Професионални серии за коса - тема 157

• 69 802
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, имате ли впечатления от този шампоан? Приятелка ми го препоръча, че само с него не й се омазнява косата? Благодаря!

# 316
  • Бургас
yoliiiiii, повече от месец ползвам Аlfaparf scalp renew shampoo. Усещането е много свежо, за чиста коса и скалп, не се омазнява косата след него, дори мисля, че издържа ден повече в сравнение с друг шампоан.

# 317
За нежен шампоан препоръчам този за боядисана коса на Loreal. Дори при всекидневно ползване не ми изсушава скапла или дължините.

Въпросче имам Simple Smile))
Препоръчайте ми изпитани стилизанти за обем. За обем тупирам косата си съвсем леко и пръскам лак, но ми се ще нещо друго да ползвам като метод за придаване на обем. Косата ми не е тънка или рядка, но дълга гъста и много тежка и към корена нямам обем.

# 318
Да споделя едно преживяване дами.
Влизам вчера в Златна рибка, МОЛ Галерия Бургас. Правя си тест на скалпа като съм решила да закупя поне 2 продукта. Теста не беше по правило, защото не знаех, че косата трябва да бъде измита не по-късно от 24 ч. Както и  да е консултантката беше категорична,че скалпът има нужда от дълбоко почистващ шампоан  Дотук добре. И се почна:"Препоръчвам Лакме"
Аз обяснявам,че съм купувала няколко продукта на марката и не съм била много очарована Тя обаче твърди, че не съм ги използвала правилно или са били неподходящи за мен. Съгласявам се, но отново посочвам марки, от които съм доволна:Керастаз, Филип Кингсли,Мороканойл.
И отново отговор не от нейна страна. Много са тежки за Вас.Лакме са вашите подходящи продукти!/Боядисвам се в рус цвят и определено кожата на скалпа ми е суха, защото и на 3-4 дни косата не е мазна видимо./
Е,излязох си.

# 319
  • Бургас
Може да пробваш с пудра. Не знам дали е подходяща за тежка коса като твоята обаче. На мен фризьорката ми препоръча. Не помня нейната каква марка беше, аз си взех Taft.

# 320
За обем любим ми е спрея на Tigi Queen For A Day. Освен повдигане добавя и плътност, без да сплъстява или да лепне. Друг, който харесвам е на Lakme. Не препоръчвам този на Филип Кингсли. Ужасно усещане, пръсках го само в корените, но успяваше да ми оплете и сплъсти цялата коса.
Другото, което може да пробваш е да нанасяш пяна за обем. Препоръчвам тази на John Frieda.
На суха коса много харесвам текстуриращия спрей на Марокайол. С лека към средна фиксация е и не втвърдява. Сухите шампоани на Батист и пудрата за обем на Balea също са много добри.
Моята коса е с тънък косъм и нормална гъстота, дълга е до кръста. Косата си тежи и колкото и стилизанти да й се сложат почти е невъзможно да се задържи обема в корените.

# 321
  • София
Аз продължавам да се чудя откъде на Джойко им изскочи славата на много агресивни!? Към днешна дата имам само К-Pak Cоlor Therapy серията, но през последните 15 год съм купувала и други техни шампоани и не помня някой да ми е направил впечатление като агресивен. Но е вярно, че и почти не мия дълго с един шампоан, че да разбера.

Дойде от един пост по-напред в темата как били много агресивни за скалпа.

За съжаление често в темата влизат хора които не са много наясно с това което е обсъждано, искат препоръка за конкретен моментен проблем, изкупуват насляпо всичко за което прочетат, че е ефективно и после олеле. Затова и следват оплаквания как им е долъл тебък шампоана или са направили реакция. Има хора с дерматит, чувстителен скалп и тн.... Ами разбира се че ще дойде агресивно за тях? особено пък за коса която не е третирана.

Аз самата имам чувствителен скалп към мазен и ползвам редовно джойко и керастас но редувам и с други шампоани разбира се и така намирам баланс.
Шампоаните, които тук се препоръчват за скалп от типа на меди при мен действат много по зле от джойко, косата ми става на изгоряла топка слама , така че всеки е индивидуален и няма обща панацея подходяща за всеки. Пробва се редува се и се намира баланс.
Някои харесват меди аз не. Други харесват лалга аз не. Това не значи че меди и лалга са лоши шампоани, а че не са подходящи за нуждите на моята коса.

# 322
Като говорим за агресивни шампоани искам да попитам, кои съставки ги правят такива? Аз знам, че основно наличието на сулфати SLS / SLES дразни скалпа и силните парфюми. Кои други съставки (на теория )  се водят агресивни?

# 323
  • Варна
Leli bebe Много пъти съм казвала,че мацките в Рибата имат явно таргет на Лакме Grinning. Ама просто обожавам да ми го набутват за щяло и не щяло.  Отдавна не ги слушам какво ми говорят.

# 324
Знам, че темата е за професионални продукти... За косопад и аз съм ползвала сумати продукти.. Златни рибки, Нотино  😃.. Бях ги изкупила.. От някой продукти никакъв ефект.. Ако искайте ми вярвайте, но си взех най обикновен шампоан на Милва с хинин 😃.. Ами спря ми косопада, плюс расте си 🙄😁

# 325
  • Някъде там
Както сте на тема джойко, да попитам коя е най-хидратираща им маска?
K-PAK INTENSE HYDRATOR или MOISTURE RECOVERY?
Вчера използвах последното си количесто от Керастаз Генезис балсама(обожавам го).И се чудя с какво да го заменя.
При мен балсама се държи като много хидратиращ, ако не намеря  с какво да го заменя ще го поръчам отново.

# 326
Ползвала съм и двете и Moisture recovery е любимата ми хидратираща серия. След много похвали тук пробвах на няколко пъти Ф Кингсли ( в различни периоди) - никак не ми допадна и след всяка несполучлива покупка отново се връщам към Джойко МР Simple Smile

# 327
След терапия Олаплекс удачно ли е да ползвам шампаона за блондинки на Керастаз и маската Терапист?

# 328
Аз самата имам чувствителен скалп към мазен и ползвам редовно джойко и керастас но редувам и с други шампоани разбира се и така намирам баланс.
Шампоаните, които тук се препоръчват за скалп от типа на меди при мен действат много по зле от джойко, косата ми става на изгоряла топка слама , така че всеки е индивидуален и няма обща панацея подходяща за всеки. Пробва се редува се и се намира баланс.
Някои харесват меди аз не. Други харесват лалга аз не. Това не значи че меди и лалга са лоши шампоани, а че не са подходящи за нуждите на моята коса.
+1

Както сте на тема джойко, да попитам коя е най-хидратираща им маска?
K-PAK INTENSE HYDRATOR или MOISTURE RECOVERY?
K-PAK INTENSE HYDRATOR

# 329
Момичета, понеже тук често се коментират добавки, си позволявам да попитам. Биотин в каква доза приемате, по кое време на деня, на гладно или с храна и с какво не се комбинира? Спомням си, че имаше доста специфики при приемането ми, но съм забравила какви бяха.

Общи условия

Активация на акаунт