Отговори
# 405
  • Вестерос
Аз се следя при Д-р Ангелина Симеонова, тя не изражда. Мисля да раждам в АГ-то, но още не съм се спряла на доктор, нито знам как става уговарянето с такъв. Иначе мисля да съм с избор на екип задължително и в двойна стая.

# 406
Да се похваля и аз минах 3-тата ФМ. Всичко е наред с младежа. Точно 1 кг е 🙂 Потвърихме,че ще съм секцио макар че аз си го знаех. И така спокойно и доволна съм за сега  🙂

# 407
Да се похваля и аз минах 3-тата ФМ. Всичко е наред с младежа. Точно 1 кг е 🙂 Потвърихме,че ще съм секцио макар че аз си го знаех. И така спокойно и доволна съм за сега  🙂
[/quote
Браво ,в коя г.с си ? А защо секцио?

# 408
Аз се следя при Д-р Ангелина Симеонова, тя не изражда. Мисля да раждам в АГ-то, но още не съм се спряла на доктор, нито знам как става уговарянето с такъв. Иначе мисля да съм с избор на екип задължително и в двойна стая.

И аз не съм наясно как става уговорката. На място ще трябва да отидеш. За там съм чувала Георгиев и Танев.

# 409
27+1 г.с., секцио заради предишна загуба в шести месец преди година и тогава се наложи да извадят бебето с операция.

[/quote

# 410
  • Вестерос

И аз не съм наясно как става уговорката. На място ще трябва да отидеш. За там съм чувала Георгиев и Танев.
И аз, но Танев е само секцио, а за Георгиев се чува последните години че и той уговарял за това. Аз искам естествено Simple Smile

# 411
Моята беборана изостава с една седмица, в 26.3 се водя по цикъл и тя е едва 802гр. 🙄 АГ провери с доплер всички кръвотоци по два пъти, всичко в норма, води в норма.. 🤷🏼♀ Уж ям доста протеини - млечни, яйца, месцето малко по-рядко, но все пак… Аз съм на режим заради ИР и потенциален ГД, уж за да не стане много голямо бебето, а то какво стана 😁

Някоя друга мама да е в моето положение ?

Иначе на мен си ми стават суичърите и якетата без проблем, но само 2кг съм качила и явно корема не ми е толкова голям, колкото на мен ми се струва 😂 Мога да препоръчам една фейсбук група “Продавалник за Мама - дрехи за бременни”, там често разни вече бивши мами постват якета и подобни неща на доста по-добри цени.

А за обезкосмяването долу - аз допреди да забременея ходих на лазерна епилация и сега нямам друга опция освен бръснач. За щастие космите не са много и все още без гледане успявам да хвана всичко, после с огледялото проверявам 😁 А краката с епилатора и на напипване..

Спокойно, Butterfly Lilly, и ние изоставаме! Днес бях на трета фетална, 29 пълни г.с. и 1231гр, всичко иначе е наред, перфектно казаха, но след 5 седмици съм на контролна фетална да видим как ще расте.
Преди 5 дена бях на ЖК и я изкараха 1230гр...и се същисах - все едно не е наддала. Изчетох всичко за синдрома на забавено развитие и се побърках.
НО мисля положително, лекарката ме успокои,че това са два различни ехографа с отклонения, като този от феталната дава +- 180гр, а другия +-300гр.
СЪЩО няма как за 5 дена да се отчете голяма разлика, трябвали 2 седмици. Контролния преглед бил просто да се види растежа.
Аз съм много слаба и "природата ме пазела от голямо бебе", пък и аз самата съм била малко бебе.
Вярвам на тази специалистка, д-р Славяна Галева от Шейново, много е подробна и мила.
А иначе аз знам че ми е късна овулацията, и отначалото си върви мъничка, а имай предвид, че апаратите не отчитат самата овулация, а се водят по ПРМ.🤷‍♀️

Иначе и аз ходех на лазерна и сега само за поддържащи, но са малко космите само отдолу, и изобщо не ги мисля😄
Важното ми е бебка да наддава..🙏🤞

# 412
27+1 г.с., секцио заради предишна загуба в шести месец преди година и тогава се наложи да извадят бебето с операция.

[/quote
Пожелавам всичко да е наред до края 😊

# 413
Бътърфлай, и при мен на трета ФМ ми казаха, че всички показатели са супер, но изостава в теглото (около 1050г. в 28+3, като обилолка на коремче на бебка отговаряше на 2 седмци назад) и бях изпаднала в паника. Оттогава съм на протеин за бременни, мръвка/риба всеки ден, протеинов хляб, ядки. 7-8 дни по-късно ми беше консултацията по ЗК и дали само защото апаратите са различни или и диетата оказва влияние, разликата вече е по-малка и АГ каза, че всичко изглежда ОК. Продължавам с този начин на хранене и се надявам бебка да си расте здравословно и притесненията да са неоснователни.
За всички мами с такива тревоги, ако не сте си изследвали Общ белтък (който показва протеина в кръвта), може да си пуснете; моят беше на долна граница.

# 414
Напълно нормално се развивват всички бебета .Въобще  не се шашкайте.Моето е 1100грама, 28.3г.с.
До декември ще е над 3кг давам гаранция.Не знам кой доктор ви казва,че изостават бебетата Sad Моята от Жк +от феталната казаха,че бебо е с напълно  нормално тегло. След всяка консултация винаги е наддало моето момче,а съм убедена,че и с вашите е така Simple Smile Все пак едни бебета се раждат  на термин 2.700, други  4.700. Да сме живи и здрави ,а те ще пораснат бързо  после.
Да вметна ,че моя позната имаше проблем с изоставане  на  развитието, роди спешно 31-32г.с. 800грама бебе. Това  се вижда,когато  в някакъв период няма промяна в теглото.

# 415
Аз по принцип съм инвитро и даже по трансфер изостава още повече. На ФМ ми взимат датата на трансфер и по нея утре влизам в 27ма седмица, а по цикъл чак във вторник. Аз хапвам доста протеини обаче без основния “мръвката” и от днес ще започна по два пъти на ден да ям месо. Иначе си хапвам сурови ядки, млечни, яйца в изобилие 😁 Въглехидратите съм ограничила заради кръвната захар.

Преди две седмици при престоя в болницата ми пуснаха всички пълни изследвания включително и общ белтък и си беше доста добре, даже се изненадах на хемоглобина, който беше 139.

Но и аз не съм от най-едрите, ММ пък още повече, милия е 70кг 😁 та не очакваме да се роди някое голямо бебе.

# 416
Здравейте, момичета!
Обсъдили сте тема, която и мен ме вълнува, обезкосмяването. Краката все още успявам да ги обръсна до коляното, нагоре нямам. Ръцете ги епилирам и така.
Да питам тези с ГД, колко ограничавате въглехидратите? Аз се следя с глюкомер, не ям въглехидрати, освен 2 малки пълнозърнести филийки сутрин, но веднъж седмично си позволявам по нещо. Едната седмица парче домашен кекс, после една баничка, вчера малък домашен мъфин. Надявам се не е фатално.
Мюслито ми вдига захарта до небето, баничката не чак толкова. Ориз и картофи почти изобщо не ям. А много обичам.
Та мисълта ми е, ограничаването как се различава от абсолютното спиране? Също на гладно захарта ми е в норма, на първия час се вдига доста, но гледам да я поддържам в норма и там (за референция с мюслито става 11, след баничката беше 8.8, с филийките- 7.2)
Споделете вашето меню.
Също за последния месец не съм качила и грам. А коремчето расте. В понеделник съм на третата фетална. Дано всичко е наред!
Малко остана момичета, стискам палци за всички!! 🤗

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 20:11 от Mushica

# 417
И на мен мюслито ми вдига кръвната захар, но пък овесените трици не. Моето меню е следното - сутрин за закуска голяма купичка с кисело мляко и трици (три лъжици трици) плюс берита около две нормални шепи. После на обяд си хапвам някоя зеленчукова крем супа със сандвич с пълнозърнест хляб или някоя манджа тип пиле с броколи, кюфтенца със зеленчуци или печен картоф, понякога и миш маш. За следобедна закуска си хапвам ядки и/или един плод или десерт без захар (тип бисквитки без захар). За вечеря някоя манджичка тип месце със зеленчуци, салатка, понякога си позволявам пълнозърнеста паста, а от време на време печен картоф или ориз. За десерт си хапвам едно редче шоколад със стевия или сладолед без захар.

И аз прегрешавам с режима веднъж в седмицата като си хапвам кроасан или истински шоколад 😂 Събота и неделя ли позволявам да хапвам домашна баница с пълнозърнести кори или палачинки от лимец, но с малко сладко без захар. Според мен не е фатално, аз на първия час вдигам след кроасана на 9.8, но след това бързо спада. С другите храни в нормални количества си се вписвам в границите, дори и с ориз и картофи.

Понякога ми се случва да заспя сутрин в 9-10, защото не съм спала цяла нощ и да пропусна едното ядене 😁 А вечер гледам до към 9 да съм хапнала.

# 418
Спокойно не се шашйкайте за грамовете при мен се случи следното:
13.09 бях на преглед всичко мина добре и ми казаха , че бебка е 1 109гр. Това значи някъде 26+.. седмица
20.09 влизам в АГ отделението по спешност за задържане и ми казват на бързия преглед "ДОРИ ДА ИМА СПУКАН МЕХУР БЕБЕТО Е ОЩЕ МАЛКО 900ГР. НЯМА ГОЛЯМА НАДЕЖДА,АКО МЕХУРЪТ Е СПУКАН". Аз направо изпаднах в шок .
След възстановяването ми преди да ме изпишата на визитацята питам лекарката . Някъде проблем ли има с бебето на 13 ми казаха 1 190 а тук 900 гр , много се притеснявам да не би да е смъкнала и да има проблем. Тя ми каза да се успокоя и , че ще дойде началника д-р Бойчев да ме прегледа на видозон преди да ме изпишат. Гледа кръвоток всичко , пъп и вика аз пък сега я виждам 1 200😃.  Каза това е машина и винаги може да дава 200+/200- няма значение , при кой гинеколог и коя машина винаги има отклонения. Много се успокоих , и вие бъдете спокойни. Знам , че стана дълго , но и това изживях и този стрес. Бъдете спокойни🙂

# 419
Да, всички казват, че дават отклонения. Аз просто се същисах,че в рамките на 5 дена два различни ехографа (единия много по-добър от другия, този за ФМ) дадоха едно и също число...каква е вероятността😀...явно да се притеснявам😅

Общи условия

Активация на акаунт