Отговори
# 420
Момичета, какви трабва да са границите на кръвната захар след храна? Другата седмица ще правя обременяване, къде е границата между нормата и гестационния диабет?

# 421
Вие какво хора сте, бе?! 😀😀 аз започвам 30г.с днес и съм +14кг, вие гладни ли стоите, ме не пълнеете 😀 ей значи така като чуя, че бременна не качва нищо направо се изяждам 😀 аз от въздуха само качвам всеки ден. В лице не приличам на себе си изобщо, плондер 😂
Иначе аз от години си ходя на кола маска и нямам намерение да прекъсвам, аман от подкожни и да вземе да ми тръгне раждане абсурд да имам нерви да се бръсна, та си ходя при козметичката редовно. Моето девойче беше 1250г в 27 г.с, а следващия ми преглед е на 6.10, ще я видим колко е напълняла и тя 🤪

# 422
Моята кошара ще пристигне нач. на октомври, но и ние мислим да я държим в кашон до нач. на ноември поне, че трябва да разместваме цялата спалня, да вадя всичко от гардероба, ще се мести и да нареждам пак... Как не ми се занимава с това.

Аз имам едно притеснение, вече захладня, никоя връхна дреха не ми става заради корема Sad От сега мисля какво яке ще нося до декември. Дали в лидл пускат якета за бременни? Или в някой по-евтин магазин, че не ми се дават много пари, а гледам вървят над 80 лв, даже 100 лв. по сайтовете.
Имаше преди няколко седмици и си взех оттам, якето е 2 в1, за бременни и бебеносене.  Още ги има в доста магазини Лидл. Отделно виж в Продавалник за Мама - Дрехи за Бременни, групата е от фейса, скоро точно това обсъждаха.

# 423
Честно да си призная не помня какви бяха границите за обременяването с глюкоза при бременни, че го правих в 12та седмица и бяха различни от стандартните и ендокринолога ми ги беше написал на листче. За след хранене са на първия час под 7.8, а на втория под 6.7.

И аз не знам как ми се получава с килограмите, защото преди имах точно този проблем, че пълнеех от въздуха, но от както ми откриха ИР и започнах да се храня с неща, които не ми вдигат кръвната захар, се чувствам много по-добре. Преди да забременя бях свалила 8кг, а доста хапвам и гладна не оставам 😁😂 Сега ми се случва така, че вечер като хапна към 8-9 и започнат да ме мъчат киселините и нямам желание нищо повече да ям.. въпреки че не се тъпча и не ям храни, предизвикващи киселини, пак ги имам.. особено последните дни са направо 🙄🙄🙄

# 424
  • Вестерос
Wanderers, днес ходих до близкия Лидл точно за това, но нямаше. Иначе се включих в същата група и издирвам там.

Блонди, аз утре влизам в 30 г.с. и аз съм + 14 😁

# 425
Аз съм качила 9 кг, 30 ГС, но забременях доста напълняла, така че пак са много.

# 426
От 47 до сега 63.800 (28+0)😃Не ми се мисли до термин. Пълнея само на гъз корема не ми се вижда , като вървя с гръб  там още съм си слаба на лице , гъз и бебчо 😃🤣🤣 В болницата много жени викат ама ти ще имаш момче 100% коремът е остър и е малък и изобщо не ти личи в гръб аз пък викам , че ще е момиче❤️ Вие вярвате ли на това поверие с формата на корем за пола при вас правилно ли излезе?Направих голяма поръчка от Бараброни , много добре изглеждаха комплектчета и се надявам да споделя скоро , моето мнение♥️♥️🧿

# 427
Wanderers, днес ходих до близкия Лидл точно за това, но нямаше. Иначе се включих в същата група и издирвам там.

Блонди, аз утре влизам в 30 г.с. и аз съм + 14 😁

Аз съм 30+1г.с. и съм +17:fearful:

# 428
За килограмите е изключително индивидуално - ген, възраст, ИТМ, килограми преди забременяване, структура на тялото, метаболизъм, хранене, състояние на бременността (дали може да се движим или трябва да лежим)...
Едни и същи качени килограми изглеждат по различен начин на различните тела.
Качваме неизбежно, променяме се, но пък си заслужава всичко❤️

# 429
Аз се меря всеки вторник и записвам в календара. После оставям само 1 път месечно мерено теглото.Просто да имам идея колко съм качила за месец.Засега съм по 1 кг. В 7ми месец съм +6,но наближавам +7.Напоследък ми се яде страшно много сладко Sad  Ставам и почвам с мед,шаколадени неща,кроасани и т.н ...

# 430
Ааа всичко ще си кажете 😀 тия дето не пълнеят, да не казват 😂 това в кръга на шегата разбира се ❤ абе аз бях едно маце-170см 59-60кг и си ядях каквото искам и изглеждах повече от идеално, нооо това бързо се промени 🤷♀ мислех, че ще съм от онези дето не пълнеят ама 😀 а се разхождам като луда, правех упражнения с ластик и имам степер ама ми се стягаше корема. Вече нося 2 размера по-големи обувки, а за дрехите няма да коментирам 😂 вероятно бъркам с менюто, ясно ми е, но не съм фен на месото 🤷♀

# 431
Аз съм +10кг, но за разлика от първата бремепност, сега все едно всичко ми е в корема. Погледната отзад, въобще не се личи, че съм бременна, дори и паласки нямам. Да бедрата са наедрели леко и са се сдобили с целулит, чак на колената имам, но не стоя едра. Даже си се кефя на фигурата. А предишния път -бузи, ръце, паласки, крака -всичко двойно и тройно. В 9м бях +18кг и се търкалях като ходех и то още от втория триместър бях видимо напълняла и подута.
Якета си ползвам моите, без да ги закопчавам. Ако ми е хладно, ще се увия в шал. В краен случай, ще взема нещо връхно от мама, че тя носи 2размера над мен и предполагам ще мога да закопчая връхното.Но в никакъв случай не купувам за бременни. Взех си 5-6 чифта дънки и панталони, дълги, рокли имам  с ластик на талията, А-образен силует. Повечето стари горни дрехи и рокли ми стават...и така си ходя на работа. -саката са ми малки, но няма да купувам нови- остават ми 2седмици,преди да изляза болничен и още толкова до 45-дневния.

# 432
Тия, дето не пълнеем, си бяхме пълни от преди това. Grinning Не съм качила като бременна нищо, обаче от преди забременяването имах много излишни кг. А и да си призная, никак не е приятно половин година и повече все да ми е зле, да ми се гади и повръщам, да не мога да си хапна нищо любимо и да ям, колкото да не умра от глад. С две думи - угодия няма! Grinning Единственото ми предимство е, че ми стават якетата. Може би щото са си широки по принцип, за да мога да нося дебели пуловери под тях. Дрехи за бременни не купих. Мечтаех си за шармантни летни рокли... Grinning За цялата бременност една фанелка си купих и това е. Утешавам се, че като родя и посваля килца, тогава ще купувам готини дрехи и то с перспектива да ги нося повече от 2-3 месеца. Мечтите са хубаво нещо, но да видим реалността.

# 433
Тази сутрин се теглих +6 кг в 30 г.с. миналата седмица бяхме на преглед и малката беше 1300кг. Качила съм повече в бедрата и дупето , но после ще му мисля със свалянето 😃.
Момичета вчера ни пристигна количката за бебка , много съм щастлива.  Сглобихме я , разгледахме я и после айде пак я разглобихме 😃 аз съм малко суеверна . Незнам вчера какво ми беше станало но избухнах и в Синсей поръчах дрешки за 100 лв и ми приспаднаха 20 лв ( има промоция - вижте я) така ми излязоха за 80 лв и безплатна доставка. Само дано доктора е познал че ще е момиче 😂 , че иначе ще ви пращам момичешки дрехи . Ще поръчваме и кошарата скоро. Аз съм суеверна, обаче като се замисля ако скоро вляза да раждам неочаквано , аз не съм подготвила нищо трябва всичко ММ да прави . Замислила съм се и чантата за болницата да си глася по малко. Вие на какъв етап сте ?

# 434
Аз хич не съм суеверна, почнах да си пазарувам още от 5тия месец, за да не ми тежи на бюджета. Всичко си имам-бебефон, легло, скрин, количка, кошче за кола, мноооого дрехи различни размери, спално бельо, гнездо, кенгуру, шишета и биберони, ел.помпа за кърма, ваничка със стойка. Онзи ден си купих нощница за родилното с дълъг ръкав, остават ми козметиката за бебе и памперсите. Багажът за болницата трябва просто да го сглобя по някое време. Не обичам всичко за в последния момент, защото така е възможно да пропусна нещо или да се наложи някой друг да го прави вместо мен, а не искам

Общи условия

Активация на акаунт