В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 829
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
Скиорче, 248 думи са си множко, но тя е умна и оправна. ще се справи. Няма да съ отчайвате.

Ренка, ай стига веее, за тез пари ша съ вдигне сватба за - три дена яли, пили и се веселили. Хубаво е да се раздвижат, ама чак до там за да се опознават.

Гери, сериозно се е заела да учи езика, голямо желание има. Браво.

Нашите на 27 - ми, ще правят контролно по Музика, днес ги питала някакви неща. Никой нищо не помнел, всички мълчали, голям цирк паднало. Няколко пъти задавалаучителката един и същи въпрос, обачееее, като всичко е изветряло, как да отговорят. А пък с АЕ, днес, питала ги квот ги питала, през вторите два часа, и по едно време им задала въпрос, да но никой не успял да отговори. Моето пък, уж знаело но си трайкало, учителката питала едното момче, то отговорило, но било грешно. Поспаланка пък, точно същото се сетила, но след отговора на това момче, се преориентирала, сетила се за верния отговор, вдигнала ръка, учителката я вдигнала, тя отговорила правилно и получила похвала.

Силвия, споко бе момиче, ще пише, как няма да пише. Зависи тези по 10, по колко реда и колонки ще искат да се пише. Моето в такива моменти правеше следното - на три реда, по три пъти думата, и по разчекнато, така минаваше за написано. При нея в старото училище, няколко пъти се случи по НЕ да е с недописана домашна, в смисъл, нарочно изтървани ред - два, и учителката всеки път и казваше, че била без домашна. Затова сега вече си знае, че трябва да ги пише, без значение по кое време на уч. година ще е.

Дени, все така да ти е весел младежа. Да се прибира щастлив и весел.

# 196
Нашите започнаха ударно със 120 думи и около 15-20 израза. Цяла събота и неделя писа, учи, пуфтя. От понеделник имат учебници и темпото намаля, вчера 80 думи, днес около 60 😁, но то днес и по-малко часове имат.
Другата седмица ще имат входни нива по математика и БЕЛ. Той нищо не помнел от математиката 😳, ще преговаряме заедно в почивните дни, по БЕЛ си знаел. По рисуване щели да рисуват животно, да ги види какво могат 😂 Ми той не може да рисува горкия, ама изобщооо. Сестра му, която е на 5, рисува по-добре.
За мустака, на рождения  му ден му подарих тример и момчето веднага го използвало по предназначение. 😊 Аз само забелязах резултата. Сам се е справил, без помощ от татко си ( не че има нещо сложно), който сигурно дори не е разбрал. Но той и нямаше много мъх.

# 197
  • София
Някъде в късните следобедни часове девойката излезе като буреносен облак от стаята си и каза, че не е изброила добре всички думи от днес. Та точната бройка е 193.😱 Както ми беше смешно, така ми дожаля като я видях как се притесни и каза, че утре няма да изкара повече от двойка, ще се изложи и напълни очите.
 И в момента учи. Един съученик  си е направил труда да вкара всичките думи в някакво приложение и да го изпрати и на другите деца. Сега излизат точно като карти с лице и гръб (дума и превод) на телефона и се самоизпитва, но и аз ще се намеся след малко да видя до къде е стигнала.
Мандаринке, не знам как ще проверяваш домашните с тези криволици.😬 То 4 думи са си съвсем в реда на нещата с вашия език. 😉
Да предупредя сблъскващите се за сефте с НЕ, че най-вероятно на първо време децата ще изживеят шок. Подкрепяйте ги и не позволявайте от страх от трудното да се “отвратят” от езика. Трудно е защото е непознато, за разлика от АЕ. Иначе като се учи по-задълбочено и с желание, се вижда, че НЕ е много логичен и прилича дори на българския като строеж на думите.
Окуражавайте ги, не се карайте за слабите оценки, които могат да получат в началото! Ще свикнат в един момент и ще им стане много по - лесно, че и приятно.🤗
zaiche, днес бяха рисували животни. Щерката направила картичка с куче, ама така и не я видях. Били за някаква благотворителна кауза.
Също им представили клуб “Интеракт” на гимназията. Още умува дали да се запише:)

# 198
  • София
Така е, немският е много логичен език и дори приятен, като му свикнеш. Дори на мен ми е бил много по-лесен от английския, но това сега няма как да се случи със сегашното поколение.

Скиорче, много думи, много нещо, че и контролно много бързо....Успокой детето и дано успее да спи тази нощ от зор.

Тони, браво на девойката! Ама как входно по музика!?

За мустака и нашият е с тример вече, все пак нов клас, девойки, не е шега работа. 😀 Вече се кипри сутрин, изобщо - нов човек.

# 199
  • Бургас
Моят няма нужда все още от тример и самобръсначка.
Гладък е,като бебешко дупе!
Все повече тренира и взе да оформя тяло - мускул,гръб,плочки на корема.. Жилка е!

# 200
  • София
Убихте ме с тия 100 ци думи, нашата госпожа не държи да се пишат по много пъти думи, малко са взели, тя по спокойно я кара, докато в езиковите гимназии и в съседния ни клас Laughing, явно не си поплюват. Немският бил логичен език, затова толкова философи и музиканти имало. Учебниците ги доставиха днес, около 9 са на брой. Екскурзия се предвижда през лятото, летен лагер в някакво австрийско градче под Алпите, естествено децата само за това говорят. Да са здрави, другото се постига/научава.

# 201
  • в очите на дъщеря ми
ДобрЮтро, толкова работа имам,  че само по туй време, сколасвам да ви изчета.
Девойки браво на децата, Ви за желанието и усилията, които полагат!
Като си познавам, отрочето, съм много  доволна от решението си да продължи  с англ. ез, мрънкане, хленчене и ревове просто не ми се слушат, ама хич! Не е по усилията и последователността тя...
Прекрасната ще продължи с уроците по математика, просто няма друг вариант, положението е трагично.
Ма то и как да се промени,  като в главата и само мисълта, как да хукне на вън е с трайно присъствие, мдамм!

# 202
Добро утро и от мен!
И аз искам да е по мед и масло ученето, но сега ми е тревожно, че никой не познава в класа, а при опити да заговори с някой, следва игнор. Как да обясня, че и в работните колективи е често срещано такова отношение.

# 203
Скрит текст:
Да предупредя сблъскващите се за сефте с НЕ, че най-вероятно на първо време децата ще изживеят шок. Подкрепяйте ги и не позволявайте от страх от трудното да се “отвратят” от езика. Трудно е защото е непознато, за разлика от АЕ. Иначе като се учи по-задълбочено и с желание, се вижда, че НЕ е много логичен и прилича дори на българския като строеж на думите.
Окуражавайте ги, не се карайте за слабите оценки, които могат да получат в началото! Ще свикнат в един момент и ще им стане много по - лесно, че и приятно.🤗
Много правилно и точно.
Скиорче, много бързо са се увеличили тез думи, но съм сигурна, че набборката ще се справи, само трябва да се успокои и отпусне. Я разбери кое е приложението, да ни го кажеш и тук.
Тони, браво на девойката! Ама как входно по музика!?
Амиии, браво, просто се е сетила, може и други да е имало които да са се сетили, но още не са се отпуснали. А за Музиката, дори в коло ни информира. Те и в старото училище си имаха, само дето никой не е обръщал внимание. Било е между другото.
А туй с кипренето, почнаха съмненията при мен. Да си знъиш, има зведъ на хоризонтъ. Очаквай - неочакваното. Къде беше досега тъ не му купи на твоя левент един по - рано, та щеше да видиш откъде изгрява слънцето.

Ехххх, Мамзелче, досетливо ти е дятето, знае на кой фронт да ходи на битки. А красотата, таз красота, тя ще спаси нещата.

Анра, успокой се, ще се опознаят, има време цяла уч. година. Тепърва почнаха, трябва си време.

Аз пък снощи по нощите, пак влезнах в обяснителен режим. Малко по - рано, тъй като беше навън, едно от момчетата направило отделна група във Вайбър, там решили да си напишат инстата, и съответно да си пишат там, да общуват и т.н., какво ще стане от тук насетне, идея си нямам. Само се надявам, поспаланка да не продължава със сравненията. Да си мисли, че тези от новото, са като тези от старото. Може и да има някое дето да и напомня на някое от бившите съученици. Но пък колкото по - рано се сближат, толкоз по - бързо ще свикнат един с друг. Вчера дори някои взели да си искат домашните да ги препишат. Та се почна с голямото преписване вече. На тях хич не им е скучно, тъй като явно всеки ден ще си имат посетители. От горния клас, им ходели на посещения, а класната все ги гони. Едното решило дори да се скрие в шкафа, да ама, класната отишла да си вземе касетофона и го видяла. Взела да го гони, а тоз ми гавабонтин и викал - не ги тормозете госпожо, вижте колко са изплашени. На въпроса какво прави там, той и казал - за подкрепа. Почти всеки час ги гонка. Та хич не им е скучно, дори и едно момиче имало вчера.

Бора, и при вас ли екскурзия, и то на Алпите. Ако шъ одите, ще може ли по една кравичка да ни домъкнете. Та да си похапваме мляко, да си правим шоколадчета, които да ни повдигат тонуса.

Хайде утре почивка, един ден, но си е почивка. Да се заредят батериите.

# 204
При нас днес две входни,отново без преговор.Казани след първите опознавателни часове,тръгна леко притеснен.Вдъхнах му малко кураж,то и учителите са ги успокоили,че е нормално в началото да имат по-ниски резултати и е важно после да не изостават.Една част няма да ги вкл.към оценките,но ще ги имат за ориентир.Така,вече чакам първите оценки.Най-много ме радва факта,че ходи с кеф,вярвам,че така се учи и по ефективно.
Днес ще набавя учебниците и всичко,което изискват,а утре ще упражни бел и химията.

# 205
  • София
Аз все си мислих, че първо има преговор и после входни нива. Но явно не е така вече. И при нашите има входни без предупреждение от първия час. Тъпо ми се струва.

# 206
Добро утро и от мен!
И аз искам да е по мед и масло ученето, но сега ми е тревожно, че никой не познава в класа, а при опити да заговори с някой, следва игнор. Как да обясня, че и в работните колективи е често срещано такова отношение.
Лично за мен това е ужаса на новото училище:hugs:HugHug
Желая много скоро да си намери компания:praying_hands:
Вчера при нас 2 входни - Биология и БЕЛ
По Биология е бил истински тест с въпроси, от които е имало непознати неща за всички деца:cold_sweat:
По БЕЛ свободен текст...Щото нали не могат да пишат таквоз нЯщо... Та получила украсени със сърчица и гел-химикалки послания JoyJoyJoy
К'во да ги правиш? Творци Stuck Out Tongue Winking Eye

# 207
Ирчик, и аз от това се притеснявах - че всички са на групички, само моето дете не познава никого. Опитало да завързва разговор с един, втори, трети... Стени среща.
Каза ми снощи, че хората са гадни.
Много ми е мъчно и тревожно.
Виждала съм при зрели хора такова поведение, та си представям какво е при деца.
Посъветвах да не пробва на този етап да се сближава, защото е явно като отчаян вик и другите го усещат.
Да не се превърне в чудака на класа, че тогава ще е трудно, много трудно.

# 208
  • София
Ирчик, и аз от това се притеснявах - че всички са на групички, само моето дете не познава никого. Опитало да завързва разговор с един, втори, трети... Стени среща.
Каза ми снощи, че хората са гадни.
Много ми е мъчно и тревожно.
Виждала съм при зрели хора такова поведение, та си представям какво е при деца.
Посъветвах да ме пробва на този етап да се сближава, защото е явно като отчаян вик.
Да не се превърне в чудака на класа, че тогава ще е трудно, много трудно.

Звучи ужасно! Децата от преди ли се познават в класа? Няма ли други деца, които не се познават с никого?
Ох, много гадно, дано скоро успее да установи контакт с някое дете!
Преживяла съм го с моя син и наистина съчувствам и на двете ви!

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 11:19 от denizara

# 209
Малее като ви чета какво темпо има налагат на вашите и свят ми се извива Astonished. Ние с АЕ караме спокйно, бавно. В класа имало деца дето казали, че са много зле с езика и класната ги щади всички докато не мине входното ниво.
Иначе и при нас ще правят входни по всичко без Философия, ама от другата седмица.
По музика ги препитвала и понеже само моя е бил при нея, само той е отговарял. Накрая му казала да си мълчи, понеже явно всичко знае. Сега всички искат да седят до него на входното и да им дава да преписват Smiley
По ИТ пък му се наложило да обяснява на всички в класа как да си настроят акаунтите в Classroom и Школо и къде какво да гледат.
Вчера нещо се били уговаряли в Инстаграм и след училище почти целия клас ходили в Старбъгс. Радвах се, докато не каза, че така реално видял какви кифли са им момичетата и как имало само 3-4 свесни ....
Едното ни момче било 2009 и момичетата вече са почнали да го подиграват и да се заяждат с него, та момците са се обединили да го подкрепят и да го пазят... Абе ще има емоции в тоя клас.
Ох Anra, много кофти ситуация. Днешните деца доста трудно общуват наживо. Дано е само някакво временно положение и скоро си намери приятели  Hug

Общи условия

Активация на акаунт