Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 536
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Kasii, поздравления и успешна адаптация на младежа към самостоятелния живот! Живели сме точно във вашия квартал и знам много добре каква загуба на време е пътуването. Тъй като жилището ни беше малко бяхме пред дилемата дали да купуваме пак там по-голям имот или кардинално да сменяме квартала с по-удобен в транспортно отношение. След като голямата отиде в гимназията и трябваше да пътува по час и половина в едната посока до училището, се спретнахме и за 6 месеца купихме ново жилище в удобен квартал, направихме ремонт и се преместихме дружно. Вече 6 години смятам, че постъпихме правилно, въпреки че мъж ми още тъгува по старото жилище и приятелите там.

# 151
  • София
Браво Kasii! Свито ти е, притеснено ти е, но поздравления за куража и усилието да намерите място. Младежът ще усвои по-плавно уроците на съвместния живот със съквартирант и самообгрижването. И после в Нидерландия ще е със самочувствие, че може да се справя сам.

Вчера моята дъщеря ми разправя как стигнала до извода, че трябва да си поставя големи цели, защото планираното го изпълнявала на 20%. Казвам ѝ тогава да се бори за Cal Arts, че белким успее в НБУ. ММ се включва, че НБУ ѝ било в кърпа вързано. И двете със щерката го убедихме, че това съвсем не е така, но в програмата хич не ни харесват разните теоритични глупости, които са натикали.

# 152
Ей, прекрасни Simple Smile Ако знаете как ме окуражихте с позитивизма си Simple Smile  Благодаря Ви! Когато за първи път заговорих за това в близкото ми обкръжение и тук, в бг мамма, срещнах само съпротива и укор от всякакво естество. Сега се радвам, че имам вашата подкрепа.
Вчера в 21.30, телефонно обаждане: мамо, тук е много студено (Блокът е на ТЕЦ), а и нямам какво да ям  Simple Smile Хахаха!
Отиде, напазарува си във Фантастика и към 22.00ч. пак: ама аз нямам и чинии, и лъжици, как да ям? Това са първите емоции Simple Smile
Иначе, със съквартиранта се уговорихме, че той ще донесе посуда, ама още не се беше прибрал от Бургас Вчера, та моя яде с джобното си ножче и на салфетка Simple Smile
По-късно ми се обади, че вече са двамата и ще си спретнат леко парти (предишният наемател е оставил в хладилника малко почерпка за добре дошли).
Тази сутрин гледам в ел. дневник, че е в час, та значи и с придвижването до училище се е справил.
Доволна съм!

# 153
Браво, Касии Simple Smile.
JD, ще се изместите пак, ако там са му мечтите на младежа.
Ние специално си избирахме училището и да ни е близо - 20 мин пеша , горе долу толкова и с транспорт с отиването до транспорта. Девойката се движи малко в обратната посока, защото подлезът бил по-хубав.
На нас и МУ ни е близо, ако приемат девойката, а й си остане насочена натам до 12 клас.
Иначе, аз чакам с нетърепние да свършим със средното образование.

# 154
  • София
Посещението на "Железния светилник" за нашия випуск май пропадна заради бурята....МС с прибира вир вода. Не успяли да намерят транспорт. Дано избегне мълниите и се прибере. Той прочете книгата...

# 155
В центъра беше ад - двукратна градушка с голяма сила, след това - порой. Запушените канали превърнаха улиците в реки. Добре, че беше сравнително кратко.

# 156
  • София
И ние пропуснахме - застигна ни по пътя, успяхме да намерим една козирка да се скрием, но така навяваше вода и градушка, че подгизнахме.  После още 40 минути нямаше нито таксита, нито градски транспорт.  Здраве да е .... после от новините разбрах, че трима души са загинали от мълния.

# 157
Съжалявам за провалената театрална вечер! Важното е да сме живи и здрави.. Жалко за жертвите на мълнии.
Kasii, радвам се за твоето момче. Тази самостоятелност тук на наша територия ще е страхотен преход към самостоятелен живот като студент, особено ако е планирана чужбина.
Как са наборите, свикнаха ли вече на учебния ритъм, как им се виждат профилите? Моята девойка за сега я виждам да учи само по химия. Липсващи учители, къде със заместник, къде без имат по география и френски. И то не останаха предмети... Другото ново е, че ако всичко е наред девойката заминава на 11.10 до 22.10 за Испания,в  малко градче близо до Малага. Ще ходи по проект по Еразъм+, но не е от училище. Кандидатсваха с нейна приятелка от класа, а те взеха , че ги одобриха. Разходите са за сметка на проекта. Стана буквално за 2 дни всичко.

# 158
Много се радвам за такива деца, които сами се организират и реализират идеи и планове.  То ако беше програма от училището си представям какъв наплив на участници щеше да е. ..  МС не е от тази категория — може да се включи, ако му предложат лично 😂… Иначе ритъмът бих  казала е в стил блус, ама то аз и друго не очаквах от 2ГЕ - добре, че имат по 8/7 часа за езиците.  За икономичен  режим на обучение, за който вече други споменаха, подготвят всички и отвисоко.  За всеки случай да няма изненадани и психически неподготвени.

# 159
Сафронче, аз им подшушнах за програмата,  чак сами да я намерят, не са  Почудиха се дали да кандидатстват, че имат тежък материал в училище.  Но пък като взеха решение вече сами си задвижиха кандидатстването и кореспонденцията.

# 160
Да попитам има ли някой подобна програма, че в чудо се виждам с организацията.
Училището е на едносменен режим принципно, има достатъчно място. Но тази година с оглед министерска та заповед и като противоепидемична мярка, минаха на две смени. Синът ми започна втора смяна, знаете, доста време се губи, но към 11 ч сядаше да напише някое домашно, урок да подготви, обядва в 12 и излиза в 12.40 за училище, за първи час в 13.30
От вчера имат нова програма като часовете са Минус първи-точно така е обозначен, нулев, първи и тн. Започва в 11.50, свършва в 18.30,в редки случаи 17.50. Това значи да излиза в 11, да се връща в 19.30,понякога 18.50.Кога да обядва, кога да учи, кога, все пак да си почива и да се занимава със свои неща. Зная, че в темата има организирани деца, но се чудя, при тази програма каква организация може да се създаде. Нито преди, нито след училище има достатъчно време.

# 161
И моят син е втора смяна. Има и нулев час, и осми дори до 19,50 ч. Организация си създава сам, но обикновено вечер свършва каквото е необходимо, защото предпочита сутрин да спи.

# 162
  • София
Гимназията на щерката е на 2 смени по принцип. Първият срок тя е втора смяна. Започват от 13.20 до 19.00. Събуждам я в 8.30, когато аз излизам. Започва да си подготвя уроците (в каква степен, засега не знам),  в 9.30. Обядва в 12 и в 12.30 излиза. Три дни от седмицата е доброзорно на курсове. Тогава учи от 10.30 до 12 ч. Вечер като се приберем, цъка на компа до 21.30 и ляга. Чакам първите оценки в Школо. Ако не ми харесат, ще почна да мрънкам за вечерния комп. В петък няма време да се подготвя, защото е на курс от 8 до 11.40. За този ден изисквам да се готви в събота или неделя. И така. Уж са големи, но пак не оставям остена и ръчкам.

# 163
  • София
Синът ми е втора смяна. Излиза от вкъщи към 11:40 сутрин и се прибира най-рано в 20 часа. Понякога учи късно вечер, понякога сутрин, често и в метрото Grinning, организация няма никаква.

# 164
  • Варна
Явно на децата, които учат и се подготвят им е трудно. Синът ми е първа смяна, от 7.30. Има дни в които часовете са до 15 ч., но се " организира" чудесно, защото нищо не подготвя Grinning.
И не говоря само за тази година.

Общи условия

Активация на акаунт