Отговори
# 615
Здравейте,  имате ли основен списък за новородено, по който сте пазарували за дома? Аз още нищо не съм купила, освен две дрешки.
Някой беше споделил един сайт с примерен списък, аз по него се водих и си допълвах.

Аз се водих по този списък.

https://cottonhug.eu/newborn_checklist/

Уж всичко съм си купила, но трябва да почна да си отмятам да не съм пропуснала нещо.

Това е моят
Скрит текст:

Дрехи
‌боди с дълъг ръкав -4,5
‌ританки/панталончета- 3,4
‌ромпър-3,4
‌жилетка/блуза- 3,4
‌чорапи- 3,4
‌лигавник- 3,4
‌шапка- 2,3
‌космонавт
‌комплект за изписване( боди, жилетка, ританки, шапка, одеялце)
‌одеяло- тънкo и дебело
‌ръкавички

За навън
‌количка
‌чанта за количка
‌кошница за кола
‌слинг?
‌одеяло за разходка

За спане
‌кошара
‌чаршафи- 2,3
‌матрак
‌протектор за матрака-2
‌повивалник
‌чувалче за сън

Други
‌шезлонг
‌бебефон
‌прах за пране
‌бебешко веро
‌възглавница за кърмене

За ядене
‌помпа за кърма
‌крем за зърна
‌подплънки за кърмене
‌пликчета за замразяване на кърма
‌шишета 2
‌четка за шишетата
‌биберони
‌кутия за биберон
‌стерилизатор
‌памучни или бархетни пелени големи- 3,4
‌памучни пелени малки- 2,3
‌памучни тампони
‌памперси
‌чай против колики

За къпане
‌корито+стойка
‌термометър за вода
‌каничка за поливане
‌хавлия- 2
‌меки малки кърпи памучни
‌мокри кърпи- само с вода, без аромат
‌измивен продукт
‌измивен продукт за дупе
‌четка за коса
‌за ноктите
‌за носа
‌за пъпа 90 проц спирт
‌клечки за уши

За тялото
‌крем против подсичане
‌бебешки лосион
‌физиологичен разтвор
‌термометър
Момичета, един път на ден ли се приема шуслерова сол 7?

Аз я приемам само вечер. Преди лягане. 15 мин след това пия магнерота. Действа ми отпускащо. Преди да забременея я приемах също вечер, заради стреса от дългия работен ден и спях много спокойно.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 20:11 от Vesito0o

# 616
Писах писах и какво натисках и го изтрих, хайде пак Simple Smile
В Хиполенд от днес има нови намаления на Кангаро у КикаБоо. Ходих да видя ваничките които обсъждахме, които се сгъват, ами... голяма глупост е Simple Smile Казвам го като мама на 2ро, след 3 месеца ще трябва да се купи нова, тъй катоне дълбока една педа и долу дъното се свива, като цяло не става Simple Smile матраци има хубави намалени. Може да разгледате ако искате Simple Smile
Момичета, някоя правила ли си е фотосесия за бременни? Предстои мщни да правим и като цяло я отлагаме или все нещо става и така ит август Wink да се надяваме че ще я направим скоро Simple Smile ама се чудя какво може да облече 1 кит за фото сесия? Идеи, ако някоя си е правила ще се радвам на снимки Simple Smile

# 617
Здравейте момичета, им ли някоя която ще ражда в Плевен? Искам да разбера какви са условията и какви са цените .
Мислила съм си за фотосесия обаче какво да облека , незнам.

# 618
MM happiness, какво се случва с теб? Има ли развитие?

Момичета, аз в неделя ще ходя до един голям магазин в града да видим и купим каквото ни е останало горе долу и съм доста развълнувана и малко ми е хаос. Ние взехме количка, легло, чаршафи и дрехи, но за всичко останало има толкова различна информация и така се объркват. Надявам се в магазина да ни съдействат и да вземем необходимото без прекалено излишни неща( реалист съм,знам че ще има и излишни😀)

# 619
  • Варна
Аз на професионална фотосесия едва ли ще отида,честно казано имам две снимки откакто съм бременна( не че изглеждам много зле и не мога да се гледам 😁😁), но от скоро си личи корема..
Иначе мисля да си направи някоя есенна снимка ,като мисля на нея  да съм с рокля. Аз си Взех чорапи за над коляното и когато е хладно  си обувам тях  с рокли и ми е най удобно. А най-често фотосесията ,която виждам  е мъжа и жената с дънки , бели тениски и ест на жената дънките са разкопчани и се показва коремчето. Но предвид, че ще сме с коледни бебчета ако правя снимки в студио бих избрала и нещо коледно . По принцип мисля за след раждането фотосесия за бебчето. Но не съм задействала още нищо май искам да е след 40-ят ден, не тези на съвсем новородените.
Бях видяла едно студио Snowy и ми харесват техните снимки. Може да разгледате профили на някои студиа, са да си откраднете идея. Аз и в Pinterest съм си запазила някои идеи за снимки , че като дойде бебето едва ли ще съм творчески настроение 🤷😁

# 620
Щях да качвам и списъка, които ми попадна някъде в нета Simple Smile мисля да се водя по него, тук тям има излишно за мен и ще добавя друго. Тази седмица ще си направя списък какво ми трябва и ще чеквам това което имам Simple Smile

И между другото си взех комплекта за кошарата, тази жена ( предполагам е жена)има златни ръце! Порт бебето- уникалнооооо Heart
Комплекта - невероятен, а най- най -най хубавото е че има комуникация с нея. Има страшно търпение и супер готони идеи. Та препоръчвам с 2 ръце и 2 крака Simple Smile
В ФБ : Обиколници за кошари

# 621
ММ happines, и аз искам да знам как си?

Фотосесия като бременна съм правила предишната бременност. Снимките бяха два вида - разголени и облечени. Разголените бяха по гол корем с бяла дълга пола под корема и бяло бюстие без презрамки, които ми облече фотографката. На част от снимките съм сама на много красив фон наистина, който подчертава цвета на кожата, в разни пози, на друга с моя мъж, като на една от тях ми целува корема, а на другите сме в някакви пози. Облечените снимки ги харесвам още повече. Бях с рокля за бременни в тъмен цвят, която бях ушила по себе си при шивачка малко преди това, тъй като ходихме на сватба на близки роднини. Роклята много хубаво подчертаваше коремчето, имам пак самостоятелни снимки в съвсем естествени скромни пози, които много си харесвам, както и снимки с моя мъж, също много любими. Фотографката казваше как да заставаме, а някои пози се получаваха естествено. Аз не съм от слабичките и полуголите снимки... фотографката ми "отслабна" ръцете по вълшебен начин (да можеше и на живо!), другите ми части си изглеждаха добре.
Като се роди бебето правихме още две фотосесии, снимките ставаха прекрасни. Много харесвам нейния стил - много светъл и даже бял фон с нежен и по-семпъл декор, на който гола кожа и бели/светли дрехи изглеждат великолепно! За фотосесиите винаги се обличах в бяло и светло бежово - дълга шармантна пола и нежна ефирна блуза. Мъжът ми беше с бяла риза и тъмно сини дънки. Ако някой иска да разгледа работата на тази фотографка, тя има сайт и акаунти във фейсбук и инстаграм. Казва се Надя Събева от София. Разбира се, това че аз харесвам нейния стил, не значи, че всеки ще я хареса. Някои клиенти предпочитат по-цветни, ярки и богати декори. Този път няма да правя бременна фотосесия. Нямам друга бременна рокля, не искам да се снимам със същата, а няма и за кога да шия. Нещо и настроение нямам. Да успея да си набавя всички неща за бебето и за раждането и ще съм доволна. И аз съм с термин 18.12, като някои от вас, които писахте, и също съм до никъде с продоволствията. Даже тази сутрин се събудих с тревожност, че губя контрол върху ситуацията. В пети месец си мислих "ее, сега малко по малко ще пазарувам всеки месец", но имах много усложнения, които ме ограничиха (не съм влизала още в магазин за детски стоки, а може и да не стигна до там), а и имахме и неочаквани финансови сътресения. Та днес направих две големи поръчки с бебешка козметика и такава за мен, плюс превръзки, гащи и не знам какво за родилното, малко памперси на промоция и въпреки, че ще ми олекне джоба, поне в списъка се появиха доста оградени подточки. Знаете ли как си направих списъка за пазаруване? Написах в търсачката "списък за бебе", цъкнах на "изображения" и те излизат много, много списъци. Четях ги един по един и в една тетрадка си записвах само нещата, които се отнасят за мен - по една категория на отделна страница, за да имам място да си дописвам забравени неща. Това ми свърши най-много работа, защото си дописвам и цени от сайтове, намаления и др. И се надявам да се справя финансово, защото с мойта склонност да отлагам, накрая всички разходи идват накуп. Не дай Боже раждането да почне по-рано пък!

# 622

Моята госпожица ви се плезии😛
Последната фетална мина всичко е добре с нас , няма изтичащи води . Бебка е 1 700 (28+6) ама винаги има +/-. Всичко с нея се развива , много добре . Ниско разположена е все още и тежестта ми е ниско , ама няма какво да се прави . Да ми е жива и здрава, всичко друго ще мине🤗. Имаме си и флашка с клипче ,където си смуче палеца 😁. От мен толкова за днес. Да не ние уруки🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿🧿

Mm happiness какво става с теб мила, имали някой който е говорил с нея ? Дано всичко е наред и при теб! ❤️❤️❤️❤️

# 623
  • Вестерос
И аз я мисля!

...

Сесия няма да правя, нямам желание, ММ е през три седмици в командировка и няма как, хем едната ми близка приятелка е фотограф..

# 624
И аз я мисля от няколко дни и чакам да пише с хубави новини, дано всичко да е наред с ММ happiness и бебоците 🤗

Аз се чувствам много назад с всичко.. нищо не съм купила още 😂 Мисля другата седмица след прегледа да започна със списъците, да набележа кое ще взимаме ние и кое от баби/дядовци/лели/приятели... Че вече всички ни питат, а ние вдигаме ръце. А и сестра ми трябва да каже какво точно ще ми даде, хубавото е че са доста голяма част от нещата и супер много дрешки, някои от тях с етикетите даже.

Иначе приятелките ми подариха ваучер фотосесия при най-любимата ми фотографка, която снима всички приятелски и семейни събития, но като съм на легло.. трудно ще стане и най-много да направим с бебка като се роди.

# 625
И аз няма да правя сесия, въпреки че сега се чувствам по-красива, отколкото предишната бременност. Не съм по тези неща.
Аз също още нищо съществено не съм купила, но пък и имам много неща от каката. Ако взема още от сега да купувам памперси и мокри кърпи, ММ ще ме изгони от вкъщи, че няма къде да ги прибираме, а и е рано.😁 Между другото пликовете за кърма не са лоша идея. В началото, докато се регулира кърмата, е добре да се изцеждаме и да съхраняваме. После при захранването може да се ползва за разреждане на пюретата. Аз така правех -цедях, надписвах, замразявах и после ползвах вместо АМ. 4 месеца на кърма основно и до 9месец -кърма+АМ.(но това е друга тема).
Моята бебка на последния преглед беше седалищно, 2 дни след това се обърна, до снощи ме риташе в ребрата, а днес цял ден ме рита в областта на десния яйчник🙄
Kaderay, пу-пу прекрасна е, жива и здрава да е! Радвам се, че всичко е наред.
Аз също  мисля ММ happiness, дано всичко е наред!🙏

# 626
Аз съм запазила час за фотосесия за другата седмица, при Г-жа Череша, като снимките ще кача в социални мрежи след 40тия ден, живот и здраве.
Много ми харесва нейният стил, предлага грим на място, и 3 визии по избор, като едната си избрах да е с мои дрехи.
Откакто мина 3тата фетална миналия петък ми е все притеснено за това тегло, и нещо не съм в настроение😒 Особено като ви чета в 29та седмица 1700гр, 1500гр и тн, а ние бяхме 1230гр при пълни 29г.с... 🥺 Да са ви живи и здрави, и моята бебка също да наддава🙏🤞 Положителна енергия пращам и на ММ Happiness.
Иначе колкото и да се старая да съм спокойна, май ще ида по-рано на преглед, не мога да чакам 3 седмици..😒
А, и съм с болно гърло от днес, блъскам се с джинджифил, мед и лимон, плодове, сьомга, биозин мама и витамини... дано да си остане само гърло.🤞

# 627
Аз вчера бях на преглед 29+1 бебка е 1156гр. Като лекарката каза,че няма нищо притеснително и не гледа само обиколка на коремчето ами и дължина на костите и според нея всичко е наред. С главата надолу е вече и вероятно ще си остане така,което в хубаво. От 34 седмица иска всяка седмица на тонове да ходя. Като цяло съм спокойна, ние сме почти готови предстоят последните покупки и само нея чакаме.

# 628
Да ви благодаря за списъците и това, че споделихте, че сте си накупили повечкото неща. Мотивирахте ме и вече си имаме количка! Grinning Не е много като бройка, ама пък е от големите и важните неща, така че с кеф си го зачеркнах в главата. Тези дни мисля и аз да направя списък като добавя неща, които смятам, че могат да ми потрябват. (ще взаимствам много от вашите)

Относно тежестта, гледам да не се сравнявам с вас, че последно съм била на лекар 26+6 и тогава е била 900гр, но и лекарят си ни каза, че върви по-слабичка, което леко ни притесни на прегледа, но пък ни обясни, че и двамата с таткото сме по-слаби и било нормално. Ще видим на следващият как ще е, а пък до него има много време. Сега ми се струват на много рядко прегледите, пък са пак на месец както са били винаги Grinning

# 629
Тук съъм, все още в болницата. Получихме тези 2 седмици като подарък и се надявам на още малко. През ден съм на ултразвук, всеки ден на тонове, 12 часа магнезии и почивка. Минах 2 терапии с кортикостероиди и сега ми предстоят още 2.Благодаря на всички ви за положителната енергия, надявам се да мога да се включа с най-добрите новини, когато му дойде времето.  ♥️♥️♥️

Общи условия

Активация на акаунт