В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 851
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
Оххх, Валя, ще поживеем, ще видим... Дано ти си права Hands Pray
Вчера учителката, с която били 5 и 6 час ги освободила от последния, че ще завали... та да се прибират Bowtie
Материалите ще им седят там... Който какъвто учебник има може да ползва, тетрадките да са малки и може по 2 предмета...
Само по БЕЛ да е със спирала, че да късат каквото им поиска, та да не мъкне тетрадки. А входното ще е писане на текст, че сигурно не можели Stuck Out Tongue Winking Eye

# 136
  • Бургас
Моите и двамата пишат много грозно.
Особенно малкия. Това беше проблема му с класната му до сега. Еми,трудно му е да пише красиво. А може,когато има желание.
Големият пише печатно,но пак е грозно. То са едни страни изписвания на буквите....ум да ти зайди 😂
Днес ще се изпитват с баща си на азбуката по немски и 3-4 думи,които са взели.

# 137
И моя е в отбора по грознопис. Едни букви големи, други малки, криви та криви. Вчера ми обясняваше как да позная дали е написал m или n, едното имало една чертичка повече. Гледах, дзверих се, еми те почти еднакви. Малко m, го пише като M, но дребничко и то прилича и на n. 🤯😱 Ще го видя дали Госпожата ще му ги познае тези букви. 🤔😁

# 138
То и моят е от грознописците,ама той си го харесва,нищо,че едвам си го разчита.Така е надписана и уч.карта😉
Вчера и днес спа до 10.00,даже още се излежава с телефон в ръка,от утре да му мисли,първа смяна е и часовете започват от 8.00,което означава,че в 7 и 10-15 трябва да излезе,а за ставането..........Нямало да закусва,защото рано не му се яде,но щял да си носи нещо в раницата,че му става лошо понякога.За капак е и с ниско кръвно...

# 139
И моето е в отбора на грознопишещите. Толкова не се разбира какво пише, че дори и по математика е имал "пиши по-четливо". 3 и 5 обикновено само той си ги различава. Много страх брах за НВОто точно за това. Дали ще успеят да му разчетат. Но учителите явно са виждали какво ли не.
При нас тази седмица ударно започват с входните. Мда. Кога ще има ваканция:)

# 140
На 16-ти ги посрещнаха с входно.
Пише перфектно, след като за една вечер изписа забравено домашно - тетрадка за техническо писане.

# 141
Олелееее, ма вие конкурс все едно направихте, по гроснопис. Я не съ оплаквайте. И децата и учителите, щом успяват да разчетат,значи не е чак толкоз грозно. Аз преди доста време, много преди НВО - то, бях споменала тук, за едно от бившияклас. Горкото, освен чертички и вълнички, друго не пишело в тетрадките. За цифри и числа не знам как е било. Поспаланка е друга бира,тя толкоз ситно пише все още, пък буквите ,,а" и ,,о",хич не моат съ разберат. Има и други подобни. И по АЕ почна да ги заситнява. Горките учители, с очила, лупи, и всякви увеличителни стъкла трябва да се въоръжат, иначе ша има да съ мъчат, направо жал мъ хваща за тях.

# 142
  • София
Най-после стигнах да ви изчета и да пиша.
Спокойна, здрава и успешна година за всички ученици!
Откриването на учебната година и при нас беше много добре организирано.  Някой беше снимал чадърчетата с имената на децата - много красиво и създаваше чудесно настроение.
Младежът е доволен от класа на първо четене . Имаме си 9 момичета и 18 момчета (нещо такова). В бившия му клас бяха обратно и момчетата бяха сплотена групичка. На първия учебен ден се разпръснаха поединично.  Част от децата са си от училището и те тръгнаха с приятелите си, което е съвсем нормално. Постепенно ще се опознаят и надявам се да станат задружен клас.
Класната била спокойна и приятна за сега, но малко по-възрастна (прави паралел с досегашната). Тя е по немски . Часовете са на блокове, като имат 3 дни 8ч., един -7 и един 6. За блоковете не ми харесва,  че имат 2 часа физическо блок - би следвало спорта да е равномерно през седмицата. Във вторник имат 4 часа немски,  2ч. български и после пак 2 часа немски - мама мия, ще започнат да мислят на немски (а дано, ама надали).
 Първият ден на училище (петък) до един момент е бил супер. По немски са си приказвали общи и организационни неща с класната. По философия г-на бил много готин - възрастен, но говорел увлекателно, отново паралел с г-на му по история от старото училище. По Информатика пак общи неща. Но голямата изненада е била математиката - господина влиза, представя се ииии хайде сега да направим едно тестче с лесни задачки. Ей това му дойде като гръм от ясно небе. В старото училище си се подмотваха с преговор по 1 седмица до входното.Joy Е тук вече не се изказа ласкаво, по разбираема причина, ха-ха. Ще трябва да свикне,  че вече са в гимназията и учителите ще се отнасят като към големи хора, а не малки деца.
Такааа, подробно се отчетох. Даже дългичко стана, сега има вие да четете. Blush
Любовта забоксува - не били гаджета, а само приятели, това според девойката. А моят беше толкова окрилен, ама явно няма да има развитие.
Успешна учебна седмица на всички деца! Това ранно ставане ме съсипва. Утре съм на родителска среща.

# 143
Сутринта ще бъде 8 градуса. Нашият щял да ходи с къси панталони. Head Band

# 144
На 16-ти ги посрещнаха с входно.
Пише перфектно, след като за една вечер изписа забравено домашно - тетрадка за техническо писане.
Не правят ли преговор преди входно? Това 32-ро ли е?

# 145
  • Бургас
У дома ми се намират стари тетрадки по техническо писане 🤔
Ще взема да ги изкарам и да им ги дам да се запознаят с тях 😂

Имс,господина им по математика яко ги е метнал 😱

# 146
Здравейте, момичета,вашите деца ще взимат ли сега стипендия за отличен успех от дипломата на седми клас? В училището на синът ми казаха,че стипендиите са след 1 срок на 8 клас

# 147
  • София
Имс,господина им по математика яко ги е метнал 😱
Това да му е за урок! От 1 седмица повтарям да прегледа задачите, ама не, нали ще правят преговор. Слава богу, че изкара 5 (сутринта видяхме оценката). Беше голяма радост, че се беше спекъл Grinning Grinning
Както се вижда и другаде са им дали входно за добре дошли. Най-ме е страх по рисуване и музика, ако им дадат входни, че при нас по тези предмети не се учеше.
Windekind,  по какво е имало детето тетрадка по техническо чертане, стана ми много любопитно? По ТП, ли?
За стипендии при нас мисля, че има от 1-ви срок, доколкото видях стара информация на сайта на училището. Но им ги изплащат някъде януари или февруари. Какви са критериите не съм заглеждала, но се взема бала, а не дипломната.

# 148
За стипендии ни казаха ,че ще се вземе решение на съвет по-какви критерии ще се дават тази година ,но от кога не беше казато предполагам ,че и те незнаят.
За входно само г-та по предприемачество им казала ,че ще правят и всички деца казали ,че по този предмет не са учили ,тя останала изумена как можело и въпреки всичко ще правят.

# 149
  • София
boksii, при вас е съвсем крайна ситуацията. Как ще правят входно на неизучаван предмет? Направо им съчувстам на децата! Това в кое училище? (сори, но много, много не помня кой къде е приет, децата де, не родителите Stuck Out Tongue Winking Eye)

Общи условия

Активация на акаунт