Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 595
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Нинче, честит празник!
Най - сърдечни пожелания за здраве и късмет от мен! Flowers Rose

Наборката се е хванала да учи, да не и е уроки! Grinning
Ляга рано, че обича да си поспива и все не и стига сънят.
При нас за бал нищо не се чува, но може и щерката да не е разбрала, ще питам някой родител.

# 391
  • София
Нинче да си жива и здрава и дотук с разни здравословни и битови проблеми! Млада си Heart
И ММ днес е рожденик, ама той удари 50-така. Пък както знаем Корнелия Нинова и тя рожденичка Wink

Никой нищо не учи. Не било ясно какво ще се падне на изпита, така че нямало смисъл да се учи.
Затова пък ще става ютюбър. Направил си е канал, има някакви абонати... Гледам му аз видеата - нищо не разбирам, ама ни-що. ММ и той така. Нашият му казал, че трябва 3 левъла филмчета и мимове да е изгледал, за да ги схване. Е така се остарява неустено и се става на 50, когато не можеш да схванеш хумора на младите.

ПП Е, що съм писала в тази тема, а не в осмокласната, като писанието ми беше за там? Явно покрай рожденичката съм се заблудила. Нищо де, няма да трия (засега).

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 15:32 от Gorg0nzola

# 392
  • Варна
Светкавичке, не само дата, ами и цели 5лв капаро вече сме дали 😄😄😄

Nina, честита и здрава да си!

# 393
  • София
При нас започнали да събират капаро, защото трябвало да се внесе някаква сума, за да се запази Шератон (където се правел традиционно балът), но моята заяви, че нямало да ходи и капаро нямало да внася. Ако капарото беше 5- 10-20лв., щях да я навия, че нищо не губи. Но за момента искат по 200лв. и при този твърд отпор от нейна страна, не мисля че има смисъл да се набутвам.
Казах добре да си помисли, че после може да е късно - категорична е.

# 394
  • София
Нинче, честит рожден ден! Да си жива и здрава!
При набора няма нищо интересно. Гадже няма, обикаля само напред, назад, с приятели, приятелки, но нищо сериозно. Не му се тревожа хич.
С успеха върви някак. Повече ми се иска, но то си трябва и усилие.
В началото на декември, бяха с негов приятел по Еразъм в Париж за една седмица. Изкараха си страхотно, намериха нови приятели, упражниха френския, и сигурно всичко щеше да е безоблачно ако не си беше изгубил протмонето с документите още първия ден. Добре, че бях чела тук в темата/ще ме прощава, но не помня кой беше писал/, че винаги слага и червения паспорт в раницата в случай, че има непредвидени ситуации, та добре че го бях направила. Иначе не знам как щеше да се прибере от там.
Поне изхарчи по-малко джобни, защото трябваше да изкарат с джобните на неговия приятел и двамата.
Сега са готови за нови подвизи, но до пролетната ваканция не ми се иска никъде да обикаля. Поне да го видя как ще влезе във втори срок. Освен с усмивката си, разбира се.

# 395
  • София
Нинче честит рожден ден!Бъди здрава и щастлива!
И дано имаш възможност да се появиш на следващата среща!
Горгонзола честит да е твоят мъж!Желая му още 50 в добро здраве!
Наборката учи или поне така изглежда отстрани.Но често и като влезна в стаята и я сварвам със слушалки, почивала си.
Днес получи първите срочни оценки по модулите на един от профилиращите предмети.Доволна съм,а имах опасения,как ще се справя,когато го избра.Дано така продължи и втория срок!
Очаквам оформянето и по останалите предмети,но то тепърва предстои.Ще има 19 срочни оценки,няколко пъти ги броих.Не знам дали е имала някога толкова.
Платихме капаро за бала.Някои дати и заведения били заети вече.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 21:52 от Ali97

# 396
Честит рожден ден, Нина! Да си здрава и щастлива и само безоблачни дни ти желая!

Моята си учи сериозно, досега не е преставала, разликата от миналите години е, че е с удоволствие. Много си харесва профилите, които избра, а Философията, за която се колебаеше, й е много на сърце. В момента оттатък чете Държавата на Платон. Признавам, че такова търпение аз нямах. Дали са им от профила един списък с литература, пожела всичко да си купи и да си го има, та пада яко четене.
За бал май не са събирали нищо засега.

# 397
Честит празник на ninab и на  мъжа на Gorg0nzola много здраве пожелавам!
Мързелува цяла седмица младежът. Само една задача, която имаше по специалността прави първия ден. Днес вече почна да мърмори, че му се ходи на училище. За бал нищо не се говори, но всички са в Слънчев бряг на 24 май, други варианти за Бургас не съм чула да има в последните години.

# 398
  • София
Ali97, 19 оценки еха Hushed При нас има 5 вида английски и 6 вида математика, но на една РС, учителят по преводи АЕ ми каза, че неговата оценка ще е средно аритметично с другите оценки по езика. Ако е така очаквам оценки по 4-те профилиращи, БЕЛ, ГО, спорт и втория чужд език плюс един СИП. Но пък може общообразователната математика да е с отделна оценка от профилните.

Мерси за пожеланията момичета!

# 399
Честити, здрави и много щастливи да са рождениците!  Много се радвам на четящите ви и учещи деца.  Аз пък си мислех, че срочни оценки ще има само по предметите от ООП, а профилираните ще са с по една средноаритметична годишна.

# 400
Сега ходих да броя 15 срочни ще има...

# 401
Моят син-16,от които 2/3 ми звучат като едно и също нещо, ама не са. Но май миналата година бяха повече.
Допълвам- мин година са били 22 оценки, но годишни. Около 3,4 предмета са учени само по 1 срок, напр изобр изкуство един срок, музика-друг срок и т. Н.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 22:07 от Светкавица

# 402
Честити да са днешните юбиляри!
ninanb, всичко най-красиво ти желая! Страхотно приключениет сте имали с бадминтона. Браво!
Gorg0nzola, жив и здрав да е съпругът ти!

17 срочни оценки..

За бал - нищо, а миналата година по това време казваше, че тази бързо трябва да действат. Все още се надявам на някакво алтернативно решение - групово или индивидуално, но не мисля, че въобще съществува..

Знам само със сигурност от сега, че няма да правим "сватба" по повода с родинини и близки... Никакво такова събиране не иска, аз също никога не съм разбирала тази всенародна радост и веселби при завършване на детето, все едно се е изстреляло в космоса. И да се показва на родата като мечка, снимки и т.н. Само като пиша и ми е уморително.. Не искам никого да обидя с това мнение! Кой както го чувства!

А и чисто финансово не смятам, че си заслужава изхвърлянето в каквато и да е посока, свързана с бал, какъвто виждаме последните години. Нямам против да се съберат и празнуват, но красиви млади хора ще бъдат и без хилядите левове по себе си, същите каквито са били преди бала и каквито ще бъдат и след! А тези пари могат да се инвестират в бъдещето им. Даже и семейството да има достатъчно финанси за всичко, винаги възпитателно могат да се имъкнат от позьорското демонстриране..
За хубава фотосесия и пътуване не ми свиди..

Вероятно повечето родители в 11. клас говорят така, а в 12-ти изпълняват чинно прищявките на абитуриента! Satisfied А и на бабите му!

# 403
Честити рожденици и от мен!
Директорката на нашата гимназия може много да не я обичат, обаче е запазила за 10 години напред най-вървежния хотел за балове на Златни пясъци - на 23 май - няма начин на 24 да има ДЗИ и поне тази изненада да си я спестим, дъщеря ми каза, че ако на 23 има ДЗИ по БЕЛ тъкмо с леко сърце щяла да го изпразнува Simple Smile.
Тя се гласи и за бала на гаджето, със същата рокля Simple Smile - нито роклята сме избрали, нито гаджето се знае дали ще е същото, ама важно е планове да има.
В петък е на БЧК, от понеделник на теория за шофьорските, от 10 февруари започва и кормуването. Вече няколко пъти ходи с баща си по разни паркинги да кара, аз отсега треперя...
Ученето засега върви, имат страхотни учители по профилите, доста взискателни, много е доволна и тя от Философията, а по БЕЛ много ги натискат, постоянно учи за някакви контролни, проекти, по публична реч чак аз й научих изказването от повтаряне Simple Smile.

# 404
  • Sofia
Aaaх, тази философия.... Confounded И какво ще правят после с нея?! (онова с чука по главата от старите емотки). ТОЙ днес е на някаква среща - поканен от г-жата по философия да говори за Албер Камю, 'щото го бил харесвал. В събота беше на олимпиада по БЕЛ. Като ми разказа какво е писал на есето, трябва да си с много голямо въображение, за да разбереш какво е искал да каже. Може аз да съм тесногръда. Готви се упорито за благотворителен концерт в петък - свири, пее... горките съседи.

За бал нищо не чувам от него - може и да се случва нещо, но да не е разбрал. Последно не изгаряше от желание да ходи. Каквото реши.

Правилно ли съм запомнила - ще имат срочни оценки по всеки предмет от профилите, но накрая ще пишат една средноаритметична за годишна?

Нинка, толкова си младичка Revolving Hearts Много щастие и любов ти пожелавам!!!
Горги, на твоето мъж - да е жив и здрав и да се крепите взаимно поне до 100.

Общи условия

Активация на акаунт