,6 месеца и все се опитвахме  без операция да я лекуваме пила съм противозачатъчни пила съм хормони сега в момента нищо не пия лекарката ми каза че ще ми взима цитонамазка и след това ще решим кога да е операцията за кистата имах анаеробна инфекция която лекувахме 2 пъти .
Последната ми М беше на 30.11.2024 и ми спря на 8.12.2024 за първи път имах М толкова много време. След това на 10.12. Ме зацапа отново за 2 дни и от тогава до днес 05.01.2025 нямам цикъл около 8 дни закъснение не знам какво да мисля заради кистата ли е или чудото ми сее е случило....  някоя от вас била ли е в такава ситуация и ако да моля да съвети и мнения Благодаря!

# 538
Здравейте откриха ми ендометриозна киста 3,5см. Имам разкъсана маточната шийка от раждането на моя син което беше преди 7г. И сега от 1 година правим сериозни опити за бебе , но без успех. Кистата беше открита преди 5,6 месеца и все се опитвахме  без операция да я лекуваме пила съм противозачатъчни пила съм хормони сега в момента нищо не пия лекарката ми каза че ще ми взима цитонамазка и след това ще решим кога да е операцията за кистата имах анаеробна инфекция която лекувахме 2 пъти .
Последната ми М беше на 30.11.2024 и ми спря на 8.12.2024 за първи път имах М толкова много време. След това на 10.12. Ме зацапа отново за 2 дни и от тогава до днес 05.01.2025 нямам цикъл около 8 дни закъснение не знам какво да мисля заради кистата ли е или чудото ми сее е случило....  някоя от вас била ли е в такава ситуация и ако да моля да съвети и мнения Благодаря!
Направете тест и дано чудото се е случило 🍀😊

# 539
При 8 дни закъснение пускаш ЧХГ и или си бременна или не си. Какво има да му мислиш?

Общи условия

Активация на акаунт