Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 547
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Отврат е това със смените. 5-7 клас бяхме на такъв режим. А и тренировките като добавим и става невъзможно да си почива детето, а камо ли да се занимава с любими неща.
Ключът е да се научи да учи на макс в час.
Успех!

# 166
  • София
Моят син винаги е учил на смени. Изключвам първи и втори клас.
Организира се добре. Отделно почти винаги е имал и разход време за пътуване до училището. . Но пък ние не сме го записвали на нищо допълнително през седмицата. Някакъв английски в среден курс, но не му е пречел за училищните задачи.
Миналата година тръгваше за втора смяна в 11.30. Не всеки ден, но поне два пъти в седмицата. Имаше часове да вечерта. А и като направеше два тигела на Витошка, преди 20.30 рядко се прибираше.

# 167
  • София
Няма да коментирам сменния режим, че не съм наясно.

За момента дъщерята е много доволна от профилиращите предмети. Чак и аз ще взема да се зарадвам на изобретението "втори гимназиален етап". Все още не смея, че да не е някоя уловка. Много ѝ харесват всички предмети, които учи (естествено без задължителните БЕЛ и ГО) и учителите били страхотни. Даже малко се ядосва, че не минават по-бързо материала, че да вземели повече Stuck Out Tongue Winking Eye Тя щеше 2-3 пъти да си сменя профила през годините и сега благодари на всички богове, че не го е сторила и се чуди с какъв акъл си го е мислила.
Пу-пу, дано така да се задържи!

# 168
  • Sofia
Fair Lady, Лейдитоооо, да не съм те чула да кажеш лоша дума за дете, което става в 8.30 за втора смяна и си ляга в 21.30 Hands Point Up
Не го знам кога учи (, ако учи). Знам, че пише домашни. На училище е от 13.30, но в понеделник и сряда има присъствено АЕ от 10ч. (излиза в 9), а в четвъртък има урок по НЕ онлайн от 9.30 до 11ч. В тези три дни няма време да учи. Когато няма уроци, излиза от къщи към 12ч. и знам, че не обядва. Яде някога в някое междучасие 4 форнети и чипс Persevere Начинът да не съм постоянно до него и да му намилам е, аз самата да съм прекалено заета. Та така се случи. Разминават ни се смените и се виждаме за много кратко. Само съветвам - да учи уикенда по профилните, да напише максимално домашни за у-ще/курс/урок. Харесва си профилните, руският продължава да го мъчи.
Gorgi, тя последно с какви профилни остана? Физика, математика... не помня Relaxed

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 13:04 от aniK

# 169
  • София
Когато видях,че има 10+ нови отговора,чак се зачудих,че напоследък не се пише много в темата.
Моята дъщеря винаги е била на смени.Да,неприятна е втората смяна,но няма какво да се направи.
И в момента е такава.Започва всеки ден в 13.30.Сутрин става около 8-8.30 и си действа по задачите.Не обича да закъснява и излиза по-рано според мен.
В момента упорито чете Железният светилник,защото лятото е за почивка,а не за задължителна литература.А имат срок до началото на октомври да се прочете цялата книга.Вчера ми каза,че в петък си е написала домашното по математика за вторник.Та мисълта ми е,че в момента е добре организирана,но натовареността им все още не е толкова голяма.
От профила не се е оплакала,но има време и за това.
Моето притеснение е да не минат отново онлайн,както прочетох,че се твърдеше в дванадесетокласната тема.Дори имаше конкретни дати за конкретно училище.

# 170
Втора или Първа смяна, как да е, преглъща се. Но при тази нова смяна в която да излизаш 10.30 и да се прибираш след 19 и това е само ангажимент с училище, много ми се видя. И самата програма звучи странно, за нулев час бях чувала, но не и за "минус първи".

# 171
Светкавица, вероятно това е само в един ден. Моето в понеделник има часове от 7:30 до 15:30. Последните два са някакво факултативно и физическо.
Основно учи вечер, независимо от смяната. Има 10 допълнителни часа - НЕ+ Х +Б. Химия и биология още не са започнали. За тях също трябва да се подготвя и ще видим как ще е и с тях.

# 172
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И наборката учи вечер след 22 часа независимо от смяната. До сега не съм виждала да учи. Първа смяна е и излиза в 7:15, след училище е на работа до 18:30 и остава на вън. Като се прибере се къпе и ляга да спи. Не я виждам как ще я кара, но за сега не се намесвам.
Нямам представа кога яде например, но в работата си прави пици по нейн избор.

# 173
  • Sofia
Втора или Първа смяна, как да е, преглъща се. Но при тази нова смяна в която да излизаш 10.30 и да се прибираш след 19 и това е само ангажимент с училище, много ми се видя. И самата програма звучи странно, за нулев час бях чувала, но не и за "минус първи".

Младежът ще се напасне. Дано не ги заливат с домашни и уроци за учене! Децата са по-óправни, отколкото си мислим.

# 174
Светкавица, вероятно това е само в един ден.
От понеделник до четвъртък вкл, като за петък няма програма в Школото, но там май е от 13.30.Програмата е такава до средата на ноември, после не е написана. Ще свикне, но е глупаво тзка да се изяжда времето.

# 175
Малкият ми син е 7 клас и в два дни от седмицата има минус първи и нулев час - това му е ФУЧа по математика и клуб Литерайко в училище, написани са му в програмата. В четири дни от седмицата има по 8 часа, един ден има 6. Клубът се води извънкласно занимание, но дефакто си е в програмата и е насочено изцяло към подготовка за НВО, ФУЧа по математика също. Наборката има 3 дни по 7 часа и 2 дни по 6, направо й е лежерно тази година.

# 176
  • Sofia
Този "минус първи" ще да е Варненска мода Laughing

# 177
  • Пловдив
Ммм не, и в Пловдив си го имаме, но за шестокласника, който е на смени. Набора цял живот си изкара само първа смяна...

# 178
Всичко зависи от това как ще се направи програмата в училище. По МОН часовете са 36 седмично за всички.  Това прави по 7 часа на ден + 1 час на класа. Най-рационално е с
блок часове с 5минутки помежду им и 20 минути голямо. Всички 0-ви и минусови идват от заетост/ наличност на преподавателския екип, а за съжаление това разпокъсва или отнема от времето на учащите.

# 179
  • нейде там, където ....
И при нас има минус първи час. Един път седмично, от неособено задължителните. Обаче всеки ден са с различен начален час - -1, 1, 0,1 ... нещо такова . Още не сме напаснали извънкласните мероприятия, защото не се получиха точно както мислех. Не знам кога учи, но половината на половината ден преди училище преминава в подканяне да свърши нещо. Минаха входните нива, като видя резултатите ще почна да ръчкам повече.

Общи условия

Активация на акаунт