Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 793
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Tайс, смилай го.😃 Добавяй в кефир или друго...
Според мен, инсулин почти 12 на гладно не е ок. То и затова КЗ на гладно изглежда добре. Явно негативите се прехвърлят до голяма степен към черния дроб.

# 181
Долче, голяма миш-машка ще ми стане кефирчето , ако и карамфил добавя .Правя си го с куркума и черен пипер, добавих и канела веднъж, но стана пфу. И карамфилът няма да го подобри, пък си ми е деликатес.
Е сега и купих храна на гъборанката, че в нашия квартал само на едно място има от "нейното" прясно мляко.

И триглицеридите на мъжа на Горчива са високи, но тя като каза , че е пълен и не е вземал мерки досега, може би очаквах някаква съкрушителна катастрофа в изследването му, та се зарадвах чак

# 182
Те мъжете имат повече мускулна маса, също йато цяло по-трудно имат дефицити като железен или на Б 12, може би затова инсулинът на гладно е към 12, а не повече. Но реално не се знае колко се вдига след хранене и за колко време стои висок. Самият факт, че складира излишно тегло и е с наднормено+ тези триглицериди не е ок...
Отивам на вечерен "лов" в Кауфланд за зелении, зелени чушки и подобни. Хем разходка, хем да съчетая с полезното.😃

# 183
  • София
Да, и аз очаквах някакви шок резултати. Не че чернодробните не са. Последно е пил алкохол ден и половина преди изследването и са толкова нагоре.
Ще си говорим, ще се убеждаваме, со кротце со благо...

# 184
Високите триглицериди са си показателни, много типични при ИР и те. Като не може да се вкара глюкозата в клетките да се усвои, единственото което остава е да се преработи в мазнини за да се складира. И от там те са високи. И напълняването на корем не е добре, то се вижда и чернодробните че не са хич красиви числа.
При толкова ниска КЗ на гладно и гликиран с цяла единица нагоре, представям си колко скача захарта след хранене и как се чувства тоя човек като се лашка нагоре-надолу. Нищо чудно че търси да подхапва допълнително, а това е което всъщност трябва да избягва.

# 185
  • Столичанин ама не в повече :D
Тайс,а стерилна урина правила ли си?
Точно от вчера чета темите ви за цистита и там ще се включа, да знаете.
Четох за стерилната, просто за пръв път ми лъсва това и тепърва се образовам.
От вас разбрах, че първо се пуска стерилна урина и тогава се ходи при доктор, чета и препоръките ви там. Flowers Hibiscus

Джерами , това беше рутинно , дори не знаех вчера, че трябва да пикам, егати, изненадаха ме, но добре стана, де.
Търся причина от два месеца за възпаление някакво и гъста кръв и т.н. вече и те така, може и да я намеря.

През август някакви имам, ето ги:
Скрит текст:
Да, но аз говоря за кръвни изследвания, защото в крайна сметка с урината се извърлят отпадъчните вещества, ама преди да се стигне дотам първо всичко се обработва в кръвопотока. Моя съвет е да изследваш гореизброените неща плюс калий и натрий. Simple Smile
Здравейте пак. Тази сутрин го изпратих на изследвания. Допълнително си е пуснал и ПКК. Ето резултатите. До колкото разбирам няма ИР, по-скоро трябва да обърнем внимание на черния дроб. Не че ММ мисли да предприема нещо, но поне до личната ще ида да видя какво ще каже.
Скрит текст:
Е как да няма, има си ир, ако си направи едно огтт категорично ще лъсне, а триглицеридите и чернодробните са ужасни, всмисъл не мога да се сетя досега да съм виждал толкова високи, но след като си го взела с толкова много наднормено тегло не знам как ще го убедиш да вземе мерки, но са задължителни и то много много задължителни, защото черния дроб е пречиствателната станция на организма, и когато е задръстен най-трудно се изчиства, защото всички токсини от тялото преминават през него.

# 186
  • Paris, France
Здравейте пак. Тази сутрин го изпратих на изследвания. Допълнително си е пуснал и ПКК. Ето резултатите. До колкото разбирам няма ИР, по-скоро трябва да обърнем внимание на черния дроб. Не че ММ мисли да предприема нещо, но поне до личната ще ида да видя какво ще каже.
Скрит текст:

Е, как да няма ИР? Още на гладно, инсулинът показва проблем. С инсулин 11 на гладно ме диагностицираха. На първи час скачаше до 190, на втори седеше над 100. КЗ на първи час скачаше над 10, а на втори под 3. Чернодробните са ужасни. Високите триглицериди показват нещо като метаболитен синдром. Нещата са много, много зле.

Изчети първия пост. Алкохолът трябва да се спре. Да се спре, не да се намали.

Малко взе да ми писва да повтарям, но няма как човек с корем като на мъжа ти и чернодробни в небесата да няма ИР. Само чернодробните и триглицеридите го показват ясно. 

Чистене на храненето, никаква захар, никакви полуфабрикати, никакви наситени мазнини, всички добавки от първия пост, повече протеин и ниски калории. До Коледа може да махне шкембето.

Ако не се стегне, ще си хапете някои части много скоро. Цироза, рак на черен дроб се предшестват точно от това, дето го има твоят мъж.

happy mama, щитовидните ми приличат на типични за ИР. Всичките в норма, TSH леко над 2, нисък Т4 и нормален към висок Т3. Не виждам проблем. МАТ в норма ли е, че няма референтни?

demetra, ИР може да има връзка с ендометриозни огнища при слаби жени, май беше. Сложно е. Само диета няма да те оправи. Виж протеолитичните ензими. Чела съм, че правят чудеса за ендпметриоза в други теми. Не разбирам от ендометриоза, съжалявам. Успех и дано да намериш начин да я спреш. Не може ли да те вкарат лекарствено в менопауза? Драстично е, но огнищата се стопяват поне. 💐

tays, и на мене ми е гаден карамфила 🥳, много даже. Може да го киснеш или смелен в кафето, както dolce предложи. Не мога да помогна, съжалявам. На мене и куркумата в кефира ми е гадна. Пия я с оцет и черен пипер. Май не помогнах ☹

# 187
Ох, добре че Джерами обърна внимание на чернодробните! Не знам как не съм ги видяла преди няколко часа!😬🤔 Ужасно високи са...
Моята вечеря беше леко нережимна- с малко хляб от цели зърна ръж и слънчогледови семки, но за компенсация извара от Лидъл, печени тиквички и салата от микс зеленолистни, зелен лук, авокадо, зелени чушки и малко зехтин.🙂

Имаше още тиквички в чинията преди да снимам...и чесънче. Салатата обаче не можах да я изям цялата и част ще остане за утре.🙂

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 03:15 от dolce miele

# 188
  • София
tays, и на мене ми е гаден карамфила 🥳, много даже. Може да го киснеш или смелен в кафето, както dolce предложи. Не мога да помогна, съжалявам. На мене и куркумата в кефира ми е гадна. Пия я с оцет и черен пипер. Май не помогнах ☹

А това не ви ли мотивира да дъвчете карамфил до захлас?

Лечебните свойства на карамфила са тайната на дълготрайния полов акт при много партньори, неговият състав допринася за по-бърза и по-продължителна сексуална възбуда и на двамата партньори. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

https://bg.design-orbita.com.ua/polzi-i-vredi-za-zdraveto-ot-karamfil/

# 189
  • София
Много ви благодаря за съветите и отделеното внимание. Барем да имаше смисъл... Прочетох му каквото сте написали, каза ми да спра да го мисля. Прави сте, че ако той сам не реши да се вземе в ръце, няма смисъл колкото и да му говоря.
Ще ви чета и хвърлям по едно око, колкото мога ще променя ежедневието му, но в края на краищата спасението на удавника е дело на самия давещ се.
Много е тъпо да седиш и гледаш как най-близкият ти се саморазрушава...

# 190
Абе има си надежда винаги, щом бащата на половинката почна по-често да избягва неподходящите храни... С диабет тип 2 е и е и на инсулин от години вече и това не го е спирало никога да яде глупости.
Ама наднича в моята чиния и казва Ей, ама то това много вкусно изглежда твоето. Готви ориз за другите, но моята и неговота гарнитура е зеленчуци. Чак доктора му ми пратил поздрави по-рано днес, че диабетът му е извън контрол отвсякъде по принцип. Тая сутрин КЗ му била едвам 5.5 и щял да пририта вече, смятайте на какви стойности е привикнал.
Не е станал за пример де, ама има прогрес и дано го държи по-дълго от предишните му опити.
Да ви и разсмея малко, че скоро не съм. Снощи седи и гледа в хладилника, купил си кивита, моля ви се... Дали да хапна едно киви? Натка се хили и му казва Яж от белите кивита на горния рафт, по-добри са за тебе! (А там се мъдри купа с десетина варени яйца) Joy Понечи да ми каже да си гледам работата, обаче от смях не му се получи Grinning

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 05:22 от natka

# 191
Здравейте, нова съм в темата и от няколко дни я следя.Успях да изгледам 3 филма и прочетох почти всички статии от стр.1.
На 41 год.съм, като от вече повече от година се опитвам с НВ-ВМХ да сваля 5 кг, абсолютно безуспешно. Вече почти съм се отчаяла, а най-много ме притеснява това, че лицето ми изглежда много подпухнало.
Пия много вода, не ям захар и полуфабрикати.Единственото,което може би не е ок, че пия кафето си със животинска сметана или мляко.Не мърдам и грам дори.В момента съм 55,5 кг, което за моята структура и височина е не е ок.
Приемам 500 мг магнезий (не цитрат, но ще си поръчам и такъв) + Вит.Д3.
Останалите добавки ще си ги набавя следващите дни.
Живея в Германия и тик изследванията са доста по-скъпи, та ще трябва да се допитам с личния лекар как мога да ги пусна.
Бихте ли ми дали някакви съвети  на какво да обърна внимание?
Благодаря ви .

# 192
На първо време, опитай да се храниш два пъти на ден, без междинни похапвания.
Поръчай си глюкомер и ленти и мери кръвната захар сутрин след ставане поне.
Поръчай си пх лентички , за да си провериш пх на урината и да следиш и този показател.
Това са по-скоро практически съвети, поне за ориентир.
След хранене на определени храни, на първи и втори час можеш да проследиш как се движат нивата ти на кръвна захар, защото при всеки човек е индивидуално.
Повече движение за килограмите, бързо ходене също става, в темпо.

Аз такива ги върша и свалях до едно време. Да кажем, общо 8-9 килограма, като в първите два - три месеца, спирайки внезапно сладко, тесто и въобще всички неща, свалях по две кила месечно. Очевидно тялото ми реши да стои на определени кила, едва мръднах още едно надолу в последния месец, но при мен , въпреки, че съм от година и два месеца на режим, нещо влоши показателите в последно време, търся си причините още.

Брях, момичета, този карамфил бил " чудовище " за нашите потребности. Heart
Е ся сдъвках две зърна, само зърната , държах там и мотах поне десет минути със зор, и чакам позитиви.
Ще ми стане приятел, няма как. Blush
Дано помогне да намаля кафетата, че това ме подкиселява. За цигарите нищо не казвам. Sunglasses

# 193
Тоник, дай пример и менюта за няколко дни! При подпухналост не е зле да се провери щитовидни панел (ТСХ, Т3, Т4, ТАТ, МАТ), бъбреците, железния панел. Дали в храната ти няма скрита захар (мои приятелки напълняха в Гернания, едната се оказа с хипофункция)?

# 194
супер, мерси много за бързите отговори.
Ще поръчам от амазон глюкомер+ лентичките за пх на урината - избор има огромен.
Ще си запиша и час за чек на щитовидната час + хормоните .
А какво се разбира под железен панел? Между другото, желязо не приемам, но синът ми пие на Солгар, защото е вегетарианец и ще започна от неговото.
Отнисно примерно меню - понеже ставам около 5.30-6, първото ми хранене е около 11 - обикновено 2 филийки бадемов хляб с някакво сирене и масло
обяд - салата с варени яйца, сирене или авокадо, зелени , според каквото има
вечеря - отново някаква салата- снощи напр.беше с риба тон.
Имам обаче и междинни хранения - винаги имам изпечен хляб от бадемово брашно + нещо отгоре; кис.мляко 10% масленост с 2 суп.лъжици чия и малини

Общи условия

Активация на акаунт