Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 770
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • Paris, France
сеско05, при дъщеря ти има подобрение, но не е достатъчно явно. Има, вероятно, все още, наднормени мазнини, а и проблемът на първи час няма да се оправи с 2, 3 или 12 месеца спорт, а доста по-дълго. Трябва и ежедневно кардио, особено след ядене на ВХ. Не знам дали нашата диета е подходяща за дете. При всички случаи трябва да яде много листа, по поне 200 калории да идват от магданоз, спанак, копър, мислех, лапад, ей такива. Омега 3 по поне 4г дневно и да махнете олио, ядки и наситени като масло и животинска мазнина. Има подобрение. Вижте и Д3, Б12. Трябва да пие магнезий ежедневно. В първия пост има витамините. Изчистете и храненето, поне! Ще и трябват още 2 години за да влезе в релси.

happy momma, а Д3, Б12, фолат, селен как са и? Пие ли магнезий? ИР се оправя с витамини и минерали, както и хранене, най-вече. Колкото и да спортува, ако пие кафета и липсва магнезий - лошо! За мене тя има някаква липса. Котлон и фурна са предостатъчни. Може би експрес тенджера ще и помогне. Като студентка живеех с 2 котлона и после комбинирана микровълнова. Предостатъчни ми бяха. Яйца, черен дроб С лук и магданоз, пуешки гърди с чесън, зеленчуци на тиган. Не е сложно. Докато иде да си купи пица или дюнер  ще си е сготвила. Салати да яде! PH на урина какво е?

# 166
Витамини не е изследвала,не очаквах такъв резултат.Ще пусне другата седмица. Чака АГ- то да се изкаже за пиловите хормони. Да, има някаква липса,но още се лутаме.  Тръгна от там ,че няма МЦ с месеци и го предизвиква с Дуфастон.
Какъв магнезий да и купя ,на коя марка е най- хубав и колко грама?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 08:56 от happy_mama

# 167
Аз препоръчвам този
https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/vitamini-i-minerali/natur … mg-x-90-caps.html

# 168
  • Paris, France
Витамини не е изследвала,не очаквах такъв резултат.Ще пусне другата седмица. Чака АГ- то да се изкаже за пиловите хормони. Да, има някаква липса,но още се лутаме.  Тръгна от там ,че няма МЦ с месеци и го предизвиква с Дуфастон.

Уууууужас! Самият Дуфастон предизвиква ИР. Дуфастонът е прогестин, който се закрепва за рецепторите на Прогестерон и така маскира липсата му. При нисък магнезий има и липса на прогестерон, защото магнезий е нужен за производството му. И аз пих Дуфастон няколко пъти, защото уж съм била пред менопауза и било нормално да ми е нисък прогестерона. Е, откакто почнах режима си имам редовен цикъл без Дуфастон, вече 8 години. Сега съм на прага на менопаузата, ставам на 52г след седмица, та не знам как тогава е било от възрастта, като оттогава по-млада не съм станала.

Може да има елемент на недостиг на селен, йод.

Тя в момента, всъщност нищо не прави. Даже си вреди.

На яйчниците им трябва йод, магнезий, Б витамини, С, Д3, много омега 3. Всичко това го има в яйцата, все пак от яйчници излизат.

И малко попрочитайте първия пост! Не е за украса.

Тествате нива на Д3, Б12, фолат, селен, pH на урина. Пие всичко от първия пост, яде си листата всеки ден, яйца, мазна дива риба, агнешки черен дроб, пилешки гърди, pH на урина над 6.5 държи С цитрат и би трябвало да се подобри.

# 169
Шарпи, Star-light мисля, че си е марка на Емаг. Т.е. "марков" ти е фрайърът.😛😄
Аз вчера правих за първи път печени пилешки дробчета на фурна.😃 Добавих им червени и бели чушки, гъби, подправки, зехтин. 3 пъти разбърквах по време на печене, пекох около 45 минути с вентилатор, дробчетата са от Лидъл (любимите ми). Разбърквах, за да не се налага да слагам алуминиево фолио отгоре. Две тарелки по 500 гр дробчета сложих, по 4-5 чушки от цвят, 6-7 големи гъби. Станаха страхотни!🥰

Останаха ми и за днес (спокойно излизат 5-6 порции от това количество, червените чушки обаче бяха от големите и месести, турски някакви, не бг капия).

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 19:10 от dolce miele

# 170
Благодаря на всички за мненията и препоръките!
Шарпи,  купих маг. цитрат,започна го,пише по 1 капсула дневно.Достатъчно ли е?
Невена нямах никаква представа за това странично действие на Дуфастона. И никъде в нета не намирам такава информация.А иначе тя го  пие през 3- 4 месеца,защото няма МЦ .....и така от 3 години.Пие го по схема,изписва го АГ-то.И аз съм притеснена,защото няма уж проблем,но толкова години няма нормална менструация.За тези години само изследвания се пускат и всеки лекар коментира само това ,което е по неговата специалност,не намерих един поне,който да погледне общо на проблема.
Точно преди1 год. има пуснати инсулин и кр. захар и всичко е в норма.
Днес ще купя витамините,селен.Йод не смея да и давам,защото хормоните на ЩЖ не са оптимални.Иначе има видиозон на жлезата ,няма изменения.

# 171
И аз, заради една гинеколожка, пих повече от година Дуфастон, била съм в ранен климакс, ама кой да светне. Разправяше ми, че ще ми оправи кожата, ноктите, въобще, ще се ренесансна като младо пуле. Просто нямам думи.
Затова и съм с негативна конотация към лекари, заради безотговорно изписване на лекарства, без да ти казват, лекувайки едно, как увреждаш друго.

Момичета, вчера ходих пак на кръвни, нали имаме някакви прегледи от гилдията, но в друга лаборатория, там па всичко ми е наред по референтни, как са ги писали, не знам вече. Нанасях върху августовските новите, няма да ви правя сравнителните снимки, но е факт, че имам снижаване на всички показатели в кръвната картина, че и малко в холестеролите.
За разлика от това, пх пак ми е 5, имам кетони в урината и едни доста смущаващи левкоцити и седимент пак там.
Трябва някой да ги разчете, но ще изчакам и прегледите в петък, засега чета темите за циститите, търся си сама и причина и доктори през Супердок, аман вече.
За моето джипи съм си наред, ако види и тези изследвания, сигурно пак същото ще каже.
Меря си пх-то по няколко пъти на ден, спазвам всичко с листата и много, много вода, намалила съм мазнините, пия си магнезиевия цитрат, омегата , продължавам, то друго и не ми остава.
Скрит текст:

happy_mama, доколкото съм чела тук в темата, дневно около 400 мг за нашите проблеми магнезиев трябват, но момичето е младо, май в тези на Шарпи една капсула е със 150 мг. Нека Невето да каже, защото аз пия магнезиев цитрат на прах на друга фирма продукт, по 400 на ден, но късно го започнах и прецаках нещо , че ми е кисела урината сега .

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 10:18 от tays

# 172
  • Paris, France
Шарпи,  купих маг. цитрат,започна го,пише по 1 капсула дневно.Достатъчно ли е?
Невена нямах никаква представа за това странично действие на Дуфастона. И никъде в нета не намирам такава информация.А иначе тя го  пие през 3- 4 месеца,защото няма МЦ .....и така от 3 години.Пие го по схема,изписва го АГ-то.И аз съм притеснена,защото няма уж проблем,но толкова години няма нормална менструация.За тези години само изследвания се пускат и всеки лекар коментира само това ,което е по неговата специалност,не намерих един поне,който да погледне общо на проблема.
Днес ще купя витамините,селен.Йод не смея да и давам,защото хормоните на ЩЖ не са оптимални.Иначе има видиозон на жлезата ,няма изменения.

Цитатът се пие според pH на урина. Не може да се каже дали е достатъчно от поглед. Зелен първо се тества, защото при някои хора е висок, а над норма е отровен. Б витамините трябва да са коензимирани. Йодът не е опасен при достатъчно селен. Излишъкът се изпикава. 

А какво и е на щитовидните?

tays, сега ще се занимава с твоите резултати. Погледнах ги и извън pH ми се виждат добре. Нормално е да имаш кетони като се храниш кетогенно. С възрастта pH пада, а пушене и кафе не помагат ☹, за съжаление (изпробвано 🌞)

Кръвните ти вече са ОК. Като оправиш трайно pH,  ще падне и останалото.

Браво! Подобрение във всичко имаш.

# 173
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Е когато ти пратят ангуа няма измъкване Sweat Smile https://www.youtube.com/watch?v=oUAme6b5iOI
Здравейте. Моля за съвет. Какви изследвания да му пусна?
ММ е с индекс телесна маса 40, имам чувството, че без да променя нещо в ежедневието, той все качва. На корем. Не мога да го накарам да се изследва, от години се караме за това и отказва. Веднъж успях да го навия на обременяване с глюкоза, но среднощ беше ставал да яде и нямаше смисъл да се изследва.
В събота ще водим дъщеря ми на изследвания, та покрай нея и той да мине, ок ли е кръвна захар и гликиран хемоглобин? Или друго, какво друго? Няма да се навие да седи там 2 часа за глюкоза. Все ще го издебна една нощ да не яде до късно. Искам просто да знам здрав ли е, ИР ли е, какво е. Нощем му изтръпват ръцете, суха кожа до кръв, сърбежи... Няма да иде на лекар посмъртно. Rolling Eyes
На 42 год. е, винаги е бил с наднормено. Преди 2 години свали с кето-то супер много кг, но после се отпусна...
Дайте едно рамо, моля!
Глюкоза, инсулин, гликиран хемоглобин, холестеролен профил, чернодробни ензими асат, алат, ггт, но ако той самия не иска промяна няма какво да направиш. Simple Smile
Джерами, помагай! Пуснах пак хормони, че съм на двойна доза елтироксин от месец и 20 дни... Как да го вдигна този фт3? Спонсор на на лабораториите станах това лято.

Е виж относно фт3 е едно от нещата където съм на различно мнение от академик вироланова Smile , защото фт3 е активния хормон, и симптоматиката зависи основно от него,
Как да се вдигне е хем лесен хем труден въпрос, защото конверсията се осъществата на 80% в черния дроб, тоест е от значение добрата чревна флора (и пак стигаме до казаното от хипократ, че всички болести започват в червата), високия кортизол също е проблем, както и ниски нива на желязо и феритин, алкохола и цигарите също пречат, намаляването на стреса помага, нужен е достатъчно растителен протеин, и да не се прекалява с тренировки, като цяло препоръките са за минимум 100 гр въглехидрати, но това пресмятане на грамажи никога не съм го правил и е абсурд да го правя.
Та като обобщени съвети:
провери желязото и феритина, при ниски стойности почни да го вдигаш
намали алкохола и цигарите ако употребяваш
провери кортизола, ако е висок вземи мерки да го свалиш
ако се занимаваш със спорт гледай да не е някакъв високо натоварващ, а такъв от сорта на йога пилатес и т.н.
Вкарай растителен протеин под формата на бобови храни (боб, грах, нахут, леща)
вкарай сурови семена и ядки след накисване. Другия краен вариант е почване на прием на т3, но там нещата в моите очи вече стават много сложни относно дозирането и според мен би трябвало да се прави, чак когато е изчерпано абсолютно всичко останало.
Относно антитела там нещата са още по-сложни защото има много причинители и може да не е само един и да не са свързани само с храната.
Здравейте, сега открих темата и ще ви изчета от началото,но влизам с въпрос ако ми позволите.Това са резултатите от обременяването на дъщеря ми и съм притеснена ,че пак са завишени стойностите.На доктор сме чак на 29 и чак тогава ще може тя да ги види.Притеснява ме ,че явно ще и изпише хапчета този път.Преди 4месеца като пак прави обременяване бяха малко по завишени и каза да пробваме само с диета.Наистина отслабна с 8кг и спортува,но пак са завишени.Какво е вашето мнение, много ли са завишени и ако имате съвети ще ги приложа.
Да провери щитовидните хормони, както и витамин д и б12. И на колко години е дъщеря ти?
Инсулина не пада бързо, ако има сваляне надолу значи има прогрес. Simple Smile
И това често обременяване с глюкоза не мисля че е ок, защото натоварва панкреаса прекалено много, дори при инсулин над 10 смятам, че е безмислено, защото инсулина над 10 ли е значи има инсулинова резистентност.
Моля за съвет !
Пуснахме изследвания на дъщеря ми -20 г. МЦ е нередовен,предизвиква го с Дуфастон и тръгна да търси проблема. Направо ми се реве.
Гликиран х.5.27%
Инсулин 18.72
Кр. захар 4.73
НОМА  3.83
Tsh  2.79
Ft4   15.25
Ft3  4.26
MAT 10.44
Има и холестеролов профил,но там всичко е наред.

Проблема е,че заминава за София,студентка е. Няма много опции за готвене ,защото е на общежитие. Има котлон и малка фурна. Моля за идеи ,за някой по- лесни готварски рецепти. Ако знаете и кухня или заведение в София ,където предлагат подходяща за ИР храна....Много съм притеснена,няма да има време да готви,а трябва да се храни правилно....
Проблем са и неоптималните щитовидни хормони, ехография правена ли е, а с котлон и малка фурна и трябва една тенджера и може да си готви бобови и зърнени храни, тоест сварява ги и ги отцежда, другото лесно са яйцата, но там като оня ден като си взех една кутийка ми стана лошо от цените и мисля, че за тоя месец приключих с тях, а па за млечните да не говорим (дето по принцип не ги ям, но и вече цените ще ме откажат, щот несъществуващо сирене под 16 лв е безумие май както казва един приятел, то по-евтино да ядеш месо Smile ). Като излиза на заведение там яде само салата от чисти зеленчуци и месо или риба, никакви дюнери хамбургери пици и тем подобни глупости (казвам го защото съм бил студент и там имаше една улица дето и казваха манджа стрийт, и човек заобиколен от изкушеняие е трудно да не им се поддаде особено па и на тази възраст, а със сигурност нейните приятелки и приятели едва ли ще се хранят като нея). Simple Smile
Дъщеря ми е на 10г. и 8м.
А това са първите изследвания дето пуснахме
Е щом годините са такива е друго, пубертетните деца е нормално да са малко по ир заради израстването, да се говори за стойности е трудно но до 5 отгоре над оптималните за възрастен, но проверете витамините д и б12 (особено д е много важен за добрата инсулинова чувствителност). Тсх обаче е неоптимален добре е да се проверят и другите щитовидни хормони и антитела както и ехография на щж, защото работата на щитовидната жлеза е много свързана с инсулиновата чувствителност.
Скрит текст:
И аз, заради една гинеколожка, пих повече от година Дуфастон, била съм в ранен климакс, ама кой да светне. Разправяше ми, че ще ми оправи кожата, ноктите, въобще, ще се ренесансна като младо пуле. Просто нямам думи.
Затова и съм с негативна конотация към лекари, заради безотговорно изписване на лекарства, без да ти казват, лекувайки едно, как увреждаш друго.

Момичета, вчера ходих пак на кръвни, нали имаме някакви прегледи от гилдията, но в друга лаборатория, там па всичко ми е наред по референтни, как са ги писали, не знам вече. Нанасях върху августовските новите, няма да ви правя сравнителните снимки, но е факт, че имам снижаване на всички показатели в кръвната картина, че и малко в холестеролите.
За разлика от това, пх пак ми е 5, имам кетони в урината и едни доста смущаващи левкоцити и седимент пак там.
Трябва някой да ги разчете, но ще изчакам и прегледите в петък, засега чета темите за циститите, търся си сама и причина и доктори през Супердок, аман вече.
За моето джипи съм си наред, ако види и тези изследвания, сигурно пак същото ще каже.
Меря си пх-то по няколко пъти на ден, спазвам всичко с листата и много, много вода, намалила съм мазнините, пия си магнезиевия цитрат, омегата , продължавам, то друго и не ми остава.
Скрит текст:

happy_mama, доколкото съм чела тук в темата, дневно около 400 мг за нашите проблеми магнезиев трябват, но момичето е младо, май в тези на Шарпи една капсула е със 150 мг. Нека Невето да каже, защото аз пия магнезиев цитрат на прах на друга фирма продукт, по 400 на ден, но късно го започнах и прецаках нещо , че ми е кисела урината сега .
Изследвала ли си цистатин ц? Също урея креатинин, албумин в кръвта?
Скрит текст:
Шарпи,  купих маг. цитрат,започна го,пише по 1 капсула дневно.Достатъчно ли е?
Невена нямах никаква представа за това странично действие на Дуфастона. И никъде в нета не намирам такава информация.А иначе тя го  пие през 3- 4 месеца,защото няма МЦ .....и така от 3 години.Пие го по схема,изписва го АГ-то.И аз съм притеснена,защото няма уж проблем,но толкова години няма нормална менструация.За тези години само изследвания се пускат и всеки лекар коментира само това ,което е по неговата специалност,не намерих един поне,който да погледне общо на проблема.

Цитатът се пие според pH на урина. Не може да се каже дали е достатъчно от поглед. Зелен първо се тества, защото при някои хора е висок, а над норма е отровен. Б витамините трябва да са коензимирани. Йодът не е опасен при достатъчно селен. Излишъкът се изпикава.  

А какво и е на щитовидните?

tays, сега ще се занимава с твоите резултати. Погледнах ги и извън pH ми се виждат добре. Нормално е да имаш кетони като се храниш кетогенно. С възрастта pH пада, а пушене и кафе не помагат ☹, за съжаление (изпробвано 🌞)

Кръвните ти вече са ОК. Като оправиш трайно pH,  ще падне и останалото.

Браво! Подобрение във всичко имаш.
Това, че не са добре.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 11:02 от AnMary

# 174
Тайс,а стерилна урина правила ли си?

# 175
Тайс,а стерилна урина правила ли си?
Точно от вчера чета темите ви за цистита и там ще се включа, да знаете.
Четох за стерилната, просто за пръв път ми лъсва това и тепърва се образовам.
От вас разбрах, че първо се пуска стерилна урина и тогава се ходи при доктор, чета и препоръките ви там. Flowers Hibiscus

Джерами , това беше рутинно , дори не знаех вчера, че трябва да пикам, егати, изненадаха ме, но добре стана, де.
Търся причина от два месеца за възпаление някакво и гъста кръв и т.н. вече и те така, може и да я намеря.

През август някакви имам, ето ги:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 10:38 от tays

# 176
Гликиран х.5.27%
Инсулин 18.72
Кр. захар 4.73
НОМА  3.83
Tsh  2.79
Ft4   15.25
Ft3  4.26
MAT 10.44
Има и холестеролов профил,но там всичко е наред.

Ето ги,от 20.09.

# 177
Здравейте, имам ИР,от началото на годината съм на режим(лятото с плодовете го развалих, но сега влизам в релси) свалих над 12 кг, имам още 5-6. Определено имам подобрение. Обаче ми откриха ендометриозна киста,около 6см, ще се следи и вероятно ще трябва операция.  Имам две бременности,които се получиха бързо. Разбрах,че ИР и ендометриоза са свързани.Имате ли съвет, какво да изследвам, как мога да си помогна, дали лечението на ендометриозата ще увеличи ИР?

# 178
  • София
Здравейте пак. Тази сутрин го изпратих на изследвания. Допълнително си е пуснал и ПКК. Ето резултатите. До колкото разбирам няма ИР, по-скоро трябва да обърнем внимание на черния дроб. Не че ММ мисли да предприема нещо, но поне до личната ще ида да видя какво ще каже.
Скрит текст:

# 179
Браво, че е отишъл.
Все пак е някакъв ориентир за общото му здравословно състояние.
Чернодробните са високи, но нито холестерол, нито кз са извън норма.
Тук се стремим и инсулинът да е около 5, но това е в идеалния вариант.

Невето, вчера си взех карамфил на клечки. Бе това е голяма гадост, еее, че си го набутах в устата в градския транспорт и почна да ме бочка, нито да го изхвърля, нито да го държа . Докато слязох, омекнало хаха. Как му се свиква на това , дай акъл. Все едно членестоного имах в устата.

Общи условия

Активация на акаунт