Отговори
# 180
# 181
Здравейте! Радвам се, че темата се е раздвижила, тези дни не съм влизала поради ангажираност с първокласничката и едва ви изчетох. Честит първи учебен ден на всички, които имат близки ученици! Дано е здрава, спорна и ползотворна годината!
Kaderay, честито! Дълъг, щастлив и изпълнен с обич семеен живот ти желая!
За прилошаването и световъртежа - при положение, че кръвното е наред, обърнете внимание дали не е моментно колебание в кръвната захар -прекалено висока или прекалено ниска. На мен ми прилошава така, ако съм яла въглехидрати и ми скочи КЗ. Отминава бързо... нищо не правя освен да се обвинявам за лакомията си(поне вече е по-рядко).
Шийката ми я мериха на феталната около 22 седмица, оттогава не са я. Не зная дали е скъсена или не. От 2-3дни видимо са ми подути краката и другата седмица ще пусна изследване, дано да е от претоварване и от горещините, че при нас е 35° в момента.
Имам въпрос към тези, които пият Фемибион 2 - намирате ли го лесно в аптеките? В 2-3ми казват, че е спрян от производство...

# 182
Беше 750гр в 25гс.
Сега в 28 ще го мерят пак моето момченце .Като пиша момченце и чак не мога да повярвам 💙💙💙.Голяма тръпка.Не знам при вас как е ,но първо яко плаках,че не искам  момче,ама след това само радост. Естествено с първото дете мерака за всичко е по-голям.Всичко избирах с дни и часове четене.. Сега повече мисля и се моля да ми е здравичко.
За шишета Браун това купих аз.Сега го има наличен сета в Комсед .Имам стъклени Чико.По принцип в началото искам стъкло, та ще видя кои ще ползвам.  На Браун  има стъклени по една бройка  и са по-добър вариант.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 06:27 от Edelvais123

# 183
Айде малко да се оплача пък аз . Снощи имах болезнени контракции . Днес веднага отидох при моята лекарка и се оказа ,че шийката ми от 4,1-3 се е скъсила на 3см ,това за една седмица. Каза ми да лежа повечко и да пия магнезий . Иначе каза че нямало проблем да пътувам със самолет ( искам да си отида в България за една ,две седмици ) . А аз си кипя от енергия , изобщо не се чувствам изморена ,отпаднала ,да ми тежи корема нещо . Чувствам се прекрасно ,само вчерашните контракции ме стреснаха леко .
П.С : Пожелавам успешна година на всички ученици. Само мога да си представя тръпката при тези от вас които имат първокласници . Heart

# 184
  • Вестерос
Мерси Еделвайс, ще ги погледна в Комсед, харесва ми този комплект.

# 185
Аз днес си купих ( в София съм, в Люлин) имаше си бройки [[/b][/b]quote author=Altaya link=topic=1480494.msg45301632#msg45301632 date=1663248374]
Здравейте! Радвам се, че темата се е раздвижила, тези дни не съм влизала поради ангажираност с първокласничката и едва ви изчетох. Честит първи учебен ден на всички, които имат близки ученици! Дано е здрава, спорна и ползотворна годината!
Kaderay, честито! Дълъг, щастлив и изпълнен с обич семеен живот ти желая!
За прилошаването и световъртежа - при положение, че кръвното е наред, обърнете внимание дали не е моментно колебание в кръвната захар -прекалено висока или прекалено ниска. На мен ми прилошава така, ако съм яла въглехидрати и ми скочи КЗ. Отминава бързо... нищо не правя освен да се обвинявам за лакомията си(поне вече е по-рядко).
Шийката ми я мериха на феталната около 22 седмица, оттогава не са я. Не зная дали е скъсена или не. От 2-3дни видимо са ми подути краката и другата седмица ще пусна изследване, дано да е от претоварване и от горещините, че при нас е 35° в момента.
Имам въпрос към тези, които пият Фемибион 2 - намирате ли го лесно в аптеките? В 2-3ми казват, че е спрян от производство...
[/quote]

# 186
Аз го търсих в много аптеки, но го нямаше никъде и казаха че и по складовете е изчерпан. Онлайн също ги няма никъде…

# 187
И аз не намирам Фемибион вече и преминах на Pregnacare

# 188
Аз също не намирам Фемибион и си взех Pregnacare. Много е хубаво ,че темата се раздвижи ☺ Много обичам като влезна да имам какво да чета 😋
Успешна година на всички, които имат ученици 🍀
Аз имам петокласничка, но да се оплача , че днес не успях да остана до края на тържеството 😞Стана ми не добре, докато стояхме на двора, прибрах се , почна да ме втриса и вдигнах температура и от сутринта варира 38,5 ..смъквам я с Парацетамол до 37,8. Пробвах чорапи с оцет, хладки душове и нищо не помага. Много ми е притеснено за бебето, заради тази температура. 😔

# 189
На мен ми изписаха за бъбреците аналгин, така че предполагам ако вдигнеш много температура може и с него да пробваш, но задължително се чуй с лекар. Стискам палци да ти разкара бързо 🤞🏼

# 190
Момичета в коя седмица правихте късната фетална морфология? На мен ми казаха 28-32 г.с., ама по-рано да отида, че при близнаците като са големи трудно се гледало и замервало. Днес влизам в 29 г.с., успях да запазя час за утре (29+1) дали е ок или е рано? Питам, защото навсякъде чета да се изчаква, така щели съвсем да се доразвият органите.

# 191
На мен д-р Чавеева ми каза да отида 32-34 седмица, но не съм с близнаци, а с една мома и може би и това има значение 🤷🏼♀

Момичета в коя седмица правихте късната фетална морфология? На мен ми казаха 28-32 г.с., ама по-рано да отида, че при близнаците като са големи трудно се гледало и замервало. Днес влизам в 29 г.с., успях да запазя час за утре (29+1) дали е ок или е рано? Питам, защото навсякъде чета да се изчаква, така щели съвсем да се доразвият органите.

# 192
Момичета, нашата трета ФМ мина и по-надолу ще ви споделя какво ме притесни. Предварително се извинявам за дългия пост, но съм разтревожена и всеки съвет или коментар би ми помогнал.
Относно срока, още на предния преглед с лекаря коментирахме, че е добре (ако ще се прави) да се направи между 28 и 31г.с. и аз отидох в 29 (28+4).

Като цяло резултатите са ОК и в някои отношения много се успокоих, но пък вече имам нови тревоги. Бебка е добре, всичко се развива и е здрава, обърнала се е главично вече. Лежането и магнезия са си казали думата и шийката е 35 мм, затова продъжлавам с този режим - повече почивка, минимум физическо натоварване. Кръвотокът е супер, плацентата също. Въпреки това обаче бебчето върви по-мъничко по обиколка на коремче (AC отговря на 27гс, тоест 2 седмици разлика) и апаратът (за който нямам съмнение, в Добрич ходих) я изчисли около 1030г - 1150г., което е под нормата за периода. Докторът каза, че след като не се откриват проблеми, значи може би не вкарвам достатъчно протеин и затова и малкото не наддава толкова. За късмет ден по-рано с ПКК пуснах и Общ белтък и действително е на долна граница - 61, така че силно се надявам това да е причината. Док каза (а и сега чета навсякъде), че за бременни трябва да е над 65. Посъветва ме да започвам да пия качествен протеин за бременни, за който само съм чела тук из форума, както и да променя диетата към високопротеинова, да огранича солта.
Много се моля това да помогне и бебка да качи нужните килца и да изчака поне до 37гс, че не ми се мисли за друг вариант. Pensive Hands Pray
Някоя от вас чувала ли е за подобни случаи и дали може просто да е напълно здраво, мънинко бебе?

# 193
Момичета, нашата трета ФМ мина и по-надолу ще ви споделя какво ме притесни. Предварително се извинявам за дългия пост, но съм разтревожена и всеки съвет или коментар би ми помогнал.
Относно срока, още на предния преглед с лекаря коментирахме, че е добре (ако ще се прави) да се направи между 28 и 31г.с. и аз отидох в 29 (28+4).

Скрит текст:
Като цяло резултатите са ОК и в някои отношения много се успокоих, но пък вече имам нови тревоги. Бебка е добре, всичко се развива и е здрава, обърнала се е главично вече. Лежането и магнезия са си казали думата и шийката е 35 мм, затова продъжлавам с този режим - повече почивка, минимум физическо натоварване. Кръвотокът е супер, плацентата също. Въпреки това обаче бебчето върви по-мъничко по обиколка на коремче (AC отговря на 27гс, тоест 2 седмици разлика) и апаратът (за който нямам съмнение, в Добрич ходих) я изчисли около 1030г - 1150г., което е под нормата за периода. Докторът каза, че след като не се откриват проблеми, значи може би не вкарвам достатъчно протеин и затова и малкото не наддава толкова. За късмет ден по-рано с ПКК пуснах и Общ белтък и действително е на долна граница - 61, така че силно се надявам това да е причината. Док каза (а и сега чета навсякъде), че за бременни трябва да е над 65. Посъветва ме да започвам да пия качествен протеин за бременни, за който само съм чела тук из форума, както и да променя диетата към високопротеинова, да огранича солта.
Много се моля това да помогне и бебка да качи нужните килца и да изчака поне до 37гс, че не ми се мисли за друг вариант. Pensive Hands Pray
Някоя от вас чувала ли е за подобни случаи и дали може просто да е напълно здраво, мънинко бебе?
[/spoiler]
Не се притеснявай, първа има още време, второ винаги може да има разминаване с реалните килограми и размери. На моя позната й бяха казали, че бебето върви малко за възрастта си, а то се роди нормално за седмицата.

# 194
Flame не се притеснявай, при сестра ми беше подобен казуса, само че го откриха чак в 32г.с. и веднага започна прием на протеин за бременни. Бебката се роди в края на 36та и беше 2.400, по-мъничка от колкото по принцип, но си я броиха напълно доносена и е нямало престой в кувьоз. При теб доста на време са го установили, почвай смело протеина, включи и в менюто повече мръвка, яйчица и подобни и ще се нормализира положението. А и това измерване не е точна наука 😎

По-важното е всичко друго, което си споменала. Шийката ти е страхотна, ще си изкараш до края без проблем 🤗

Общи условия

Активация на акаунт