Отговори
# 540
И аз днес бях за първи оът на тонове, но ме сложиха седнала , а не легнала .Бебка е заела позиция с главата надолу и ме рита в ребрата 😂.1800гр сме което си е голяма бебка 😏по мойте изчисления съм 29+0, АГ ми казва 30.Нищо не ми е казал за фетална , но аз мисля на своя глава да си отида за всеки случай.Малки почвам да се вълнувам вече и нямам търпение една по една да почнем да пишем коя как е родила

# 541
Аз искам да питам мамите , които вече са раждали? Как разбрахте , че ви текат водите ? Шурна ли или постепено , постепено? Къде бяхте общо взето някой да разкаже , ако може🤣. Първо раждане ми е и все се чудя как ще този велик ден дай боже🧿

# 542
Доколкото успях да разбера зависи дали бебето оказва натиск върху шийката (главата му беше доста ниско), ако да била 24 мм, а ако не - 28 мм Thinking
Може и аз нещо да не съм разбрала…
Благодаря и да си дойдат всички бебоци навреме Heart
Marina12 а 24мм ли е или 28 ? Под 25 се приема, че има скъсяване, дори и в 30та седмица. Но изобщо не трябва да ви притеснява, сестра ми изкара с такава шийка до края на 36та седмица с повече почивка обаче.

TiffanyA и Flame благодаря за инфоро. Аз съм в 27ма и се чудя кога да си запазя час за тонове, защото АГто онзи ден само го спомена, но дотам.. надявам се другата седмица да успея да се видя с доц. Нашар и тя да даде повече наставления Simple Smile

# 543
При шийките има един диапазон - примерно извън контракция ми я мериха 30, в контракция 25-27. Та... писаха по средата 27. Това предния път.

На първото раждане изобщо не ми се спука мехурът. Почнаха редовни контракции, те почваха и предишни дни, но спираха, отидох с 5 см разкритие и цял мехур. Там го спукаха. Спукването не боли, не се усеща нищо.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 18:59 от Muflon

# 544
Аз искам да питам мамите , които вече са раждали? Как разбрахте , че ви текат водите ? Шурна ли или постепено , постепено? Къде бяхте общо взето някой да разкаже , ако може🤣. Първо раждане ми е и все се чудя как ще този велик ден дай боже🧿
Ще разбереш като дойде 😅 буквално се напикаваш, беше посреднощ и леглото беше мокро като станах си доизтече обилно, но нямах пък контракции. Раждах 13 ч

# 545
Ами, тук е времето да подсетя за непромокаемите протектори за спалня -ако не ползвате, време е да си вземете 1. Ако се спукат водите, докато спите, ще се намокри матрака... +напишквания от бебчето, разляти шишета с вода. Поне 2-3г напред ще бъде в употреба.
Иначе моите води изтекоха в болницата по време на един от прегледите от разкритие. Така и не разбрах дали сами се спукаха или докторката ги пука, но пък май не беше подготвена, защото се отдръпна назад. Иначе вечерта в 8/8.30 ме заболя кръста -лежейки си на дивана, понечих да стана и 5 мин не можах да мръдна. По същото време усещах подготвителните контракции. Легнах си и плез нощта започнаха контракции, които усещах като менструални болки. Опитах се да засичам времето и продължителността -не се получи. Бях си свалила 1 приложение за регистриране на контракции и то ми помогна много. Натисках бутон за начало и край, а то си смяташе всичко (голямо улеснение за мен, защото моите бяха изключително нерегулярни). За жалост не си спомям кое е, но има многа такива. Цяла нощ не спах, на сутринта прокървих леко, може би е било така коментираната тапа, която не съм видяла и не знам какво е. Взих чантата и право в родилно. Оставиха ме за наблюдение там и ме предупредиха, че  имам 1 см разкритие и ще родя късно през нощта, но се случи в късния следобяд. Общо взето това се случи.

# 546
Относно тоновете - досега не са ми мерили. В Шейново записите започват от 36та седмица. Следващия ми преглед е в 35та седмица на 19.10, и тогава официално излизам майчинство😁, тоновете от седмицата след това.
Иначе все още нищо не сме взели от дребните неща - само креватче и количка, спряхме се на Сайбекс, но и двете са в кашоните😄

# 547
Някоя от вас има ли наблюдения над зимните чувалчета за количка? Ако може да споделите. Близка ми каза, че миналата година е използвала с нейния бебок и му е държало много топло, така без проблем е излизала зимата.

# 548
Аз возех в количката детето в зимен чувал от агнешка вълна. Беше много топъл. Преди да проходи май не сме имали космонавт. Слагах я направо в чувала с едно поларено палтенце отгоре и шапка. Количката нямаше кош за новородено, беше комбинирана, т.е. от тънък плат и без матрак, макар и твърда отдолу. Та много работа свърши агнешкия чувал, но се пере много трудно - досега само със студена вода на ръка - къртовски труд. Може би трябваше да съм по практична, ама... "Първескиня"! Joy За тая зима сигурно ще го изпера в пералнята на програма за вълна.

# 549
Днес ми дойде поръчката от Барбарони, уникални са! Надминаха очакването ми на такава добра цена , супер не мога да се спра да гледам и да си набелязвам още, още и още. Утре даже ще направя втора поръчка😁. Препоръчвам страницата с две ръце и от сърце , за майките очакващи момиченце 💖 ще са на точното място , има и за момчета 💙,но при тях разнообразието не е богато.
FB страница: Детски магазин Барбарони 😍

За изписването освен комплекта съм си харесала един космонавт .  Днеска чистих , много и си отделих нещата за болницата ( преуморих се . Ходих и на рожден ден и т.н сега съм с контракции бебка се свива рита ама корема беше направо камък , увеличиха си дозата на наош па сега съм по добре , но усещам лек дискомфорт. Май трябва само да лежа, то без това не върша работа свекърва ми помага много. Как жените се справят с бебе , домакинство+ това тука сме със проблемни бременности , скъсени шийки направо евалла. Аз нещо да направя и контракция...... Какво стана с MM happiness всичко наред ли е мила?

# 550
Извинявам се за глупавия въпрос, но понеже днес забравих да попитам лекарката - утре ще давам стерилна урина, а от сега трябваше да започна с Утрогестан вагинално. Според вас дали употребата му би повлияла на резултата от изследването?

# 551
Днес ходих на ЖК и се опитах да разпитам за раждането, но докито каза, че е много рано още, да наближало и тогава 🤷 според вас, кога е времето да се насочим към избор на екип за раждането? И за тонове нищо не спомена, ще го питам на следващия преглед.

Може ли някоя от другите бъдещи мами, които се водят рискови да сподели на колко ехографа имаме право по каса? Знам,че са малко повече, но колко точно?

Иначе аз се спрях от кошарите на модела Индиана на Кенгуру https://aiko-bg.com/product-34465160002, който капарирахме на промоцията на бебешки стоки и предстои да капарираме и количката, като избрахме Easy Walker Harvey 3. Нея ще я вземем след като мъника се появи.

# 552
  • Вестерос
На 4 са по каса за рисковите.

Марина, аз нямам идея, но не бих го слага тази вечер.

# 553
Аз си слагам утрогестан и си давам проби за стерилна урина без проблем. Просто следвате инструкциите за даване на стерилна урина - правите си много хубав интимен тоалет преди пробата. Използвате стерилен контейнер като се дава първа сутрешна урина, средна струя. Не съм имала проблеми до сега Simple Smile

Според мен ако следящото ви АГ няма да е това, което ще поеме раждането, то е хубаво поне от 30г.с. да започнете прегледи и следене при избрания за раждане АГ. Доколкото знам от приятелки и сестра ми, хубаво е и израждащия АГ да ви гледа и тоновете.

# 554
На мен АГ при който се чудя дали да раждам ми каза да реша дали ще раждам при него до 31-32- ра седмица, Защото сме щели да правим подготовки за раждане. Каквото и да значи това.

Общи условия

Активация на акаунт