Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 174
  • 894
  •   1
Отговори
# 810
Във Варна не се прави.

# 811
Здравейте, правя Инвитро (не в МЦАР), но съм от Варна. Въпросът ми е по скоро по отношение на имунологията. При кого ви насочват от МЦАР Варна за имунологични консултации?
Търся информация в интернет и не откривам имунолог, който да посетя във Варна.
Моля за помощ или съвет.

# 812
Можеш да направиш консултация онлайн с имунолог от София. Проф. Николова през hаlle има такива (тя беше моят вариант), Михайлова също има през някакво друго приложение, виж в сайта на Калчев.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 13:23 от V_sS

# 813
Можеш да направиш консултация онлайн с имунолог от София. Проф. Николова през helee има такива (тя беше моят вариант), Михайлова също има през някакво друго приложение, виж в сайта на Калчев.

Да, първо гледах за Михайлова, но няма часове. Следя и дебна дали няма да се освободи нещо, но търся и други варианти.
Ще проверя и в halee.

# 814
Можеш да направиш консултация онлайн с имунолог от София. Проф. Николова през helee има такива (тя беше моят вариант), Михайлова също има през някакво друго приложение, виж в сайта на Калчев.

Да, първо гледах за Михайлова, но няма часове. Следя и дебна дали няма да се освободи нещо, но търся и други варианти.
Ще проверя и в halee.

Здравей,
МЦАР не насочват към имонолог. Аз се консултирах с доц. Трифон Червенков, работи в терапията. https://www.svetamarina.com/index.php?go=spec&id=4

# 815
Здравейте, тези от Вас, които са имали ЗЕТ в този център, може ли информация как е протекло?
Колко често викаха за прегледите и какво Ви изписаха преди трансфера, естрофем?
Благодаря предварително! 🌸

# 816
Преди трансфера само естрофем. После след и друга терапия.
Аз мисля, че ходих два пъти на преглед преди да определим кога да е денят на трансфера.

# 817
Момичета някой от тук правил ли е хистероскопия в МЦАР Варна, с упойка ли е? И като цяло как премина, има ли болка, дискомфорт? Simple Smile

# 818
Момичета някой от тук правил ли е хистероскопия в МЦАР Варна, с упойка ли е? И като цяло как премина, има ли болка, дискомфорт? Simple Smile

Аз съм правила диагностична хистероскопия. Без упойка беше. За няколко секунди до минута ме болеше ама се издържа.
Ако ти и за премахване на полип даже мисля, че ще е пълна упойката която ще ползват.

# 819
И аз се интересувам от диагностичната хистероскопия - каква е подготовката за процедурата, кога се изговаря резултата от нея?

Ако се види нещо, действа ли се на момента за премахването му, или се насрочва друга дата?

На кои дни от цикъла се прави?

# 820

Аз съм правила диагностична хистероскопия. Без упойка беше. За няколко секунди до минута ме болеше ама се издържа.
Ако ти и за премахване на полип даже мисля, че ще е пълна упойката която ще ползват.
Казаха ми че цервикалния ми канал е много тесен и ако се стигне до инвитро задължително хистероскопия за разширяване

# 821
И аз се интересувам от диагностичната хистероскопия - каква е подготовката за процедурата, кога се изговаря резултата от нея?

Ако се види нещо, действа ли се на момента за премахването му, или се насрочва друга дата?

На кои дни от цикъла се прави?

Подготовка няма. Уговаряш се с лекаря, той ти казва в кой ден от МЦ да отидеш. Резултата веднага се изговаря. При мен нямаше нищо за корекция така, че не мога да помогна с друго инфо.

# 822
Здравейте момичета 🤗,
Някои от вас могат ли да споделят чисто финансово какво ви е струвало при стартиране на първи опит самофинансирана инвитро процедура?

# 823
Здравейте момичета 🤗,
Някои от вас могат ли да споделят чисто финансово какво ви е струвало при стартиране на първи опит самофинансирана инвитро процедура?
Зависи от стимулацията и дали ще бъде по къс или дълъг протокол.
Може би към 6000лв колкото отпускат и по фонда. Без да се включват допълнителните изследвания (вирусология и микробиология), методи на преработка, съхранение на Е.
Може би към 7000-8000лв, а ако се прави и ПИД вече става още повече.

# 824
Здравейте, някой който е ходил при доцента да му премахват полип. Слагаха ли ви упойка?

Общи условия

Активация на акаунт