В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 38 118
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
Първи ден! По математика госпожата надлежно им обяснила, че този предмет не им бил важен защото не бил профилен.😳 Доживях и това да чуя.🥴 На обед получавам съобщение от набора ,, ще закъснея, целия клас ще ходим в мола".
Интересна година се очертава. РС ще имат на 20.09.

# 106
Такааа, след първия "истински" учебен ден...
Няма да правят преговор, но ще има входни нива🤪
Да не се притесняват, всичко ще е Ок🤪
Могат да рисуват по тетрадките... За предпочитане да е нещо свързано с предмета 🤪
Да се пуши на 1метър от оградата 🤪
По Математика да си напишат на корицата 8 формули, а който не знае таблицата за умножение - да си я напише на последната страница 🤪
Домашно по Мат давала само в петък, а в понеделник не давала контролни, но на изпитвания може да си помагат с тетрадката 🤪🤪🤪
Изобщо... Всичко е точно🤪🤪🤪
Ако някъде се учи по-малко от при нас... Да дойде, за да го почерпя🍻🍻🍻

# 107
  • Бургас
В Школо, с две деца, възможно ли е да се виждат и двете едновременно (както когато бяха в едно училище) или се вижда само едното дете, после сменяме отгоре Роля за другото?
Аз трябва да превключвам от ,,Училище,, и от там ми излиза съответният профил на детето.
Не може двете наведнъж,щом са в различни училища.
Вече сме с домашно по немски. Азбуката и още нещо си,не разбрах какво.

# 108
  • Варна
Кратък разказ за днешния ден. Звъни тийна, ей така, да попита какво има за обяд, щото аз съм на работа, той вкъщи, а тавата с яденето се е скрила във фурната. Питам аз как беше, вий хайст ду, вкарвам аз нещо на немски. А той - "Ааааа, не, ние само азбуката взехме, и писахме някакви думи"

# 109
  • Майничка
Ох, моята разказва, и вчера, и днес, аз слушам уж с половин ухо, ахъмкам, и по едно време долавям "... и взехме азбуката ...". Веднага наострям уши, докарвам стойка на ловджийско куче и изкомандвам: "Почвай!".
И получавам реплика: "Казах ВЗЕХМЕ, не НАУЧИХ." Естествено, наложи се да я научи набързо. 😁
Но днес беше пушка - стана преди алармата, да се гримира така, че да не си личало, че е гримирана! Това дете не е от мен!

# 110
Слагам в скрит, тъй като е дълго.
Скрит текст:
Моето поспаланче останала впечатлена оооот, учителката по БЕЛ. Такива хубави работи им разказала, пускала бъзици ( по думите на мойто, била шегаджийка ). Казала им, че ако следващата им се падне класна, щяла да направи от тях един от най - сплотения клас. При нея нямало шест - пет, оценки пишела по справедливост. Ако не им достига за 5 да кажем, щяла да им си пише 4, хич да не и съ молЪт. Имало някво момиче, харесвала я като цяло, но не била с протекции. Един път им дала стихотворение наизуст да учат. Таз се заинатила и не го научила ( била пълна отличничка ), изпитала ги, съответно и нея, който го е научил, си му пишела съответната оценка, на това момиче писала 2, примолила се, ама нъц, учителката не поддала. Седнала, научила го за два часа, вечерта, на следващия час и го казала, писала и 6, ама 2 си останала. Като я питала защо е направила така, девойката казала - ядосах се на мама, и затуй. Иначе вместо класната, тя иззела функцията по опознаването. Казала им - вашата класна няма да го направи, затова аз ще я замествам за това нещо. Поопознали се, всеки казал - имената си, къде учи, и кой му е любимия предмет. Нито едно нямало, което да каже БЕЛ, а и учителката ги предупредила, да не казват нейният предмет, само заради нея. Два дена ще има БЕ, и един ден Лит., защото им казала - когато имате два часа в един ден ( блок часове ) ще е Лит., а когато е един час в деня ще е БЕ. Класната пък им казала, че всяка седмица ще правят тестове.
Когато търсихме учебниците по БЕЛ, жената каза, че за първи път и ги търсят. Оказа се, че учителката така решила, защото хем са по - мънички, хем са по - тънички. За тетрадката, предпочитала да не е спирала, но щом са си взели такава, нямало проблем, каквато им харесва, с такава да са. Едната половина по БЕ - за работа в клас и д.р., другата половина съответно по Лит., в случая със спиралата, само да сложели нещо с което да си личи откъде почва Лит.. Еееехххх, къде беше таз жена до сега, много ще се радвам ако тя им е класна догодина.  На мойта и викам, да и каже, да ми се обади, да си поговорим с нея. А учителят по ФВС се оказа готин първият час при него. Оставил ги да правят каквото си поискат, до края на часа. Част от момчетиите тръгнали да си ходят, моето и то след тях, други били в салона. Тя пък се зачудила защо звънеца бие по - рано, а то звънял като мелодия на някакъв детски часовник ли, какво ли, и взела, че се объркала. Ааа, и класната пък сложила кутията за телефоните, единствено моята си го е оставяла там, другите са си ги държали в тях. Брех, че изпълнително дяте съм имала. Да има кой да я командори само.

Гериии, оправна е, веднага те е контрирала. Право казва дятето, взели са я, не са я учили.

Радвам се, че и Ирчик, Ниниката, и другите се появяват по някое време да се разпишат.
Но има още дето не са се появявали. Дано са добре.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 06:57 от Тони ♒🍀

# 111
  • Бургас
Сега е времето и ние покрай тях да научим туй - онуй и някой чужд език 😜

# 112
Сега е времето и ние покрай тях да научим туй - онуй и някой чужд език 😜
Определено.
Моето ще поднови НЕ, чак следващата година. Дано да не забрави и малкото което беше понаучила.
Ще има да шпрехат гьотере - Я тебе очен гьотере люблю, тъй ли беше.

# 113
  • Бургас
Аз го зарадвах с немският,като му пуснах произношението на 555 😜😂 толкова минути ме гледа ,,умно,, 🤐
Замислих се,един ден или ще ни е благодарен за училището в което го приеха да учи или ще ни псува яко ! Мен и баща му! 😂😜

# 114
  • София
Аз го зарадвах с немският,като му пуснах произношението на 555 😜😂 толкова минути ме гледа ,,умно,, 🤐
Замислих се,един ден или ще ни е благодарен за училището в което го приеха да учи или ще ни псува яко ! Мен и баща му! 😂😜

И аз това се чудя и за нас и моя младеж!!!:sweat_smile: Sweat SmileSweat Smile Ама и той си знаеше какво животно е немският, де, така, че ще го гоня с пръчката, докато най-накрая не го научи! Laughing

# 115
  • Бургас
На моят английският му е труден. С руският се справяше горе-долу,идея по добре.
И според него "с немският ще ме довършите " ☺️🤐😂
Мързелът му през последните три години,ще му излезе много яко 🤐

# 116
  • Варна
И аз, като го попитах за азбуката, получих в отговор нещо като "ти да не мислиш, че аз нещо запомних". Уф, тези деца, значи. Иначе за немския не смее да се оплаче, щото планът му е да ходи в Дойчланд, но стане ли въпрос къде учи, не пропуска да каже "така ме накараха, аз не исках"

# 117
  • София
Ох, и моят е доста енергоспестяващ с ученето! Ако спестяваше така, като влезеше за се къпе в банятя, сигурно щях да пълня басейн всяка седмица. 🤣

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 22:39 от denizara

# 118
  • Бургас
А моят си правеше планове за Америка,при чичо си с тази специалност.
Но с този немски....
Ами,....не знам.

# 119
  • София
Децата днес започнаха, ние вече ги заклеймихме, че нищо няма да научат.😀 Колкото и да е, ще е повече от сега. Нека се адаптират първо малко.

Общи условия

Активация на акаунт