Отговори
# 135
  • Вестерос
Моята е с главата надолу от четвърти месец Simple Smile)

Открих и този сайт за дрешки https://bebelache.com/

# 136
Моя бебо беше с глава надолу от самото начало ,чак на последния преглед се беше обърнал ,ама сега пак му усещам главичката долу .
Kaderay заради шийката ли ти увеличиха магнезия ? Не е ли добре 30.24мм? Тук магнезий не предписват ,само ако има контракции и то по често 3ти триместър . В 17-18 седмица като бях в България лекаря при когото отидох ей така да се прегледам ,каза “ама как така изобщо без магнезий “ и ми предписа и каза задължително да пия . Имам още 3 кутии Магнерот ,но от 2-3 седмици не го пия . Нямам оплаквания просто , а и все го забравям . Шийката ми беше 4,3см на последен преглед . Дали да продължа с магнезия ?замисли ме сега

# 137
Здравейте.
Не разбрах какво имате предвид?
"НОИ и ми казаха, че до работни няма няма ли вчо от счетоводител, значи има проблем" ?

За болничните: имах малък проблем юли, та говорих с НОИ и ми казаха, че до работни няма няма ли вчо от счетоводител, значи има проблем. По- добре звъннем и питайте, ако имате забавяне. Вече се изплаща бързо и точно  Simple Smile
Аз днес бях на преглед и бебата я извадиха 1900 гр. , а съм 27 г.с., не са ли много ? Сякаш ми се видя супер много?
Още не се е обърнала, ще я почакаме още, има надежда каза доки Simple Smile та ще стоим и ще се надяваме Simple Smile
Извинявам се много, писах в автобуса и май бързата работа, срам за майстора Simple Smile
До 10 работни дни, няма ли превод на пари, значи има проблем с болничният  лист Simple Smile

# 138
Моя бебо беше с глава надолу от самото начало ,чак на последния преглед се беше обърнал ,ама сега пак му усещам главичката долу .
Kaderay заради шийката ли ти увеличиха магнезия ? Не е ли добре 30.24мм? Тук магнезий не предписват ,само ако има контракции и то по често 3ти триместър . В 17-18 седмица като бях в България лекаря при когото отидох ей така да се прегледам ,каза “ама как така изобщо без магнезий “ и ми предписа и каза задължително да пия . Имам още 3 кутии Магнерот ,но от 2-3 седмици не го пия . Нямам оплаквания просто , а и все го забравям . Шийката ми беше 4,3см на последен преглед . Дали да продължа с магнезия ?замисли ме сега
според мен продължи ти магнезий няма как да ти навреди а само да ти помогне и мойта беше 40.4 от началото до 24 г.с тогава беше 31.2 сега в 26+3 е 30.24
Аз пия магнерот от 3месец знам , че помага за задържане , мисля че сега ми е увеличен понеже бебка е много ниско долу , но аз пия и утрогестан. Лекаря е прав според мен без магнезий не може

# 139
Kaderay27, честито! Нека щастието ви бъде верен спътник и семейният живот е сладък като мед!

За болничните, аз се мъчих с онлайн калкулатора да ги сметна най-общо и не можах да се оправя, явно ще видя по-нататък.

Момичета, благодаря за готините сайтове за дрешки! И аз съм от тези, които не искат да влагат в дрешки пасващи за месец една средна заплата и се опитвам да уцеля средата цена качество.

Да попитам някоя от вас дали си е вадила зъб бременна? Ако може някакви насоки, че мъдрецът ми яко се възпали и натам отива работата...

# 140
Kaderay27, честито! Нека щастието ви бъде верен спътник и семейният живот е сладък като мед!

За болничните, аз се мъчих с онлайн калкулатора да ги сметна най-общо и не можах да се оправя, явно ще видя по-нататък.

Момичета, благодаря за готините сайтове за дрешки! И аз съм от тези, които не искат да влагат в дрешки пасващи за месец една средна заплата и се опитвам да уцеля средата цена качество.

Да попитам някоя от вас дали си е вадила зъб бременна? Ако може някакви насоки, че мъдрецът ми яко се възпали и натам отива работата...
Мъдрец вадих миналата седмица, изобщо от както съм бременна съм все при зъболекаря.Само да знаеш, че после боли много, но се търпи .По опасно е ако не го извадиш, просто си намери добър зъболекар  Simple Smile

# 141
Относно Магнезия да ви кажа дори не знам дали помага.Първата бр.изкарах с контракции и не можех да стана от леглото без да ми стане на камък корема. Не пих нито 1 хапче.Родих на термин.Сега пия три вида,но не виждам особен ефект.Май само Но шпа помага за менструалните болки,че те ме шашкат повече.Иначе пак лежа и не ставам.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 06:31 от Edelvais123

# 142
Вчера поръчах кошарата , и комплект шишета на д-р Браун. Само не знам не съм сигурна и каква количка трябва да избера , много съм объркана . Дрешки имам подарък ще закупя от пепко ,ХМ и съм направила голяма поръчка от синсай. Вече се ориентирам за чанта и мисля края на 30 седмица да е готова. Помпа ще взема електрическа , силиконови нещата тези като зърна , подложки и т.н😅 Тези неща ги гледам и ще ги закупя от Хиполенд 🤗

# 143
Вчера поръчах кошарата , и комплект шишета на д-р Браун. Само не знам не съм сигурна и каква количка трябва да избера , много съм объркана . Дрешки имам подарък ще закупя от пепко ,ХМ и съм направила голяма поръчка от синсай. Вече се ориентирам за чанта и мисля края на 30 седмица да е готова. Помпа ще взема електрическа , силиконови нещата тези като зърна , подложки и т.н😅 Тези неща ги гледам и ще ги закупя от Хиполенд 🤗

И аз мисля да се ориентирам за чантата. На 30.09 съм на преглед и ще поискам актуален списък какво ще ми е необходимо в болницата. Има ли други майки от Варна? Някоя, която ще ражда в окръжна?

# 144
  • Вестерос
Аз съм от Варна, но мисля да раждам в АГ. Чакам да вляза в осмия и тогава да ходя да се уговарям с доктор и да взема списъка и да правя чантата.

Днес бях на преглед, бебка се е завъртяла седалищно, до сега все с главата надолу беше , явно й е писнало 😁 Вече е 1500гр., почти 29г .с. съм.

От къде поръчвате на д-р Браун шишета?

# 145
А аз си мисля, че никой не пише, а то нова тема и цяла сутрин чета и чета. Едва сварих всичко да изчета. Болничен вземам вече три месеца-когато го вземете го представяте в счетоводството но те нямат ангажимент веднага да го обработят, а до десето число и за това се бавят. А след като бъде подаден в НОИ, оттам имат десет дни да го обработят и да ви го изплатят съответно. Нашата счети веднага ги праща в НОИ и аз до 12-13 дни си получавам паричките за месеца. Извадете си ПИК на НОИ, имам го от над десет години и е супер лесно, следиш си всичко. Кога работодателя го е качил в НОИ, каква ще е сумата, кога ще бъде изплатен и т.н. Много е удобно с ПИК. Видях някъде ТСХ 3, а се питаше само за хемоглобина. От моя позната знам ( а тя е много в час), ТСХ трябва да е до 2 иначе уврежда плода. Обърнете внимание и на това. Иначе за контракциите има много ефикасно средство, което аз пих след трансфера, за да не отхвърля ембриончето. Казаха ми, че ако на по-късен етап имам контракции само то ще ме спаси. В световен мащаб то е на първо място, а Магнезия на 4-то, правете си сметката. Турските лекари от моята клиника работят по американски протокол и ми даваха НИФЕДИПИН. Но турския вариант, който е 2лв. Разбира се тук не се предлага, защото е евтин, а тук се лансират само скъпи лекарства. Има много лекари запознати с лечението с НИФЕДИПИН. Безопасен е и много ефикасен, 4 пъти по-ефикасен от Магнезия.

# 146
  • Вестерос
Така е за тсх, трябва да е под 2 Simple Smile Моето края на май беше станало 3, с хапчета от тогава до сега е 1,75, последно беше 1,05 даже. За увреждане не са ми казали АГ и ендокринолога само че е хубаво да е под 2. И да се следи през месец, ако се вземат медикаменти.

# 147
Моето ТСХ след всички вливки в болниците беше станало 5 и нещо въпреки лтироксина , ендокринолога направо се облещи и вдигна веднага дозата. Последно го проверявах преди седмица и нещо близо две, беше паднало на 2 и нещо, но след последния престой и аз не знам вече как е 😳

Ще проуча НИФЕДИПИН, че днес сутринта се събудих пак с менструлани болки и чак по обяд ме отпусна и силно се надявам и моля да не влизам пак в болница.

# 148
  • София
Видяхме юнака 950 гр. още си е разположен седалищно и много се движеше едвам докторката го измери. Днес съм с болки, АГ мисли, че може да е от бъбреците на прегледа не откри нещо притеснително за бебето. Сега лежа и се надявам да мине. Утре съм на изследвания и кръв и урина..

# 149
Момичета, моля за съвет! От няколко часа ме стяга корема без болка. Втвърдява се и се отпуска. Днес се понатоварих с движение, заради подготовката на ученика за утре. Какво да правя? Притеснена съм!!! Пих нош-па, няма ефект

Общи условия

Активация на акаунт