Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 345
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 330
Ако игликата е от 1300 мг., повечето производители пишат, че дозата е 1 капсула два до три пъти дневно (на Now Foods, Nature's Way ). Аз пия трите капсули наведнъж по възможност с по-мазна храна, за да може да се усвои по-лесно.

# 331
Ако игликата е от 1300 мг., повечето производители пишат, че дозата е 1 капсула два до три пъти дневно (на Now Foods, Nature's Way ). Аз пия трите капсули наведнъж по възможност с по-мазна храна, за да може да се усвои по-лесно.
Имате ли някакви нежелани реакции от страна на стомаха - гадене, повръщане или други реакции?

# 332
Felicity King, никота не съм имала неприятни реакции след приема, нямала съм дразнене и други подобни. Гледайте да е по време или след хранене. Denis беше писала преди в някоя от темите, че "на 2-3 МЦ е добре да се прави почивка поне 15-20 дни". Аз на 3 месеца съм правила почивки, обикновено по-кратки.

# 333
Взех си корен от сладък картоф, дано помогне. От няколко дни пия рута скорбин, калциум фосфор С и капсули витамин С и все едно нищо. Обилно, корема ми се е подул и ме натиска.. И това след дуфастон 3 по 1 , който пък не спря цикъла, но поне беше слаб и сега след като го спрях 6  дни преди датата на нормален цикъл става нещо страшно... Пак ли да започвам промолут се чудя... От няколко години съм така. Вечно киста и хоп промолут..

# 334
Аз имах задържан фоликул и ми закъснея доста-46дни. Изписа ми Примолут, не го пих, дойде след 1 ден сам. Вчера ходих на ехо пак-нямаше нищо.

# 335
Здравейте, все още ви следя, но вече не съм за тук Simple Smile Направих 50г. и една година без цикъл. Иначе откакто пия Ремифемин , нямам вълни и заспивам вечер. Нз. докога да го пия. Не смея да рискувам да го спра, и в повечето случай го пропускам вечер.

# 336
Моите вълни отшумяха напълно, нищо не съм пила за тях, бяха за около 4 месеца в горещините. Последно април имах МЦ, а те се появиха в края на юни.

# 337
Късметлийка.
Моите са 4 години в горещините повечко в хладните месеци по-малко. Вчера вечерта темп паднали, ММ задрямал в хола. Аз сама в спалнята. По едно време ме залива вълна и аз се събличам. Както и ме заварва посреднощ ММ като се промъква да спи. Каза че в спалнята е било Сибир, а аз бях дюбидюс. Той се преместил на спи при синковеца. А аз само се отвивах и завивах. На байер илача за вълни не ми помага, или съм на плацебо или просто не ми действа. Сънят ми е отвратителен като общо но няка оцелявам. Не знам обаче колко ще издържа още.

# 338
_re_ge, при мен явно е временно затишие, плюс това имам различни видове вълни. Някои само ме загряват, без да се изпотявам. Например си лежа на операционната и чакам да ми сложат упойката - и хоп, една вълна. Чак ми стана смешно...
Другите "ефекти" на състоянието ми повече ме притесняват- подуване на корема, забравяне, трудна концентрация, липса на мотивация, отоци, напълняване, проблеми със зрението и т.н.

# 339
Дали сте ползвали като Фитоестроген Ленено семе? Как си го приготвяхте? Четох, че е със по-силен ефект от соята.

# 340
Купи си тахан от ленено семе.

# 341
Преди седмица започнах да пия билковата смес №20 на Здравница и днес ми дойде. Дали е  от билките не знам, но се зарадвах и успокоих.

# 342
_re_ge, при мен явно е временно затишие, плюс това имам различни видове вълни. Някои само ме загряват, без да се изпотявам. Например си лежа на операционната и чакам да ми сложат упойката - и хоп, една вълна. Чак ми стана смешно...
Другите "ефекти" на състоянието ми повече ме притесняват- подуване на корема, забравяне, трудна концентрация, липса на мотивация, отоци, напълняване, проблеми със зрението и т.н.

В проучването в което участвам с класифицира ли вълните на три вида:
-леки - само с загряване, при мен нощем в областта на кръста.
-средни - с изпотяване но можел да продължиш дейността си без да спираш
-силни - с изпотяване и спиране на дейността  ( от тези дето нощем се будул мокър и не можеш да заспиш)

За операционната - и при мен има засилване на вълните при стрес. Стават повече, по-осезаеми.

Всички други екстра ги имам в пълен състав. И даже повече.

# 343
_re_ge, аз преди години понякога се загрявах само в областта на лицето, но не го свързвах с вълни, малко след като навърших 41, явно още тогава е започвал процесът, заедно с подуване на корема и скъсяване на цикъла.
Тази година 49-ия си рожден ден (в края ня юни) посрещнах с няколко вълни, то беше и доста горещо, четох, че и от жегите се провокират вълните още повече. Като чета информацията ти за класификацията на вълните, за която благодаря, излиза, че моите в продължение на 3-4 месеца бяха предимно средни, по-рядко леки и силни. През август в Неапол, когато беше 45 градуса, беше върхът на вълните денонощно. Сега нямам толкова масово , но не изключвам да зачестят, общо взето хладното време е доста по-благоприятно.
Не живея с мъж за добро или лошо, така че ти съчувствам, че трябва да се съобразяваш или той да се съобразява, а по-притеснителното всъщност е, че на тебе ти е зле. Дано да имаш облекчение скоро, на себе си пожелавам същото.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 19:17 от Rosita

# 344
Росита
Ние се шегуваме с мъжа ми, че все не можем да се напаснем. Допреди да ме подпочне предменопаузата бях ужасно зиморничава - ръце крака ледени, вечно парното надуто, в спалнята като баня, лятото надвечер с жилетка, половин година спях с вълнени чорапи. Откак на 50 ме подхвана меното се сменихме, все ми е топло, отварям прозорци, в спалнята ледник, спирам парната, не нося шапка. Мъжът ми се оплаква че съм щяла да го простудя...

Поруменяването на лице деколте го имах съвсем в началото. То ми беше един от първите признаци, както каза със скъсяване на цикъл, при мен имаше и размиване на талията. Това е било някъде 42-45 г. Другите екстри дойдоха вече на 49.права си че  на горещините и вълните си бяха повече и го имаше и през деня. Аз си представям че хормоните са тези които осигуряват обратната връзка, ако навън е топло, ти се повишава температурата, в следствие хормоните включват механизъм за намаляване на температурата. Сега хормоните ги няма и като е топло навън на теб ти става още по - топло.

Общи условия

Активация на акаунт