В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 734
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Аз мога да видя всички ученици от класа като имена, без успех. Надникнах миналата седмица, за да видя как са разпределени момичета и момчета.

# 586
  • София
Аз мога да видя всички ученици от класа като имена, без успех. Надникнах миналата седмица, за да видя как са разпределени момичета и момчета.

Явно може при нас да е променено. Нали от Администрация - Потребители?

# 587
  • София
Днес подадох заявлението за еднократната помощ. Другият месец (след 5ти) ще изплатят първата част от 150 лв.
Чакам синът ми да де прибере от у-ще и ще ходим да си направи ученическа сметка в банката. Лимитът бил 80лв на ден. Веднага попитахме дали може да се промени... не можело. Ние искаме да го намалим Joy

# 588
  • София
Дени, виж в менюто над имената да не е задена "роля". Но може и да е ограничено от училището.

# 589
Честит празник и от мен, на учителите във форума.

Ние от днес сме вкъщи, лекинко сме болни. Пак отърва кожата за утре, с входното по БЕЛ. Няколко дена ще се отдаде на релакс и лентяйство. Другата седмица да му мисли. Имало поне още едно дете което си тръгнало. А и казах - 6ато минат първите два часа, направо да се истреля към класната, да я освободи. Ама туй не чува и слуша. Чак след третия час реши да пита. Поне единият тест по АЕ го е направила, другият в петък който ще е, ще го прави като се върне на училище. Поне бързо ще се оправи, хич не искам да ми виси вкъщи, и да ми се размотава.

# 590
  • София
Дени, виж в менюто над имената да не е задена "роля". Но може и да е ограничено от училището.

Не е зададена, няма филтър. Миналата година можеше, но явно е ограничено от училището.
Както и да е, просто ми беше интересно. Благодаря!

# 591
  • Бургас
В ДСК лимита е 100 лв на ден.

# 592
  • София
В ДСК лимита е 100 лв на ден.
Ние ще откриваме сметка в КБЦ. И 4та сме в тази банка и можем лесно да си премятаме едни пари наляво-надясно Simple Smile
Банкирането му ще е само пасивно. Родител получава мейл/съобщение за направена покупка. Но едва ли ще има бутон за "може" и "не може".
Той напоследък само книги си купува, но най-вероятно и за игри ще се пробва.

# 593
Ха, и младежът ме пита дали и как да си регистрира картата в PayPal. Казах му, че има време. Сега, ако му трябва нещо за игрите, плащам аз. Предполагам, че брат му си е регистрирал там картата сам, още преди две години. Знам, че плаща с нея къде ли не. Наборът в момента има обаче само 5лв в сметката, та няма нужда да бърза да плаща и в нета с нея. Нямам идея обаче дали банкирането му е активно или само пасивно. Принципно обаче няма значение, защото ако има желание може да си направи регистрация и в PayPal и в EasyPay. Нямам нищо против, нека свикват, нямат кой знае какви суми по сметките си, за да злоупотребяват или да бъдат измамени. По-добре сега да се научат за интернет разплащанията и възможните опасности.

# 594
  • София
Тони, да се оправя бързо девойката! Дано е нещо леко и безпроблемно.
Явно си върлува нещо, защото доста хора се оплакват, пък вирусче ли е , ковидче ли е, настинчица ли може само човек да гадае, освен ако не си прави тест. Моят преди 2 седмици беше със сополи и по мое мнение беше настинал, защото ходеше не добре облечен при първото застудяване. Сравнително бързо се оправи и о чудо, сополите спряха. Нали съм споделяла, че в старото училище щом престъпеше прага и вечерта се връщаше със сополи, сега май го няма този симптом, може и аз да си внушавам.
За стипендии при нас още нищо не съм разбрала. То може и класната да е казвала, ама кой да я слуша. Ако случайно взема стипендия ще му вадим карта след като направи 14г. и вземе лична карта., след има няма 2 седмици, защото за сега не виждам нужда от дебитна карта. Като Ви чета по колко време се виси в банката ми призлява.
Днес след 4 часа немски един след друг, по телефона ми се оплака, че щял да заспи към края на часовете. Писали към 60 думи, отделно и в граматиката. Мда! Нещо почивчицата в понеделник му е развалила инерцията на учене.

# 595
Аз да препоръчам тук Дуолинго на учещите немски. Всъщност и за други езици става, но май в темата преобладава немския. Преди две години, при големия, беше предимно френска групата. Та, приложението е повече от страхотно. Приятелки ми пуснаха мухата и реших да го пробвам и аз. Какво, какво, хайде немски, че съм го учила малко. Уникално е направено. Много упражнения за слушане, четене, писане плюс упражнения за говрене. Има и много интересни кратки истории за четене и слушане, към които има и въпроси. Доколкото четох, целият курс покрива ниво В1, така че определено би било полезно на всеки, който учи чужд език. Мандаринка[/b, има дори и корейски. Simple Smile
]Догодина ще го сложа и на младежа, защото тогава ще започва втори език.

# 596
Здравейте, аз се движа с малко закъснение - трябва да извадим карта за градския транспорт на ученика и искам да помоля за малко помощ Simple Smile Направих си профил в сайта на ЦГМ. И сега какво следва - отивам в меню Електронни карти Sofia City Card и избирам Нова персонализирана електронна карта -> заяви сега, попълвам данните на детето и прикачваме снимка? В Преференции избирам "Ученици"? Какво се попълва на "Валидност на преференцията до"? После какво се прави - отива се до пунк на ЦГМ и се взима пластиката, а после се зарежда (примерно) едномесечна карта пак от профила? В ЦГМ носи вече само ученическата карта при получаването на пластиката, или трябва и друго (няма 14г)? Те интересуват ли се аз каква съм на детето Grinning. Ако има значение за процедурата, аз нямам карта за градски транспорт и детето също нямаше последните 1-2 години, мисля.
Благодаря предварително на отзовалите се! Grinning

Иначе по учебните теми - моят си живее все още така, сякаш е ваканция ... пак ще има родителски нерви тази година Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 597
Имсче,благодаря. Тя, диването бързо ша съ оправи. Щом от снощи ми вади нервите от релси, та едвам одържам влака да не дерайлира, значи всичко е точно. ЛЛ каза надолу чисто, зачервено гърло, писа лекарства дет ги имаме, в петък е на проверка. Тъй чееее,аз дзен. Малко след като се прибрахме, легна и заспа, вечерта ще бълва гущери, цяла вечер ще щука, ще тропа, и най - вече мрънкането, че е гладна.
А туй със заспиването как го обичам, всеки час на мойта и било скучно, щот, нали, тя си го знаела. Все се подпирала на ръката, все едно спи, класната горката, смята, че дреме или спи, точно тогава решава да я пита нещо, да чете, или нещо такова. Тва отговаря, чете, и продължава с дрямката. Да беше тъй и по другите предмети, равна нямаше да има на нея. Но пък идеално няма, така че, съм се примирила.

# 598
Тони бързо да се оправя девойката. И всички болни оздравявайте... При нас доволно минаха входните 5 по математика, ти да видиш.. Набора не се натоварва с учене, преписва от домашно. бг здраво по физика, математика и още не знам какво. Абе супер лежерно. Впечатлява се само за мачове и тренировки. Миналата седмица не ходи на тренировки че беше болен и исках да се закрепи, ами той ми скъса нервите.Да отива да се поизморява че беше на косъм от доживотни наказания..

# 599
  • Бургас
Тони,да оздравява бързо девойката!
Другите настинали и болни,малки и големи,тоже!
Стон,благодаря ти,че сподели за Дуолинго. Довечера ще го изтеглим на младежа.
Радост,за сефте чувам за домашно.бг И него ще потърся,да видя за какво иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт