Отговори
# 660
  • Варна
И аз бях много притеснена за педиатър и събрах инфо за няколко в София, но още на първия който исках Александър Атанасов ми казаха да се обадя началото на ноември и че ще ме запишат. Надявам се наистина да стане така лесно, но докато не се случи ще си имам едно наум. Лошото е че и ние не успяхме да си сменим личния лекар и затова много държа на лекаря на бебето...
А така и така отворихме темата с ЛЛ четох, че за болницата трябва направление номер 7 мисля ,че е то се издава от ЛЛ или АГ, че преди време голям дебат имах между двамата за едно направление. И кога се издава това направление (като се надявам че вече ще се приемат и електронни). Изобщо освен за бебето и много административни въпроси ми се отвориха покрай това преместване, но бебето ни изненада и трябваше да продължим с предизвикателството в новия град.
А ако бях във Варна щях да се присъединя към групата на Vesito0o и Tiffany A живея до клиника Нова и доста деца съм виждала да се водят там

# 661
ММ happiness, мислено сме с теб! Често отправям по някоя добра мисъл към вашето 4 в 1. Наистина, надеждата крепи човека, а какво ще стане е Божа работа. Надявам се всичко да е най-доброто за вас. Както и за всички майчета тук.

Kaderay, как си днес? Отпуснаха ли те контракциите? Свърза ли се с доктор?

За ел.помпите за кърма, за които имаше питане нагоре, за зелената непрекъснато срещам само положителни отзиви къде ли не. Чак се замислих да взема да си я купя и аз. Обещаха ми ръчна, а пък първия път ползвах ръчна и то много дълго време беше борбата за кърменето (важното е, че я спечелих!). Освен ръчна, друго не знам, както се казва. Пък тази много я хвалят.

Момичета, внезапно ми се стовари интензивно коледно настроение! Grinning Само коледна украса и домашен коледен уют ми се въртят в главата. Представям си как рано-рано от ноември ще подредя елха, декорации, ще купя нови коледни разкошотии, ще приготвя за празнична маса украси... И накрая ще изляза за малко и ще се прибера с големия жив коледен вързоп на ръце. Мисля, че това е тежка степен на изперкване от скука и лежане. 1 октомври е все пак! Christmas Tree

# 662
АГ е в отпуска (станал е татко) , свързах се и ми казаха , че ако са много силни за постъпване... Как да преценя дали са силни или слаби докато не съм изпитвала преди тези чувства. По добре съм ставам сама си имам болки все още. Смених си бельото и в момента наблюдавам понеже , си беше доста мокро Пак... Вече и аз не знам какво става вчера всичко беше наред , а днес . Лежа си усещам някаква придърпващ болка. Кога се влиза в 8 месец ? Аз съм 29+0 това значи че съм края на 7 ми или имам още малко.

# 663
  • Варна
Muflon не си сама с коледното желание. И ММ сега отиде до Варна за още багажи + коледна украса 😁😁😁 първо естествено беше много против - къде ще я слагаме само това ни липсвало, но аз бях категорична иначе отивам и изкупувам всичко наново , а имаме достатъчно неща и ест ще си купя още нещо новичко Вече имам идеи за Коледни снимки на Бебо даже май някое коледно костюмче ще му купя 😂
Трябва да мислим за тези хубави моменти, колкото и притеснения да имаме.
Kaderay27 аз съм към края на 29-та седмица и мисля,че до 31-та е 7-ми месец (но и аз не съм сигурна)

В сайта на Бебо има промо -20% до 9 октомври

# 664
# 665
Аз смятам влизането в 8мия месец като от официалния термин извадя 2 месеца. При мен това е 3.12, значи от 3.10 започва осмия месец.
Вече напълно се обърках с тия седмици... една по ултразвук, друга по ПРМ... 😒🙄

# 666
Аз го смятам 31+0 г.с. за начало на 8м. Сега съм 30+2 и казвам, че съм в края на 7м.
В някои болници през декември обличат бебчетата като коледни чорапчета, което е много мило според мен.

# 667
И аз бях много притеснена за педиатър и събрах инфо за няколко в София, но още на първия който исках Александър Атанасов ми казаха да се обадя началото на ноември и че ще ме запишат. Надявам се наистина да стане така лесно, но докато не се случи ще си имам едно наум. Лошото е че и ние не успяхме да си сменим личния лекар и затова много държа на лекаря на бебето...
А така и така отворихме темата с ЛЛ четох, че за болницата трябва направление номер 7 мисля ,че е то се издава от ЛЛ или АГ, че преди време голям дебат имах между двамата за едно направление. И кога се издава това направление (като се надявам че вече ще се приемат и електронни). Изобщо освен за бебето и много административни въпроси ми се отвориха покрай това преместване, но бебето ни изненада и трябваше да продължим с предизвикателството в новия град.
А ако бях във Варна щях да се присъединя към групата на Vesito0o и Tiffany A живея до клиника Нова и доста деца съм виждала да се водят там

И аз четох за това направление 7 от ЛЛ. Също от АГ някаква карта за наблюдение на бременността. Това картона ли трябва да е нямам идея. Моя картон е празен с 3 печата за болничния. може би АГ ще даде тази документация. Четох много и по темата за тази еднократна помощ за раждане на дете. Документите се подавали в общината.

# 668
  • Вестерос
Аз смятам влизането в 8мия месец като от официалния термин извадя 2 месеца. При мен това е 3.12, значи от 3.10 започва осмия месец.
Аз съм с 3.12, днес точно влизам в осмия 31 +0 г.с. , трябва и ти да си така. Разминава се, заради различната дължина на месеците. Гледа се ПРМ. Аз имам едно приложение на телефона за цикъла и става и за бременност и то така ми го смята и като отида на преглед си съвпада с на доктора.

Моето АГ ми каза като ще ходя на втория си преглед октомври, да си нося картона, за да ми впишат 45- дневния болничен, после доколкото разбрах се взема направление за раждане в болницата от ЛЛ.

# 669
ММ happiness изпращам ти много прегръдки и положителна енергия, всички сме с теб и се надяваме да имаш най-щастливия край! Ти си герой! ❤️
За останалите мами, които се притесняват надявам се всички да дочака е 36 г. с. Бъдете спокойни момичета, всичко ще се нареди и ще ни очакват най-прекрасните празници! ❤️
Аз съм 27+5 и учудващо все още съм спокойна 😁 за начина на раждане гледам все още не мисля много  защото знам, че ще се притесня. 😁 Надявам се да няма никакви пречки и да родя нормално, но ако се наложи секцио за мен не е проблем. Искам само всичко да мине по най-добрия начин за нас.

За помпата за кърма смятам да купя ръчна да имам при мен и ако видя че ще ми трябва за по-често ползване мисля да взема от тези, които се водят "свободни ръце".

# 670
Много се радвам като вляза тук и прочета голяма част от мислите ми, написани от вас. 🤗

Днес с поръчката от H&M добавих и коледни чорапи и си мислех, че май малко прекалявам и се успокоих, че и други са така. Набелязвам си и коледни снимки на бебоци, защото ми се иска да направим фотосесия. Като цяло вече се старая да съм по-положителна и подобни мисли ме успокояват, иначе бързо превключвам към притесненията, от които голяма полза не съм видяла.

И аз днес съм в 31+0 (наричам го 32-ра седмица) по ПРМ. На мен в МД Варна ми водят термина за 5.12., защото още като ме записваха акушерката не можа да сметне точно, но АГ каза, че няма никакво значение за кога го пишем. Отделно си знам, че овулацията ми беше ранна, затова и аз надничам и в ноемврийските групи.

Относно картата за наблюдение или т.нар. картон, доколкото знам АГ, който води ЖК има такъв. Следейки се при двама лекари, аз имам два - по ЗК като ходя и виждам, че си го водят онлайн, сестрата записва всичко, което АГ ѝ казва като информация докато ме преглежда, после в едно копие за мен ми вписва основните неща и то си стои при мен. А в МД е на хартиен носител и го давам всеки път да дописват за новия преглед. Мисля, че това трябва да се носи, заедно с направлението, когато постъпваме в болница за раждането.
Докато “картона”, който АГ ми каза да си нося следващия път за издаване на 45- дневния болничнен, е Личната амбулаторна карта.

# 671
MM Happiness много се радвам че сте добре и още сте си комплект с бебчовците 🤗 Много стиснати палчета да изкарате спокойно още няколко седмици 🙏🥰  Силно се моля и за третия бебок, да се нормализират нещата и при него и да ги гушкаш и тримцата 😘

Аз се водя в 27г.с. + 4, но реално съм в 28г.с. + 0 заради инвитрото. Чакам си прегледа в понеделник да видим бебка дали все още изостава или просто грешно са я измерили предния път 😃 Другата седмица ще правя списък за покупки и ще започна лека полека да пазарувам онлайн. Оказа се че много неща ще получа от сестра ми и от приятелки и няма да се наложи да купувам всичко. Даже за дрешките мисля само няколко коледни комплекта да взема и до там. Моята племенничка се роди тази година Януари и от нея има адски много дрехи.. и такива с етикета още.. Даже една голяма част съм ги взимала аз 😂 

За раждането ще се доверя на лекарката, която съм избрала - доц. Нашар от Токуда. В понеделник съм при нея за първи път. Хубавото е че по ЗК си водех там ЖК и всичко за мен и бебка си имат в системата. А иначе няма да се нагласям за нормално или секцио, каквото дойде. Много приятелки искаха нормално и накрая се наложи спешно секцио, защото разкритие така и не получават, а тоновете на бебето започват да спадат… така че каквото дойде. А ако кажат че има медицински причини за секцио, напълно ще им се доверя. Стига бебка и аз да сме окей, другото ще стисна зъби и ще го преживя 😁

# 672
  • София
Момичета, имам да наваксвам с 3 седмици закъснение. Писаха ми няколко души, благодаря за което, добре съм! ❤️

Ще прегледам кой има за добавяне в началния пост и се извинявам, че така и не добавих до днес поне анкета, а питах. Животът е това, което ти се случва, докато правиш планове, знаете как е. Изкарах и един ковид помежду другото, но нищо сериозно. Та, ще наваксвам и пак ще пиша ☺️

# 673
Аз съм с 3.12, днес точно влизам в осмия 31 +0 г.с. , трябва и ти да си така. Разминава се, заради различната дължина на месеците. Гледа се ПРМ. Аз имам едно приложение на телефона за цикъла и става и за бременност и то така ми го смята и като отида на преглед си съвпада с на доктора.

Моето АГ ми каза като ще ходя на втория си преглед октомври, да си нося картона, за да ми впишат 45- дневния болничен, после доколкото разбрах се взема направление за раждане в болницата от ЛЛ.

Тифани, и аз ползвам приложение -Фея, най-известното май😄 Но съм с късна овулация, знам точно кога станаха нещата😄 И реално във Фея си записах термина според ултразвук прегледите, който беше най-често даван, и е 8.12. Та на всички казвам, че е между 3.12 и 8.12 някъде 😆
Бях чела, че ултразвука най-правилно изчислява първия триместър и първата половина на втори триместър, после има голяма неточност, защото не отчита индивидуалното развитие на всеки плод.
Така де, в крайна сметка, кога влизаме в осми...дали сега или след няколки дена...важното е да избутаме октомври, и да си отдъхнем в 36та седмица🙏🤞

# 674
  • Вестерос
Аз ползвам моят календар, така се казва Simple Smile И аз знам кога станах, просто ММ беше в командировка другото време Grinning

Общи условия

Активация на акаунт