Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 706
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Канелата смъква кръвното. Аз като поръся сутрин кафето си, още полуспяща, после съм като убита.
Та спрях канелата. Каквито и да са й ползите.

# 76
Пфу... Писах, брисах, пък взех че го затрих накрая.
Метформин съм пипвала само в неотворени кутии, докато работех в аптека. То не съм и обикаляла по ендокринорози де, може би някой щеше да ми назначи, ама и тогава бих пробвала първо без него. Според мен си заслужава, поне при повечето хора с ИР.

При мен при вече частично минала на режим от седмици, инсулинът на гладно беше двуцифрен като го изследвах за пръв път. И повече ще да е бил значи. Теглото 90 и няколко кила, талията - също такова число. На ръст 166 си идват множко дори и при тежка структура като моята. Към тая всичката красота, много лоша кожа като на пубер, ниска енергия, много лошо спане и завишено кръвно налягане. И разни други симптоми и симптомчета дето с времето ги навързах с ИР и тях, но да кажем че тези бяха главните, че и си карах в това състояние с години. То нали всичко от стреса, пък такъв си имах в изобилие, то кой няма?
И естествено заключение че съм в добро общо здраве, "само трябва да отслабна".

Е, отслабнах, но след като си промених начина на пазаруване и ядене, плавно и полека заменях де, твърдо исках тая промяна да не я усетя физически като нещо лошо, бях се подковала с месеци четене.
И взе че стана работата. Толкова по-лесно отколкото очаквах, че още ми иде да се ритна сама задето не съм започнала по-рано. Нито се наложи някакви много драстични неща да правя, нито някога свикнах с редовен спорт, което не е за хвалене де. И пак имам сериозен прогрес.
Манекенка няма да ставам, просто съм във форма която мен лично ме устройва, да не говорим че съм много по-здрава, бодра и енергична отколкото бях като 10 години по-млада. Последните ми изследвания също не са за оплакване, освен витамин Д за който вземам мерки от тогава. 2 месеца вече съм на по 5000 единици на ден, за съжаление тук няма как да си направя изследване сама и мисля след още месец да сваля на 2-3000. Последните 10тина дни това ми е единстената добавка която вземам, че само това съм си взела с мен. Ама ще си взема тия дни пак омеги и магнезий - риби няма шанс да проям, на магнизия също вече му усещам липсата и ми е по-трудно да отказвам предложени шоколад и ядки...

За канелата ми се върти някакъв спомен че май стимулира инсулина и сваля КЗ?

# 77
  • Paris, France
Честит първи учебен ден на всички ученици и родители в България и по света. Желая спорна, успешна, отлична и щастлива година. Отлична означава шестици в бележниците и четворки на глюкомера 🤩. Обратното да не съм видяла!

Скрит текст:
А въглехидратите от цейлонската канела броим ли ги...аз от известно време съм си взела цейлонска на прах и редовно ли люскам по една голяма супена лъжица я в чията с вода, я в неши друго...чак сега де загледах и видях че нетните вх ги дават към 28 на 100гр
Аха. За 100 грама. Ти колко грама мислиш, че има в една лъжица канела? И колко можеш да изядеш?
Ся, ако целта е кетоза- аз съм пас.
То и с кето какви истории стават.....
Гледат на скалидка чесън като войник въшка, но "режимен" десерт с разните му "брашна" и изкуствени естествени подсладители е без проблем.
Канела не може да се изяде в голямо количество, а и не е необходимо. Тя и за фибри се спряга, че съдържа най-много, но очевидно не може да се разчита само на фибри от нея.
Аз съм взимала преувеличено канела заради холестерола преди много години. По спомен 2 чаени лъжички са 6 или 10 г. Бях специално измервала, но вече така ръся навсякъде без да меря.

Точно. Максималното количество цейлонска канела, което пият отслабнали, спортуващи, с упорито висока КЗ е 12г дневно в два приема. Това за да имитират Candaway. Ползите от джинджифил, канела, куркума, черен пипер, лют червен, сминдух, малини ягоди превишават вредите от 4 или 5г ВХ, които ще поемете с тях и които ще изгорите махайки с вилицата. Аз не ги броя.

Тези храни, както и чесън, лук, праз, съдържат флавоноиди и пребиотици, които модифицират съотношението на бактериите в устата, стомаха и червата така, че да можем да толерираме ВХ. Как усвояваме и обработваме ВХ зависи и от чревното здраве. Да не се яде праз, а да се нагъва бадемово брашно, стевия или еритрол е тъпо.

tania6, Метформинът помага в началото, а и променя чревна флора, която при диабетиците е променена и не може лесно да бъде върната в здравословни пропорции. Получава се порочен кръг. Повечето хора с наднормено тегло и лека ИР могат без Метформин, но при слаби диабетици е трудно. Другото е, че ниско ВХ диетите са трудни за повечето хора и малко диабетици са готови на такава промяна.

sladko, Браво за четворките!💐💐💐. Шопска салата може да си ядеш, но без сирене. Сиренето обръща каруцата.

# 78
Честит първи учебен ден на всички ученици и родители в България и по света. Желая спорна, успешна, отлична и щастлива година. Отлична означава шестици в бележниците и четворки на глюкомера 🤩. Обратното да не съм видяла!

Скрит текст:
А въглехидратите от цейлонската канела броим ли ги...аз от известно време съм си взела цейлонска на прах и редовно ли люскам по една голяма супена лъжица я в чията с вода, я в неши друго...чак сега де загледах и видях че нетните вх ги дават към 28 на 100гр
Аха. За 100 грама. Ти колко грама мислиш, че има в една лъжица канела? И колко можеш да изядеш?
Ся, ако целта е кетоза- аз съм пас.
То и с кето какви истории стават.....
Гледат на скалидка чесън като войник въшка, но "режимен" десерт с разните му "брашна" и изкуствени естествени подсладители е без проблем.
Канела не може да се изяде в голямо количество, а и не е необходимо. Тя и за фибри се спряга, че съдържа най-много, но очевидно не може да се разчита само на фибри от нея.
Аз съм взимала преувеличено канела заради холестерола преди много години. По спомен 2 чаени лъжички са 6 или 10 г. Бях специално измервала, но вече така ръся навсякъде без да меря.

Точно. Максималното количество цейлонска канела, което пият отслабнали, спортуващи, с упорито висока КЗ е 12г дневно в два приема. Това за да имитират Candaway. Ползите от джинджифил, канела, куркума, черен пипер, лют червен, сминдух, малини ягоди превишават вредите от 4 или 5г ВХ, които ще поемете с тях и които ще изгорите махайки с вилицата. Аз не ги броя.

Тези храни, както и чесън, лук, праз, съдържат флавоноиди и пребиотици, които модифицират съотношението на бактериите в устата, стомаха и червата така, че да можем да толерираме ВХ. Как усвояваме и обработваме ВХ зависи и от чревното здраве. Да не се яде праз, а да се нагъва бадемово брашно, стевия или еритрол е тъпо.

tania6, Метформинът помага в началото, а и променя чревна флора, която при диабетиците е променена и не може лесно да бъде върната в здравословни пропорции. Получава се порочен кръг. Повечето хора с наднормено тегло и лека ИР могат без Метформин, но при слаби диабетици е трудно. Другото е, че ниско ВХ диетите са трудни за повечето хора и малко диабетици са готови на такава промяна.

sladko, Браво за четворките!💐💐💐. Шопска салата може да си ядеш, но без сирене. Сиренето обръща каруцата.

Неве, шопска салата без сирене е като мъж без …🤣🤣🤣🤣

# 79

Елора, Бледолилава отслабна, излекува се, замина за чужбина, където, както последно писа, работи работа с ходене и каране на колело по цял ден и яде каквото си иска без да дебелее. Гори изядените ВХ с движение. Все още е добре, доколкото помня. Вчера я засякох в темата за Украйна. Мога да и драсна да пише и да се отчете.

Ми пиши и да се отчете. Явно нещо не съм запомнила.
Едно време са ходили по нивите и са яли В, ама не са били дебели. Сега седят по офисите хората и се тъпчат през пет минути и викат, че на мозъкът му трябвала захар Joy

# 80
Това ми е любимото и на мен, умирам от свях като го чуя...
Аа, как, то трябва там захар за мозъка!
Бъркаш, моме, това е за задника! Joy
А че като се наяде човек с въглехидрати и го хване овчата мисъл, докато аз обядвам и пак съм си кукуряк - е, на кого мозъкът се държи по-добре?

# 81
  • София
А повлия ли се холестерола от канелата?

# 82
Предистория в нашия случай с глюкофажа е, че имаше един лекар ( с папионка) по телевизията, който постоянно повтаряше: четете листовката. Понякога страничните ефекти са по лоши от болестта.
Като изписаха глюкофаж на ММ ми казва : чети!. Чета аз: глюкофажа блокира в черния дроб усвояването на въглехидратите.
Съответно ММ веднага реши, че ако не яде въглехидрати няма да има нужда от нещо, което да ги блокира. А човека си ядеше и картофите с хляб.
Вероятно понякога е необходима помощ от глюкофаж и подобни, но последното което чух е на диабетик на инсулин да изписват глюкофаж!!!
А ММ попита лекарката дали няма да има проблем с глюкофажа за черния дроб, а тя каза: "няма, ще ви дам хапче за....черния дроб ".
.....
Холестеролът се оправи, но не зная дали е от канелата или от минаването на възпалението на раменете ( имах тендинит с екстри и изтръгване на мускулни влакна). Специфични проблеми за спортисти ( аз не съм чак толкова, но когато дявола си няма работа....) и се учех от сайтовете на спортистите. Там ми казаха 3 години за възстановяване на раменете. Познаха. За коляно е 6 месеца. Точно толкова.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 21:08 от tania6

# 83
Бъркаш, моме, това е за задника! Joy
А че като се наяде човек с въглехидрати и го хване овчата мисъл, докато аз обядвам и пак съм си кукуряк - е, на кого мозъкът се държи по-добре?

Мда, на всички им се приспива като ядат на обед, само на мен не ми се спи Grinning
Абе спи ми се ако няколко дни не съм спала много през нощта.

А ММ попита лекарката дали няма да има проблем с глюкофажа за черния дроб, а тя каза: "няма, ще ви дам хапче за....черния дроб ".
Фрапиращо, нали Grinning
Но хората продължават сляпо да вярват на лекарите.

# 84
Факт си е че и на диабетици тип 2 на инсулин дават и метформин. Не е толкова изненадващо обаче - то тип 2 си е целият метаболитен синдром, независимо дали панкреасът още може да прави инсулин или е хвърлил кърпите и се инжектира външен. Този човек си е още резистентен, та по този повод му е метформинът. Това че понкреасът вече е хептен или почти спрял, не премахва ИР...

# 85
Нати, как те изхранват по чужбината, има ли екзотични зеленяши Blush

Naneto, дано да вървиш прогресивно все напред и надолу, аз на шести месец от режима бях отличник и после нещо зацикли.

Сега се опитвам да разбера какво е, по принцип съм много упорит овен и твърдоглав, така че продължавам с корекции.
Ще видим какво ще става.
Пила съм и канела, но и на мен ми сваля кръвното, ще взема да добавям към куркумата и черния пипер в кефира.
Сега има една дилема - имаме безплатни прегледи от гилдията и си записах часове за 23 . Хората ще ходят на почивки, аз ще се вихря на празни коридори в медицински център.
Та мога до 23 всеки ден да отида за кръв в пакета там и се чудех утре ли да ходя, или да изчакам до поне понеделник- вторник.
И да продължавам да тъпча повече зеленчук и зелените работи , да стане натрупване. Днес нямах време да пазарувам и си купих един буркан с пюре от коприва на Хармоника. Имаше нещо нередно в състава, не помня какво, олапах доста.
Решила съм да няма ден без листа.
Невето, ти като пиеш тези всичите работи за червата, има ли някаква промяна при теб. То ясно , че с профилактична цел, ама похвали се нещо .
Таня, мерси за това за мъжа ти и че се е подобрил, за мен лекарства са в краен случай. То и разни вируси така боря, без антибтиотици, ама се чудя къде бъркам, като съм станала абсолютно сиво същество, скучна от праведност. Днес обядвах с една приятелка, ми то на другите маси картофи, бири , вино, аз на пилешко със спанак и гъби, в гювече, отгоре разтопен кашкавал , ама пък вкусно беше. И водица, водица Sunglasses

Честит първи учебен ден на дребни и големи, да върви по вода всичко Flowers Tulip

# 86
Абе... може сигурно и по-зле да се храня, ама викам да не пробвам Grinning Екзотични неща не съм яла май, макар че в магазините всякакви щуротии има.
Толерантни са, ако не друго, никой няма да ми се разсърди ако кажа че някоя храна не ме устройва и ще я пропусна. Пак предимно ям каквото и те, на моменти наблягам повече на зеленчуците и така. И варени яйца имам постоянно в хладилника, да си добавя ако без пропуснатата гарнитура ми се види малко храната. Аз и никога не съм била религиозно стриктна, ще вляза в релси с времето, още се опознаваме. Пък и ядем всичките накуп само на вечеря, по друго време е всеки с волна програма. В семейството има диабетик, та пак през повечето време не се хранят баш безобразно, а и с радост забелязвам че и той гледа от мен какво ям. Има още много работа ако иска да се вземе в ръце де, а и е на инсулин и още куп лекарства и почти всяко трябва с храна, ама гледам че се опитва, дано не го държи само за малко.
За себе си си казвам че щом оцелях седмици при мама с нонстоп някакъв десерт дето обичам наличен, значи вече мога да се справям с някакво количество въглехидрати в храната, та викам да не ги шашкам хората веднага Grinning

# 87
  • Paris, France
Неве, шопска салата без сирене е като мъж без …🤣🤣🤣🤣

За човек с ИР и висока КЗ шопската салата без сирене е като за отдавна менопозалната - мъж без..... . Тъй де, сменя крушки, носи парите, носи торбите 🤩.

По малко сирене, по-ниско маслено може в салатата. Много обичам сирене и мога да изям 100г в салатата. Не е все едно дали слагаш 100г сирене с 60%  масленост или 40г с 40% масленост. В първия случай поглъщаш 60г наситена мазнина наведнъж, а във втория 16г. В първия случай трябва супена лъжица омега 3, във втория под чаена. Явно в момента sladko е .... пренаситена с наситени мазнини 🌞.

Бъркаш, моме, това е за задника

И ти бъркаш - за корема е. От много захар задникът става плосък. 🤩. Дам, г*з глава затрива, а захарта и г*за и главата. Трепач е - трепе и двете. Хей ръчички, хей ги две, коя от хладилника кефир ще подаде?

Само една, гола канела не оправя холестерол. Може би помага.

tays, не пия всичко, не и редовно. Всеки ден схрусквам по няколко зърна карамфил и поне веднъж пия куркума с черен пипер. От вчера хрускам и по малко челебитка (черен кимион), та ако има хеликобактер да го трепе. Пия по 100-150мл кефир. Повече не остава, че и ММ го подпука. Канелата, ригана, сминдуха още не съм ги отворила. Почнах и магнезий да пия. Чувствам се супер. Дишам леко, сутрин не кашлям (много от нашите приятелки 🚬🚬), носът ми не тече сутрин. Дъхът в устата ми почна да мирише на кисело мляко. Това се случи още преди кефира. Не съм запечена дори като ям боклуци. Днес ядох 3 парчета пица навън и се чувствам бодра и свежа, а на ММ му се доспа. Пицата е тънка, не от дебелите. Првди да излезем ядох яйца и салата, за всеки случай и така не се олях с торти и алкохол. Вече нямам запек, независимо какво ям. Аз си ям сурови неща, де. Не правя специален протокол. Петите ми имат още вертикални резки, което значи, че още липсва магнезий. Оня ден и аз рязах мазоли 🌞. Ако бях наблизо, щях да дойда и твоите да окълцам. И на французина 🐕🐾 ноктите, ако искаш.

Елора, ще и пиша, но сигурно и е писнало. Ти си герой, но не всеки може. Влизала е преди около година и писа.

# 88
Да, и аз стигам до извода, че мазнините са ми били в повече.
Тъй като месец бях на място, където нямах особени условия за готвене и почти всеки обяд ми беше салата със сирене или кашкавал и яйца. Вечер скара със салата и 🤣 сирене. И още там забелязах, че КЗ е висока, но реших, че глюкомера се е бъгнал. Какво пък толкова съм яла 😜. Поне сладко да бях яла, като докарах такава КЗ.
А глюкомерът май си е съвсем точен. Две вечери тези дни ядох пилешко със спанак и двата пъти показа 5.4 след час.
Хубавото е, че бързо влизам в релси. На втория ден захарта падна.

# 89
Невена, права си за съжаление - много пъти съм се шегувала преди че явно нещо не правя както трябва щом задникът ми ставаше плосък, а коремът не. То не е за смях, ама кой да ми каже тогава...
Но е факт че край мен повечето жени изказват опасения че изяденото ще им се лепне на дупето или на бедрата, за корем почти не съм чула някоя да се затръшка. Не че нямат, ама явно кълката е по-важна, знам ли, та и моят отговор в тая насока беше, така ми дойде на устата.
Кефира още го реанимирам, дано се съживи напълно. До вчера миришеше на мая, а не на кисело мляко, днес като че ли е вече по-нормално, а дано възкръсне иначе пращам да ми издирват закваска тук. Ама ще го храня още някой ден първо де, може да не се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт