Отговори
# 150
Колко горе долу стягания на час имаш ? Пиеш ли магнезии ? Ако да, увеличи си дозата и легни да почиваш легнала на едната страна (за предпочитане на лявата). Ако не, почвай да пиеш, той действа при контракции. Ако е много зле положението и си в София, то в Токуда могат да ти включат в спешното банка с магнезии за няколко часа.

Момичета, моля за съвет! От няколко часа ме стяга корема без болка. Втвърдява се и се отпуска. Днес се понатоварих с движение, заради подготовката на ученика за утре. Какво да правя? Притеснена съм!!! Пих нош-па, няма ефект

# 151
Момичета, моля за съвет! От няколко часа ме стяга корема без болка. Втвърдява се и се отпуска. Днес се понатоварих с движение, заради подготовката на ученика за утре. Какво да правя? Притеснена съм!!! Пих нош-па, няма ефект

В такива случаи си разтварям Шуслерова сол номер 7( 10 таблетки в гореща вода) и пия на бавни глътки. Бях питала АГ дали може да вземам Шуслерова сол 7 в допълнение към магнерота и той каза да.

# 152
Доволна ли си от шуслеровата сол ? Аз питах АГто и тя ми каза, че не е по хомеоматията и не може да ми даде съвет 🙄 Всеки ден ли пиеш или само при стягания ?

# 153
Доволна ли си от шуслеровата сол ? Аз питах АГто и тя ми каза, че не е по хомеоматията и не може да ми даде съвет 🙄 Всеки ден ли пиеш или само при стягания ?

Преди пиех всяка вечер. Преди да забременея, тъй като ми действа релаксиращо и добре на съня. Сега пия магнерот и Шуслеровата сол отвреме навреме като усетя стягания. Според мен няма как да навреди или да се предозира. Таблетките се приемат разтворени в гореща вода. Казва се гореща 7ца. Може да прочетеш в нета, че действа отпускащо на гладката мускулатура.

# 154
Ще го пробвам още утре Simple Smile

Преди пиех всяка вечер. Преди да забременея, тъй като ми действа релаксиращо и добре на съня. Сега пия магнерот и Шуслеровата сол отвреме навреме като усетя стягания. Според мен няма как да навреди или да се предозира. Таблетките се приемат разтворени в гореща вода. Казва се гореща 7ца. Може да прочетеш в нета, че действа отпускащо на гладката мускулатура.

# 155
Благодаря ти за бързото включване!
На десетина мин са сякаш, слаби, безболезнени, но усещам, че се стяга. Днес бях много на крак, после ме ядосаха и поплаках. Пия магнезий, да. Нещо с бърз ефект отпускащо мога ли да взема?

Колко горе долу стягания на час имаш ? Пиеш ли магнезии ? Ако да, увеличи си дозата и легни да почиваш легнала на едната страна (за предпочитане на лявата). Ако не, почвай да пиеш, той действа при контракции. Ако е много зле положението и си в София, то в Токуда могат да ти включат в спешното банка с магнезии за няколко часа.

# 156
Вечерта и аз имах контракции тип менструални и болки в кръста , но усещах буквално , че ще ми дойде това нормално ли е? Бебка си е активна , но сега пък корема ми е твър лежа на лявата страна , пих магнерот....тези неща явно вече са нормални в тези седмици до сега тип меснтруално контракци съм нямала....

# 157
На мен и двамата следящи АГ са ми казвали, че в такива ситуации може да се вдигне моментно дозата на всичко - важното е да спрат болките и стяганията колкото може по-бързо. 1-2 пъти съм имала болезнени контракции след претоварване и ми казаха до 4х2 но-шпа, 2х1 Алеракт, 3х1 спазмалгон и двойна доза магнезий (в моя случай до 2 прахчета Диаспорал). Така или иначе ако се стигне до болница заради контракции, там дозите са в пъти по-големи. За щастие, при мен беше еднократно и откакто предимно лежа, матката е спокойна. Стискам палци и при вас да отминават бързо! 🙏

# 158
Аз имам и менструални и стягания с болки.
Понякога имам само по 3-5 на ден,понякога са 20. Почвам да си мисля,че са напълно нормални неща за една бременност.Лошото е,че тотално се обездвижих. Стискам палци всички да си изкараме до 37 седмица поне.Малко остана.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 06:30 от Edelvais123

# 159
  • София
Пуфф, аз тази сутрин трябваше да ходя до лабораторията да пускам изследвания ама съм пуста заспала. Отивам с чашката в банята и си мисля как ще се измия и ще налея стерилна урина и в този момент се усещам, че съм си седнала както обичайно на тоалетната и съм се изпишкала през това време Grinning. Моите болки от вчера са намаляли, но пак чувствам тежест и тупа болка в слабините. Казах си, че е за добро. Утре няма да се мъча сама да стигна до лабораторията, а ще накарам ММ да дойде с мен. Честно казано като ви чета започвам да си мисля, че е възможно и моите да са били подобни болки. До момента съм нямала проблем с бъбреците, но нищо не се знае. Днес ще лежа и толкоз. Ще се надявам да не изпитвам повече такива болки.
Успешно стартиране на учебната година на майки с ученици!

# 160
Аз вчера имах също менструални болки и веднага легнах и вдигнах дозата лекарства и закрепих положението и мисля докато не се стабилизира да си карам на по-високата доза (4х2 магнерот, 4х1 но шпа макс през 6 часа). А по ваши наблюдения Алеракт помага ли ? Имам чувството, че магнерота е много слаба ракия и не ми действа.

# 161
  • София
Butterfly_Lilly, аз съм на Диаспорал, дозата ми вече е 3х1 прахче отделно от Но-Шпа-то. Вчера АГ искаше даже да ме върне на Магнерот, така че не мога да кажа дали е слаб. Явно е предпочитан от докторите. В момент на силна болка, мисля, че каквото и да приемаме ще мине време, докато подейства. Арсеналът от разрешени лекарства е ограничен по време на бременност. Дай Боже, да нямаме повече такива болки. Аз вчера доста се изплаших да не стане най-лошото. Бебока, още е малък 25 г.с. Доста време имам до минимум 32 г.с. Гледам да мисля положително, а ако болките се повторят направо отивам в болницата няма да се ослушвам.

# 162
Колко тежат/тежаха бебчетата ви в 26 г.с?

# 163
БътърфлайЛили, аз съм чела, че магнезият в Магнерота не се усвоява толкова добре, колкото магнезият в Диаспорал (магнезиев цитрат), затова и АГ ми препоръча него. Относно Алеракта, аз смятам, че много ми помогна. Може и да е съвпадение, но реално откакто включих и него, контракциите ми спряха. Вече дори не ми се налага да пия Но-Шпа, освен ако не съм се натоварила нещо и вземам, за да съм спокойна.

Аз вчера имах също менструални болки и веднага легнах и вдигнах дозата лекарства и закрепих положението и мисля докато не се стабилизира да си карам на по-високата доза (4х2 магнерот, 4х1 но шпа макс през 6 часа). А по ваши наблюдения Алеракт помага ли ? Имам чувството, че магнерота е много слаба ракия и не ми действа.

# 164
  • София
IRusinova, моето вчера беше измерено 950 гр. 25 г.с + 5 дни, но се движи според АГ седмица напред с размерите Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт