В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 816
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Е по тези творчески предмети и по спорт, трябва да се пише оценка за старание. Не всеки може да има природен талант.
Мен ме мъчи ставането рано. Преди ставаше по-късно и аз поспивах повече, че голямата си се оправяше сама. Той също се оправя сам сутрин, даже мрази да му се мешам, но засега го играя регулировчик на баня/тоалетна. Сутринта ми тръснали 2 огромни раници в коридора. Аз пък бях донесла една пратка и не сколасах да я разопаковам и казвам: "Ама ключовата магистрала сме блокирали. Тук не може да се разминем, бягане с препятствия от сутринта".
В сердата на октомври ще сложи брекетите и сигурно пак трябва да упражня някакъв контрол относно зъбочистенето сутрин, но към ноември силно се надявам да се орегулират нещата и да си доспивам.

И да се оплача, че раницата тежи 1 тон.

# 436
На нас ни махнаха брекетите. Нали съм ангажиран родител (уж четох), пропуснала съм, че след това ретейнъри до живота на зъбите... И сега с ретейнъри. 10-12 часа на ден, след две години през нощ, след още две два пъти в седмицата и после май веднъж..
Сега с третокласното ще играем сущия филм, понеже един зъб си расте настрани и хич не желае да излиза.
Моето пък го е ударило на живот. Лека раница, почти никакви домашни в сравнение със старото училище.. За един час всичко е готово... Кара ме да търся някакви курсове, че ще почне да измисля глупости.

# 437
Скрит текст:
На нас ни махнаха брекетите. Нали съм ангажиран родител (уж четох), пропуснала съм, че след това ретейнъри до живота на зъбите... И сега с ретейнъри. 10-12 часа на ден, след две години през нощ, след още две два пъти в седмицата и после май веднъж..
Сега с третокласното ще играем сущия филм, понеже един зъб си расте настрани и хич не желае да излиза.
Моето пък го е ударило на живот. Лека раница, почти никакви домашни в сравнение със старото училище.. За един час всичко е готово... Кара ме да търся някакви курсове, че ще почне да измисля глупости.
Това 32-ро ли е? Там доколкото съм чувала доста натоварват...вероятно има време и ще стане по-затегнато....

# 438
  • Пловдив
Засега наборката е много доволна от новото училище,но тепърва предстоят входните.Добре,че не са много,че с тоя интензивен АЕ  има малко предмети.Днес ще  ходят на театър .Ще  гледат Хамлет.Снощи имахме  РС ,та се разбра,че поне веднъж месечно ще гледат някоя  театрална постановка,което е чудесно.
Оказа се ,че училището всяка година организира  екскурзии в Европа.То е ясно,че не е само въпрос на желание ,но и на възможности,но децата са много ентусиазирани.Засега се спряга в пролетната ваканция да пообиколят Венеция,Верона,Монте Карло,Ница,Кан.Дали и други учлища имат такава традиция?В старото квартално училище не бях чувала .

# 439
  • София
При нас смените на гимназистите се разминават и така е добре, защото си почивам от ролята на звероукротител. Е, има негодувания кой в какво състояние е зарязал общата стая и бюро, но се надявам до 2-3 седмици ремонтът на тавана, от който правим стая с баня, да приключи и да се изнася брадърът. (това е в нашия блок:)
Иначе не мога да се оплача с ранно ставане и се надявам този етап вече да е приключил. Девойката си навива часовника за 6:00, става, забърква си някакви овесени ядки с кис. мляко и плодове, гласи се  и тихомълком излиза в 6:50, така че да не събуди останалите. Има 5-6 мин. ходене до метрото и после още 20 до училище. Обикновено е по-рано там, но така й е по-спокойно.
 С НЕ нещата никак не са лесни. Два пъти в седмицата има контролни. (На миналото изпитване с 250-те думи изкара 5,85, днес имат тест на граматика). Не знам доколо е разбрала, но на края на учебната година се очаква да завършат с ниво B2, започвайки сега от нулата. Показа ми и учебника за втория срок. Учителката им е много строга и взискателна, затрупва ги с домашни - а аз съм доволна:) Интересно останалите 4 години какво ниво се очаква да покрият:)?
Не си харесва г-жата по математика. Била скучна и не обяснявала добре. Надявам се да я сменят след 8-ми клас. Първият час по рисуване бяха рисували, а през следващия госпожата им говорила нещо, а те си попълвали тетрадката-речник по НЕ. (Толкова с ИИ:)))
Мандаринке, много се смях с вашите водни преживявания. Един надуваем каяк щеше да ти реши проблема;).
Princess Leia, в кое училище сте?

# 440
Това все едно съм го писала аз. С изключение на последното Wink Още по време на 7-класната епопея обещах, че в 8 клас няма да го закачам с никакви курсове. Ще бъде година само за спорт. От 9 клас евентуално курсове за втория език. Ама много евентуално. JoyJoyJoy

# 441
  • Пловдив
Скиорче,в Хуманитарната гимназия в Пловдив .Училището е  на над 170 години,основано е от Найден Геров.Навремето там са учили Левски,Вазов,Яворов,Дебелянов,Пенчо Славейков и много  други емблематични  личности.Вътре като влезеш  все едно си в музей на Възраждането ,такова чувство имам.Едно от най-желаните училища е в града,затова се радвам,че наборката успя да влезе на първо желание.На пръв поглед децата са много свестни,така че се надявам средата и през следващите 5 години да си е заслужавала всички усилия през 7 клас.

# 442
  • Mars Hotel
Моята пък се видя в чудо - домашните по математика всеки път са адски големи, имат всеки ден входни, учителите плашели с ниски оценки, а тя няма никакво време за подготовка с тази втора смяна. Добре, че има повечко английски през седмицата, че да има и часове, в които да почива.

# 443
Скрит текст:
Това 32-ро ли е? Там доколкото съм чувала доста натоварват...вероятно има време и ще стане по-затегнато....
Не.
Просто е на модули програмата, за разлика от старото, английският е Б2 поне, а в училище учат А1..,
 по мат. домашните винаги са били километрични.. , има създадени навици.
Като минат другите входни, пак ще говорим Simple Smile)

# 444
Аз пък отново се забавлявам. Във всички часове, когато се зададе въпрос, само две момчета се обаждат, другите, вкл. и диването мълчат. Входното по БЕЛ го отложи за др. седмица, другите 8 - ми класове го правили, не било редно само те да го правят онлайн, пък и така изведнъж да сменят ПО със ДО, нямала възможност да го подготви за да им го даде, била го приготвила на хартиен вариянт. От другите класове пък се жалвали, че не били чели произведенията от 7 клас, не можели да се сетят за цитати и тем подобни, тя пък им казала, че би следвало да ги помнят нещата.
Получи поредната оценка по АЕ, а днес само един път я вдигна.

# 445
  • Sofia
В подлеза има бюро на ГТ. Аз онлайн зареждам.

И аз зареждам онлайн, вече от година - голям кеф! А сега заредих за 1 година още преди да почнат да искат актуални документи.

# 446

И аз зареждам онлайн, вече от година - голям кеф! А сега заредих за 1 година още преди да почнат да искат актуални документи.
Е, супер си се сетила. Аз тука от 2-3 дни пробвам онлайн, ама не ме пуска, пише "Изтичаща преференция на 31.10.2022. Моля, посетете пункт за продажба на Център за градска мобилност." При положение че всеки ден си ползва картата, хич не ми е ясно как ще стане. Освен утре да го пратя да се оправя сам...

# 447
Голям смях падна двата часа по Информатика. А за учителката им ( едната, защото имат две, децата са на две групи ), просто не знам как да я опиша. А господина по ФВС, пусна линк към някакъв клип в тубата, часът трябваше да почне, но все още не е. Написа им да го гледат и да се запознаят с Волейбола, може да е защото часът им е ЧСД. Еееехххх, сега да ходи човек на училище. Честно да си кажа, на моменти ми липсват тези моменти.

# 448
Тони, да не им разправят вицове по Информатика. Нашите са започнали Бройни системи. Пък да видим.

# 449
Тони, да не им разправят вицове по Информатика. Нашите са започнали Бройни системи. Пък да видим.
Днес, за първи път взимат блок часовете ( 2 ), тъй като им са само в четвъртък, и днес взеха първи урок. Женицата ги върна в трети клас, втори срок. Никой не и се обаждаше в часовете, тя пък се губеше на моменти. По едно време сподели дъската, уж някой да реши задачата, но вместо това, почнаха да драскат по нея. Госпожата пък през туй време обяснява и подканва, по едно време спря достъпа до дъската, и продължи да си приказва. Да ама кой я слуша, никой, те част от класа се забили в тиймса в друга стая и правят моабет, а останалите квот им щукне. Физическо не караха, Господина не се включи изобщо, а тези в чата почнаха да играят в дискорта, в това число и моята. Добре, че в момента има достатъчно устройства, и така поне слушаше в часовете. Ми днес последните три часа си бяха като почивка за тях. Идея си нямам как и какво ще научат, а това им е профила.

Общи условия

Активация на акаунт