Бременна съм, но приятеля ми скъса с мен

• 23 916
  • 853
  •   1
Отговори
# 585
Не е нужно баби и дядовци да зарежат всичко и да отглеждат детето.
Но в модела, за който говори Андариел има взаимопомощ и разпределение на задълженията. И ако живеят заедно или близо един до друг, то бабата може вечер да вземе детето от градина или дядото да го остави на път за работа. И не е задължително да е всеки ден, а когато се налага. В случая, когато майката е вечерни (нощни ) смени, това означава, че детето няма да е само у дома или ще има кой да го прибере от ясла, градина, да го нахрани и сложи да спи. Майката съответно участва с пари в общите разходи за храна, ток, вода, отопление, в шетането у дома. Тоест не е на отглеждане при мама барабар с внучето.
Когато аз бях пред дилемата да бъда самотна майка или да остана без деца, моята майка ме подкрепи. А тя беше вече на 78-79 години и със своите болести. И въпреки това и до днес разчитам на нея, че има човек у дома, който да посрещне или изпрати навреме дете към училище, да даде лекарство на болното дете, за да не вземам аз болничен, да сготви или да стопли обеда. Аз пазарувам и чистя, т.е това, което тя не може да свърши в домакинството. Финансово моят доход разделен на 3 е колкото нейната пенсия с добавките, т.е  не сме й тежест. Тя на почти 90 не може да пътува или да си напазарува, но определено мисълта, че е нужна удължи живота й.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 14:28 от Mama Ru

# 586
В случая, когато майката е вечерни (нощни ) смени, това означава, че детето няма да е само у дома или ще има кой да го прибере от ясла, градина, да го нахрани и сложи да спи.
Т.е. работещата баба на 38 години или мъжът ѝ, докато през деня са на работа, получават бебе или тодлър за през нощта? А кога спят?

# 587
Викат Андриел да им помага. И тогава спят.Или пускат обща молба във форума към всички дето приветстват идеята да се ражда без никаква подкрепа.

# 588
Тя изобщо не ни пита дали я съветваме да ражда … и никой не и казва , че ще е песен . Има си глава на раменете , да си прецени как ще продължи от тук нататък . Все едно сме в тема : раждане или аборт .
Те да се наемат техните да помага , няма да има нужда от форума … ако не се , дано бящата и другите баба и дядо проявят съвест , когато роди . Авторката / ако е реална / много добре разбра какво мислят повечето хора и дано е осъзнала плюсовете и минусите от решението си .
Не може да накарате момичето да абортира , дъвче се едно и също вече сумати страници .

# 589
А мъжА на майката/бабата/ има ли си свой деца?

Не няма си
Е, вече ще си има.

Някой да обясни на мен, не на Еми, как мъж в 40- те без деца ще отглежда с охота чужда бременна и след това чуждо бебе.

Той не може да има деца има си проблем.

# 590
  • София
Ето, готова си.

# 591
Направо го пиши на негово име, той да го признае като баща и готово!

# 592
Само да ви попитам до кой месец горе долу вече трябва напълно да съм отказала цигарите, защото аз започнах да ги спирам и намалям на по 2-3 на ден

# 593
  • София
Всички ще ти кажат - веднага да спреш цигарите.
Аз ще те посъветвам да ги намалиш, да купуваш някакви с по-малко никотин. Но ако си страстен пушач - не спирай. Стреса от липсата на никотин ще е по-голям за организма. Нищо няма да му има на бебето, все пак нали има плацента - тя пази.

# 594
Всички ще ти кажат - веднага да спреш цигарите.
Аз ще те посъветвам да ги намалиш, да купуваш някакви с по-малко никотин. Но ако си страстен пушач - не спирай. Стреса от липсата на никотин ще е по-голям за организма. Нищо няма да му има на бебето, все пак нали има плацента - тя пази.

Пуша от някъде 5 години и половина и като научих си взех най-леките оранжево оме, но ще се опитам да ги откажа. Майка ми ми каза, че като е била бременна с мен си е пушила и нищо не е станало, но като пуша ако не успея да ги спра ще гледам да пуша по-малко. Мерсии много за съветааа🤗

# 595
/самоубиващ се емотикон/
Иначе коментара ще е брутално груб, ще се въздържа..

# 596
  • София
Майката е голяма шегаджийска. Grinning

# 597
Това което ще напиша са лични наблюдения, нямам деца и моля да не бъда изяждана с парцалите.
Не познавам нито една майка която да е спирала цигарите даже и докато кърмеха.
Оправданието беше точно както Аиша го написа - стреса за организма. Дори лекарите им го препоръчвали? (тука не знам дали не ме лъжат). Както казах няма как да съм обективна.

# 598
Как се убива тема с правата лопата...

# 599
Аз бих помолила само за една приблизителна сметка на приходите и разходите около и след раждането на детето (по днешни цени).

Например:
Приходи: Болнични и майчинство - Х лв.
Евентуална издръжка от бащата – Y лв.
(За да се стигне до издръжка от бащата, трябват съдебни дела, такси за адвокати, експертизи и т.н. – още Z лв.)
Волни пожертвования от роднини – под въпрос

Разходи:
Наем
Режийни разходи – ток, вода, отопление, такси за вход и асансьор, ,телефон, интернет и пр.
Храна, дрехи, обувки и др. разходи на майката
Изследвания през бременността
Раждане
Подготовка за бебето – дрешки, кошарка, количка, един вагон аксесоари, мазила и т.н.
Медицински разходи
Разходи за бебето – дрешки, памперси, мазила, козметика, евентуално АМ, играчки и още куп неща, за които не се сещам в момента, но също така са важни и скъпи.

Цифром и словом 2 суми. И ги сравняваме. Ако резултатът е отрицателно число, за какво изобщо говорим?

Днес спокойно може да се отгледа едно дете без баща и без помощ от баби. Без пари обаче – не знам как става този номер. При това имам бегла представа за какви разходи става въпрос. Младите майки могат да кажат повече.

Общи условия

Активация на акаунт