Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 535
  • 894
  •   1
Отговори
# 735
Аз започнах с д-р Александров, но тъй като той е в центъра само петък и събота, само веднъж се случи инсеминацията да ми я направи той. В другото време - различни доктори, който има възможност. За мен кой я прави не е от значение - елементарна е процедурата.
Самият Александров ми каза още в началото, че успеваемостта на инсеминациите е едва 5-10%,и като цяло исках да ги мина колкото се може по-бързо, за да стигна до кандидатстване по фонда за инвитро - за мен това е нормалното стечение на обстоятелствата, ако не се получи. Иначе инсеминации можете да правите колкото си поискате. Но е губене на време и пари - мое мнение.

# 736
След като има забременели по този начин, не е губене на време. На моята приятелка процедурата е правена от д-р Анжел.

# 737
Аз също не мисля, че правят инсе да "отбият номер", а просто защото това е пътя за фонда. Моето впечатление за центъра или поне конкретно  за Александров, е че наистина искат да помогнат, а не да вземат парите и да не се интересуват какво се случва. По начало инсеминацията е с ниска успеваемост, където и да сте. Ако се получи с инсе, повече от прекрасно, не бих казала, че е толкова губене на време, защото пак е един шанс, който не е пропуснат.

# 738
При мен се получи с инсеминация, трета поред. С фонда. Бях стимулирана с летрозол пет дни. Освен това забременях с полип, който след раждането изчезна. Така че, не се отчайвайте момичета, и с инсе може да се случат нещата. Аз усетих на тази трета процедура, че това ще е моята процедура. Прави ми я доц Кисьов. Успех 🍀

# 739
Момичета, една от причините за неуспех при инсеминации, а дори и по естествен начин е именно тромбофилия. Около 40 % от българските жени я имат, така че преди да престъпете към инсеминации, съветвам ви да я изследвате. Във Варна това изследване се препоръчва в лаборатория Геника. Аз лично престъпих направо към инвитро, защото в моя случай инсеминациите бяха безсмислени, т.к имам ендометриоза.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 13:52 от blagovestaa

# 740
А някой знае ли при положителен тест след инвитро, докторите в центъра ли продължават да следят бременността или те не се занимават с проследяване?

# 741
А някой знае ли при положителен тест след инвитро, докторите в центъра ли продължават да следят бременността или те не се занимават с проследяване?

До 12та седмица те следят те, после вече ти трябва да се преориентираш. При мен беше така.

# 742
При мен не, доктор Александров ме следи от началото до края. Отделно и доктор Анжел по ЗК.

# 743
  • Варна
Нямат проследяване по ЗК, иначе както Паганне е казала, може на частно да продължите да се следите там.
Просто по ЗК ще трябва да си намерите друг лекар, от който да си вземате примерно болнични и т.н

# 744
Здравейте, може ли да кажете защо тромбофилията пречи при забременяване? Питам, тъй като бях чела, че се изследва при спонтанни аборти и затова и не съм си я изследвала, тъй като при мен не е настъпвала бременност. Направила съм за вмомента 2 неуспешни инсеминации и скоро ми предстои 3-та. Ако наистина има свързаност тромбофилията ще я изследвам, преди инсеминацията.

Момичета, една от причините за неуспех при инсеминации, а дори и по естествен начин е именно тромбофилия. Около 40 % от българските жени я имат, така че преди да престъпете към инсеминации, съветвам ви да я изследвате. Във Варна това изследване се препоръчва в лаборатория Геника. Аз лично престъпих направо към инвитро, защото в моя случай инсеминациите бяха безсмислени, т.к имам ендометриоза.

# 745
  • Варна
Д-р Анжел следи по ЗК.

# 746
Инвитрото ми беше при А. Александров, после продължих да се следя при Анжел по нзок в медицинския център до АГ. Но и паралелно ме следеше и Александров когато беше в града.

# 747
Аз се следях на частно при д-р Кателия Александров, а по ЗК при д-р Анжел. Доволна и от двамата!🥰

# 748
Д-р Анжел къде преглежда по ЗК?

# 749
Д-р Анжел къде преглежда по ЗК?

Последно до миналата година беше в Медицинския център към Аг, който е до бариерата.

Общи условия

Активация на акаунт