Отговори
# 390
Момичета, леля му на моя мъж е родена 1100кг., а сега е една яка и здрава жена! И то преди 60 години. А сега медицината е толкова напреднала, че въобще не може да се сравни с тази от преди 60 години. Бъдете спокойни, Господ ви пази/ни пази, сигурна съм!

Така е наистина, много е напреднала медицината , но аз като минала през това, на никой не го пожелавам, голям стрес е, за съжаление в болниците не дават почти никаква информация и ти седиш и си чакаш в неведение... Толкова се страхувам да не се повтори отново и аз съм в отбора със скъсените шийки...

# 391
И сега питането ми е - вие как се поддържате отдолу ? Аз съм със самобръсначката, но трябва да си "глътна" корема  да видя нещо и осъзнавам че по натам и това ще ми е трудно ... Евентуално депилационен крем дали може да се използва, за да може ММ да помага 😀 ?

Аз още в началото на бременноста започнах да ходя на кола маска защото знаех, че с напредването на бременноста ще ми става трудно, а после дори и невъзможно. Имах притеснения за болката и дали това би навредило на бебето, но след доста обстойно търсене на козметик и инфо се убедих, че това по никакъв начин не вреди на бебето стига да се спазва висока хигиена в козметичния салон.

Не съм си и помисляла да моля ММ да ми помага с бръсненето. Според мен мъжа не трябва да става свидетел на подобен тип разкрасителни процедури, нито пък да бъде участник. С крем депилатор според мен трябва да се внимава много.

# 392
Винаги съм се поддържала с кола маска и сега пак е така. Говорила съм и с АГ и щом няма болка предизвикваща контракции няма проблем.

# 393
  • Вестерос
Вчера докато се бръснах мислех да задам този въпрос. На опипване го правя колкото толкова. Яд ме е, че съм почнала и аз на кола маска, но вече няма да ида оттук насетне.

Когато аз съм се родила, майка ми ми каза, че същия ден се е родило едно бебче в първия ден от седмия г. месец, около 1200 гр. Цяла вечер плакало и после стана голям жена, 180 см висока, снажна.

# 394
MM happiness, лежи, почивай и мисли положително. Всеки ден е повече от добре за теб и бебетата! Вярвам силно че ще издържите още дълго време.
И аз съм със самобръсначката, с едно огледа и така.... на мм не бих дала, евентуално преди раждане да види да не съм пропуснала нещо Simple Smile
Иначе сама се оправям. С каката си мислих че повепе никога няма да си я видя.... сега пак спрях да я виждам хахаха, ама така ще е....
Мога да се похваля, че вчера си взехмв кошара от Айко, първата голяма покупка Simple Smile сега ще си я обикалям в кашона 2 месеца Simple Smile мисля вече малко по малко да обикалям, гледам и избирам разни неща ....

# 395
  • Вестерос
Моята кошара ще пристигне нач. на октомври, но и ние мислим да я държим в кашон до нач. на ноември поне, че трябва да разместваме цялата спалня, да вадя всичко от гардероба, ще се мести и да нареждам пак... Как не ми се занимава с това.

Аз имам едно притеснение, вече захладня, никоя връхна дреха не ми става заради корема Sad От сега мисля какво яке ще нося до декември. Дали в лидл пускат якета за бременни? Или в някой по-евтин магазин, че не ми се дават много пари, а гледам вървят над 80 лв, даже 100 лв. по сайтовете.

# 396
Аз пък да се оплача понеже много ми тежи корема и е много голям, от вчера се къпя седнала на едно пластмасово столче. Като бабите Joy Но вече е голямо предизвикателство къпането с коса, после маска, бръснене.... Седя си в банята и сама се смея. С бръсненето ми е много голям проблем. На напипване е работата. Краката виждам, но не мога да се сгъна. Извиках ММ, но той категорично отказа. Било го страх. С рязането на ноктите на краката е също проблем....

# 397
И на мен никое яке не ми става , днес облякох едно ама без да се закопчава. Мисля да изкарам зимата с на ММ якето или да взема от свекървата на заем , ММ е слаб ама нали има разлика между размерите и ще видим🤣.
За бръсненето едно столче малко пластмасово огледало , бръснача че иначе ще съм , като орнаготан. Чувала съм , че ако стане нещо и си неподготвена те чистят в отделението? Не знам дали е така ама мен ме страх някой да ме чисти, включително и на ММ не давам. Чистя се първо със бикче и после оглеждам хубаво с огледало и машинка

# 398
  • Вестерос
С ноктите също е проблем, но там карам майка ми, която живее в близост и ѝ ходя редовно на гости, също едвам се свивам вече. За сега ММ само ми помага с обуването на чорапи, обувки, понякога и панталон. Иначе краката си ги епилирам аз, все още някак успявам.

# 399
Моята беборана изостава с една седмица, в 26.3 се водя по цикъл и тя е едва 802гр. 🙄 АГ провери с доплер всички кръвотоци по два пъти, всичко в норма, води в норма.. 🤷🏼♀ Уж ям доста протеини - млечни, яйца, месцето малко по-рядко, но все пак… Аз съм на режим заради ИР и потенциален ГД, уж за да не стане много голямо бебето, а то какво стана 😁

Някоя друга мама да е в моето положение ?

Иначе на мен си ми стават суичърите и якетата без проблем, но само 2кг съм качила и явно корема не ми е толкова голям, колкото на мен ми се струва 😂 Мога да препоръчам една фейсбук група “Продавалник за Мама - дрехи за бременни”, там често разни вече бивши мами постват якета и подобни неща на доста по-добри цени.

А за обезкосмяването долу - аз допреди да забременея ходих на лазерна епилация и сега нямам друга опция освен бръснач. За щастие космите не са много и все още без гледане успявам да хвана всичко, после с огледялото проверявам 😁 А краката с епилатора и на напипване..

# 400
  • Вестерос
Мерси Бутерфлай, вчера се присъединих към тази група и следя там за якета и други нещица, че имам другия месец официално излизане три пъти по работа и няма как да съм с клиновете ми за бременни, та ще трябва да купувам дрехи... Но така е като работя нещо сериозно.

Иначе за изоставането, щом всичко е ок с кръвопотока, не мисля, че трябва да се притесняваш. Проф. Балев ми беше казал на втората ФМ, че реално терминът, който ни определят по последна менструация, е датата, когато бебето трябва да достигне някакви средни стойности. Много бременни раждат седмица, даже десет дни след термин.

# 401
Моята кошара ще пристигне нач. на октомври, но и ние мислим да я държим в кашон до нач. на ноември поне, че трябва да разместваме цялата спалня, да вадя всичко от гардероба, ще се мести и да нареждам пак... Как не ми се занимава с това.

Аз имам едно притеснение, вече захладня, никоя връхна дреха не ми става заради корема Sad От сега мисля какво яке ще нося до декември. Дали в лидл пускат якета за бременни? Или в някой по-евтин магазин, че не ми се дават много пари, а гледам вървят над 80 лв, даже 100 лв. по сайтовете.

Аз не смятам да давам пари за яке. Изобщо не виждам смисъл да купувам повече неща за бременни, защото после няма да ги нося. Пробвах си моето яке, разкопчано все още ми стои добре. Имам едни широки суитшърти, които ми стават на корема. До ноември все ще избутам. Няма да е дошла зимата, пък то и във Варна последните години до средата на декември времето е добре. Може е някой second hand да провериш за някакви туники и с разкопчано яке.

# 402
Преди да забременея ползвах фотоепилатор, но от положителния тест, спрях. Тъкмо се бяха разредили косъмчетата, но сега пак съм си Мата-космата в триъгълника. Бръсна се, не отивам на кола-маска от преди фотоепилацията, сега с контракциите-въобще. Огледалото помага в тази процедура. На краката вече имам 5косъма, там и да ги оставя не се  забелязват, но минавам с ножчето по навик. Знам, че трябва да си идеално обезкосмен при опиративно раждане. Но при нормалното не съм сигурна дали обръщат внимание. В родилното ми казаха, че са ставали свидетели на всичко...
За краката-ходя на педикюр, че сама не мога вече.

# 403
  • Вестерос

Аз не смятам да давам пари за яке. Изобщо не виждам смисъл да купувам повече неща за бременни, защото после няма да ги нося. Пробвах си моето яке, разкопчано все още ми стои добре. Имам едни широки суитшърти, които ми стават на корема. До ноември все ще избутам. Няма да е дошла зимата, пък то и във Варна последните години до средата на декември времето е добре. Може е някой second hand да провериш за някакви туники и с разкопчано яке.
Да, добре, че във Варна не е много студено вече, но както писах работата ми е строго официална и за съжаление няма как да мина с туники, за втора ръка е супер идея. Като каза Варна, ти насочила ли си се към лекар?

# 404

Да, добре, че във Варна не е много студено вече, но както писах работата ми е строго официална и за съжаление няма как да мина с туники, за втора ръка е супер идея. Като каза Варна, ти насочила ли си се към лекар?

На мен следващия ми АГ е доц. Славчев в окръжна болница. Аз ще съм с операция и смятам да раждам там. Сега на 30.09 съм на преглед и ще обсъдим раждането и избор на екип. Ти къде се следиш?

Общи условия

Активация на акаунт