Отговори
# 525
Тъкмо попаднах на промоции в БГ хлапета.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 12:56 от Miriamm

# 526
Нашата ваничка и стойка бяха такива,сега взех само нова вана за бебка.Стойката  я ползвах някъде около 9 месеца за мен си беше голямо удобство ,особено в началото след секциото.

# 527
Тези ванички с малките стойки не ги разбирам... ако е стойка, то да е висока, за да не се навеждаш и те боли гърба. Нашата ваничка беше 14лв от магазин за дом.потреби. Първо я слагахме в стаята на 1 стол, да не се навеждам, а после в банята на земята, когато започна да седи сама и да си плиска навсякъде. Ползвахме я за около 2 -3г, накрая като вана за игра, не за къпане.
Тези с високите стойки ми се гледаха нестабилни тогава, сега не съм разглеждала. Даже не съм обмисляла да купувам. Удобство ми беше противоплъзгащата поставка за ваната. Оставях я да си лежи и си я къпех спокойно. Сега може и само такова да взема и да ползвам голямата вана. Но може и пак старият метод... но наистина не съм мислела по въпроса

# 528
  • Вестерос
Какви са тези противоплъзгащи поставки?

Аз днес бях на тонове за втори път, всичко ок, само дето пак ми стана лошо, кръвното 80 на 60 моля ви се... Сега ще ходя на офталмолог, че нося очила и на хематолог заради тъпия хемоглобин, който не се вдигна от сорбифера.. Бебка обаче е още седалищно.

# 529
Ние купихме такава Cangaroo.  Ще я ползвам с мрежа със стиропор. Стойката си е удобство,защото с първото имах неистови болки в кръста след раждане(нормално). Помагаше ми баба.Сега най-веряотно ще съм секцио ,но то общо взето пак навеждането няма да е удобно,а няма и кой да ми помага у дома.  Тези нисичките ще трябва да се качват на нещо,защото наистина според мен не са удобни.

# 530
А в коя седмица трябва да започнат да се записват и следят тонове ? 🤔

# 531
Здравейте, момичета. Днес бях на късна ФМ, с бебето всичко е наред, около 1700 гр. е в 30 г.с.
Това, което ме притесни обаче, е дължината на шийката. Измериха я 24-28 мм и дори ми предложиха хоспитализация като краен вариант, ако ще се чувствам по-спокойна. Предпочетох домашното лечение с Алеракт 2 х 1 табл. и Утрогестан 200 мг. вагинално вечер. Взехме и микробиология. Стискайте палци да се задържи.
Някой по-нагоре беше питал за Олга Дукат - аз бях на опознавателна среща при нея и впечатленията ми са добри. Много е спокойна, обясни ми доста неща за евентуално раждане с нейния екип. Трябва да отида в 34 г.с. за по-подробно обсъждане плана за раждане, а в 37 г.с. се заплаща и капаро. Въпросната среща е безплатна, който има интерес най-добре лично да разговаря с нея.
Ако “устискам” дотогава мисля да раждам при нея, ако не - най-вероятно в Майчин дом.

# 532
  • Вестерос
Бътерфлай, започнаха да ми ги следят малко преди 27 г.с.. Обаче аз имам голям проблем и тогава и днес ми става адски лошо като съм по гръб, кръвното пада на 80 на 60... Как ще изкарам до края тоновете нямам идея.

Марина, дано се оправи шийката! И моето бебе днес ми го измериха 1700 гр. в почти 31 г.с. съм.

# 533
Tiffany A, защо не лягаш на една страна на тоновете? И аз вече бях веднъж на тонове (в 30+3 съм, следващ преглед имам след 4 седмици и от тогава ще зачести следенето на тонове). Мен ме питаха дали ще ми е удобно 20мин по гръб и казах, че предпочитам да легна настрани.

Относно шийката, не е ли нормално с напредването леко да се скъсява? 🤔

# 534
  • Вестерос
Акушерката беше само в началото и ме пита как искам, аз реших, че мога да издържа, но явно не мога, завъртяха ме по едно време и от сега ще съм само настрани от началото. Даже вече и ехографа така странично го правим. Иначе и моите тонове са след 4 седмици, после щели по-начесто.

# 535
Marina12 а 24мм ли е или 28 ? Под 25 се приема, че има скъсяване, дори и в 30та седмица. Но изобщо не трябва да ви притеснява, сестра ми изкара с такава шийка до края на 36та седмица с повече почивка обаче.

TiffanyA и Flame благодаря за инфоро. Аз съм в 27ма и се чудя кога да си запазя час за тонове, защото АГто онзи ден само го спомена, но дотам.. надявам се другата седмица да успея да се видя с доц. Нашар и тя да даде повече наставления Simple Smile

# 536
Аз както само лежа не знам дали мога да стигна до тонове в болницата .Ще карам моя мъж нещо да мисли.Иначе не се ли ходи след 31-32 седмица ? Моята АГ нищо не ми е казвала,но аз имам ЖК другата седмица.
Всъщност вие къде ходите на тонове и колко време отнема?С първата бременност  не ходих.Пак бях плътно на легло.Просто си чаках раждането и въобще не съм наясно.

# 537
  • Вестерос
Тоновете ги следи моето АГ, при което ми е ЖК и на частно пак при нея имам заплатен пакет за повече ехографи. Около 20 минути е някъде.

Нямам идея дали се ходи в болница на тонове 🤔 Утре ще ходя до болницата, която избрах да разпитам и да взема списък за болницата и списък на докторите, които израждат, че както ви споделих от месец им забранили от министерството да има избор на екип при естествено раждане срещу заплащане, при когото се паднеш... Само за секциото можело да си избираш.

# 538
  • Варна
И при мен още не е имало запис на тонове, а от днес съм в 29-та седмица. На последния преглед доктора ми каза ,че от сега нататък по често съм щяла да ходя предполагам заради тоновете. Иначе пред кабинета  редовно има жени за запис на тонове.
 Tiffany A това за избора на екип само за конкретната болница ли се отнася доколкото разбрах е АГ Варна или като цяло е прието във всички болници. Не разбирам какъв е проблема с избора на екип 😐

# 539
  • Вестерос
Доколкото разбрах за Варна е за АГ Варна само, за други болници нямам идея. Било заповед някаква от министерството и щяло да има солени глоби при проверки. За мен е много тъпо, аз съм човек, който искам да знам кой е лекарят ми, той да знае всичките ми проблеми, какви лекарства съм приемала и прочие. Лично съм лежала в АГ Варна и бях, при който беше на смяна тогава, останах доволна, та се надявам пак да имам късмет.

Общи условия

Активация на акаунт