Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 587
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • София
С тези -1 ви час ме развеселихте (знам че не е смешно).

При нас сега кофтито е, че в понеделниците имат един "тест период" - това е първи час само за тези, които имат тесто по нещо. Всички други в училището в понеделник почват втори час. Та с брат ѝ сега са ми се заредували: утре той е рано за входно по мат., другия понеделник - тя, по-другия пак той.
Баща им не е преноз-превоз да кара единия до метрото, да се връща и да взима втория. Та утре наборката се съгласи да стане по-рано и да си учи нещо в библиотеката първия час.

aniK - СХН е профилът, като профилиращите са информатика, инф. технологии, мат. и АЕ. Тези които са се насочили към програмирането като професия избраха физико-математическия профил, защото в него вместо инф. технологии има физика (информатиката и АЕ са си същите). А в профила на щерката инф. технологии са по-скоро мултимедеия, което за нея е по-полезно.

# 181
Здравейте!
Има ли някой регистриран в новата платформа на МОН -НЕИСПУО?Имам нужда от помощ с родителския вход..Направих регистрация - влязох,но ми иска код на ученик ,а на бележката ,която са пратили по дъщеря ми няма такъв..Опитах да намеря в мрежата,но там всичко е само за директори и учители по самата програма.Ще се радвам на всякаква помощ..

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 12:05 от Alukard

# 182
  • София
Здравейте!
Има ли някой регистриран в новата платформа на МОН -НЕИСПУО?Имам нужда от помощ с родителския вход..Направих регистрация - влязох,но ми иска код на ученик ,а на бележката ,която са пратили по дъщеря ми няма такъв..Опитах да намеря в мрежата,но там всичко е само за директори и учители по самата програма.Ще се радвам на всякаква помощ..

Нямам опит с тази система, но пробвайте с последните 4 цифри на ЕГН на дъщеря Ви.

# 183
И това пробвах..не става

# 184
  • София
Не зная защо дреме Агенцията за закрила на детето. Този дълъг учебен ден не е в реда на нещата.

# 185
Във ФЕГ Школото тръгна, заваляха и първите оценки по ФВС. Ами какво да ви кажа - не са зелени Nerd

# 186
  • София
Във ФЕГ Школото тръгна, заваляха и първите оценки по ФВС. Ами какво да ви кажа - не са зелени Nerd
Честито за Школо-то. Навреме тръгва - преди края на 1 срок Joy
А оценките е важно да не са червени. Другите цветове се преживяват.
П.П. Любопитно ми е НЕГ-ърчетата сдобиха ли се с електронен дневник или още плюнчат молива учителите?

# 187
  • София
Физическото във ФЕГ е конкуренция на всички спортни училища в София.
То са нормативи, то чудеса! Направо на живот и смърт са нещата!

# 188
да, има школо, но не виждам седмичната програма на класа - съответно и отсъствия
преживях нанасянето на входно ниво по предмет в края на януари, но с нанасянето на отсъствия доста по-късно (примерно с 2 седмици закъснение) не мога да се примиря Confused

# 189
  • София
П.П. Любопитно ми е НЕГ-ърчетата сдобиха ли се с електронен дневник или още плюнчат молива учителите?
Приключиха с моливите. Колко редовно ще попълват предстои да разберем.

# 190
  • Sofia
Ей, радвам се да ви "чуя" - много замряхме. Тези 'що чак сега са си оправили Школото Thinking По ФВС и при нас се оценява по нормативи и младежът съответно никога не е имал 6 по този предмет. Сериозно съм решила да говоря с учителя да не му разваля дипломата (поне той), ако му трябва цялата при кандидатстване. По други предмети не бих се позволила никога - там да си учи и да се оправя.
Няма никакво време - взе да ми става жал. Confounded Не мога и да му видя очите - пишем на месинджър.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 07:08 от aniK

# 191
И при нас на нормативите по физическо е трагедия. Явно трябва да са коректни в тези оценки. След това им наблъсква едни шестици за активно участие и накрая срочните оценки са отличен.

# 192
Дъщеря ми започна да приготвя портфолио, ще кандидатства догодина по това време, искат й академична справка за 9-11 клас, става видно, че оценките в 9 и 10 клас все пак не са маловажни и се търси успех.
Разлеждам инструктори за шофьорски курсове, иска от януари да започва.

# 193
При нас не правят компромис по физическо. За първи път в 9 и в 10 клас е с 5 по физическо, а иначе е спортна натура, не е състезател, но се е занимавал с много спортове.и бял кахър физическото.
По другите "разтоварващи" също не правят компромиси. По рисуване в 8 клас е с 3 за годината, вече в 9,10 има 5 и 6 заради онлайн, при което ги изпитваха повече на теория.

Моля, да ми при помните правилата за мед бележки. Нали се издаваше в деня на прегледа? Младежът е болен, във вторник отишъл при ЛЛ, но имало зсместваща. Пратила го на рентген, изписал му лекарства (бронхит), но не му дала бележка,казсла като оздравее. Дала му лист с ден и час за титулярката, но днес като отишъл, имало табела, че ще отсъства до края на седмицата. И се върнали без преглед(този път с баща си). Не е оздравял още, на АБ е. Ще отиде в понеделник, но дали ще му дадат бележка, не ми се иска да "изгърмя" отсега по семейни причини

# 194
  • София
Светкавица, има някакво такова правило за бележка от първия ден на отсъствието, но при нашата ОПЛ явно може да се заобиколи по някакъв начин. Т.к. при нея прегледите са с предварително записан час, винаги звъня да кажа, че някой е болен. Когато е само обилно течащ нос, с който мога да се справя и сама, но в старото училище категорично не се толерираше - трябва бележка. Та лекарката винаги е казвала: "Дръж си го на толо, докато му мине! Когато е здрав ела или прати таткото за бележка, ако се влоши звънни да ви дам час!". Като отида ме пита от коя до коя дата. Та явно има врътка в софтуера.

BoeL, с тези нон стоп нови програми и промени, винаги съм си имала едно наум за оценките от първи гимназиален етап.

С наближаването на 12 клас почва леко да ми става страшна подготовката, но гледам да не се издавам, че наборката и без туй ми се вижда доста изнервена. Три години май съм я подценявала, обвинявайки я в неорганизираност и мързел. То има нещо такова, но сега гледам, че малкото дето е подредено, организирано и фанатично амбициозно се прибира като парцал от училище. Та се замислих, че може да не им е толкова лесен живота.

Общи условия

Активация на акаунт