Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 476
  • 894
  •   1
Отговори
# 750
Все още е там, но само във вторник.

# 751
Здравейте, може ли да кажете защо тромбофилията пречи при забременяване? Питам, тъй като бях чела, че се изследва при спонтанни аборти и затова и не съм си я изследвала, тъй като при мен не е настъпвала бременност. Направила съм за вмомента 2 неуспешни инсеминации и скоро ми предстои 3-та. Ако наистина има свързаност тромбофилията ще я изследвам, преди инсеминацията.

Момичета, една от причините за неуспех при инсеминации, а дори и по естествен начин е именно тромбофилия. Около 40 % от българските жени я имат, така че преди да престъпете към инсеминации, съветвам ви да я изследвате. Във Варна това изследване се препоръчва в лаборатория Геника. Аз лично престъпих направо към инвитро, защото в моя случай инсеминациите бяха безсмислени, т.к имам ендометриоза.
Според мен това не е вярно. Обиколила съм много АГ-та във Варна, Плевен и накрая намерих решение на проблема си в София. Нито един от лекарите не е на мнение, че пречи на забременяването. Пречи на задържането на бременността. Също съм го коментирала с 2ма хематолози и генетик.

# 752
Подкрепям написаното от Sa936, тромбофолията не пречи да забременееш. Трябва да се внимава при настъпила бременност да се пият кръворазреждащи, за да не се образуват тромби, които могат да минат през плацентата.

# 753
Аз също се включвам в темата, не пречи. Пречи на износването, но няма нищо общо с невъзможността да забременееш. При мен също проблема е, че изобщо не се случва - направих изследването за всеки случай и лъснаха доста страшни мутации. Посетих хематолог, който категорично заяви, че това е проблем за по- нататък когато забременея, а не сега и не е причина да не се случва. Все пак съм на мнение, че е хубаво човек да се изследва (ако има желанието и средствата), особено след едно по- "измъчено" зачеване. Успех!

Здравейте, може ли да кажете защо тромбофилията пречи при забременяване? Питам, тъй като бях чела, че се изследва при спонтанни аборти и затова и не съм си я изследвала, тъй като при мен не е настъпвала бременност. Направила съм за вмомента 2 неуспешни инсеминации и скоро ми предстои 3-та. Ако наистина има свързаност тромбофилията ще я изследвам, преди инсеминацията.

Момичета, една от причините за неуспех при инсеминации, а дори и по естествен начин е именно тромбофилия. Около 40 % от българските жени я имат, така че преди да престъпете към инсеминации, съветвам ви да я изследвате. Във Варна това изследване се препоръчва в лаборатория Геника. Аз лично престъпих направо към инвитро, защото в моя случай инсеминациите бяха безсмислени, т.к имам ендометриоза.

# 754
Искам да информирам тези, които не знаеха (като мен 🫢), че вече амх важи 2 месеца, а не 6. Биляна днес ме изненада неприятно, че са сменили и състава на ЦАР. Връщали за всичко.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 09:05 от mzd1996

# 755
Направете го. На мен ми излезе и, че не усвоявам витамини от група Б.

# 756
Направете го. На мен ми излезе и, че не усвоявам витамини от група Б.

И при мен от 7 мутации излязоха 3 положителни въпреки че са сравнително нискорискови генотипи.
Препоръчвам консултация с имунолог и хематолог, ако не се получават нещата и няма изяснена причина. За да не се разкарвам до София си записах онлайн прегледи през платформата Medrec, след което си пуснах изследванията в Геника.

# 757
Момичета, искам да питам нещо относно фонда. Имам успешно инвитро, готвим се за второ. Биляна ме вика на място да попълня документи, че съм с нова ЛК. При първото инвитро изтеглих всички необходими документи от сайта на цар и си ги изпратих сама след одобрението на клиниката. Сега влизам в сайта и половината документи не ми ги отваря изобщо, особено приложенията. Някоя сблъсквала ли се е с това, кой документи ми трябва да за не се разкарвам само за 2 подписа. Аз съм в Силистра сама с детето, съпруга ми е моряк. Той попълни документите преди да замине, но и ако ме разкарат да ми кажат, че и той ми трябва съвсем не знам. Той не е сменял лк. Кой документи ми трябва всъщност, освен копие на новата ЛК с написано "вярно с оригинала". Някоя имала ли е подобен казус, ще съм благодарна на отзив.

# 758

Здравейте, моля да ми помогнете, излезе ми тромбофилията, според вас дали всичко е наред с изследването?

# 759

Единствено показва, че не усвояваш фориева киселина и за целта ще трябва да пиеш метилирана фолиева киселина. Успех.

Здравейте, моля да ми помогнете, излезе ми тромбофилията, според вас дали всичко е наред с изследването?

# 760
Здравете, кой е ембриолог в клиниката?

# 761

[/

Този пакет е доста съкратен, липсват други важни фактори, при които може да се окаже, че имате мутация и съответно нужда от терпаия.

# 762
Не мога да дам мнение за изследването, но мога за лекаря назначил ги. Изключително недоволна съм от Ангелина Симеонова. Големи пропуски, мотане с години, казва пратете ми на вайбър резултатите, нулев отговор. Като цяло загуба на време. А тук става дума и за тромбофилия, тотално няма да й се доверя и бих потърсия консултация с хематолог.

# 763
Тук мога да препоръчам Миглена Стайкова! Работи със ЗК, не е от лекарите, които смятат, че тромбофилията "не пречи" на бремеността (за съжаление има и такива). На мен ми обърна внимание, обясни ми коя мутация какво означава и как ще процедираме живот и здраве при бременност. Много приятна жена.

Не мога да дам мнение за изследването, но мога за лекаря назначил ги. Изключително недоволна съм от Ангелина Симеонова. Големи пропуски, мотане с години, казва пратете ми на вайбър резултатите, нулев отговор. Като цяло загуба на време. А тук става дума и за тромбофилия, тотално няма да й се доверя и бих потърсия консултация с хематолог.

# 764
Центърът не работи в неделя, нали?

Общи условия

Активация на акаунт