Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 66 326
  • 894
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте май днес станах досадна,но тъй като вдигнаха рязко МЦАР цените.Разбрах,че доктор Емине не е добре.За доктор Юдова и доцент Матей Андонов мнения.Имаме цветна снимка,кръвни хормонални и спермогрома.На спермограма излезеoligozoospermia лека степен.Просто искам и мнение за друг специалист във Варна.Благодаря предварително
Здравейте,
От личен опит с тази клиника,мога да ви дам съвет да не вярвате на резултатите от тази спермограма и на поставената диагноза.
Моят мъж след 6 месеца опити си направим  спермограма в тази клиника и излезе с подобен резултат. Обясниха му как нямал от какво да се притеснява , броя на сперматозоидите бил леко намален ,но се компенсирали от обема на материала. Посъветвали го аз да си направя цветна снимка и ехографски преглед.И така си записвам час при "Доцентчето" ,като предварително съм си направила хормоналните  репродуктивни изследвания.
Доцентчето гледа всички изследвания и ми обяснява как всичко ми е наред и сме с лек мъжки фактор,не сме били за инвитро и ако решим можем да пробваме с изкуствена инсеминация и след 4 неуспешни инсеминации можем да кандидатстваме за фонда и направим инвитро.
И след още няколко неуспешни месеца,вече обърнала интернет пространството съм обедена, че ще търсим друго мнение.
Отивам на ендокринолог с хормоналните ми изследвания и обясняват всичко през, което сме минали , Докторката докато ги видя каза TSH e високо трябва да се намали под 2,като моят резултат е 3.68 , веднага ми назначи терапия и ни посъветва мъжът ми също да отиде на специалист ендокринолог със специалност мъжки стерилитет и ни даде номера на един от най - добрите специалист в България.
И така след 2 седмици,моят мъж отива със абсолютно всички изследвания и жената гледа,слуша и не може да повярва на това, което вижда буквално беше в шок от всички глупости казани от Доцентчето.Каза с тази спермограма сте направо за инвитро.Много от времето си е отделила да обясни подробно всичко,назначи му всички хормонални изследвания, насочи го към специалист ембриолог във Велико Търново за нова спермограма и след всичко това накрая ще прецени дали ще стане с лечение или ще ни прати направо за инвитро.
Направо седях ,слушах всичко казано от нея и бях хем в шок ,хем бясна.
Като цяло това място за мен си е търговско дружество, което гледа само да ти източи банковата сметка.
Докторът във Велико Търново потвърди,че с тази спермограма сме си били направо за инвитро и като цяло се усъмни в резулта.
Не се потвърди,но не и добър сега е на 3 месечно лечение и пак ще се правят изследвания,но надежда има . Като цяло най-добро ми решение беше да не повярвам този "Доцент ", в тази клиника ги интересува само да има някакви сперматозоиди за инвитро и да си приберат парите.Не ги интересува поне според моето мнение да се търси причината за проблема и да се лекува, ако има вариант.
Благодарна съм на много хора в този форум за споделения им опит и насоки, затова и аз сега споделям моя , просто трябва много да се чете и да се информира човек.

А вече направихте ли инвитрото? Има ли резултат от проведеното лечение?
Обяснявате какво са ви казали от клиниката и как не били прави, но не казвате дали има положителен резултат след второто мнение.
Преди една седмица започна лечението,мога да ви споделя дали е имало резултат след 3 месеца. Резултата от втората спермограма по  Крюгер  при ембриолога беше по - добър ,но пак е под средното ниво според нормите на СЗО и ако няма резултат след лечението ще правим инвитро.
Беше ни обяснено,че изкуствена инсеминация се препоръчва единствено, когато стерилитета е неизяснен и няма проблем при нито един от двойката.Тогава  вече с 4 неуспешни инсеминации може да се кандидатства  за фонда.

# 571
Здравейте май днес станах досадна,но тъй като вдигнаха рязко МЦАР цените.Разбрах,че доктор Емине не е добре.За доктор Юдова и доцент Матей Андонов мнения.Имаме цветна снимка,кръвни хормонални и спермогрома.На спермограма излезеoligozoospermia лека степен.Просто искам и мнение за друг специалист във Варна.Благодаря предварително
Здравейте,
От личен опит с тази клиника,мога да ви дам съвет да не вярвате на резултатите от тази спермограма и на поставената диагноза.
Моят мъж след 6 месеца опити си направим  спермограма в тази клиника и излезе с подобен резултат. Обясниха му как нямал от какво да се притеснява , броя на сперматозоидите бил леко намален ,но се компенсирали от обема на материала. Посъветвали го аз да си направя цветна снимка и ехографски преглед.И така си записвам час при "Доцентчето" ,като предварително съм си направила хормоналните  репродуктивни изследвания.
Доцентчето гледа всички изследвания и ми обяснява как всичко ми е наред и сме с лек мъжки фактор,не сме били за инвитро и ако решим можем да пробваме с изкуствена инсеминация и след 4 неуспешни инсеминации можем да кандидатстваме за фонда и направим инвитро.
И след още няколко неуспешни месеца,вече обърнала интернет пространството съм обедена, че ще търсим друго мнение.
Отивам на ендокринолог с хормоналните ми изследвания и обясняват всичко през, което сме минали , Докторката докато ги видя каза TSH e високо трябва да се намали под 2,като моят резултат е 3.68 , веднага ми назначи терапия и ни посъветва мъжът ми също да отиде на специалист ендокринолог със специалност мъжки стерилитет и ни даде номера на един от най - добрите специалист в България.
И така след 2 седмици,моят мъж отива със абсолютно всички изследвания и жената гледа,слуша и не може да повярва на това, което вижда буквално беше в шок от всички глупости казани от Доцентчето.Каза с тази спермограма сте направо за инвитро.Много от времето си е отделила да обясни подробно всичко,назначи му всички хормонални изследвания, насочи го към специалист ембриолог във Велико Търново за нова спермограма и след всичко това накрая ще прецени дали ще стане с лечение или ще ни прати направо за инвитро.
Като цяло това място за мен си е търговско дружество, което гледа само да ти източи банковата сметка.
Докторът във Велико Търново потвърди,че с тази спермограма сме си били направо за инвитро и като цяло се усъмни в резулта.
Не се потвърди,но не и добър сега е на 3 месечно лечение и пак ще се правят изследвания,но надежда има . Като цяло най-добро ми решение беше да не повярвам този "Доцент ", в тази клиника ги интересува само да има някакви сперматозоиди за инвитро и да си приберат парите.Не ги интересува поне според моето мнение да се търси причината за проблема и да се лекува, ако има вариант.
Благодарна съм на много хора в този форум за споделения им опит и насоки, затова и аз сега споделям моя , просто трябва много да се чете и да се информира човек.
При кой ендокринолог ходи мъжа ви и къде във Велико Търново пуснахте спермограма?

# 572
Здравейте прекрасни !
Цената си остава същата на инсеминацията  !!!!

На всички пожелавам да сбъднат мечтата си .
И всяка да намери място където ще се чувства спокойна .

# 573
Здравейте,

А вече направихте ли инвитрото? Има ли резултат от проведеното лечение?
Обяснявате какво са ви казали от клиниката и как не били прави, но не казвате дали има положителен резултат след второто мнение.
Преди една седмица започна лечението,мога да ви споделя дали е имало резултат след 3 месеца. Резултата от втората спермограма по  Крюгер  при ембриолога беше по - добър ,но пак е под средното ниво според нормите на СЗО и ако няма резултат след лечението ще правим инвитро.
Беше ни обяснено,че изкуствена инсеминация се препоръчва единствено, когато стерилитета е неизяснен и няма проблем при нито един от двойката.Тогава  вече с 4 неуспешни инсеминации може да се кандидатства  за фонда.

Вие говорихте толкова убедително все едно е имало положителен резултат.

Само ще ви кажа, че на моя мъж в Майчин дом след направена спермограма му казаха, че е малко вероятно да станат нещата по естествен начин, а ние имахме дете вече и един аборт. И двете бременности след нормално забременяване още на втория месец опити ..

# 574
Здравейте прекрасни !
Цената си остава същата на инсеминацията  !!!!

На всички пожелавам да сбъднат мечтата си .
И всяка да намери място където ще се чувства спокойна .
Усмивка,тоест 600 лв ли ?

# 575
Някой знае ли дали д-р Александров старши все още прави секцио в АГ или вече не!

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 16:05 от rozi4ka222

# 576
Някой знае ли дали д-р Александров старши все още прави секцио в АГ или вече не!

Последно не правеше, защото нямаше нужната документация. Насочва към др Липчев, на мен той ми прави секциото в екип с др Танев и да чукам на дърво съм страшно доволна!!!

# 577
Бих искала само да кажа, че за мен МЦАР Варна е най-добрия избор за гр. Варна. Страхотен екип, хора, апаратура и работят също много добре с фондация искам бебе.

Аз имам ужасен опит в Нова Радост и наистина в  този информиран и технологичен свят в който живеем, да избереш  клиниката на Емин е просто жалко и тъжно.
Слаба ембриология, малка лаборатория, в която препращат почети всички изследвания на други места за обработка, защото нямат апаратура. Микробиологията също се препраща на други места и нямат база да я изследват там. Екипът е от 4-5 човека- лекаря Емин, сестра му е акушерката и майка му е чистачката. Има един или двама ембриолози, като ембриологията е много слаба, нямат никаква апаратура и много ниска успеваемост. Алкан Емин изписва и продава добавки, без да има аптека и право да продава хранителни добавки. Клиниката реално представлява един кабинет и освен ехограф, една пункция и трансфер нищо друго не правят. Нито изследвания на ендометриума при липса на имплантация, нито хистероскопия за оглед на матката, нито цветна снимка, никави по- важни и сериозни интервенции. Нямат пациенти, нямат ресурс, продават незаконно добавки и си представете какво е качеството на услугата, която се предлага! При мъжки фактор нещата са още по-зле. Не прилагат нито филтри, нито имат апаратура за добра селекция на сперматозоидите, не разплагат нито с ембриоскопи... изключително слаба ембриология. Не правят и ПИД на ембрионите. Това изследване се прави от генетици, а те предлагат някакво друго измислено и скъпо, което чрез течност препращат пак някъде да се изследва.

# 578
Здравейте, може ли актуална информация дали има промяна в цената на инсеминацията.

# 579
Здравейте, може ли актуална информация дали има промяна в цената на инсеминацията.
600 лв е говорих с Д-р Анжел

# 580

Цената си остава същата както досега.

# 581
Здравейте, не знам дали е подходящо да пиша тук, но моля за препоръка за лекар. Не знам дали да се насоча и към репродуктивен лекар, защото и забременяването ми е трудно.

След 3 аборта съм (един медикаментозен 2022г, един спонтанен 2023г, абразио миналият месец).
След втория пуснах изследвания за тромбофилия и излязоха тези мутации:
- PAI 5G-4G - Хетерозигот;
- MTHFR A1298C - Хомогигот;
- Фактор 13 - Хетерозигот;
- FGB ( фибриноген ) G455A - Хетерозигот;

Последният ми беше с терапия (фракси 0,4),  естествено ще изчакаме преди да пристъпим към нови опити (ако въобще се реша на това). Обмислям да посетя Красимира Желязкова (моля за координати) и/или Бойчев в Тутракан, братовчед ми правиха там инвитро и със много проблеми успяха от 1 път. Търся и добър ендокринолог, да проверя поне и там как са нещата. Интересува ме и къде мога да изследвам НК клетки.

# 582
Здравейте, не знам дали е подходящо да пиша тук, но моля за препоръка за лекар. Не знам дали да се насоча и към репродуктивен лекар, защото и забременяването ми е трудно.

След 3 аборта съм (един медикаментозен 2022г, един спонтанен 2023г, абразио миналият месец).
След втория пуснах изследвания за тромбофилия и излязоха тези мутации:
- PAI 5G-4G - Хетерозигот;
- MTHFR A1298C - Хомогигот;
- Фактор 13 - Хетерозигот;
- FGB ( фибриноген ) G455A - Хетерозигот;

Последният ми беше с терапия (фракси 0,4),  естествено ще изчакаме преди да пристъпим към нови опити (ако въобще се реша на това). Обмислям да посетя Красимира Желязкова (моля за координати) и/или Бойчев в Тутракан, братовчед ми правиха там инвитро и със много проблеми успяха от 1 път. Търся и добър ендокринолог, да проверя поне и там как са нещата. Интересува ме и къде мога да изследвам НК клетки.

В лаборекспрес мисля, че може както и в имунологичната лаборатория на терапията.
Моля след като посетиш да споделиш заслужава ли си, че и аз натам съм се насочила. Аз съм с 2 аборта и от всички лекари които съм посетила само 1 предположи, че е заради малка матка.

# 583
Kati, бягай от Емин с 200. При него само добавките, които изписва са над 600-700 лв на месец и са със спорен резултат. Мен ме докара до болница след първия ми опит, а от 10 замразени ембриона (които след една година лекуване на всякакви инфекцийки и шикалкавене, накрая преместих в Тутракан), нито един не оцеля размразяването.

Само да добавя, че Емин няма право да продава добавки там в клиниката, той няма аптека, нито има разрешение според изискването и закона за храните и продажбата на добавки. Практикува ЗЕТ само по един протокол с лепенки климара, като изписва много високи дози. Климара вече не се продава в аптечната мрежа и трябва или сам да си търсиш по групите за продажба на лекарства в Турция или той ти предлага да ти продаде "под масата".
Няма никакъв контрол там, акушерката му е сестра, майка му е чистачка. Понеже нямат много пациенти и малката лаборатория, в която изследват само основни хормони, а всичко друго се препраща на други места за обработка не работи всеки ден и няма там всеки ден човек, акушерката изследва и основните хормони. Ембриологията е много слаба също. Апаратурата им е много стара, ехографа е поне 10 годишен. Аз също си преместих ембриони от тях и не бяха с добро качество. Имах големи проблеми с това да ги преместя, Емин се държа адски арогантно, стресираше ме и се мъчеше по всякакъв начин да ми обясни, как ако ги преместя качеството заради транспорта ще се влоши и тн. Правиха ми проблем и с документите, имах много стрес. Тази клиника е като филм на ужасите, наистина!
Вие без проблем ли ги преместихте от там?

# 584
Здравейте разбрах че доцента утре (8.09) ще е на работа случайно някоя да има информация от колко часа ще е 😔😢

Общи условия

Активация на акаунт