Пътуване през зимата

• 1 296
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Искаме с приятеля ми да си направим една кратка екскурзия през ноември или декември и се чудим коя дестинация би била най-подходяща и интересна за този сезон. Разглеждаме Истанбул и Букурещ като възможности, но сме отворени и за други близки места, които бихте препоръчали. Ако имате опит или сте посещавали някое от тези места през зимата, ще се радвам да споделите препоръки, идеи и впечатления! Благодаря предварително на всички, които ще помогнат.

# 1
Някъде с коледен базар... Прага, Виена ..

# 2
  • Melmak
Пътуване можете да си направите зимата на много места. Обаче не давате никаква информация. Коледни базари ли ви се гледат? Ски ли ви се карат? Какво ви се прави?

Понеже аз не съм фен на коледни базари, бих отишла в Италия, бих се разхождала някъде д удоволствие. Януари в Катания беше 15 градуса и за мен това е супер. Ако искате коледни базари, отивайте във Виена примерно.

# 3
С какво превозно средство искате да пътувате? С кола или самолет?
Ние зимата с кола не бихме тръгнали. А със самолет може мястото и да не е толкова близко. Всеки германски град е прекрасен покрай коледните базари - да, аз съм от тези, които ги харесват. Но само за единия базар не бих тръгнала, все пак мястото трябва да е интересно по друга причина. Например, във Виена има толкова много за гледане...

# 4
  • София
Ако е с кола, съм била навсякъде при съседите през зимата, приятно е. В смисъл Истанбул, Солун, Ниш, Букурещ - насвякъде има какво да се види.

# 5
Февруари отиваме с детето на остров Тенерифе за седмица. Билетите с Раян са приемливи, времето там е чудесно, 20-25 градуса и ще хванем карнавала, който е вторият най-голям след Рио. За Европа зимата бих препоръчала Виена, Прага, Будапеща, агенцията за която работя има няколко коледни базара.

# 6
Може ли малко инфо за Тенерифе?

# 7
  • София
На 17ти ноември отваря Коледния базар в Будапеща.
На час и половина евтини полети и уреден и евтин транспорт от летището.

Забележителности, архитектура, барове, ресторанти, Дунав...

# 8
Аз бих препоръчала Будапеща и Виена. В Истанбул също ще ви хареса като цяло.
В Букурещ не сме ходили, но обмисляме да посетим града, като започнат коледните базари.

# 9
  • до морето
И ние сме се насочили към Виена, но като гледам едни снимки на хора, които ги брули дъжда и вятъра, едни температури от 2-3 макс, ми спада ентусиазма.

# 10
  • До сърцето...
От доста време пътуваме основно зимата, защото така ни се събират отпуските. С два варианта - Коледни базари и по-топли места. Желание да имаш, вариант се намира. Самолетните билети не са скъпи по това време на годината, ако са своевременно закупени.
Аз препоръчвам по първата дестинация - немските коледни базара (Берлин, Хамбург, Франкфурт), Страсбург и Колмар, Виена и Будапеща, Крайова, Париж, абе където и да идете си има коледен дух и навсякъде е със свой почерк.
По втората - Португалия с нейните Азорски острови, Испания с Ибица (+ Форментера при желание) и Малага, Малта,  Кипър.
Всичките сме ги правили с ограничен бюджет и време (до 5 дни), така че вие може да започнете спрямо вашите опции.
Успех!

# 11
Може ли малко инфо за Тенерифе?
За първи път ще ходя, така че нямам впечатления, имам познат, който живее там и решихме да избягаме малко на топло. Директни полети няма, има с прекачване през Барселона или Бергамо от София. Казват му острова на вечната пролет, температурите не падат под 20 градуса целогодишно. Наели сме си хотел в Пуерто де ла Круз, със закуска и вечеря, отопляем басейн и се надявам да е сносно. Паркът Лоро е най-големият зоопарк в Европа, макар Тенерифе да е по-близо до Африка, все пак е испанска територия.  Вулканът Тайде е друга забележителност, която може да се види, има еднодневна екскурзия с изкачване до него. Както писах, февруари се провежда карнавал, който го сравняват по пищност с карнавала в Рио, а на мен ми е мечта от 30 години. В Бразилия за момента ми е малко скъпо, затова  избрах компромисен вариант:) Ще пиша като се върна след 4 месеца...

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 15:23 от toni2021

# 12
Дестинациите на север от България на континента: да, коледни базари и украси, ама вледеняващ студ, вятър и мръкване в 3 следобед. Преценете си дали е за вас.
Южните вече са ги споменали. Там бива, ако не вали дъжд.
Сицилия, Пулия, Малага, Майорка, Кипър, Малта са супер и имат директни полети от БГ. Валенсия и Барселона ги изключете, че много зор видяха от наводнения.

В интерес на истината, Лондон е добра зимна дестинация. Там температурите са почти еднакви през цялата година (като изключим, че от 2-3 години глобалното затопляне е започнало да им осигурява истинско лято) - малко по-високи от българската зима.

# 13
Ние ще ходим до Вроцлав за коледните базари. Надявам се да не е вледеняващ студ в края на ноември.

Общи условия

Активация на акаунт