Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 49 559
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Ceco1, на моя приятелка детето работи в колцентър и там се съобразяват с лекциите и.Също владее перфектно АЕ и НЕ,но работи с НЕ.Провери тази възможност.
            Нашата госпожица работи през лятото като копирайтър.Това е по специалността и и освен ,че получава заплата с договор се и обучава,учи на практика.Така,че проучи възможностите за работа  по нейната специалност.Според мен това е добрия вариант за работа и  финансова независимост.Работа,която не допринася за развитието и и е само за финансова независимост според мен нанася вреди.Разбира се това е мое мнение.

# 361
Хайде, малко смях от моя младеж. Решавам да го попрепитам на думи по руски, които "насън да го бутнеш, трябва да знае", да видя колко е забравил. Ама, за да не се дърпа много и да е забавно, измислям нещо като гатанки. Нспр"Осенью улетает, весной возвращается домой"   или лучший друг человека (предполага м, че като деца май, всички са учили руски)., такива простички неща. И едно от изреченията е "К празднику мама одевает... "и нашият го довършва" свитер и сапоги" Rolling EyesПърво се разхилих, после се за мислих, що ли му изглеждам като "хванала гората" Confused

# 362
Моето е още “по-смешно” : в края на 9 клас след едногодишно учене на руски език (предимно в онлайн среда), влизайки в “хралупата” го питам “что тьi делаеш  молодой человек?” Е, как мислите … дали ме разбра? Отговорът беше нещо от сорта …какво има …? Какво искаш…? Та дотам бяхме с руския!  А имахме желание …😏
PS. Какво става с нашия брънч…?

# 363
  • София
Сесо1, ако искаш, дай на щерката да прегледа това .
Миналото лято предлагаха на учениците от 10 и 11 клас на НПМГ да работят през ваканцията срещу заплащане.

# 364
  • София
jd,може ли адрес на този ресторант "Водната кула". Нещо не се ориентирам с гугъл.

# 365
  • София
jd,може ли адрес на този ресторант "Водната кула". Нещо не се ориентирам с гугъл.
https://vodnatakula.com/ - между Галичица, Плачковица и Кораб планина (четвъртата улица ми се губи нещо...)
П.П.  Simple Smile Не отворих контакти от сайта, а писах улиците по памет. А се оказа, че се водят по адрес точно на четвъртата Теодосий Търновски. Ех, ще излезе, че този път ще се срещнете почти до нас, а ние пак ще сме на път между празниците и ще пия май едно греяно винце само виртуално с вас.

# 366
  • София
Последно напомняне за 28.12 от 14 ч.
Който ще идва да се отбелязва на предишния пост, който се отказва да се отполезва. Утре ще приключим резервацията, че е на части.
Не питайте, сложно е.

# 367
Аз точно щях да пиша,  че  мога да мина до Водната кула утре ( ако за там сте се спрели), за да направя рез и да оставя капаро (ако искат).
Спунк, моля те дай номер на пост или страница.
Редактирам се - стр 21 пост 304 - давайте, че сме само 12 …

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 20:15 от saffron

# 368
  • София
Спала съм някъде, а ми се иска да ви видя. Полезнах! Благодаря, Спунк!

# 369
  • някъде ... тук ...
Уфф. Аз още не знам къде ще съм. Няма да полезвам засега. Ако съм в Сф, се надявам да ме сместите.... Ако не може - не може. Другият път.

# 370
  • София
Иска ми се да дойда,но не знам как ще бъда с времето.Ще взема да полезна,пък после ще го мисля.

# 371
  • София
Здравйте момичета- бях ви позагубила последните теми- след НВО- то и 8 клас реших да си почина малко от образованието на синчето
Валентин изобщо не се вълнува от кандидастването догодина- къде какво защо- хич и не знае
Не че аз бях много ориентирана на 18г,ама него го ръчкам и подпитвам какво иска още....от първи клас.
Ако не помните- сина ми учи в 133-то профил руски/английски- приеха го първо желание ,първо класиране и мама си отдъхна тогава.
Сега записа профилиращо - ХИМИЯ/ за чии.......му е така и не разбрах, ама му пушат ушите от нея вече/
Още от този септември са капарирали дискотаката за бала пред май 2024!!!! -направо бях в потрес като ми го каза- облещих очи, ама той спокойно ми заяви -нормално е майка ми!!!
Дори и ресторант момичетата вече запазили- абе аз ли изоставам или нещата вече се развиват странно?!?! По мое време в далечната.....1995г:sweat_smile: това го направихме последните месеци!
Започнах да го майтапя- да ходим и за костюм....и гости да каня вече...а ако не завърши - той ще си плаща-:stuck_out_tongue:
Не че има такава опасност- отличник е - все някак ще завърши, ама ......раничко ме се вижда
Все по често започна да излиза за по цяла нощ на купони и събирания, дори на море беше за 5 дин сам тази година.
Имам му доверие и не забранявам, защото при мен имаше обратния ефект- лъжех къде съм и пак отивах. Не е лошо детето,не ми е дал повод за съмнение и забрани, е имаше няколко изцепки с несъобразено пиене, но му е за урок вече. Е.... на морето още първия ден паднал и си разбил главата- има три шева, поне съобразителен и отишал веднага на лекар- браво на него.Не ми съобщил, естествено,щото съм щяла да долетя веднага. Но пак си замлчех -аз по лоши неща съм правила ,та ми се връща сега.
Та така- както се казва -големи деца -големи ядове
Но да са живи и здрави!

# 372
  • Sofia
На мен нещо хич не ми се пише... нито за учене, нито за неучене Persevere Трета или четвърта седмица вече са без учител по немски. Не знам как ще се развият нещата.
Следих 28-ми дали ще е обедно, но 14ч. на мен ми е следобедно и наникъде, пък и напоследък доста ме няма в къщи (телом или духом) и ще гледам да компенсирам тази седмица.

# 373
Аничък, много го мислиш тоя немски. Не му се давай да ти разваля празничните почивни дни! Колкото, толкова. … При набора и с много часове по немски в училище пак не го виждам с този език ( не че аз разбирам нещо, но такова ми е вътрешното усещане). Единственият позитив е, че му харесва и езика, и страната. Вече и това го приемам като голям плюс. Имам няколко познати деца, взели така желаното ниво, които успяха да намразят езика след 5-годишно усилено учене и в крайна сметка не искат да чуят ни за немски, ни за Германия и отидоха да учат с английски в Италия 🤷♀
Всъщност, най-вече исках да кажа, че ще се радвам да се видим, ако все пак решиш да минеш 😘. Аз засега съм се писала…

# 374
  • Sofia
Ааа, на мен не заради немския не ми се пише Laughing Това само го споделих, 'щото това знам от училище (е, и оценките с цветовете на дъгата ги виждам в Школо). Пуснала съм му на него края.
Имам 28-ми предвид при всички положения, следя ви зорко Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт