В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 797
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм на природни рецепти. Смесвам 1:1 тахан от бял трън с мед и всеки ден му мажа по филийка Simple Smile Иначе и аз давам витамин С с чай от лайка.

# 376
И аз давам вит.С или периодично мултивитамини.При осмокласника всички са здрави и в клас,но при малкият има 6 деца с Ковид и не са под карантина,дано ни се размине.
Сборници и аз не съм купувала,не са искали от у-ще,но ще трябва,може би!Тази седмица има входни всеки ден и през  уикенда се започна един преговор,ноооо няма да казвам,че ми се реве.Една част от нещата все едно ги чува за сефте,отворихме пробни от нво,сборници,тетрадки,дано се справи прилично.(бел никога не са му били силната страна,но ми направи впечатление,че тезите ги помни и са топ).
За модните тенденции-не го влечат на този етап,ходи отново с анцузи и има претенции само за маратонките.

# 377
  • Пловдив
Gorg0nzola, аз също сама си правих проекта на кухнята. Бяхме решили да не се занимаваме, но отивайки в уж най -добрата фирма ми казаха че това което искам няма как да стане. Исках две колони в началото и края на П образна кухня. Нямало място. Полудях- на 11 метра,ако не можеш да сложиш 2 колони, какво правим в кухня дълга 2 метра.
И този път реших да си спестя проучването и да получа готова информация в магазина. Първо ,че на петата минута ми смени марката, защото друга била по-добра. Второ информацията му се оказа невярна. В крайна сметка-загубено време. Седнах си на д-то и си направих проучването. Да, наистина има варианти, в които няма смисъл да купиш определена сушилня, ако пералнята няма същите екстри. Просто ще платиш за нещо ,което няма как да ползваш, но като цяло си е лиготия. Ама консултанта и това не знаеше. Писна ми от некомпетентни хора. Отидох в представителния магазин на марката, поне да не ме убеждават друго да купя. Едно момче на около 20-23 години ми говори някакви заучени фрази. Изслушах го от куртоазия за кратко и го почнах с въпросите. Мълчи като студент на изпит, гледа умно като куче и ахааа да отговори ,ама не става. То едва ли преди да почне работа е знаел какво е пералня, пък и едва ли някога я е пускал. Пълна трагедия.
Да не е само спам- още нищо не давам. През зимата витамини и вит Д. Колко се усвоява идея нямам, защото и там промениха стратегията на пиене.

# 378
Ренка,горкото дяти, глътнало си е азбуката. Но тъй ще е, какво си мислят някои. Като сме помъдрели, ( да не кажа другата фраза, че е грубиянска ), нищо не разбираме, съчетано с това, че сме от другия пол, хептен си мислят, че пасем трева само.

Никога нищо не съм и давала. След ваденето на сливиците, рядко се е разболявала. Ако почне, то до няколко дни се оправя.

Горгонзолче,добре прави с дрехите и прическата. Но като се замислим, то и момчета нападат, тъй чеее. Моето и то ходи с чували по себе си, поне 2 - 3 номера по - големи. Аз се моля и надявам, всички да са добре, да се приберат вкъщи живи и здрави. Сега такива времена настанаха, че и от жените човек да се страхува. Има всякакви индивиди, нещо което на времето ако го е имало, то поне не се тръбеше, беше рядкост и бяхме по - спокойни.

Направи входното, според нея се е справила,били лесни, последната не успяла да я реши, времето не и стигнало, според нея е била малко по - трудна от другите. Смята, че поне 4,50 ще хване. Но докът не го видя резултата, ще остана в чуденка. Каза, че на листа е смятала задачите, така че, справка няма как да направим, освен ако е запомнила поне нещо. Задачите до колкото помнеше, били около 12, само на един лист, май и на една стр., като се видим, ще разбера повечко. Като знам колко се „ преучи " тези два почивни дни, и как снощи легна към 1:30 - 2:00 и заспа, 6олкото и да получи, ще е о'к. Следващия път повечко. Остава утре Музиката, и на 29.09. БЕЛ. Един зор мина. Само за ИТ нищо не са казали още. По другите два няма да правят, за първа година ги учат.

# 379
Не съм давала досега нищо за имунитет. Може би зимъс някой и друг витамин може да дам. Брат й в гимназията беше с епизод на чести мигренозни пристъпи, церих го тогава с диета, магнезий и вит В2 и дали от тях, дали на собствен ход, главоболията се успокоиха. Може и да работят, може и не.
Много обичам майстори и пр да ми казват, че нещо си не може! Измислила съм го, проучила съм технически възможности, имам идея за възможни проблеми, мислила съм върху варианти за избягване и решаване, но никой не ме слуша- не може и толкоз! Като вица за пациента при доктора,питал го пие ли, пуши ли, спортува ли, диета пази ли- оня води здравословен начин на живот под конец! Накрая докторът се замислил, попитал го какво обича да яде- оня рекъл , да речем, туршия. Отговорът бил- "забранявам ти да ядеш туршия!" - та и майсторите така- не е важно какво точно искаш и може или не- важното е да ти кажат, че не може и туйто! И затова съм им теглила една дълга и тлъста и гледам да се справяме със собствени усилия колкото се може повече за което можем и сами. И за което не можем сами, с много търсене намираме кой да го направи както го искаме. С тока мъж ми се оправя, електричар е, научихме се да правим водопровод, лепим тръби с поялника, мазилка се научих да "хвърлям", лепим плочки, дупки пробиваме всякакви, тапицираме, шкурим, боядисваме, режем готов дървен материал и сглобяваме етажерки по наш размер... Керемиди редя по принуда, покривно тенекеджийство, след Н на брой "майстори", които не решиха проблема, а само пари взимаха. За интериорния дизайн не се и коментира. Само дето време не стига за всичкото.

# 380
Само така Ра, ама ха, шъ ти казват не може. Не може за тоз дет не иска. Иначе и те знаят, но не го казват и правят, за да може пак да идеш и да ти вземат парите.

# 381
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Нямаше ме 4 дена и вие сте се оляли от писане.
Нали на набора това е първа учебна седмица та нямам много какво да споделя, освен че сутринта се обади след МАТ и каза, че учителката е много взискателна и да му купя и сборника на Просвета. Е купен е вече.
Довечера от 19:00 е РС, но ще пратя лелята да ходи.
Скрит текст:
Рени, ние нали стягаме нов дом, а аз от утре пак ще съм контингент на Пирогов, та миналата седмица хванах ММ за ушите и отидохме в една голяма верига за електроуреди. Та за час-два бяха избрани на място 6 броя такива. Претенциите от моя страна бяха за размера на фурната и от коя страна се намират копчетата на комбинираните котлони, а от страна на ММ марката на хладилника. Въобще не ми се занимава с четене.
Относно шкафовете - реших, че ще са модулни. Не ми се дава шапка пари, за нещо, което мога сама да сглобя. Направих си чертежчето, написах си размерите и воала. Накрая отидохме само да изберем дръжките и плотовете. Остава да чакаме да дойдат.

# 382
Аз давам витамини ( комбинирани, от аптеката), колкото да си мисля, че правя нещо. Малкото е болно от вчера. Обаждам се днес, сутринта, да кажа, че няма да ходи, ми тя и учителката била болна миналата седмица, явно се върти нещо там.
Bobsi81, как болни са на училище? Безсимптомно ли го карат? Или кихат и кашлят и са там? 😱

И аз чакам един "майстор" да ми направи проект да кухня! 😡 Вече 3 месеца! Ама то не баш цялата кухня, ами само горни шкафове. ММ не иска да сменим цялата. А горни имам 2 шкафчета и са ми безкрайно малко. Искам още. И тук е тънкостта, че трябва да се вържат с долния ред. И май ще си карам така още дълго време.😕

# 383
Бъркам мед, джинджифил и лимон. Но то е на принципа - ако не помага, поне не вреди и да си мисля, че правя нещо.
Входни има всеки ден тази седмица, в сряда дори - две.
На работа е лудница.
С две думи свърши ваканцията и лежерното и топло лято. Имам чувството, че не съм почивала:) Мрън.

# 384
  • София
Ра, вече ще зная ако ми трябва майстор къде да търся.
Вие за мебели говорите. Аз от голяма, известна и прехвалена фирма поисках да ми направят едно П-образно нещо над пералнята, която е пет самтиметра по-висока от нормалните. Не можело.
Затова вече като чуя, че нещо е от южна България и настръхвам. В Северна България всичко може и го правят добре. Дали ще познаете откъде съм?

# 385
  • Пловдив
ninanb, няма шанс това да ми се случи. Твърде взискателна съм според мен, според познатите ми капризна. Но аз знам какво искам,и не капризнича. А и за пореден път купувам и обзавеждам та вече опита си казва думата.
Днес входно по математика е имало. Фасулско било-ей това като го чуя ми призлява. Ново двайсет сега искала уроци по китара, не ставало сама. Ами отказах. Денят трябва да е 48 часа, за да стигне. Два пъти тенис, два пъти испански, 1 английски. Кога и къде да сложа тая китара . Спряхме плуването поради тая причина. Финансовото изражение дори не искам да го коментирам.

# 386
  • София
Принципно зимния сезон ги комкам с омега 3. По ковидни години добавях и малко витамини. Ама сега яко е пъпчасал и му давам бирена мая вечер и Zn + АСЕ - сутрин и за друго не остава време. Ще видим омегата кога ще я включа.

# 387
Вампир, давам уроци, може и показно Smile
Иначе да, основната идея на майсторчетата ти е дошла до главата. Една тайна- и в северна Б-я е същото, ако и аз да съм предимно оттам. Имало било стандартни размери, по които се работи и не можело да се мръдне от тях! Е, да, ама аз не съм правена по конфекция със зададени размери! "Един размер за става за всички!" няма как да е нормално. Затуй си кроим купени дъски, лакираме, сглобяваме и по какъвто размер ни е кеф, такъв получаваме.
Рени, точно така е. Щом човек има точна идея какво и как го иска, и вече им изглежда направо неадекватен.
Контролното по математика било сложно. Уж единия час, но г-нът почнал и той да решава задачите /не го ли е правил предварително?!/ и установил, че 1 час няма да стигне, та решавали и целия втори. 10 задачи били, едната никой от целия клас не успял да реши, имала една сбъркана задача и нататък  ще видим още какво ще изскочи. .
По БЕЛ било лесно?, по биология им го отложила за другия път. Намалила обема- върху клетка щяло да е основно.
Утре по физика.

# 388
Хм, голяма част от мебелите са си по наш проект, защото съм искала определени неща. Не е нещо изчанчено, нито луксозно, а просто съм искала гардероби, шкафове да са ми практични и удобни, каквито на мен ми трябват. Правели са ми в две-три различни фирми без много въпроси и без да се опитват да ме разубеждават. Гардеробът в коридора го прави мъжът ми, че мястото беше особено. Купихме плоскости, нарязаха ни ги по размери и ги окантиха, нататък той си го направи. Разни други етажерки и библиотеки пак той ги прави.

# 389
  • София
Ра, ти си първият майстор, който предлага да ме научи на занаят. Не се забогатява така, момиче!

Общи условия

Активация на акаунт