В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 38 161
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • в очите на дъщеря ми
bora, честита и успешна да е девойката ти!

# 166
  • София
Бора, да ти е честита, здрава, успешна и винаги усмихната девойката!

# 167
Привет!
Аз минавам да се похваля, че днес след училище говорих 43 минути по телефона със синът ми, да ми обяснява всичко за класа и учителите 😀 ще го запиша някъде да се помни 😆

В Школо до сега само аз имах профил. Обаче сега виждам, че са създали отделно на мъжът ми и на детето, но за тях нямам имейл и парола. При вас така ли е?

# 168
  • София
Bora, при вас е много весело тези дни!🤗
Честита да ти е и порасналата умница-хубавица! Много здраве, късмет, успехи и добри приятели, с които да споделя всичко хубаво, което й предстои! Heart
Моята щерка днес беше по-благосклонна в преценката си за съучениците. Имало 2-3 момичета, измежду “зубърите”, с които се позаприказвала. Към момчетата за сега е предимно критична с едно-две изключения.
Скрит текст:
Въпрос: “Защо им е толкова трудно на по-примерните момчета да се разделят с тези ужасни черни мъхести мустаци?😳 Не стига, че се държат като в детската градина…”
Еми какво да отговоря? Припомних й, че и тя е имала необръснат брат в 8. клас. (Е, той не издържа дълго, защото тя му продъни ушите колко е грозен😂) Така че, майки на “примерни” момчета, да си знаете да ги подръчкате като му дойде времето😉
Иначе скромно се прибра с 84 нови думи за загрявка. Утре г-жата е обещала повече.😅
Каза, че за утре ги е научила, но до петък не гарантира, че ще ги запомни. Ще види тя!

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 21:30 от Skiorche

# 169
  • София
Честита рожденичка на Бора!
Имс, добре са ги подхванали с математиката, но детето си знае! За момичето да не съжалява, друго ще дойде! 🙂

Моят син е трябвало да има днес 3 часа немски, но я нямало госпожата по Бел и имали 5 часа немски, та взели 70-80 думи и досега ги е писал. Много са му потънали гемиите вече, а още е втори ден....

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 19:59 от denizara

# 170
  • Бургас
Нашите днес са взели 46 думи. Пише ги и мучи,сумти 😱😂
Сега и гащеризон трябва да търсим. За практиката. Още покупки ме чакат...
Казаха ни и за стипендиите.
Има и за доход. Обаче за тях,дали се изисква определен успех,не разбрах.

# 171
karzz  във училището където учи набора за стипендии свързани с доход се изисква успех над 4,50.   а за успех над 5,50.

# 172
За успех е 5.50, но не разбирам защо в едни училища ще взимат още сега за отличен успех,а в други чак след 1 срок,ако хваща 5.50

# 173
На всяко училище се дава някакъв бюджет за 8-класниците и ръководството решава как да разпредели парите за стипендии. В по-високо баловите училища няма пари за всички над 5.50. И се измислят други критерии - успех над 5.75, оценки от НВО... От втория срок май всичко влиза в релси.

# 174
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Skiorche моят момък се обръсна в края на 7 клас, за да изглежда по-добре на албума от завършването Grin Естествено тази му мисъл беше вкарана от сестра му.

# 175
Момчета са, да се бръснат. Моят младеж извърши този ритуал още през февруари. С депилтоар си маха и космите под мишниците. Това дойде от баскетбола,  явно там батковците оказват влияние.

# 176
Като сте подхванали темата за пубертетските неволи, кога горе долу се очаква спад на вълчия глад при момчетата. С щерката такива проблеми нямаше, но момъка е вечно гладен опустошава всичко готвено, че и гледа колко калории имало, не трябвало да смесва мазнини и въглехидрати, сутрин куса някаква здравословна мешаница с овес с разни там съставки. Сладкото е обявено за отрова, хляба лимитиран, набляга се на протеинова храна.

# 177
  • София
Да не те плаша, но на 18 г. спад на вълчия глад няма 🙂 И нищо не брои.
Ninanb, добре, че са сестрите, да ги ориентират, защото по тази тема трудно приемат съвети от майки.😉

# 178
Успешна и усмихната да е учебната година за всички!

А за варненци и гостите на Варна този уикенд, имаме покана за кино - 24.09, 16.00 часа, "Случаят Тесла" на "Златна роза". Ще се радваме да споделим вълнението на първата прожекция!

трейлър - https://fb.watch/fF7rVqJ3PD/

линк към събитието:
https://fccvarna.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5/% … %D0%B7%D0%B0-2022

# 179
Skiorche имаше някакъв сериал със Скалата дето имал мустак на 15г. и моят естествено искаше и той Rolling Eyes. Излъгах го да се обръсне през лятото и оттогава само му скачам по главата да е редовен.

together1 хубаво е да има пример отнякъде. Аз с тия мишници се боря от 2 години да се поддържат обезкосмени, ама ми се получава, когато е на кеф само.

За стипендиите: в 7. СУ си е разписано в правилника какви са видовете стипендии и условията за получаване. За първи срок на 8 клас стипендиите за успех се определят от оценките от НВО (над 5.50 като е приложена формула и таблица за приравняване на точките). Има я информацията на сайта на училището.
Предполагам, че и на другите училища трябва да го има това някъде по сайтовете.

Общи условия

Активация на акаунт