Професионални серии за коса - тема 157

• 69 739
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Точно от същия шампоан на Керастаз аз пък съм много доволна, косата е с блясък, не се омазнява бързо и е мека. Явно на всеки различно се отразява…

# 391
Имам молба към момичетата, които са ползвали коментирания озаряващ шампон на Керастаз и дейли шампоана за блондинки на Кингсли ( помня, че и той е харесван тук)- бихте ли ги сравнили като ефект, кой по-добре избистря цвета и въобще като усещане, кой е по-добър за честа употреба и изсушават ли косата?

# 392
Аз не се харесах с Филип кингсли ,свали ми мата  ,нищо ,че не беше скоро правен ,силна химична миризма ,която после се чудих как да поправя, озаряващия имах травъл нищо особено ,но ми хареса като ежедневен, а матиращия керастаз ми е топ ,много хубаво матиране прави и не изсушава толкова много.
Да споделя ,да не прибързвате с размените, бях избутала на вътре в шкафа филъра на олиосета,страхотна коса ми направи ,а и олиото на ланза, също изобщо не ми харесваше ,а сега супер ми заглажда и през деня като прекарам пръсти още е мека.
Търся съвет все още за серията за боядисана коса на керастаз ?

# 393
Да, и аз давам втори и трети шанс на продукти, които не са ме впечатлили, желателно в друг сезон и при различни нужди на косата.

Серията на Керастаз за боядисана не съм ползвала, но да спомена с добра дума серията на Алтерна за боядисана коса.

# 394
След цялота мрънкане влизам с добро 😄 вчера нацелих някаква комбинация, която даде разкошен резултат на моята коса - шампоан Екстеншънист, балсам терапия Ресистанс, преди сушенето спрей 25 на Редкен и жълтата коприна на Чи… косата ми слегнала, прибрана, в оформени кичури - абе имаше вид сефте след изрусяването 🤩 знам, че куца топлинната защита в схемата, но уж спрея е с такава, та реших че за засушаване със сешоар само ще стигне 😗

# 395
Здравейте отново 😘 Косата ми е дълга до кръста , изрусена до ниво 10 , тънък косъм , иначе има гъстота , много права . Дълго време използвах хидратиращи продукти , които я сплескваха , но изглеждаше някак здрава . Започнах да третирам с протеинови продукти , които ми се отразяваха страхотно . В последно време обаче косата започна да става много суха , изглежда като накъсана . Фризьорката ми отряза три пръста , защото започна да се заплита в краищата , независимо от финишите , които слагам . В предния ми пост споменах и за косопада , който започна . От години чета темичката и влога на Принцесата и реших да направя терапия с Олаплекс 3 , взех си ампули Напура за косопад , имах шампоан Архитект (любимец) и маската на Марокан с кафявата капачка . Изгледах и изчетох сумати неща отнасно как правилно да използваме Олаплекс за да действа наистина . В крайна сметка измих косата само с вода ( ако съм слагала някакви стилизиращи  продукти - лак за коса , пяна , кристали и т.н , трябва да се измие един път с шампоан ) . Подсуших с кърпа и нанесох по цялата дължина от корена до връхчетата . Не знам дали сложих достатъчно , моята коса буквално го изпи . Намерих го на промо в make up на 43 мв. Постоях един час , после измих с Архитект ( по метода на Принцесата - двукратно шампониране , разреден с вода ) , нанесох Марокан , постоях и с нея . Преди да изсуша , сложих от ампулата Напура на скалпа . Тук съм в голяма чудене … цялото количество ли трябва да изразходя , защото според мен е много . Изразходих по-малко от половината . Накрая завърших с крема на Олиосето - all in one . Не мога да ви опиша колко разкошна коса се получи . Извинявам се за дългия пост . Имам въпрос - колко време трябва да се използва Олаплекс ? Ефектът запазва ли се и след като не се използва вече ? Също и ампулите на Напура - колко време се използват ? Благодаря Ви , страхотни сте , научих толкова полезни неща от Вас 🌺

# 396
  • София
Доколкото знам терапия на олаплекс се прави с стъпка 1 и 2 а не с 3. Не че с 3 не може, но класическата терапия е с  1 и 2 и те според мен са по силни.
Виж блога на магнолия във фейсбук hairholic там подробно е описано всичко за оlaplex

# 397
Благодаря , Melisande . Аз до колкото разбрах от всичко изчетено , 1 и 2 са за салонна терапия , а 3 за домашни условия , но ще погледна и блога на Магнолия . На редовна цена този Олаплекс ми идва малко скъпичко , моята коса е дълга и гълта много продукт . Ще редувам с colorphlex и еластисайзъра . Преди мажех с боя само в корена , два пъти годишно освежавах дължините . Започнах да мажа и дължините с разредена боя и нисък оксидант , обаче много ми се накъса косата . Явно аз не правя нещо както трябва …

# 398
Момичета, има ли доволни от този спрей, върши ли работа за бърз растеж?

# 399
  • София
Благодаря , Melisande . Аз до колкото разбрах от всичко изчетено , 1 и 2 са за салонна терапия , а 3 за домашни условия , но ще погледна и блога на Магнолия . На редовна цена този Олаплекс ми идва малко скъпичко , моята коса е дълга и гълта много продукт . Ще редувам с colorphlex и еластисайзъра . Преди мажех с боя само в корена , два пъти годишно освежавах дължините . Започнах да мажа и дължините с разредена боя и нисък оксидант , обаче много ми се накъса косата . Явно аз не правя нещо както трябва …

Ами не че ти не правиш а според мен не е ок.
И аз го направих по съвети от форума и косата ми много се изтощи, хем ползвах смесица от 1.5% и 3% + олаплекс.
Повече няма да си правя такива експерименти че на места така се беше изстънила и оплела че рязах сама с ножица

# 400
  • Варна
Съншайн много си ти е правилна терапията само това двукратно шампоаниране с архитект е малко излишно. Ако ти се получава хубава пяна на първото второто го спести на скалпа.
 Можеш да си правиш терапии с Олаплекс 3 веднъж седмично без проблем. Той е домашна грижа и щом ти харесва си го ползвай. На тънка изрисена коса,че и дълга до кръста мазането ежемесечно даже и с нисък оксидант не е Ок. Аз правя просто обливка с много разредена боя от тая,с която боядисвам корена,но моята коса носи и нямам проблем. Обливката е буквално изливам купата 5мин. преди да измия,разтърквам и плакна. Никакво клечане с боя по дължините.
 Колорплекс не е по-бюджетен от Олаплекс,но ако ти е по-изгодно да го ползваш няма лошо. Прави пълна терапия няколко пъти подред. Разлика ще забележиш несъмнено.
 Противокосопадните на Напура е хубаво поне месец да ги ползваш на всяко миене. Аз мия два пъти седмично и 4 ампули ми стигат/по половинка на миене/.

# 401
Брагодаря , Принцеса ! Аз по същия начин разреждах боята и стоях 5 мин , но се накъса Sad Дано успея да я оправя.
Melisande , а на мен няколко кичура около ушите направо се скъсаха

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 15:51 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 402
Здрaвейте, взех си зa пробa , след товa квратиновата нa Медавитa дaли ще е добре ? Другата ми опция е блондинския шампоан на Керастаз и маска Терапист?

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 11:41 от Candy_girl

# 403
  • Бургас/Пз
Момичета, подариха ми шампоана на Керастаз Генезиз. Много ми хареса първите две измивания. Според вас балсамът от същата серия ли да го комбинирам?? Малко ми идва над бюджета 50-60лв за балсам... Та, ако имате някое по-бюджетно предложение ще съм ви благодарна. Може и маска да е.

# 404
За блондинския шампоан на Керастаз - озаряващия, бях писала по-напред - и на мен много ми раздразни скалпа, а по принцип не ми е проблемен. Иначе избистря разкошно цвета. За утежняване - не усетих, но аз имам много обем в корена и нещото трябва да е зверско, за да стане тежко.

Sunshine много ти благодаря за споделеното, записвам в списъка с тестовете 😋

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:26 от Sensaya

Общи условия

Активация на акаунт