В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 730
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
karzz Виж го има химия, физика, математика. На набора най омразните. Но сам се регистрира и става още по мързелив.

# 601
  • Пловдив
Здравейте,
Набързо да споделя първи пререкания на моя син с класната.
Тя води философия и в часа им говорела за равенство между хората и как никой не би трябвало да се ползва с привилегии, независимо от ранга му.
Иии хоп в междучасието на нашия му свършила водата в шишето и видял един диспенсър в коридора пред учителските стаи и си пълни шишето, при което идва класната и му казва че не може да си пълни оттам, защото това било само за учители и директори. Той без много да му мисли й изръсил: "Е нали всички сме равни, защо да не мога аз и другите ученици да пием от тази вода?" Smiley
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите". Готови са да четат Оруел, ми се струва Wink
При нас натоварването е по-слабо. Да не кажа, че никакво го няма, поне за сега. Много лесни били входните по български и математика. Но аз за тях нямах съмнения. Да видим какво ще се случва и с другите предмети.
С приятели от училище се записаха на немски в школа 😆 Да уплътнява свободното време, нямам против.
Дебитната карта си я ползва активно вече.
Бързо да оздравяват болните!

# 602
На болните - бързо оздравяване, а на разболяващи те се - стопиране на болестта в най. - ранен стадий!
Дуолинго приложението платено ли е?

# 603
Дуолинго има и безплатна и платена версия. Безплатната си има почти всичко. Разликата е, че имаш максимум пет сърца. Всяка грешка в нов урок ти отнема едно сърце. Когато свършат, не можеш да работиш по новите уроци, а трябва да упражняваш стари неща. Едно упражнение - едно сърце. В платената нямаш ограничение, т.е. няма сърца. Аз си направих абонамент за една година. Доста се запалих, защото така освен да уча немски, си опреснявам и английската граматика. Всичко минава през английски, няма български. 83лв е абонамента за една година, по някакви стотинки идва на ден. Но спокойно може дълго време да се ползва и безплатната версия. Аз доста се запалих, неочаквано за мен и сега отделям доста време за пустия му немски. Не че ми е притрябвал в момента, но ми е интересно и ми действа разтоварващо.
В момента съм в средата на втори раздел и ми дава, че вече съм научила над 800 думи и изрази. Разделите са 6. Предполагам, че едно 3000-4000 думи са заложени включително голяма част от граматиката. Още в началото на втори раздел взе да става доста сложно и д доста дълги и завъртяни изречения.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 17:56 от ston

# 604
  • София
Какво се попълва на "Валидност на преференцията до"?
Най-вероятно това е срока на картата.
На моят син му направих на място, за цялата градска мрежа с валидност 1г. Снимка и ученическа карта ми искаха. Като снимката само я сканираха.

# 605
Благодаря момичета. И аз да си кажа, болните да оздравяват вече, а тези които почват, имат наченки, да не го карат дълго, и леко да минава.
Мен цял ден ме боли главата, уж пих нещо си там, ама нъц. Явно ще повторя, но с нещо друго.

Радост, нема да налагаш домашен арест, дятето ти носи добри оценки. То щом ходи и топка да рита, значи си е научил уроците. Остай го да диша вече. 7 - мокласното приключение му е било достатъчно, за не една, а за цели две уч. години.

Ханна, споко, и с другите ще е като с тези. Нема да се притесняваш, не го мисли.

Цвете, джунглата е на макс при вас. Право си е детето. Като е само за учители и директори, да си ги сложат в стаята за отдих. Какво е туй по коридорите. Ама ся шъ видиш следващия час, как ша си промени мнението за твоето гардже, че е зайче пък устата си отваря, дори и да е право.

# 606
  • София
FreshBreeze , сори че не мога да помогна.
Не ползвам приложението , макар и аз и детето  да имаме карти за ГТ. Чак ме е срам от мен си колко съм архаична (дожаля ми да се самоопределя като изостанала Joy. Simple Smile

# 607
  • Пловдив
Преди малко светна съобщение в Школо, че нашият клас от утре е в карантина и минаваме онлайн. Намалиха ли я тази карантина последно? Някой беше писал нещо в темата за това. Дано поне да е само до края на седмицата. И събота и неделя трябва да си стои вкъщи явно. Мдааа, това ще е проблем Mask

# 608
  • Бургас
Ох,Хана,много кофти. Дано няма много болни.
Не гледам телевизия,не следя никаква информация за новини и нямам представа,как стои въпросът с карантината и всичко останало.
От пролетта сме без телевизор,че се развали. Нов,няма да е скоро. И силно се надявам да не се стига и при нас онлайн обучение,че ще се надявам на лаптоп от училището,че нямаме у дома. Даже и телефон няма малкият.
Казах на набора за приложението и сайта с домашните и остана доволен. Сега ще ги тегли и разглежда .
Благодаря ви,че ги споделихте!

# 609
Карантината за контактни е 5 дни, а първият вече е минал, ако днес е излязъл тест от лаборатория.

# 610
Точно, 5 дни карантина за контактни и 7 за болни.
Тони, бързо оздравяване.
Госпожицата  още е с гърлобол и сопол, днес си правила домашен тест и продължава да е /+/. Днес е седмият ден.
Чудя се утре какво да я правя. Да направим ощ един на обед и според резултата- отива или не отива. Личната каза да се яви на осмия ден за бележка, е, може и да е на деветия или когато тестът негативизира, надявам се, скоро да е.
На брат й за отработването на изпуснатите упражнения са казали да приложи положителния тест и отрицателен от лаборатория, звучи ми много по-разумно. Подавала се някаква молба в деканата за отработването и така се определял срока, за който има да отработва. Вечерта температурният му пик е под 38, което ме обнадеждава, че утре може би температурата ще почне да спада по-осезаемо. Гърлото обаче го боляло ужасно, едвам преглъщал. Смуче разни за гърло, облекчавали само за малко.
Вчера вдигнах 37,2 беше ми скапано, отрицателен тест. Завлякох се днес на работа, добре бях. Не се чувствам ито здрава със здравите, нито болна със болните.Вливането е в петъка, ще ходи сам, не смея. И ще стоя в изолация  или до позитивиране на мой тест или до негативизиране на децата.
На родителската среща баща й е ходил, минали доколкото разбрах почти всички учители, вкл рисуването. Казали повечето, че нямат впечатления за сега от нивото. По математика бил доволен от входното.
Иаз съм динозавър, ходя на гише за картата за градския транспорт.

# 611
  • София
Ра, Тони, бързо оздравяване ви желая!
И ние вкъщи изкарахме разни настинки, мен пак ме замъчи цистита, мъжът ми се схвана, но дано минава вече.
На детето при разболяване давам веднага спирулина на хапчета и цинабсин, бързо му действа.

За карантинирането все ще има случаи, но щом са минали седемте дни, според мен, няма проблем да излиза вече. Явно ще трябва още малко време за възстановяване.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 11:49 от denizara

# 612
  • София
Да оздравяват бързо болните.
На Алекс му правих два теста миналата седмица. Само настинка беше, мина леко.
Утре ще го водя на ваксина, и ние с него.

# 613
  • София
Нали уж директорите трябваше да ни уведомяват колко са коронясаните. Виждали ли сте такива съобщения?
На мен така звездите ми го говорят, че съседния клас е карантиниран, но съобщение още нямаме.
Ра, бързо да се възстановяват твоите юнаци.
Аз подозирам, че скоро пак ще сме с вълна. В метрото всички кашлят.

# 614
Ра, време е вече да им минава на децата, много са проточи. А ти се пази, че там където си, е пълно. Успех в петък, после да се похвалиш, че всичко е минало добре.

Дени, за твоето не помня, но имаше едно дето много помагало, ако се сетя, ще ти пиша. А за схващането, пробвай с - Ментолка, малко скъпичко, но е хубаво. А за цинабсина, и аз и казах вечерта да смуче, на сутринта пак, обаче като и казахме на личната, ни направи на гъз и коприва. Добре лекува, но е много противоречива, ако не си дал нещо, ти вика - защо, ако си дал, защото предния път ти е казала да го направиш, пак е - защо. Угодия няма, дори ми викаше, защо не съм я завела на дежурният кабинет. Алоооууу, дежурният кабинет, кожата съдира - 30лв. за влизане и излизане. А детето не е спешен случай, че да търча там. Плюс това, нея я хваща надвечер, до сутринта може да трае. При нас даже и спешното не ни е спешно, и там имало нови правила. То нашата болница, изобщо няма нещо нормално, което да е останало и да работи. Който може, бяга в Пловдив да се лекува.

Ханна, дано само детето да не го хваща, и без това ся с другите вируси е кофти, не може да се разбере от раз какво е. Може, ако искаш, да дадеш превантивно чайчета, някакви хомеопатични, или от тези на прахчета, хапчета за смучене. Да се подсигуриш предварително, малко превантивно няма да навреди.

Ан, добре, че сте добре вече. Да мине спокойно на ваксинирането.

Благодаря ви още един път момичета, за пожеланията. Моето нещо почна много бисери да ми ръси напоследък, снощи пак изтърси нещо, не помня ко беше, но пък доста ме разсмя. Явно този път, тази настинка я отпуши откъм лафове и бисери. Ще почна да си водя дневник на края.

Общи условия

Активация на акаунт