💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 3 (11.09 - 18.09)

• 76 177
  • 1 726
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Хах, сега ви чета и какво да видя, пишете за неща, които не съм гледал. Реално бях изтървал последните 15 минути. Мисех, че скандала между Куков и Генчо на масата ще е от днешния епизод, ама така е като гледам рано сутрин не изпил си кафето. Сега изгледах всичко.

Жени колко хитро финтира Фифо на масата. Абе, Фифо трай си или послъжи, баси, много се нервирах. Добър ход на Жени ама много ме ядоса значи. Дано продукцията на прецака Фифо, както стори с Юлиян в сезон 1. Много е добър, много комплексен. По-добър е от Стратимир от сезон 3 и засега дори дръзва да спори с Юлиян, но още е рано разбира се. Но е наслада да се гледа Фифо. Нещата му се отдават по един естествен начин. Точно в това е разликата между него и останалите. Ех, ако имаше още трима, четирима като него, ама къде ти...

Куков е много забавен като се ядоса, начина му на говорене и реакциите са един път. Има шанс да блесне в някой комедиен сериал. Има заложби. 😂 И Генчо е хитър обаче. И той като Жени леко и технично финтира и подпали късия фитил на градинаря. На 32 г. е последно. Утре ще блесне с ''умения'' и в градината. Ахахаха, не го пипайте Куков, да има кой да ни разсмива. 🤣

Не ми хареса капитанската битка от промото. Аз промота рядко гледам, само когато няма някоя много важна битка, като за вторник например. Някакви топчета и домино. А имаме трима яки мъжаги. Тъпо, много тъпо. Макар че то в повечето случаи капитанските битки са си такива, по-статични.

Относно грошовете. Официално изчаквах епизода от понеделник и за това не ги отразих в началното мнение на темата. Ами да, явно от този сезон ще дават грошове само на победилия в елиминационния дуел, което не е справедливо според мен. Дано само не дадат в петък 50 гроша, че ще стане голям скандал и ще е директна балтия спрямо Филип.

# 376
  • London
Зачудих се аз снощи коя от червените се изцепи, че била едно към едно със Елизабет или някой за нея го каза?
Но ако е била Елица...аз лично засега почти не мога да я хвана в действие и чак толкова да се впечатля. Е, снощи подреди пъзела съвсем сама вярно. Пухи беше просто като поставка на два крака.

Вчера пъзела бе лесен, от тези дето детето ми решава от 4 годишно. 😅Засега само пъзела дето нареди пръв Касим реално изискваше логика и по-сериозна мисъл.

Зачудих се аз снощи коя от червените се изцепи, че била едно към едно със Елизабет или някой за нея го каза?
Но ако е била Елица...аз лично засега почти не мога да я хвана в действие и чак толкова да се впечатля. Е, снощи подреди пъзела съвсем сама вярно. Пухи беше просто като поставка на два крака.
Когато Михаела минаваше трасето, от "Непобедимите" коментираха колко добре се справя и Елица каза "тя е като мен - комплексна". Тук във форума Елица беше сравнена с Елизабет, по-скоро по характер.

Не намирам прилика честно казано. 😅

# 377
Laughing Този стопанин изглежда все едно някой му е опрял пистолет зад кадър и го е заставил да участва във формата, много е стреснат! Trollface
На мен ми прилича на кентавър.

# 378
  • London
Laughing Този стопанин изглежда все едно някой му е опрял пистолет зад кадър и го е заставил да участва във формата, много е стреснат! Trollface
На мен ми прилича на кентавър.

Хах да, ама депресиран такъв....🤣

Колкото до тройката - Илиян, Фейгин и Мани, не са ми особено приятни. Първо, че Илиян излъга на масата, че съвсем спонтанно решил за кой да гласува както и останалите. Помня добре, че ги събираше и шушнеше, правеше схеми. После очаква някой да му обяснява какви грошове е взел след битка. Ми и аз на тоя дето шушне зад гърба ми и ми е приготвил секирата не смятам, че дължа обяснения.... Видяхме ги вчера на лодката, не могат да бутат, нямат сила, пълен смях. Има много наистина слаби звена в това племе и да се крият зад 1-2 по-силните си играчи очевидно им е идеята, а ако случайно се разделят с тях не знам накъде ще ги отвее вятъра....😅по поречието на реката до претопяване. Съвсем нагло вчера се хилеха да пращали все Вики на номинация и дуел, те там за украса ли са?

# 379
Коя беше тази от сините която вместо да гребе се клатеше на дървената греда. Женската версия на барон Мюнхаузен (да се хванеш за косата и да се измъкнеш от блатото).
Двойка по физика. И на другите 5 човека, които са те лайкнали. Това, което правеше, наистина може да задвижи лодка и няма нищо общо с барон Мюнхаузен. И даже вероятно помага повече от гребане с една длан.
Имаш право да раздаваш двойки, ако можеш да посочиш грешката. Хайде да те видим.

Казват, че експериментът е царят на доказателствата, а аз съм тествала това нещо, понеже някога намерих подобен пример в една книжка наречена "Кентърбърийски главоломки". И да, работи, но няма мотивация да организирам и заснемам експеримент Simple Smile
Затова потърсих в нета, но за съжаление май не търся правилно и не намерих точен пример. Най-близкото до случая е това:
https://homework.study.com/explanation/suppose-you-are-on-a-cart … ch-direction.html

Ако човек се мята ту в едната, ту в другата посока в лодката ефект няма да има. Освен това в случая от снощи енергията, с която се бута, е много по-голяма от енергията при оттегляне заради разликата в скоростите. Също така при бутане силата е насочена право напред, а резултантната отива по тялото и краката надолу в дъното на лодката, а и се поема от тялото, така че нямаме изравняване.  Като в примера горе - ако топката е идеално еластична и се удря ту в едната стена, ту в другата ефект няма да има. Но топката удря с пълна енергия стената, обаче част от тази енергия се губи като топлина и отскача с по-ниска скорост и евентуално даже пада почти отвесно на пода.

П.П. нямаше да пиша заядливо, ако не отговарях на заядлив пост по отношение на госпожицата в лодката.

Клатенето не правеше нищо по думите на мъжът ми физик - със заклащане напред помагаш (уж), но назад, дърпаш назад със същата сила и съответно нищо не правиш - ефектът на люлката. Беше пълна глупост това клатене и си беше точно имитиране на дейност.

Мъжът ти е прав по принцип и щеше да е прав и на практика, ако ставаше дума за същата сила. Обаче нямаме такова изравняване - напред тя буташе с всичка сила и с максимална скорост, а се отдръпваше бавно. А енергията зависи от скоростта на квадрат. Тоест нямаме ефект на люлката.

Вече колко реален ефект ще има с оглед на голямата маса на лодката и другите участници и нейната малка маса е друг въпрос. Но ако не може да се дореди да гребе с ръка (и от това няма много полза) или и е къса ръката за да стигне до водата, то по-добре така, отколкото само да се вози.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 14:33 от Черна станция

# 380
  • София
Куков е смешник - като малък безпомощен, но злобен пинчер. Некадърен, но за сметка на това нагъл. Егото му заема двойно повече място от него самия. Най-тъжното обаче е, че явно наистина си вярва колко е велик, а отстрани изглежда като френско петле.
Да, и Генчо понатисна, но не може да си почиваш на платформата 15 минути и после да се сърдиш като ти кажат, че си основният виновник за загубата на отбора. Жените се справиха далеч по-добре.

# 381
Мирела ми напомня на Кая Скоделарио от преди 10тина години.

# 382
  • Буркина Фасо
и според мен в случая клатенето в лодката не вършеше никаква работа.
да не говорим, че колкото и да има някакво забутване напред вълните го връщаха назад.
морето надали е добър вариант за доказване на някакви си физични закони. трябва им за кратко време да изминат определено разстояние. може би ако всички бяха във водата и да бутат вече по-леката лодка с повечко сили щяха да имат успех.

# 383
Резултатът от всички експериментални бутания на сините със залюлявания, плацикане с краче и ръчички си беше очеваден Grinning Надявам се са си взели поука за следващия път.

# 384
При сините и лодката проблема беше, че не се придържаха към това, което бяха решили да правят по време на обсъждането на играта. Нервите, напрежението, умората и паниката ги обзе всички в този момент. И тук се видя ясно липсата на лидерски качества при Гого, защото той беше човека, който трябваше да се намеси и да въдвори ред в редиците им.

# 385
Разбирам , че предаването има нужда от спонсори, но като чуя palms bet арената и прихвам да се смея 😂

# 386
  • Sofia
Аз ли нещо съм пропуснала,или правилата в началото не бяха точно такива?
Доколкото разбрах,един от жълтите трябваше и да плува,и да е на пъзел,а не някой да минава два пъти по трасето.
Но пък наистина лодката им беше най-далече и имаха повече плуване от другите.
Груба грешка с поставянето на Мирела на последен пост.
И браво на Валерката.Него също го причислявам към силните този сезон,заедно с Фифо и Гого.Макар на Гого плуването да не му е най-силната страна.Зорница плува доста по-правилно от него.Георги изобщо да не го споменавам,уникален е.
Между другото,на Валери също му се превъртя веднъж ключа след първото скачане.Добре,че успя,мислех,че ще му е доста трудно.

А Виктория от чисто благородство предложи да подава части на Касим на пъзела,за да се докажели другите,не щото не може да плува...Wink
Цецо беше комичен по трасето,но едва ли ще го номинира.Все пак имат още игри до номинации /ако стигнат до такива/,все ще има още някой не толкова добре представил се,ще си намери оправдание.

п.п.Елица как реши,че е същата като Михаела?!

п.п.п.С оглед на стратегическата играи аз смятам,че водещите не е нужно да осведомяват кой какви награди е спечелил.
Това,че другите не са се сетили,няма да го коментирам.Wink

# 387
Куков като заговори ми е същиЙ Карамазов.
Понякога имам чувството, че слушам Сървайвър зад кадър. Grinning

Голямата плувкиня Евгения как се пльосна по корем... да й имам претенциите.

# 388
# 389
Голямата плувкиня Евгения как се пльосна по корем... да й имам претенциите.
Много странно се извиваше при скок Simple Smile
И в тело го докарва на състезателка по вдигане на тежести … ниска, набита, с голяма “перспектива”

Общи условия

Активация на акаунт