Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 66 374
  • 894
  •   1
Отговори
# 540
Понякога не е ясно защо ме се получават нещата.
Ние имахме дете, естествено забременяване. После още веднъж забременях по естествен път, но се наложи аборт по медицински причини. И след това вече не забременях и реших, че искам инвитро, защото не издържах. Лекарите там мислеха, че ще стане от първия път, защото нямаме проблеми и най-вероятно не забременявам, защото съм вече психически натоварена от преживяното. Но не стана от първия път, нито от втория. Забременях на петия трансфер, година и половина по-късно.
Малкия вече е на два месеца, а аз съм най-спокойния човек с бебе, ставащ по два пъти на вечер без да мрънка, че съм изморена и ми е тежко.
Ако ще започвате опити там, бъдете спокойна и им се доверете. Не винаги има причина и не винаги се знае какъв е проблемът. А може и да няма проблем.
Успех на всички!

# 541
Аз мога да споделя също опит, за съжаление негативен. Моят допир до центъра беше само 2 пъти, но и двата пъти не останахме очаровани. Отношението на всички е много добро и бяха изключително мили, но в по-късен етап разбрахме, че само сме си загубили времето там. Имаме направена спермограма там, която не съвпадна с други две направени в различни клиники и резултатът го считам за невалиден. Вторият допир е с направена цветна снимка. Първо, не изискват микробиология преди изследването, а после разбрах, че съм имала активна уреаплазма и кандида при изследването.  Второ, бях уверена, че всичко с тръбите е перфектно и няма проблем. След направен преглед при друг лекар и предоставяне на цветната снимка от МЦАР Варна, още от тяхната снимка видя проблем с дясната тръба, който тепърва ще проверявам, но евентуално ни е коствало 10 месеца напразни опити.

Пожелавам успех на всички дами, които правят процедури там! Може нашият опит да е такъв и само нас да са претупали, но смятам, че е хубаво и негативните неща да се споделят, за да не костват напразно време на други двойки.

# 542
Момичета, в шок съм! Цената на партньорската инсеминация в клиниката вече е 1250 лв. Последното увеличение беше през юни, когато стана 600 лв. В мен бушуват различни емоции, но най-вече - етично ли е да се извиват ръцете на жени, които страдат от безплодие, и в доста от случаите са им необходими 4 процедури, за да могат да ползват фонда. То по-добре директно да се действа към инвитро без фонд... Мъчно ми е Sad

# 543
Сериозно! Да няма включена селекция..., но дори и да има пак ми се струва много. Последната ни инсеминация през април т.г. беше 450лв.

# 544
1250 Open Mouth никъде няма такава цена и по Софийските клиники.. Това да не е с включени прегледи и МБ? Но дори и с тях, пак е много. Аз правих за 450 последно май месец, + прегледите и МБ, ни стъпи около 700-800лв общо.

# 545
Аз правих преди година и беше 400, не ми се вярва да е толкова скъпа, те и без това я правят без особено старание..

# 546
Току-що гледах в сайта им цените, пише, че е 600 лева. Юли месец плащах замразен трансфер 700 лева, така че най-вероятно в цената са включени допълнителни неща.

# 547
Снимах ценоразписа им днес, но още не беше окачен, а беше в кабинета, където се плаща.
Жената ми каза, че ще ме таксува със старата цена 600 лв., което ме навежда на мисълта, че още не са го направили официално.

# 548
И аз мисля, че са включени и нови неща, странното е, че другите цени са почти без промяна, в това число и инсеминация с донорски материал.

# 549
Фаталната морфология е 200лв и мен това ме изненадва. При бременността ми която беше преди почти 7години, си  правих феталната при Александров и цената не беше по - различна от цената на прегледа.

# 550
Направо ми изглежда като печатна грешка, всичко друго е или на същите цени или със съвсем малка разлика от май месец, освен това инсеминацията с донорски материал е 830лв, няма логика, обикновено тя е по-скъпа от съпружеската. Питайте, нещо не е както трябва.

# 551
Фаталната морфология е 200лв и мен това ме изненадва. При бременността ми която беше преди почти 7години, си  правих феталната при Александров и цената не беше по - различна от цената на прегледа.

Да, абсолютно същото потвърждавам за миналата година.

# 552
Странно е, че донорската инсеминация е по-евтина от партньорската. Никога и никъде не е било така.

# 553
  • Варна
А някой да е плащал за съхранение на ембриони? Имам момиченце на почти 5 месеца, от ембриони, замразени 2022г. Не съм плащала до сега съхранение, а имам още два неизползвани.

# 554
Здравейте мами и на мен септември ми предстои инсеминация.Видях,че има промяна в ценоразписа.Звъннах и ги попитах и се оказа,че това са цените.1250 и всяка следваща е толкова.Правят се 4 и ако са неуспешни тогава към ин витро към фонда.Малко шок беше за мен

Общи условия

Активация на акаунт