ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 17

• 43 211
  • 661
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте имам инжекция Золадекс ,ако някой се интерисува нека пише на лично.

# 616
@angel 27, след близо 5 години мотане в България, се насочихме към Турция. Аз съм с едометриоза и Хашимото, съпругът ми е с  диабет и е налице мъжки фактор. Предстои ми трансфер, така че все още нямаме положителен резултат, но нивото е коренно различно. Ако имате възможност, бих Ви посътвела да се насочите към специалисти извън страната. Разбира се, много хора са успели и в България, но лично на мен не успяха да ми помогнат Simple Smile

Здравейте, момичета!

Искам да споделя моята история и да потърся вашите съвети и препоръки.

На 23 години съм и се боря с няколко съпътстващи диагнози — ендометриоза, Хашимото и инсулинова резистентност (в резултат от Хашимото). Преди около година ми откриха ендометриозата и преминах през лапароскопска операция за премахване на кисти от двата яйчника.

След операцията, по препоръка на гинеколога който ме оперира, започнах 6-месечно лечение със Золадекс, като към него беше добавен и Дуфастон, тъй като цикълът ми не спря напълно. След края на лечението ми беше назначена т.нар. "терапия за бързо забременяване", но тя се оказа неподходяща. В резултат – нямах овулация в продължение на 3 месеца, изпитвах постоянни болки и други усложнения.

Смених лекаря и след нови изследвания се установи, че имам нисък АМХ – 0.4. Бях насочена към репродуктивен специалист, направиха се пълни изследвания на мен и партньора ми, всичко изглеждаше обнадеждаващо и преминахме към първа инсеминация, която за съжаление беше неуспешна.

👉 И тук идвам с моето питане към вас:

Как успяхте да забременеете при подобни обстоятелства?
Коя клиника и кой лекар бихте препоръчали като най-компетентни и адекватни при подобен случай ?

Благодаря предварително за всяко мнение и опит, който споделите! 🌸

# 617
@angel 27 Кистите налагаха ли операция? Обикновено се избягва при нераждали жени, ако не са над 3 см, защото с кистата занимава и здрава тъкан.
Аз забременях с ендометриозна киста на яйчника и не малка миома по естествен път, така, че не се отчайвайте и отказвайте. Аз също съм чувала от приятели добри отзиви за Надежда и за Турция (изпращани през Токуда).

# 618
@angel 27 Кистите налагаха ли операция? Обикновено се избягва при нераждали жени, ако не са над 3 см, защото с кистата занимава и здрава тъкан.
Аз забременях с ендометриозна киста на яйчника и не малка миома по естествен път, така, че не се отчайвайте и отказвайте. Аз също съм чувала от приятели добри отзиви за Надежда и за Турция (изпращани през Токуда).

Ами на единия яйчник беше 5см. на другия бяха няколко над 3 см.
Въпроса е че като ме видят, че съм млада и според мен не си дават много зор защото едва ли не имам време живота е пред мен, но с този нисък амх не мисля, че е окей да се бавим с пробвайте естествено, ще направим още няколко процедури и тн. Ще ми се да намеря адекватен лекар който наистина да иска да ми помогне.

# 619
@angel 27, тъй като съм минала и през инсеминиции, имайте предвид, че там вероятността за успех е много малка. Рядко се стига до бременност, но пък води до разочарование, загуба на време и средства.

Тъй като сте много млада, ниското АМХ, за съжаление, най-вероятно се дължи на операциите, които сте претърпели.

# 620
@angel 27, тъй като съм минала и през инсеминиции, имайте предвид, че там вероятността за успех е много малка. Рядко се стига до бременност, но пък води до разочарование, загуба на време и средства.

Тъй като сте много млада, ниското АМХ, за съжаление, най-вероятно се дължи на операциите, които сте претърпели.

Лошото е че според мен с този нисък амх тъй като и другите показатели са малко ниски много трудно някой ще се навие на инвитро….
Все пак не се знае изобщо какво ще е качеството на яйцеклетката стимулацията как ще повлияе… имам и намалено количество антрални фоликули

# 621
Ако се поразровите в темите за инвитро, проблемно забременяване, клиники в Истанбул и т.н., ще видите, че има жени преминали успешно през инвитро процедури с ниско АМХ, дори мисля съм попадала и на коментари от такива с по-ниско от Вашето Simple Smile

Няма да се плашите, вярвам, че всичко ще е наред!

Кураж и успех!

# 622
Инвитро може да се прави и без стимулация, на естествен цикъл. Игра на нерви е, защото така се вади по една яйцеклетка, и трябват повече опити. Но го казвам в смисъл, че има различни варианти. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 623
@angel 27, след близо 5 години мотане в България, се насочихме към Турция. Аз съм с едометриоза и Хашимото, съпругът ми е с  диабет и е налице мъжки фактор. Предстои ми трансфер, така че все още нямаме положителен резултат, но нивото е коренно различно. Ако имате възможност, бих Ви посътвела да се насочите към специалисти извън страната. Разбира се, много хора са успели и в България, но лично на мен не успяха да ми помогнат Simple Smile

Здравейте, момичета!

Искам да споделя моята история и да потърся вашите съвети и препоръки.

На 23 години съм и се боря с няколко съпътстващи диагнози — ендометриоза, Хашимото и инсулинова резистентност (в резултат от Хашимото). Преди около година ми откриха ендометриозата и преминах през лапароскопска операция за премахване на кисти от двата яйчника.

След операцията, по препоръка на гинеколога който ме оперира, започнах 6-месечно лечение със Золадекс, като към него беше добавен и Дуфастон, тъй като цикълът ми не спря напълно. След края на лечението ми беше назначена т.нар. "терапия за бързо забременяване", но тя се оказа неподходяща. В резултат – нямах овулация в продължение на 3 месеца, изпитвах постоянни болки и други усложнения.

Смених лекаря и след нови изследвания се установи, че имам нисък АМХ – 0.4. Бях насочена към репродуктивен специалист, направиха се пълни изследвания на мен и партньора ми, всичко изглеждаше обнадеждаващо и преминахме към първа инсеминация, която за съжаление беше неуспешна.

👉 И тук идвам с моето питане към вас:

Как успяхте да забременеете при подобни обстоятелства?
Коя клиника и кой лекар бихте препоръчали като най-компетентни и адекватни при подобен случай ?

Благодаря предварително за всяко мнение и опит, който споделите! 🌸
Здравейте, при положение, че съпругът ви е с диабет това значи ли , че сперматозоидите не са добре? Моят също е с висок диабет и изпадам в чуденка дали това не е причината при нас? Две години - никаква имплантация. Всички изследвания в референтни стойности.

# 624
@porto84, диабетът за съжаление може да повлияе негативно на качеството на сперматозоидите. При нас всички показатели са влошени - количество, подвижност, също така процентът на тези с нормална морфология е много нисък.
Ако до момента единствено Вие сте се изследвали, не е лошо да направите една спермограма, но задължително в репродуктивна клиника.

# 625
@porto84, диабетът за съжаление може да повлияе негативно на качеството на сперматозоидите. При нас всички показатели са влошени - количество, подвижност, също така процентът на тези с нормална морфология е много нисък.
Ако до момента единствено Вие сте се изследвали, не е лошо да направите една спермограма, но задължително в репродуктивна клиника.
Направена е спермограма и всичко е добре. Не е правена фрагментация на сперматозоидите. През много изследвания минахме и още търсим причината. Мъжът ми е с висок диабет, но всичко му излиза добре, което е доста странно. Може би трябва да повторим в друга клиника.

# 626
Здравейте. На 31г съм, имам момиченце на почти 3г. Цял живот подозирам ЕМ, но едва при секциото се потвърдиха огнища и получих диагнозата официално. Забременях естествено и след само 4м опити, имах тежка бременност и родих по спешност. Възстановяването беше много бързо, всички прегледи след това са били наред както винаги. Не ме взимат много несериозно обаче с моята ЕМ. Нямам кисти, никога не се вижда нищо на ехограф (естествено), според повечето АГ всичко е топ и да си правим опити за второ дете. Хубаво, ама не става вече 1г. Подозирам, че ЕМ го играе на контра и не знам как да процедирам. Насочете ме към специалист, който би обърнал внимание? Като чуят, че вече имам едно дете и ми обясняват как по презумпция ще заимам и второ (и на майка ми така са обяснявали и затова съм единствено дете въпреки милионите опити на родителите ми)... Благодаря предварително. Чета темата и имам идея за Щерев, за центъра по ендометриоза и разни имена,но ми се иска да чуя и вие какво мислите.

# 627
  • Варна
Здравейте дами!
Имам въпрос към Вас, благодаря предварително.
Изписаха ми Зафрила 0.2 мг за няколко месеца.
Лекаря обаче не ми каза дали трябва да се спират, обадих се в болницата с желание да се свържа с него и да ми обясни какво да правя,но казаха че е целия месец в отпуска и  в момента не знам как да ги приемам.
Спрях ги за един ден и тръгна да ми идва ,но навсякъде пише че не се спират и си ги взех отново и продължих приема само след един ден пропуска.
Сега не знам какво да правя, докато се свържа с него .
Непрекъснато ли се пият или се прави една седмица почивка както с противозачатъчните.
Благодаря много за отговорите.
Желая Ви здраве и по- малко болежки .

# 628
Зависи за какво ги пиете. Пила съм и по схема с почивка за да ми дойде. Пила съм и без прекъсване две години и сега отново ги пия без прекъсване вече четвърти месец.

# 629
Ако ги пиете за облекчаване симптомите на ендометриоза, приемът е без прекъсване.

Общи условия

Активация на акаунт